arkadaşlar merhaba asus p7p55lx anakartım var bugün 2 adet Kingston 4GB 1600MHz DDR3 HyperX KHX1600C9D3-4G ram aldım sorunum şu ramlari b1/b2 slotlara takınca sorun yok 8 gb görüyo ama single ben dula kullanmak için aldım :) ramlari b1 dışında slotlara takınca görüntü gelmiyor birini b1 diğerini a1 yada a2 slotlara takınca ram 4 gb görünüyo sade b2 ye ram takınca görüntü gelmiyor yane benim anladığım a1 ve a2 slotları çalışmıyor b2 ye tek ram takınca görüntü gelmiyor b1 ve b2 takınca 8 gb normal anakartı ilk aldığımdada bu şekildeydi ama fazla üsütüne gitmedim a1/a2 slotlarının bozuk olup olmaduğını nasıl anlarım eğer bu slotlar bozuksa 1-2 ay garantisi kaldı kartın garantiye göndericem bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim a1 ve a2 slotları etkisiz eleman konumunda hiç bi işe yaramıyor biraz karışık oldu kusura bakmayın şimdiden teşekkürler yardımcı olan arkadaşlara. bide şöyle bir tablo buldum ama tam anlamadım
a1 e ram takmadan a2 ye takma diyor. aynı şekilde b için de...
a1-a2 b1-b2
şeklinde takman gerektiğini söylüyor dual ramler için. a2-b2 çalışmaz diyor. a2-b1 ve a1-b2 takarsan birini görmez diyor.
umarım çevirinin yardımı olur
o tabloya göre a1/b1 ram takınca dual çalışması gerekiyo ama a slotları etkisiz eleman konumunda :) sanırım a slotları arızalı kart ilk geldiğindede arızalıydı böyle kullanıcam artık garantiye gönderirsem bilgisayarsız kalırım :) ileride değişim.