Şimdi Ara

Packard Bell, Acer, HP, Lenovo, SONY // 5 marka 5 laptop karşılaştırması // yorumlarınızı bekliyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
9.390
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

yeni bir laptop alma uğraşı içerisindeyim. Sınırlı bir bütçem var ve seçeneklerimi 5 e indirdim. Hemen hemen hepsi aynı özelliklerde daha çok marka tercihi gibi bir şey artık benimkisi. Seçeneklerimi aşağıda yazıyorum. eğer bu modellerden birini ya da benzerlerini kullanıyorsanız

1- kasa kalitesi
    2- çalışma sıcaklığı (normal kullanımda, oyun oynamada)
    3- Fan (çalışırken çıkardığı ses ve soğutmadaki başarısı)
    4- Pil ömrü
    5- Ekran kalitesi

hakkındaki yorumlarınızı ve sizlerin eklemek istediğiniz birşeyler varsa yazar mısınız?

Seçenekler:

Packard Bell TJ75 CORE I3 330M 2.13 GHZ-4096MB-320GB-DVDRW-15,6''-1024MB HD5650-BT-CAM-W7BAS
    ACER AS5740G CORE İ3-330M 2.2GHZ-3GB-320GB-DVDRW-15.6''CAM-1024MB HD5650(DX11)-WV7BAS
    HP DV6-1350ET CORE2DUO P7450 2.13GHZ-3072MB-320GB-1024MB HD4650-15,6''-BT-DVDRW-W7P
    Lenovo G550 CORE2 DUO P7450 2.13GHZ-3GB-250GB-GF 512MB G210M -15.6''-BT-DVDRW-V7HP
    Sony Vaio NW2STF CORE 2 DUO P7450 2.13GHZ-4GB-500GB-DVD/RW-512MB HD4570-15.5"XBLACK-W7PR

Biliyorum Sony Vaio ekran kartıyla diğerlerninin altında ancak fiyat olarak da epey üstünde. Sony için sizce değer mi bu kadar para? Çünkü laptopu laptop şeyin yapan sadece sistem özellikleri olmadığını düşünüyorum.

Yorumlarınızı bekliyorum.

NOT: Forumda bu markaların ve modellerin başlıklarını epeydir okuyorum ve takip ediyorum zaten. Ancak bir karşılaştırma yapmak istediğim için böyle bir başlık açtım. O yuzden bu modellerle ilgili diğer başlıkların linklerini göndermenize hiç gerek yok.

• Packard bell...

Yakın olan Acer kasasında ısınma gibi sorunlar var. Gerçi Pbell'de de sorun yaşayanlar var ama genele yayılmış durumda değil. Sony o konfigürasyonla asla o parayı etmez...
  • Teşekkürler
    benim de gönlümden geçen Packard Bell zaten o yüzden ilk sıraya yazdım. Olumsuz bir şey duymazsam muhtemelen 1 2 gün içinde alacağım.
  • ARKADAŞIM BEN SANA TEK TEK ANALİZ EDEYİM BU 5 BİLGİSAYARI:

PACKARD BELL ACER'IN YAN SANAYİSİ BU İKİ MARKANIN KALİTE BAKIMINDAN BİR FARKI YOK.AMA BEN SANA ACER'I ÖNERİRİM ÇÜNKÜ PB'İN TEKNİK SERVİS BAKIMINDAN TÜRKİYE'DE BİR MUHATTABI YOK ARAŞTIRMALARIM KADARIYLA.BEN KENDİM ACER 5739 KULLANIYORUM ÇOK MENNUNUM İSTEDİKLERİMİ FAZLASIYLA YAPIYORUM.SADECE İŞLEMCİ FANI HIZLI ÇALIŞIYOR.AMA SES BAKIMINDAN BİR RAHATSIZLIK VERMİYOR.BİLGİSAYARIN ISINMA DURUMU KESİNLİKLE NORMALİN ÜSTÜNE ÇIKMIYOR.AMA FANIN HIZLI ÇALIŞMASI SENİ RAHATSIZ EDİYORSA BUNU BİR PROGRAM YARDIMIYLA HALLEDEBİLİYORSUN.

HP'NİN LAPTOPLARININ KESİNLİKLE ÖNERMİYORUM.ÇOK FAZLA ISINMA YAPIYOR VE ÖZELLİKLERİNE GÖRE BEKLENEN PERFORMANSI VERMİYOR.BENCE HP SADECE İŞ BİLGİSAYARI OLARAK KULLANILABİLİR.

SONY'İ ELE ALIRSAK;BEN ELEKTRONİKTE SONY TARAFTARIYIM AMA FİYATININ YÜKSEK OLMASINDA MARKASININ ÜNÜNDEN DOLAYI OLMASINDAN BİR ŞÜPHEM YOK.SONY SADECE EKRANINI KENDİSİ ÜRETİYOR. BUNDAN DOLAYI GÖRÜNTÜ KALİTESİ MUHTEŞEM İSTER OYUNLARDA İSTER FİLMLERDE.MULTİMEDYAYA FAZLASIYLA GELEN BİR BİLGİSAYAR SONY.

LENOVO İSE BENCE HİÇ BİR İŞE YARAMIYOR.İSTER TASARIMIYLA OLSUN İSTER ÖZELLİK PAKETİNE GÖRE FİYATLARI OLSUN.ÇÜNKÜ ÇOK PAHALI VE MÜŞTERİNİN GÖRSEL ZEVKİNİ HİÇ DÜŞÜNMÜYOR.AYNI APPLE GİBİ LENOVO'NUN PAHALI OLMASI SADECE İLK KİŞİSEL BİLGİSAYARI BU MARKALARIN ÇIKARMASIDIR.İCAT ETMESİDİR.

KARAR SENİN...

• @hacker-hakan hocam

1) Hp lerdeki ısınma sorunu gibi vs. sorunlar yeni serilerde kesinlikle çözümlenmiş olup performans kaybı söz konusu değildir. Rahatlıkla kullanılabilir ama listede yazan model yeni serilerden olmasına rağmen listedeki diğer seçeneklere (pb, acer) göre donanım olarak daha düşüktür.

2) Sony kasa olarak sağlam görünebilir ama muadili bir ürün ile karşılaştırdığınızda fiyat olarak çok uçuk olduğunu göreceksiniz. Bunun dışında eski tecrübelerime dayanarak bilgisayar konusunda sony den uzak duruyorum.

3) Lenovo ya bakarsak da hiçbir işe yaramaz gibi bir ibare bence hata olur çünkü çok düşük fiyatlara aldığımız bir lenovoyu test imkanım olmuştu ve performans açısından gayet tatmin edici sonuçlar almıştık. Bence kasa olarak da iyi gözüküyorlar. Muadil ürünler arasında iyi bir kıyaslamak yapmak lazım.

4)Seçenekler arasında bulunan PB donanım olarak şuan piyasadaki iyi ürünlerden ve bence f/p oranı da oldukça yüksek. Servis konusunda pb hakkında bir yorum yapamayacağım ama bende kendime pb marka bir netbook alacağım yakın zamanda.

• BR@YN KARDEŞİM İLK BAŞTA BUNLAR HEPİMİZİN KENDİ GÖRÜŞLERİ ÖZNEL YARGILARIDIR BUNU BAŞTAN SÖYLEYEYİM.

ŞİMDİ BEN BU ÜRÜNLERİ ÖZELLİKLERİNE GÖRE DEĞİL MARKALARINA GÖRE ANALİZ ETTİM.

BEN 13 YILLIK BİLGİSAYARCILIK HAYATIMDA ÇOK HP NOTEBOOK TEST ETME İMKANI BULDUM.ARKADAŞIN KRİTERLERİNDE ÇALIŞMA SICAKLIĞI İLE İLGİLİ BİR SORU OLDUĞUNDAN DOLAYI ÇOK ISINMA YAPIYOR.DEDİM ÇOK YAKIN ARKADAŞIMA 4 AY ÖNCE HP PAVILION DV6 ALDIK. HATTA BEN ALDIM DİYEYİM ÇÜNKÜ O HİÇ KARIŞMADI BEN KENDİME ALIR GİBİ ALDIM O PARASINI ÖDEDİ SADECE.HP'LERDE ISINMA SORUNUNU O ZAMANLARDA DA BİLİYORDUM AMA PAVILION SERİSİ ÇOK HOŞUMA GİDİYORDU VE HP KULLANICI MENNUNİYETİNİ ÇOK DÜŞÜNEN BİR MARKA.AMA O ALAN ARKADAŞIM BİR SÜRE SONRA OYUN OYNARKEN ÇOK FAZLA ISINDIĞINI 2 SAATİ GEÇTİKTEN SONRA ISINMADAN DOLAYI RESET ATMAYA BAŞLADIĞINI SÖYLEDİ.BEN BUNU BİRKAÇ KULLANICIDAN DAHA DUYDUM VE ONLARI BAZ ALARAK HP HAKKINDA BÖYLE BİR YORUM YAPTIM.SİZİN ISINMA SORUNU İÇİN BULDUĞUNUZ ÇÖZÜMÜ BEN BİLMİYORUM.SEN BURAYA O ÇÖZÜMÜN OLDUĞU SAYFANIN LİNKİNİ YAZ BENDE ORADAN ÖĞRENİP BU SORUNU YAŞAYANLARA İLETEYİM KULÜBÜNÜZE ÜYE YAPAYIM.PERFORMANS KONUSUNDA İSE DONMA YAPTIĞINI,GEÇ AÇILDIĞINI VE 512 DDR3 EKRAN KARTI OLDUĞU HALDE 128 DDR2 EKRAN KARTLI PCLERİN BİLE RAHATLIKLA AÇTIĞI BAZI OYUNLARI AÇARKEN DONMA YAPTIĞINI GÖRDÜM.BUNDAN DOLAYI ÖYLE YAZDIM.

BEN SONY NOTEBOOK FAZLA TEST EDEMEDİM ÇÜNKÜ SENİNDE SÖYLEDİĞİN GİBİ ÖZELLİKLERİNE GÖRE FİYATLARI ÇOK PAHALI OLDUĞU İÇİN ALAN OLMUYOR PEK.AMA ARKDAŞIN KRİTERLERİNDE EKRAN KALİTESİ SORUSU OLDUĞU İÇİN BUNU SÖYLEDİM ÇÜNKÜ SONY NOTEBOOKLARIN EKRANLARI FULL HD KALİTESİNDE.BİRDE BENİM ELEKTRONİKTE SONY TARAFTARI OLMAMINDA ETKİSİ DE VAR TABİİ.

LENOVO NOTEBOOKLAR IBM MALI OLDUĞU İÇİN PERFORMANS KALİTESİNDEN ŞÜPHEM YOK.BİZ BİLGİSAYARCILARIN ÇOĞU GÖRSELLİĞE TASARIMA ÖNEM VERMEZ AMA BEN ÇOK VERİYORUM NEDENSE.LENOVO'NUN İSTİSNAİ TASARIMI GÜZEL OLAN 1-2 MODELİ VAR ÖZELLİKLERİNE GÖRE 1.5-2 BİN TL'Yİ GEÇMEZKEN 2.5-3 BİN TL FİYATLARI VAR.BENİM İŞE YARAMAZ DEMEMDEKİ SEBEP TASARIMI ÇOK DA İYİ DEĞİL ÖZELLİKLERİNE GÖRE FİYATLARI ÇOK PAHALI YANİ O KADAR PARAYI BAŞKA BİR MARKAYA VEREREK DAHA İYİSİNİ ALARAK AYNI PERFORMANS KARŞILANABİLİR DEMEK İSTEDİM.

BEN PACKARD BELL'E KÖTÜ DEMEDİM F/P ORANI HAKKINDA BİRŞEY SÖYLEMEDİM.PERFORMANSINA DA BİR YORUM YAPMADIM.SADECE OLUR YA BİR ARIZA OLURSA YADA FORMAT ATARSANIZ ARAŞTIRMALARIM KADARIYLA TEKNİK SERVİS MUHATTABI HENÜZ YOK TÜRKİYE'DE,DRIVERLARINI İNDİREBİLECEĞİNİZ BİR TÜRKÇE SİTESİ DE YOK PB 'İN.

• @hacker-hakan hocam senin tecrübelerinden şüphem yok yargılamak da bana düşmez. Zaten bu konuda da yorum yapmadım. Söylediklerimi lütfen şahi anlama ikimizinde amacı arkadaşa yardımcı olmak sonuçta.

Bana göre notebook dediğimiz alet iki saat sürekli oyun oynamak için yapılmış bir ürün değil. Tabiki oynanmaz mı oynanır bende yapıyotum bunu ama 2 saat oyun oynandıktan sonra ısınmayacak notebook ben daha görmedim açıkcası.

Sony ekran kalitesine benim de diyecek lafım zaten yok. Sony Tv lerin kalitesi ortada. 25 senelik tüplü sony tvim hala pek çok tüplü televizyondan daha iyi görüntü vermekte. Ama sadece ekran kaliteli diye bence o kadar para yatırılmaz notebooka.

Burdaki amacım kesinlikle marka fanatikliği yapmak değildir. Yorum isteyen arkadaşın bütçesi doğrultusunda yardımcı olmaya çalışıyorum.

Bu arada klüp dediğiniz şey öyle kalkalım hadi klüp kuralım anlamında değil kullanıcıların yorumlarını paylaştığı bir konu sadece. Üye toplamak gibi bir amacımız da yok kaldı ki ben ne kurucu ne yönetici ne de görevliyim o konuda. Zaten böyle bir sistem de yok forumda. Arkadaşınız ana konuyu takip eder ise ısınma ve geç açılma ile ilgili konularda çok konuşuldu çözümler üretildi. Kendisi mutlaka bir çözüm bulacaktır.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Packard bell tj65 model notebook kullanıyorum almadan önceki beklentilerimin üstünde bir ürün çıktı. Teknik servisi bilemem ama üzerindeki donanım parçaları tanınmış markalardan oluşmakta. Ve benim için önemli olan şey; içindeki donanım kalitesi.. Ayrıca Acer ile Packard Bell birbirine bağlı. Kötü bir marka olmadığını dile getirmek istedim.. Ne kötü ne de çok aşırı iyi, ama iyi..(daha önce Compaq Presario kullanan biri olarak)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the spooks -- 5 Şubat 2010; 16:37:43 >
  • YOK B@RYN KARDEŞ OLUR MU HİÇ NE ŞAHİ ANLAMASI :) BİZ ŞUAN TARTIŞMIYORUZ Kİ. ASLINDA BÖYLE YAPMAMIZ DAHA GÜZEL SAĞLAM SONUÇLAR BÖYLE BULUNUR ZATEN.BEN DE SENİN BU İŞİ İYİ BİLDİĞİNDEN ŞÜPHEM YOK. SEN BELKİ BENDEN DAHA ÇOK TEST ETME İMKANI BULMUŞSUNDUR. :)
  • Bugun bilgisayarları tek tek inceleme fırsatım oldu. Açıkçası Acer kasa olarak hiç hoşuma gitmedi sanki tuşları biraz kalkık duruyor ve klavyede yazı yazarken bir tuşa bastığınızda klavye içeri göçecekmiş gibi oluyor. Isınma sorunu ise bence var. Çünkü mağazada işlem yapmadan beklerken bile belirli bir sıcaklık hissedebiliyorsun. (daha önce laptop kullandım ve olması gerekenden daha fazla gibiydi). Tabi bu dediklerim sadece vitrindeki ürün için olabilir kutudan çıkan sıfır üründe olmayabilir ama acer dan soğudum biraz.

HP gayet kaliteli gibi duruyordu. Normal çalışma sıcaklığı en azından eski laptopumdan daha düşüktü. (Eski laptopumda ısınma sorunu yoktu. 1 sene temizlenmeyen fanla bile maks 65-70 dereceyi görüyordu oyunlarda) Kasa kalitesi olarak da açıkçası sony hariç en iyisi olarak gözlemlerdim. Tasarım da hoş ancak fiyatı 100-150 tl gibi daha yüksek ve nedense benim HP ye karşı hiç içim ısınmıyor. Daha önce donanımsal arızadan ötürü servis sıkıntısı çeken iki arkadaşım vardı. Ancak onlar eski model kasalardan kullanıyorlardı ısınma problemleri vardı ve bunlar çözülmüş gibi duruyor.

Lenovo ise beklediğimden iyiydi. Kasa kaitesi, tasarım, yazı yazma rahatlığı ve normal çalışmadaki sıcaklık değerleri (el ile artık ne akdar ölçülürse) hoşuma gitti diyebilirim.

Sony yi sony center da inceledim ve açıkçası kulanırken insan zevk alıyor. Belki bendeki de marka bağlılığı. Çünkü elektronikte ben de Sony taraftarıyım ve 1700 peşin fiyat verdiler en son. Hala çok yüksek diğer markalardaki muadillerine göre.

Bir tek PB yi inceleeme fırstaım olmadı. Onu da artık yarın vatan bilgisayara gidip yerinde göreceğim. Gönlüm sony den yana ama aklım PB diyor. Servis desteği olarak zaten donanımsal bir arıza çıkmadığı sürece aleti servise vereceğimi düşünmüyorum. Donanımsal arıza kaynaklşanırsa da muhatabım vatan bilgisayar olacak ve biliyorum kötüleyenler de var ama benim daha önce kötü bir tecrübem olmadı vatan bilgisayar ile ilgili.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kcetinkaya -- 5 Şubat 2010; 19:05:28 >

• quote:

Orijinalden alıntı: kcetinkaya

Bugun bilgisayarları tek tek inceleme fırsatım oldu. Açıkçası Acer kasa olarak hiç hoşuma gitmedi sanki tuşları biraz kalkık duruyor ve klavyede yazı yazarken bir tuşa bastığınızda klavye içeri göçecekmiş gibi oluyor. Isınma sorunu ise bence var. Çünkü mağazada işlem yapmadan beklerken bile belirli bir sıcaklık hissedebiliyorsun. (daha önce laptop kullandım ve olması gerekenden daha fazla gibiydi). Tabi bu dediklerim sadece vitrindeki ürün için olabilir kutudan çıkan sıfır üründe olmayabilir ama acer dan soğudum biraz.

HP gayet kaliteli gibi duruyordu. Normal çalışma sıcaklığı en azından eski laptopumdan daha düşüktü. (Eski laptopumda ısınma sorunu yoktu. 1 sene temizlenmeyen fanla bile maks 65-70 dereceyi görüyordu oyunlarda) Kasa kalitesi olarak da açıkçası sony hariç en iyisi olarak gözlemlerdim. Tasarım da hoş ancak fiyatı 100-150 tl gibi daha yüksek ve nedense benim HP ye karşı hiç içim ısınmıyor. Daha önce donanımsal arızadan ötürü servis sıkıntısı çeken iki arkadaşım vardı. Ancak onlar eski model kasalardan kullanıyorlardı ısınma problemleri vardı ve bunlar çözülmüş gibi duruyor.

Lenovo ise beklediğimden iyiydi. Kasa kaitesi, tasarım, yazı yazma rahatlığı ve normal çalışmadaki sıcaklık değerleri (el ile artık ne akdar ölçülürse) hoşuma gitti diyebilirim.

Sony yi sony center da inceledim ve açıkçası kulanırken insan zevk alıyor. Belki bendeki de marka bağlılığı. Çünkü elektronikte ben de Sony taraftarıyım ve 1700 peşin fiyat verdiler en son. Hala çok yüksek diğer markalardaki muadillerine göre.

Bir tek PB yi inceleeme fırstaım olmadı. Onu da artık yarın vatan bilgisayara gidip yerinde göreceğim. Gönlüm sony den yana ama aklım PB diyor. Servis desteği olarak zaten donanımsal bir arıza çıkmadığı sürece aleti servise vereceğimi düşünmüyorum. Donanımsal arıza kaynaklşanırsa da muhatabım vatan bilgisayar olacak ve biliyorum kötüleyenler de var ama benim daha önce kötü bir tecrübem olmadı vatan bilgisayar ile ilgili.

teşekkurler verdiğin değerli bilgiler için valla bende daha karar veremedım

• arkadaslar merhaba bende packard bell tm86-jn-002tk almayı düşnüyorm yalnız pc konusunda da yeternce donanımlı değilim bu ürün hakkındaki görüşlerinizi merak ediyrm ltfen yardmcı olr msnz
  • SA ÖNCELİKLER BEN NOTEBOOK ALICAM AMA KARARSIZ KALDIM 4 BİLGİSAYAR ARASINDA SİZDEN YARDIM BEKLİYORUM TEŞEKKÜR EDERIM ŞİMDİDEN BEN TERCİHLERİMİ SIRALIYAYIM :)

1.TERCİHİM Lenovo (IBM) Z560 Intel Core i5 460M 2.53GHZ 4GB 500GB 15.6

İŞLEMCİ: Intel Core i5-460M 2.53 GHz. (Turbo Boost Teknoloji 2.8 GHz.) 3 MB Cache Bellek İşlemci
    RAM: 4 GB DDR3 1333 Mhz. (Max.8 GB) Ram
    SABİT DİSK: 500 GB SATA (5400 Rpm) HDD
    EKRAN KARTI: NVIDIA GeForce 310M Max. 1 GB Ekran Kartı
    İŞLETİM SİSTEMİ: Microsoft Windows 7 Home Premium Tr-İng

4 GB DDR3 1333 Mhz. (Max.8 GB) Ram
    500 GB SATA (5400 Rpm) HDD
    Microsoft Windows 7 Home Premium Tr-İng
    ==========================================
    2.TERCİHİM ACER AS5742G-5464G64 SİYAH NOTEBOOK

# İşlemci : Intel Core i5 460M
    # İşlemci Hızı : 1066 MHz 3 MB L3 (2,53 GHz)
    # Bellek : 4 GB
    # Sabit Disk : 640 GB
    =========================================
    3.TERCİHİM HP G62-b14ST XR486EA NOTEBOOK

İŞLEMCİ: Intel Core i5-460M 2.53 GHz. (Turbo Boost Teknoloji 2.8 GHz.) 3 MB Cache Bellek İşlemci
    RAM: 4 GB DDR3 1066 Mhz. (Max.4 GB) Ram
    SABİT DİSK: 500 GB SATA (5400 Rpm) HDD
    EKRAN KARTI: ATI Mobility Radeon HD 5470 Max. 2714 MB Ekran Kartı
    İŞLETİM SİSTEMİ: Microsoft Windows 7 Home Basic Tr-İng (64 Bit)

4 GB DDR3 1066 Mhz. (Max.4 GB) Ram
    500 GB SATA (5400 Rpm) HDD
    Microsoft Windows 7 Home Basic Tr-İng (64 Bit)
    =========================================
    4.TERCİHİM PACKARD BELL TJ75-JO-283TK Sr SİYAH NOTEBOOK
    # İşlemci : Intel Core i5 480M
    # İşlemci Hızı : 2,66 GHz
    # Bellek : 6 GB
    # Sabit Disk : 640 GB
    #ATI HD5650 1 GB
    ==========================================

BEN BU 4 TERCIH ARASINDAN LENOVO VE PACKARD BELL DÜŞÜNÜYORUM OBURKULER 2.PLANDA
    SİZDE HANGİSİNİ ALMALIYIM HANGISINI TAVSIYE EDERSINIZ YARDIMLARINIZI BEKLIYORUM :)

• Benim abimin de bir Packard Bell'i var hatta şuan ondan yazıyorum.Bence gayet iyi kendime bir tm81 almayı düşünüyorum hatta.

Garanti konusu aklıma takıldı yalnız koyuncu elektronik'in teknik servisleri var bildiğim kadarıyla sorguladım hatta şuan garantide gözüküyor ??
  • EVET BENDE ARASTIRIM ÜMRANİYE VE MECİDİYEKÖYDE VAR İSTANBULDA BENDE ŞİŞLİDE OTURUYORUM HERANGI BIR SORUN OLURSA GİDERİM :) TAVSIYEN ICIN TSKLER
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.