Şimdi Ara

#Packard Bell Dot-MU-TK002#KULLANLAR&YORUMLAR (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
497
Cevap
6
Favori
68.820
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • PB nin bu cihazındaki celeron işlemcinin yerine çift çekirdek işlemci takılsa sistemde bir problem olur mu?
  • arkadaşlar
    sevgilimle msn.de videcall yapamıyorum. msn de netbook da kitleniyor...restar yapmak durumda kalıyorum. cameralrı tek tek de gönderemiyoruz...reddediliyor...
    çıldırıcam...naapmam lazım...
  • arkadaşlar bilgisayarınızın audio çıkışlarından 5.1 analog ses alabiliyor musunuz? bu cihazı değerlendiriyorum ben de ama analog 5.1 ses çıkışı (optik veya hdmi`dan gelen değil) alamadan 1080p video açabilmek pek bi keyfimi kaçırır. e haliyle en azından 3 adet standart audio soketi lazım 2 adet görebildim sormak istedim..
  • Wireless sorunu yaşayanlar:

Bende TK001 var (2GB RAM,250GB HDD,kırmızı) Aldığımda üzerinde Win7 Starter vardı,sonrasında Win7Ultimate64Bit kurdum.

İlk etapta Wireless çalışmıyor.Bunun için önceliklehttp://www.packardbell.com/index.html sitesinden sürücüleri indirmelisiniz.
    (Yaptıklarımı yazıyorum)

1.UK-Ireland seçin
    2.Üstteki "Support" menüsünden "Downloads"ı seçin.
    3.Netbook
    4.dot
    5.dot m- u
    6.Burası önemli.Burada karşınıza gelen sürücüleri hemen indirmeye başlamadan önce "Operating System" kısmından doğru işletim sistemini seçmelisiniz.
    Ben Windows 7 Ultimate x64'ü seçtim.
    7.Tüm sürücüleri indirin.
    8.Wireless için şu sırada bir kurulum yaptım:
    a. LAN Driver (Atheros)
    b. Wireless Lan (Atheros) (Bunun kurulmasına gerek olmayabilir)
    c. Wireless LAN (Intel/5100_5300_5150_5350)
    d. Wireless LAN (Intel/Link 1000)
    9.Bunları kurduktan sonra makinayı kapatıp açın.
    10.Şimdi,wireless bir ağa bağlanabilirsiniz.Yalnız,bunun için,kasanın sol ön tarafında bulunan wireless simgesinin altındaki sağa sola kayan tuş ile wireless'ı açmalısınız.

Umarım yardımcı olmuşumdur.

• ben 850 liraya aldim ve gayet memnunum, hatta win7 starter dan bile memnunum :) msn actim explorer acikti tablariyla birlikte, ve skype da videolu gorusme yaptim, neredeyse ibook gibi kullaniyorum zaten ben, tum gun acik pilini takmadim daha, direkt elektrikten aliyor gucunu. gazete okuyorum pdf ve artik vmware calistiracagim

#Packard Bell Dot-MU-TK002#KULLANLAR&YORUMLAR
  • 1.5 aydır bende kullanıyorum, masaüstü bilgisayarımı hiç aramadım paketledim hatta göndericem yarın
  • Arkadaşlar cihazı almayı düşünen varsa paraya ihtiyacım olduğu içn satıyorum=http://forum.donanimhaber.com/m_41374645/tm.htm
  • Bu başlıktaki yorumları okuyunca dün akşam intertnetten Vatan Bilgisayardan aldım. Bekliyorum bakalım. Fiyat 693 TL. Çok enteresan, peşin alırsan 800 küsür, woldcard 6 ay taksit 693TL. Bütün yorumculara teşekkür ederim.
  • Ayni sekilde ben de istanbuldan elden teslim edecek sekilde urunu saticam. Urunu babam icin almistim kucuk notebook istedigi icin yanliz ekrani kucuk geldi malesef kullanamadi.. urun ayni urun, temizdir ve istedigim fiyat ayni. Sadece foruma ozel olarak satin alan arkdasa bir de hediyem olacak. Ilgineneler PM atabilir.
  • Arkadaşlar bende bu ay sonuna kadar bir dizüstü almayı düşünüyorum ancak bazı markalarda kaldım.Bunlardan biride Packard Bell.

Packard Bell EasyNote TJ75-JO-114TK

TJ75-JO-114TK 15.6"/i5-430M/4/320/W7P
    İşlemci INTEL CORE I5-430M
    İşlemci Frekans Hızı 2.26GHZ.
    İşlemci L2 Cache Belleği 3MB L3 CACHE
    Bellek 4GB
    Bellek Tipi DDR3
    Bluetooth VAR
    Ekran Büyüklüğü 15.6"
    Ekran Çözünürlüğü 1366X768
    Ekran Teknolojisi DIAMOND VIEW LED HD
    Grafik Belleği 1GB
    Grafik işlemcisi ATI HD5650
    Harici VGA çıkışı VGA D-SUB
    İşlemci INTEL CORE I5-430M
    İşlemci Frekans Hızı 2.26GHZ.
    İşlemci L2 Cache Belleği 3MB L3 CACHE
    İşletim Sistemi WINDOWS 7 HOME PREMIUM TR/ENG
    Kablosuz standardı WIFI 802.11B/G/N
    Kart Okuyucu 5-1
    Klavye TÜRKÇE Q
    Network 10/100/1000
    Optik Sürücü DVD-RW
    Pil özelliği 6 HÜCRELI LI-ION
    Sabit disk 320GB
    TV Çıkışı HDMI
    USB 4X2.0
    Web kamerası VAR
    Yongaseti INTEL HM55
    Ağırlık 2.70KG

Fiyatı:1400 tl
    Bu özellikte bir dizüstünü tavsiye edermisiniz.Beni kuşkuda bırakan markası. Bu markada kullanan arkadaşlar lütfen yardım etsin.

Ayrıca çelişkide kaldığım diğer marka ise ASUS. Bunun özellikleri ise;

İşlemci Cinsi Intel Core i5-430M (2,26 GHz; 2,533 GHz Turbo; 3MB Düzey 2 önbellek; 1066/800 MHz FSB)

Bellek 3GB DDR3
    Maksimum Bellek ( MB) 8 GB DDR3

Sabit Disk 320GB SATA 5400RPM

Ekran Kartı nVIDIA GeForce 310M, 1.024 MB (1 GB) yerleşik bellek

Ekran Boyutu 15.6
    Ekran Tipi HD COLOR SHINE
    Ekran Çözünürlüğü 1366 x 768

Optik Sürücü 8x Super Multi Dual Yazıcı

Ses Kartı var

İşletim Sistemi FREE DOS

Faks Modem Yok

Network Kartı Ethernet LAN (10/100/1000)

Kamera Kamera 30 fps 0,3 Mega Piksel VGA (640x480)

I/O Port 3*USB2.0 - 1*VGA-1*RJ45,1*RJ11,1*MIC.

Bluetooth var

Wireless AS 802.11b/g/N

Ağırlık (kg) 2.6 kg

Garanti ( Yıl, Açıklama) 2 yıl garanti
    Pil Tipi - Ömrü 6 Hücreli
    Klavye Q Türkçe
    Mouse TOUCH PAD

Fiyatı:1.350 tl

Bunun tek düşündürücü yanı işletim sistemi oldu. Free Dos olması bana ne kaybettirir. Ayrıca aldıktan sonra Windows 7 kuramazmıyım.

Birtane daha var onuda yazıyım yardımcı olun. Bu da ACER marka.

Acer 5741G-433G32MN
    Core i5-430 2.26 Ghz 3 Gb 320 Gb 15.6 Win 7 Basic

İşlemci Tipi Intel Core i5
    İşlemci Türü Core i5-430M 2.26 Ghz - 3 Mb
    Bellek 3072 Mb
    Bellek Türü DDR III 1066
    Maksimum Bellek 8192 Mb
    Sabit Disk 320 Gb
    Disk Dönüş Hızı 5400 Rpm
    Ekran Boyutu 15.6"
    Ekran Çözünürlüğü 1366 x 768
    Ekran Türü WXGA
    Ekran Kartı Türü Paylaşımsız
    Ekran Kartı NVIDIA GeForce GT320M - 1 Gb
    Optik Sürücü 8 x Super Multi Dual Yazıcı
    Ses Kartı Onboard
    Ethernet Gigabit Ethernet
    Kablosuz Ağ 802.11 b/g/n
    Bluetooth Var
    Kamera Var
    Ağırlık 2.5 - 3 Kg
    İşletim Sistemi Windows 7 Basic
    Portlar 3 x USB ,1 x HDMI, 1 x VGA, 1 x S-Video, 1 x RJ-45, 1 x RJ-11, 1 x Mikrofon Girişi, 1 x Kulaklık Çıkışı
    Kart Okuyucu 5’ i Birarada Bridge Media Yuvası, Express Card Slot
    Pil Tipi Li-Ion 6 cell
    Garanti 24 Ay

Bunun fiyatı ise 1330 tl

Fiyatları ve Özellikleri bu olan markalardan hangisini almamı önerirsiniz.

Bir diğer sorum ise HP Pavilion dv6 serisinden bir dizüstü. Bu fiyatlarda (yani 1200-1300 arası)
    i3 işlemcili, 4 gb ddr3 ram, 320 gb hdd, 1 gb ekran kartı(paylaşımsız) bir dizüstü buldum.

Sizce bu özellikte bir HP Pavilion mu almalıyım. Yoksa yukarda belittiğim fiyatlarda i5 işlemcili bir dizüstümü almalıyım.

Kullanım bakımından soracak olursanız. Normal bi kullanıcı sayılırım. Bir kaç oyun ve internette sorf ve ağırlıklı msn de takılırım.

Valla çok oldum ama, kararsız kaldım acil yardım edin.
    Şimdiden teşekkürler.

• Arkadaşlar ben de Packard Bell Dot M-U aldım. Vatan bilgisayardan worldcard taksitli 686 liraya geldi. Şimdi benim acelem olduğu için makinayı direk vatan mağzasından aldım; FAKAT online satın almaya kalkınca bir takım kampanyalar var, onlardan ücretsiz kargolu 666 liraya geliyor yanılmıyorsam.

Şimdi bende samsung NC10 var şu ana kadar çok memnundum, fakat kardeşime aldığım bu netbook'un 11.6" 1366x768 ekranını görünce hayran kaldım. Bunun yanında makinaların performansı arasında büyük fark var, atom ve intel 950 ekran kartı packard bell dot m-u yanında zayıf kalıyor.

Netbook alacak arkadaşlara tavsiyem bu modeli tercih etmeleri, pil süreleri aynı olan atomlara göre çok daha performanslı. Bir de Asus AO751 modeli var bu dot m-u'nun kardeşi fakat Packard Bell Dot m-u kasa olarak ve dizayn olarak çok daha başarılı duruyor; iki modeli yan yana inceledim.

Fakat bu modelin xp driverlarını bulamadım, bu bende hayal kırıklığı yarattı.

• Ben de bu cihazı almayı ciddi olarak düşünmeye başladım. Vatan Bilgisayarın internet sitesinden KDV kampanyası ile 20 Tl hediye çeki de kullanılarak 6 Taksitle 642 Tl'ye alınabiliyor:

http://www.vatanbilgisayar.com/packard-bell-dot-mr-u-tk100-nebo-intel-celeron-c743-1.3-ghz-1gb-ddr2-160gb--11.6(1366-x-768)-cam-win7sta/productdetails.aspx?I_ID=47019

#Packard Bell Dot-MU-TK002#KULLANLAR&YORUMLAR

Ancak benim hala emin olamadığım bazı konular var.

1) Cihazın dahili bluetooth özelliği var mı?
    2) Wireless özelliği b/g mi, yoksa b/g/n mi?

1 GB Ramli ve 160 GB harddiskli olan modeli için internet sitelerinde bu özellikler farklı verilmiş, doğrusu nedir?
    3) BIOS dahili kart okuyucudan boot etmeyi destekliyor mu? Örneğin bootable bir SD kart hazırlayıp bu karttan boot etmeyi deneyen oldu mu hiç?

@Aerospace
    Konunun 2. sayfasında aşağıdaki linkte Flashoff isimli üye cihaza XP kurmuş ve kullandığı sürücülerin linklerini de vermiş, incelemek isteyebilirsiniz:

http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=38245109

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Be-Mine -- 26 Temmuz 2010; 1:22:21 >

• wireless b/g/n
    bluetooth var
    usb boot var. sd yok galiba
  • Arkadaşlar Merhaba,

PACKARD BELL DOT-MU-TK003 nereden bulabilirim? Ankaradaki PB dağıtımcısının sitesindehttp://www.orionnet.com.tr de ürün yok.
    Başka bulabileceğim yer var mıdır bildiğiniz?

Teşekkürler,
  • Makinaya xp kurmaya çalışıyorum, xp kurulumu başlıyor, devamında "yeterli büyüklükte bir harddisk bulunamadı, kurulumdan çıkılıyor" tarzı bir hata veriyor, bu konuda bilgisi olan var mıdır?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aerospace

Makinaya xp kurmaya çalışıyorum, xp kurulumu başlıyor, devamında "yeterli büyüklükte bir harddisk bulunamadı, kurulumdan çıkılıyor" tarzı bir hata veriyor, bu konuda bilgisi olan var mıdır?

Bildiğim kadarıyla bu tür hatalar BIOS'da AHCI/RAID Modu açık durumda ise ve XP kurulumu sırasında SATA sürücüleri tanıtılmamışsa (F6 ile disketten yüklemek) çıkıyor. Eğer durum bu ise seçenekleriniz:

1) BIOS'dan AHCI modunu pasifleştirip (IDE olarak kullanım!) WinXPyi yüklemek, ki bu durumda SATA diskin NCQ özelliği kullanılamıyor (NCQ nun farkedilebilir olumlu etkisinin ne düzeyde olduğu tartışılır sanırım)

2) Cihaza uygun SATA sürücülerinin entegre edildiği bir WinXP kaynağı kullanmak (Bknz: nLite, Driverpacks vs. yöntemleri).

Kolay gelsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Be-Mine -- 27 Temmuz 2010; 22:21:33 >

• quote:

Orijinalden alıntı: slicer1

wireless b/g/n
    bluetooth var
    usb boot var. sd yok galiba

Her sitede farklı açıklama görünce bu özelliklerin opsiyonel olduğunu düşünmeye başlamıştım.
    Dahili kart okuyucudan boot desteği için biraz daha araştırmam gerekecek.

Cevap için teşekkürler
  • Arkadaşlar makinaya xp kurmak, klasik yöntemlerle işe yaramadı ve benim için başarısız oldu. Denediğim yöntemler, usb belleği xp kurulum cdsi yapmak, dos ile boot edip harddiskten kurulum, acronis true image ile kurulum hepsi başarısız oldu.

İşin en üzüldüğüm tarafı Acronis True İmage 12, windows içinde problemsiz açılıyor fakat boot ettikten sonra kendi arayüzüne windows öncesi geçiş yaparken program kitleniyor, aynı şekilde acronis boot wizard işe yaramıyor ve seçilince kitleniyor. Bu sorun kullandığım True İmage sürümü ile ilgili bir sorundur umarım; çünkü makinayı yurtdışına gidecek kardeşim için hazırlıyorum, boot wizard olsa sorun çıkınca kolayca bunu halledebilirdi.

Xp'yi sonunda kurdum bunu enterasan bir yöntemle yaptım, samsung nc10 ghost imajını alıp, bunu dot m-u'da usb ile dosa boot edikten sonra ghost dos sürümü kullanarak yaptım. Driverları tekrar yükledim öte yandan, aktivasyon zor oldu, uzun hikaye :)

Son olarak makinanın performansı tek kelime ile harika, nc10'a kıyasla.

quote:

Orijinalden alıntı: Aerospace

Makinaya xp kurmaya çalışıyorum, xp kurulumu başlıyor, devamında "yeterli büyüklükte bir harddisk bulunamadı, kurulumdan çıkılıyor" tarzı bir hata veriyor, bu konuda bilgisi olan var mıdır?

• Arkadaşlar merhaba, ben de bu cihazdan almayı planlıyorum, 1-2 gün içinde vatanın kampanya bitmeden alacağım bir terslik çıkmazsa.

http://www.vatanbilgisayar.com/packard-bell-dot-mu-vr46-tk100-nebo-intel-pentium-su4100-1.3-ghz-2gb-ddr2-250gb--11.6%281366-x-768%29-cam-win7sta/productdetails.aspx?I_ID=47319

http://www.vatanbilgisayar.com/packard-bell-dot-mr-u-tk100-nebo-intel-celeron-c743-1.3-ghz-1gb-ddr2-160gb--11.6%281366-x-768%29-cam-win7sta/productdetails.aspx?I_ID=47019

Bunlardan hangisini almalıyım sizce?

yani 210 tl fark vermeye değer mi?

ikinci sorum bluetooh, bu kınudaki tüm yorumları okudum ama bluetooh var mı yok mu anlamadım?

• Bellek, harddisk ve işlemci farkı hesaba katıldığında aradaki fark 210 TL değil de 140-150 TL civarında olsaydı değer diyebilirdim. Fakat günlük kullanımda büyük fark olacağını düşünmüyorum iki işlemci arasında ve bu yüzden TK-100'ü öneriyorum. Aynı frekansta çalışmakla birlikte C743 tek çekirdekli ve tek iş parçacığı üzerinden yapıyor işini. 1 MB önbelleğe sahip. SU4100 ise çift çekirdekli ve çift iş parçacığı ile işlem yapabiliyor. Yani çekirdek başına iki iş parçacığı sağlayan günümüz işlemcileri gibi değil. Bir nevi biraz daha gelişmiş bir versiyonu gibi C743'ün. Temelde özellikleri neredeyse aynı. Performans olarak çok fark olmayacağı için aradaki farkla 1+1 GB bellek + 500 GB 7200 RPM harddisk yükseltmesi yapılabilir bence. Eldeki parçalar (en azından HDD) uygun fiyata çıkarıldıktan sonra çok da mantıklı olacaktır bu seçim.

http://ark.intel.com/Product.aspx?id=43568

http://ark.intel.com/Product.aspx?id=37135&processor=743&spec-codes=SLGEV

Verdiğin ürün çok güzelmiş gerçekten. Yakında VR46 dönemi başlayabilir :)

• 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.