Şimdi Ara

P5Q PRO+Q6600+corsair2*2gb1066 ddr2 sistem overclock yardim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
653
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaslar 2 hafta oldu makinanin geleli ama ben hala sorunumu cozemedim anakart cpu carpanini otamatik ayarliyo 6 ile 9 arasi veriyo sistem surekli 1.6 ghz de calisiyo ancak cok sikisinca islemci ozaman kendi carpanini artiriyo bunu nasil cozebilirim yardimlarinizi bekliorum overclocktan bile vazgectim sadece sistemim 2.4 ghz de olaan bi sekilde stebil olarak calissin yeter

• benim bildigim sistem boştayken çarpan düşürülüyo özellikle zaten. Ama bilenler cevaplasın tabi.
  • bios'da otomatik enerji tasarrufun kapalı olmasını sağla...
  • quote:

Orjinalden alıntı: agamemnon90

arkadaslar 2 hafta oldu makinanin geleli ama ben hala sorunumu cozemedim anakart cpu carpanini otamatik ayarliyo 6 ile 9 arasi veriyo sistem surekli 1.6 ghz de calisiyo ancak cok sikisinca islemci ozaman kendi carpanini artiriyo bunu nasil cozebilirim yardimlarinizi bekliorum overclocktan bile vazgectim sadece sistemim 2.4 ghz de olaan bi sekilde stebil olarak calissin yeter

p5q ana konusunda cevap yazdım, ayrıca aradıklarının 2-3 örneği var aynı konuda...
    buraya bir daha yaziim
    o olay enerji tasarruf modu
    biostan kapatabilirsin. biosta yanılmıyorsam 3. sayfa cpu sekmesinin içinde bi kaç ayar var enable onlar, 3-4 tanesinin disable yapınca halloluyor, dediğim gibi ana konuda hangilerinin kapatılacağı yazıyor

• cpu eist,cpu thermal monitor,cpu enhanced halt kapat biostan...
  • arkadaşlar çok teşekkürler sistemim şuanda
    stabil olarak çalışyo hemde 3.0 ghzde bi sorun yok gibi gözküyo sıcaklıkta yaklaşık 44 derecede falan yarım saattir böyle çalışıyo çok saolun tekrardan
  • Dahada Gider O
  • quote:

Orjinalden alıntı: serhatti

cpu eist,cpu thermal monitor,cpu enhanced halt kapat biostan...

Vay be gerçekten işe yarıyomu ben de tırsıyodum onlara dokunmaya
  • kanka bios ta ya cpu enhance halt tı yada cpu eist function,bu ikisinden biri zaten bunların üstüne geldiğinde sağ tarafta ufak bi açıklaması yazar ama bana sorarsan bunları disable yapma çünki bence güzel bi özellik pc inde herhangi bir performans düşüklüğü yapmaz.
  • Q6600 1.6 ghz ye düşüyorda boştayken, bir işlem yaptığında hemen eski hızına döner.. Bu özelliği kapatmanın hiç bir mantığı yok bence..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unknownartist -- 9 Eylül 2008; 0:15:01 >
  • sanırım bir de speed step var boştayken çarpanı düşürüyordu oda galiba...
  • ek olarak, asus un epu6 programında ayarı turbo ya alırsanız da işlemci hep en yüksek hızında çalışır
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.