bilgisayarı açtım ve bir baktım ki touchpad çalışmıyor , synaptics i kaldırdım tekrar driver yükledim ama düzelmedi , FN+ x kombinasyonlarını denedim olmadı program ekle kaldırdan fare özeliklerinden enable etmeye çalıştım synaptics çalışmadığı için enable da edemiyorum nasıl düzeltebilirm bunu bilen varsa yardım ederse çok sevinirim.
Aradan aylar geçmiş ama cevap yazayım,belki sorun yaşayan başka arkadaşlara faydası olur.3 yol var.Birincisi F2 ile setup'a girip pointin device'ı "enable" durumuna getirin.2. seçenek şu:C diskinde "program files" klasörüne oradan da "synaptics" klasörüne girin ve "SynTPEnh.exe" yi çalıştırın. Son seçenek (Packard Bell için) Fn+F6 tuş kombinasyonunu çalıştırmak.PB lerde Fn+F6 touchpad,Fn+F2 wireless ve bluetooth kısayollarıdır.Umarım bu bilgiler birilerinin işine yarar.
quote:
Orijinalden alıntı: erich zann
Aradan aylar geçmiş ama cevap yazayım,belki sorun yaşayan başka arkadaşlara faydası olur.3 yol var.Birincisi F2 ile setup'a girip pointin device'ı "enable" durumuna getirin.2. seçenek şu:C diskinde "program files" klasörüne oradan da "synaptics" klasörüne girin ve "SynTPEnh.exe" yi çalıştırın. Son seçenek (Packard Bell için) Fn+F6 tuş kombinasyonunu çalıştırmak.PB lerde Fn+F6 touchpad,Fn+F2 wireless ve bluetooth kısayollarıdır.Umarım bu bilgiler birilerinin işine yarar.
bende işe yaradı sevgili kardeşim. sağol
quote:
Orijinalden alıntı: erich zann
eyvallah kanka sayende çözdüm.
Çok sağol gardaş işime yaradı bazı programları yüklerken touchpad etkisiz hale geliyor (genellikle klavye yüklerken) tekrar etkili hale getirmek için aşagıdaki üç yöntemden birini kullanabilirsiniz. yöntemini yazayım,belki sorun yaşayan başka arkadaşlara faydası olur.3 yol var.Birincisi F2 ile setup'a girip pointin device'ı "enable" durumuna getirin.2. seçenek şu:C diskinde "program files" klasörüne oradan da "synaptics" klasörüne girin ve "SynTPEnh.exe" yi çalıştırın. Son seçenek (Packard Bell için) Fn+F6 tuş kombinasyonunu çalıştırmak.PB lerde Fn+F6 touchpad,Fn+F2 wireless ve bluetooth kısayollarıdır.Umarım bu bilgiler birilerinin işine yarar.