ikinci el m600i aldım. m600 forumunda p990 için geçerli olan herşeyden yararlanılabileceği söyleniyor nitekim orada pek fazla paylaşım yok. gerçekten de donanımsal desteklenen özellikler haricinde -wifi,radyo kamera gibi- bütün paylaşımlarınızı uygulayabilir miyim? ilk defa uiq kullanacağım saçma bir soruysa kalabalık için özür dilerim... saygılarımla,
arkadaşım bu forum çok karıştı o yüzden hem burda hemde aşagıdaki adresten program paylaşımına devam ediyoruz.
hayırlı günler. daha önce karşılaşan var mı bilmiyorum p990 telefonuma yeni güncelleme yaptım mesajlar dahil bütün herşey silindi yeni yazılım yüklendi sanırım, yanlız şuanda telefon kartımdaki mesajları görmüyor, ne yapabilirim bi bilginiz var mı? başka kartlarla da denedim, simdeki mesajları göster dedim ama olmuyor sim kartımdaki mesajları okumuyor, herhangi bir bilginiz veya öneriniz varsa paylaşırsanız sevinirim hayırlı günler...
eger sim kartını çıkarmadan güncelleme yaptıysan hepsini siler telefon . çıkardıysan mesajların ordadır
Merhaba MaSSive Burayada geldim ve sana buradanda bir soru sorup yardım isteyeceğim bu SONYERICSSON P990i ye bende sahibim yaklaşık 10 ay filan yanlız bu güne kadar Wİ-FI desteğiyle pek ilgilenmiyordum taki sende olan ve yeni alarak senin sayende tam bir multimedya canavarına dönüştürdüğüm NOKIA N800 ile haşır neşir olana ve sizi tanıyana dek şimdilerde bu SONYERICSSON P990 i ile WIFI destekli internete bağlanmayı denedim bağlanmam mümkün olmadı yanlız kaplosuz modemi buluyor fakat bağlantıyı sağlıyamıyorum belki modemin şifreli olduğu aklınıza geleçek ama modem benim modemim ve şifresinide ben koyduğuma göre bu problem olmakdan çıkıyor bunun nasıl ayar olması gerekiyor acaba birde şehir içinde bazı yerlerde şifresiz WIFI var bunlarıda telefon gördüğü halde bağlantıyı sağlıyamıyor sabahdan beri burada yazılanları okuyorum fakat WIFI bağlantısı ve WIFI ayarlarıyla ilğili bir konu bulamadım o yüzden size DANIŞMAYA karar verdim ve kıymetli YARDIMLARINIZI bekliyorum.İyi günler..
öncelikle cevabınız için teşekkürler, telefonu güncellerken sim kartım içindeydi fakat sanırım telefonu güncelleme bittikten ve kabloyu çıkardıktan hemen sonra sim kartımı takarak açtım, başka bir telefona kartımı taktığımda mesajlar gözüküyor, başka bir telefon kartını telefonuma taktığımda onun da içindeki mesajları göstermiyor, lütffen bu konuda bilgisi ve herhangi bir fikri olan varsa yardım ederse sevinirim, hayırlı günler....
eğer kendi WIFI ne şifreyi otomatik olarak koyduysan 128 bıt yani 26 karakter filan atanıyor.ama bizim telefonlar en fazla 15 karaktere kadar şifre kabul ediyor zannedersem 64 bıt şifre sistemine göre yapılmış.kusura bakma bu kadar anlatabildim kısa bir süre için şifreni aç tekrar dene derim ayrıca dışarıda gördüğün bazı WIFI sistemler şifre siz gözükseler bile mac adresleriyle korunuyorlar senin telefonun mac adresi kayıtlı olmadığı için onlara erişim yapamasssın
quote:
Orjinalden alıntı: AYDA1944
Merhaba MaSSive Burayada geldim ve sana buradanda bir soru sorup yardım isteyeceğim bu SONYERICSSON P990i ye bende sahibim yaklaşık 10 ay filan yanlız bu güne kadar Wİ-FI desteğiyle pek ilgilenmiyordum taki sende olan ve yeni alarak senin sayende tam bir multimedya canavarına dönüştürdüğüm NOKIA N800 ile haşır neşir olana ve sizi tanıyana dek şimdilerde bu SONYERICSSON P990 i ile WIFI destekli internete bağlanmayı denedim bağlanmam mümkün olmadı yanlız kaplosuz modemi buluyor fakat bağlantıyı sağlıyamıyorum belki modemin şifreli olduğu aklınıza geleçek ama modem benim modemim ve şifresinide ben koyduğuma göre bu problem olmakdan çıkıyor bunun nasıl ayar olması gerekiyor acaba birde şehir içinde bazı yerlerde şifresiz WIFI var bunlarıda telefon gördüğü halde bağlantıyı sağlıyamıyor sabahdan beri burada yazılanları okuyorum fakat WIFI bağlantısı ve WIFI ayarlarıyla ilğili bir konu bulamadım o yüzden size DANIŞMAYA karar verdim ve kıymetli YARDIMLARINIZI bekliyorum.İyi günler..
Merhaba Kalender verdiğin bilğilere teşekkür ederim demek istiyorsunki anladığım kadarıyla bu telefon ile WIFI bağlantısı yapamıyacağım Fakat İsatanbulda biğisayar fuarına gittiğimde oradada yapamamış ve birisine sormuştum adam telefonu aldı bir iki ayar yapıp bana verdi sorunsuzca internete girdim demekki AYARLAR çok mühim ve bizde bunları bilmediğimiz için yapıp WIFI den faydalanamıyoruz ben burada bana bu ayarları gayetde basit düzgün ve kolay anlatabileçek birini arıyorum sanarım oda MaSSive adındaki arkadaşdır çok bilğili biri sanarım bu mesajımı henüz okumadı.
quote:
Orjinalden alıntı: Kalender
eğer kendi WIFI ne şifreyi otomatik olarak koyduysan 128 bıt yani 26 karakter filan atanıyor.ama bizim telefonlar en fazla 15 karaktere kadar şifre kabul ediyor zannedersem 64 bıt şifre sistemine göre yapılmış.kusura bakma bu kadar anlatabildim kısa bir süre için şifreni aç tekrar dene derim ayrıca dışarıda gördüğün bazı WIFI sistemler şifre siz gözükseler bile mac adresleriyle korunuyorlar senin telefonun mac adresi kayıtlı olmadığı için onlara erişim yapamasssın
quote:
quote:
Merhaba Kalender verdiğin bilğilere teşekkür ederim demek istiyorsunki anladığım kadarıyla bu telefon ile WIFI bağlantısı yapamıyacağım Fakat İsatanbulda biğisayar fuarına gittiğimde oradada yapamamış ve birisine sormuştum adam telefonu aldı bir iki ayar yapıp bana verdi sorunsuzca internete girdim demekki AYARLAR çok mühim ve bizde bunları bilmediğimiz için yapıp WIFI den faydalanamıyoruz ben burada bana bu ayarları gayetde basit düzgün ve kolay anlatabileçek birini arıyorum sanarım oda MaSSive adındaki arkadaşdır çok bilğili biri sanarım bu mesajımı henüz okumadı.
quote:
Orjinalden alıntı: Kalender
quote:
Arkadaşım senin sorunun telfonun ağları bulduğuna göre wifi de problem yok problem olan sen bu wifi bağlantını internet hesabına eklemediğin için kullanamıyosun yani internet açılmıyor sen ağa bağlansan dahi çalışmaz. Yapacağın normal modemlerde WPA-SPK şifresi var. Telefonunda şifreli bağlantıyı bulduktan bulduğun yere bağlan diye tıkla senden şifre isteyecek onu da yaz daha sonra bağlantı olduğu aşağıda wirelles kısmı koyu renkten mavi renge döner bu bağlantının olduğu anlamına gelir, daha sonra telefonundan denetim masası-bağlantılar-internet hesaplarına girioysun, hesaplar kısmında bağlandığın bağlantı adı görüntülenir, eğer gözükmüyosa bağlantıyı yapamamışsındır, gurplar kısmına gir oradan oradanda internet olana (eğer yoksa kendin oluştur) daha sonra hesabın içine girdikten sonra tüm ücretli bağlantıları sil (tabi varsa) yeni hesap ekleye tıkla zaten bağlantılar kısmındaki yer gelecek oradan senin bağlantını seçeceksin ve bağlantı önceliğinde 1. olarak atayacaksın, şifresiz olanlarda ise zaten üzerine tıkladığında varsayılan bağlantı hesabı görülür, onu da yukarıdaki gibi yine ekliyosun ondan sonra hoş geldin cep telefonunda internet bu kadar şu an vaktim az biraz kaışık anlattım ama eğer yapamadıysan daha kolay ve net şekilde de anlatırım sen bi dene de. Kolay gelsin
Merhaba bana video programı lazım p990i için smartmovie ve divx playerı denedim ama bazen 1,30 saatlik videolarda yavaşlıyo tam ekran yapmıyor, düzgün ve kaliteli bir video player ve müzikçalar arıyorum. Galiba buradaki tüm arkadaşlarımın derdi de yeterli programları bulamamak çünkü bulamıyoruz, bilenler varsa yardımcı olurlarsa sevinirim.
Arkadaşlar P990 a format attığımızda(ana sıfırlamadan) yüklediğimiz en son versiyonda siliniyormu?Bir de Bluetooth tan başka cihazın dosyalarına girme imkanı varmı,bağlantıyı sağladım ama cihazdaki dosyaları görmüyor,ancak diğer cihazdan dosya gönderirsem yüklüyor,gelen dosyalarda(müzik,video)mesajlar bölümüne kaydediliyor bu dosyaları hafıza kartına taşıma imkanı veya dosya alırken kayıt yeri seçme imkanı yok mu acaba...
quote:
Merhaba AYDA1944 Yukarida Kalender nick li kullanici konuyla ilgili biraz deginmis. Baglanti yapilamamasinin iki nedeni olabilir. Birincisi Disarida ve hatta evde kullandigimiz,modemler sifresizde olsa sifrelide olsa ,wireless modemlerde,guvenlik ayarlarinda,internet aginiza baglanmasini istediginiz veya baglanmamasini istediginiz sekilde ayarlar yapabileceginiz, mac adres filitresi vardir.Eger bu aktif ise,aginiz sifresizde olsa,sifrelide olsa ve sifreyi bilseniz dahi,baglanmak istediginizde SSID ye baglanip sifre yazacaginiz kisim karsiniza gelmez.Cunku P990i nin mac adresini izinliler listesine eklemeniz gereklidir.Yada bu mac pilitresini ya Disable yapacaksiniz,yada mac filitresi ,guvenlik acisindan acik tutmak istiyorsaniz,mac filitresini Enable yani [acik] durumda birakip,wireless hattiniza baglanmsini istediginiz,cihazin mac adresini modem ayarlarindaki bu mac filitre ayarlarina gireceksiniz.
Not;Cogu wireless modemde sifreleme yapilmasada,guvenlik ayarlarindaki bu mac filitresi, acik ise sifresiz bir guvenlik saglar.Fakat cevrenizde sizin hangi modemi kullaniyor oldugunuzu bilen biri varsa,kendi bilgisayrindaki wifi kart veya dongle ile modeminizin ayarlarina ulasabilecegi icin,buradaki ayarlari degistirmemesi icin,modem ayarlari sayfasini acarken sizden istedigi,standart sifreyi muhakkak degistirin.
Eger modem ayarlarindan halletmeniz gereken bir sorun ise.Modem ayarlarina girmeniz gerekebilir.
Modem ayarlarina nasil ulasilir, Modemin kullanim klavuzunda ip adresi yazar,192.164.0.1.gibi ve benzeri olan bu ip adresi numarisi internet explorer in adres barina yazilir ve enter a basilir.Karsiniza,modem ayarlariniza girebilmek icin bir sifre penceresi acilir.Ilk kullanimda modemin sifresi Kullanici adi admin,sifrede yine admin olarak gecer.Bunlari yazdiginiz takdirde modem ayarlarina girebilirsiniz.Modem ile ilgili ayarlari yaptiktan sonra,modem ayarlari sayfasina gireceginiz bu sifrelemeyi Tools yani [araclar] sekmesinden degsitirmenizi tavsiye ederim.
Ve yine eger ne yaptinizdan,neyi nasil yapacaginizdan emin degilseniz Modem ayarlarinda oynama yapmayin.
Ikincisi ise Modem ayarlarinizin dogrulugundan emin iseniz,yapmaniz gereken P990i nin buldugu wireless aginizin ayarlarini dogru yapmak.
1-P990i de wlan tarayiciyi acip wireless aginizin [SSID] yani sebeke adina tiklayin. 2-Yonergeleri izleyin 3-wlan hesabinin adi ile sebeke SSID adi ayni olmasin veya varsayilan wifi hesabi diye olmasin.Yani wireless aginizin SSID ismi AYDA diyelim,P990i de kuracaginiz bu wlan hesabinin,hesap adi AYDA yada veya warsayilan wifi hesabi olmasin.Bu ikisinin disinda herhangi bir isim olabilir. 4-Kimlik kontrolu [Ac] acik olsun. 5-sebeke modu [alt yapi] modundaa olsun.Asagidaki ok a tiklayip sonraki syfaya gecin.
6-Veri sifreleme,yani wireless agnizi bir sifre ile koruyorsaniz,hangi tur sifreleme yapiyorsaniz onu secin,yoksa yok u secin. 7-Diyelimki wep sifrelemesi kullaniyorsunuz , varsyailan WEP anahtarini soracaktir,1 ise 1 2 ise 2 3 se 3 4 se 4 kac adet anahtar sifre kompinasyonu ile koruyorsaniz ,anahtar sayisini secin.
Bahsettigim sifrelemenin ne oldugunu anlamaniz acisindan,herhangi bir modemin ayar sayfasinin ekran goruntusunu eklemekte yarar var.
8-Wep anahtarini tanimlayin,yine kac anahtar kullaniyorsaniz sifre olarak onu secin. 9-Anahtar sayisina gore,cikan yerlere wireless aginiza koydugunuz,sifre veya sifreleri yazin.Kaydet e basin 10-Simdi bu hesabi Gruplar sekmesine tikladiktan sonra grup hesabindaki,internet hesabina ekleyin ve P990 i nin baglanti onceligi olarak bu hesabi kullanmasi icin,Bu hesabin onceligini birinci siraya alin.
Hangi tur sifreleme kullaniyorsaniz,ona gore yazdigim sekilde madde madde ayarlari dogru gerceklestirirseniz,sorun ortadan kalkacaktir.
Merhaba MaSSive Anlattığınız yörüngeleri izliyerek bunlardan hareketle ayarlara gittim yanlız bu telefonun ya ben doğru dürüst bir şekilde AYARLARINI bulamadım yada FABRİKASI bu telefonu GERİZEKALI ( ÖZÜRLÜ ) olarak üretti bahsetmiş olduğunuz ayarların tümüne ulaşamadım şifreyi giriyorum telefon 10 veya 16 karakter diyor yani velhasılı tam bir SİNİRKÜPÜ yapmak için içat edilmiş bir telefon bu SONYERICSSON kesinlikle NOKIA nın sadeliğine benzemiyor NOKIA ya bir proğram yolladıgında sadece kaydedildi derken bu SONYERICSSON diyorki IŞIN KAYDEDİLDİ sonrada SEN ONU KAYDETE TIKLIYARAK MESAJLARA TEKRARDAN KAYDEDİYORSUN çok hoş bir ZEKA sanki telefona UZAYDAN ışın yolluyoruz işte bu meyanda benim bu TELEFONU anlamam mümkün değildir yani nasıl NOKIA NIN N800 modelini anlattığında bir çırpıda onu hallettiysem bunu asla halldemem çünkü kanımca bu SONYERICSSON telefonlarını TÜRKLERİN beynini sulandırmak için çıkardılar ilk fırsatda bu telefonu SEPETLİYECEĞİM ve NOKIA N95 8GB alacağım acıyorum buna verdiğim paraya telefonun ekranına güneş altında baksan hiçbirşey göremezsin oysa NOKIA pırıl prıl bir görüntü verir GÜNEŞ ALTINDA BİLE çünkü onun kullandığı teknik bir başka neden bu SONYERICSSON TÜRKİYEYİ bırak DÜNYADA tahtına oturamadı neyse sana gösterdiğin ilgiden dolayı ve yapmış olduğun açıklama yadım vs hakkında çok çok TEŞEKKÜR ederim.İyi gün dileklerim ile..
quote:
Merhaba MaSSive Anlattığınız yörüngeleri izliyerek bunlardan hareketle ayarlara gittim yanlız bu telefonun ya ben doğru dürüst bir şekilde AYARLARINI bulamadım yada FABRİKASI bu telefonu GERİZEKALI ( ÖZÜRLÜ ) olarak üretti bahsetmiş olduğunuz ayarların tümüne ulaşamadım şifreyi giriyorum telefon 10 veya 16 karakter diyor yani velhasılı tam bir SİNİRKÜPÜ yapmak için içat edilmiş bir telefon bu SONYERICSSON kesinlikle NOKIA nın sadeliğine benzemiyor NOKIA ya bir proğram yolladıgında sadece kaydedildi derken bu SONYERICSSON diyorki IŞIN KAYDEDİLDİ sonrada SEN ONU KAYDETE TIKLIYARAK MESAJLARA TEKRARDAN KAYDEDİYORSUN çok hoş bir ZEKA sanki telefona UZAYDAN ışın yolluyoruz işte bu meyanda benim bu TELEFONU anlamam mümkün değildir yani nasıl NOKIA NIN N800 modelini anlattığında bir çırpıda onu hallettiysem bunu asla halldemem çünkü kanımca bu SONYERICSSON telefonlarını TÜRKLERİN beynini sulandırmak için çıkardılar ilk fırsatda bu telefonu SEPETLİYECEĞİM ve NOKIA N95 8GB alacağım acıyorum buna verdiğim paraya telefonun ekranına güneş altında baksan hiçbirşey göremezsin oysa NOKIA pırıl prıl bir görüntü verir GÜNEŞ ALTINDA BİLE çünkü onun kullandığı teknik bir başka neden bu SONYERICSSON TÜRKİYEYİ bırak DÜNYADA tahtına oturamadı neyse sana gösterdiğin ilgiden dolayı ve yapmış olduğun açıklama yadım vs hakkında çok çok TEŞEKKÜR ederim.İyi gün dileklerim ile..
iyi akşamlar
öncelikle şunu belirtmeliyimki nokia bir tekel oluşturmuş durumda ve biz bu tekeli kırmak için bu cihazlara yöneliyoruz.evet anlattığın gibi nokia basit olabilir ama zaten bu cihaz telefon değil bir PDA dır.telefon özelliği en son konuşulacak şeydir. karışık olması gayet normal zaten bir bilgisayar alt yapın yoksa bu telefon sana zor gelecektir.ip,wifi,mac ip,wep,wpa, bunlar tamamen bilgisayar için düzenlenmiş ama telefonlara sonradan entegre edilmiş kurallardır.ben eminim massive nickli arkadaş bu kadar iyi bu cihazı tanıyabiliyorsa PC alt yapısı iyi olduğu içindir.evet bazen bizimde çözemediğimiz şeyler oluyor birbirimize sorarak hallediyoruz ama SE nokia kadar basit üretemiyorsa bu cihazın adi yada kötü olduğu için değil,tamamen amaca uygun üretildiğinden kaynaklanmaktadır.saygılarımla
Arkadaşlar benim bir problemim var.Telefonuma yüklemiş olduğum bazı medya dosyalarını hiçbir şekilde telefondan silemiyorum.Sil dediğim zaman "Bir veya Birkaç Dosya Silinemedi" diye bir ibare çıkıyor.Bana bu konu hakkında yardımcı olursanız çok sevinirim.Şimdiden teşekkürler.
nicedir foruma takılmıyordum, sebebini bilen bilir.. ayar ve aylar önce çözülen konular gene gündem olmuş forumda..
ilk olarak belirteyim. elinizdeki alet bir cep telefonu değl bir bilgisayardır.. bilgisayar mantığına göre de son derece başarılı. böyle olunca da kullanması biraz zor. ama öğrenince de bağımlısı oluyorsunuz..
wifi bağlantısı defaten forumda her yöntemi ile anlatıldı.. biraz gayretle çözersiniz.. bluetoot üserinden bile internete giren böyle bir alet daha nerde bulunur.
we bir arkadşın dediği gibi; bu makineyi, bir nokia tekeline iki winmobil tekeline tepki olarak aldım.. eyi ki de almışım.. beklenteimden fazlasını buldum.. şimdi çevremdeki n95 kullanıcıları bu makineye yöneliyorlar..
aslında makineyi yeni alan arkadaşlar forumu iyi değerlendirseler, okusalar çnceki konuları bulamayacakları şey yok.. keşke okusalar..
okumaya vaktim yok diyenlere, aynı konuları tekraren okumaya benim hiç vaktim yok.. yeni, farklı, ilk, değişik bir konu, problem vs olur ise yeniden yazarım/cevaplarım/paylaşırım forumda.. o vakte kadar sağlıcaklan..
SELAM ARKADAŞLAR FRİNG İLE MSN DE SESLİ GÖRÜŞMEYİ BAŞARAN VAR MI?VARSA YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM.TŞKLER.
evvelen açıklamıştım fring ile ilgili ayrntıları..
gprs üzerinden sesli görüşme yapamazsınız..
ancak; wifi ve bluetoot üzerinden internete bağlanırsanız; harikulade denilebilecek bir netlikte sesli görüşme yapabilirsiniz.. msn, skype, gtalk gibi bağlantılarınızın tümü ile..
"firng test call" diye bir bağlantı otomatik olarak geliyor listenize. bu bağlantı test yapmanıza yarıyor. fring test call'ı aradığınızda bi hatun çıkıyor (ses kaydı) bla bla anlatıyor ecnebice. sonra bip sesinden sonra siz istediğiniz bir ses kaydı yapın.. ikinci bip sesinden sonra yaptığınız ses kaydını size geri dinletiyor.. bu işlemi başarı ile tamamlamışsanız, demek oluyorki ses iletiminde bir sorun yok, listenizdeki herkezle sesli çet yapabilirsiniz.. hadi hayırlı çetler
arkadaşar p990i ile nete wifi üzerinden bağlanamıyorum.yazılanların hepsini denedim ama yok.hala sunucu bulunamıyor.birden bire bağlanamamaya başladı.teli formatladım,yazılım güncelledim.bu cihazın fabrika çıkış yazılımını bulabilmem mümkün mü??