Asus P5B Deluxe anakartımda 2 adet 1gb Ram kullanıyordum ve 2 gün önce 2 adet 1gb lık ram daha alıp monte ettim ve bütün ram slotlarında birer tane 1gb ram oldu. Ramlerin hepsinin markası ve tipi aynı(twinmos pc6400 chip aynı şu anda hatırlamıyorum kodunu ama aynı olduğunu biliyorum). Sorunum ise şu. Bilgisayar açılırken ram sayarken 3gb sayıyor. Ancak Windowsda computera sağ tıklayıp properties den baktığımda 4gb ram olarak gözüküyor. Task managerda da 3gb olarak görüyor ayrıca vistanın widgetı da 3gb olarak görüyor. Anladığım kadarıyla task manager ve widget biostan okuyor. Peki Bios 3gb olarak görüyorsa neden Windows 4gb olarak görüyor? Ramlerimde bozukluk yok ayrı ayrı takıp denedim sadece farklı slotları denemedim ancak slot bozuk olsa Windows da görmezdi sanırım. Şimdi benim makinem 4gb olarakmı çalışıyor 3gb mı? Bu durumu nasıl düzeltebilirim?
Teşekkürler
Sistem şu şekilde:
Anakart: Asus P5B Deluxe Wi-Fi AP İşlemci: Intel Core2Duo E6600 @ 2.4ghz Ram: 4x1gb Twinmos pc6400 800mhz GPU: MSI NX8800GTX PSU: Silver Power 600watt