Alet idlede 58-62 arası yük altında 70 in altına nadiren düşüyo ve çoğu zaman kilitleniyor, stok fanla da Zalman CNPS 7700Cu ile de denedim sonuç aynı, korkumdan 1 MHz bile o/c yapmadım bu değerler default ayarlarda.
Süper Pi testinde ikinciyi çalıştırdığımda hata veriyor..... Tek SüperPi 4 M aldım ve ısı hesaplama boyunca 70 derecenin altına düşmedi.
Ben bu işlemciyi Athlon64 3200+ Venice ten vazgeçip o/c yapmak için aldıydım....
quote:
Orjinalden alıntı: real_kuru
Kafayı yemek üzereyim...
Alet idlede 58-62 arası yük altında 70 in altına nadiren düşüyo ve çoğu zaman kilitleniyor, stok fanla da Zalman CNPS 7700Cu ile de denedim sonuç aynı, korkumdan 1 MHz bile o/c yapmadım bu değerler default ayarlarda.
Süper Pi testinde ikinciyi çalıştırdığımda hata veriyor..... Tek SüperPi 4 M aldım ve ısı hesaplama boyunca 70 derecenin altına düşmedi.
Ben bu işlemciyi Athlon64 3200+ Venice ten vazgeçip o/c yapmak için aldıydım....
yanlış yapmışın amd almalıydın çünkü onların ısı sorunu yok ve daha iyidir şimdikinden
quote:
Orjinalden alıntı: real_kuru
Kafayı yemek üzereyim...
millet load 55 ten yukarısını görmüyorken snnki sistemde bir sorun olduğuna işaret
ilk önce macun varmı işlemcinin üzerinde?
kasa havalandırması nasıl? kasa n ne? kaç fan var?
evet inteller ısınıyor ama o kadar da değil.muhtemelen soğutucu montajını yanlış yapmışsın ve soğutucu ile işlemci tam temas etmiyor.anakartı bir de dışarıda monte edip çalıştır.
bencede tam otumamıştır soğutucu bi daha kontrol et
evet o stok fanı oturtmak çok kıl.hiç becerememişler.amd ye kıyaslarsak amd ninki çocuk oyuncağı.ama seninkinde kesin oturmama yada macun dandikliğinden kaynaklanan bi problem var.