Şimdi Ara

PACKARD BELL TJ75-JO-281TK ve 282TK KULLANICILARI KULÜBÜ (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
545
Cevap
4
Favori
41.979
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu 282TK ve 281TK modellerinde dijital ses çıkışı (S/PDIF) mevcut mu acaba?

O da varsa eğer bu alette tamamdır, aradığım notebook u buldum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: charnel

Bu 282TK ve 281TK modellerinde dijital ses çıkışı (S/PDIF) mevcut mu acaba?

O da varsa eğer bu alette tamamdır, aradığım notebook u buldum.

yok, 4 usb, 1 hdmi, 1 ethernet, 1 vga, hafıza kartı okuyucu, ses giriş ve çıkışları var bu kadar
  • s/pdif , ses ayarlarında görünmesine rağmen çıkış yok.Kasa dışına jack çıkarılmamış olmalı maliyeti azaltmak için. bu s/pdif o kadar gerekli bir şeymi hdmi dan çevirici ile yine dijital çıkış elde edemez misiniz ki?
  • Şimdi farkettim bu mesajı acaba 4 slot nerede var ben kasanın altını açtım sadece 2 slot vardı. anakartın başka bir yerinde de mi slot var. Varsa tarif edebilir misiniz? Eğer bazı yazılımlarda görünene göre 4 slot diyorsanız çipset 4 slota destek verdiği için öyle görünüyor olabilir.

Bu arada ben de doğrulamış olayım 2 slota 4er takılarak 8 yapılabiliyor. hız açısından şu anki i3,i5 ve 2 çekirdek i7 mobil işlemciler ddr3 1066 mhz e kadar destek veriyor. 1333 lük yada daha yüksek takılsa bile 1066 mhz de çalışır.
    quote:

Orijinalden alıntı: WebProgramming

4 Tane slot var. max. 8Gb kadar min hız 1066 max hız 1333MHZ kadar ram takabilirsin dostum

edit: 1066 dan daha yüksek ram yine kendi hızında çalışabilir fakat işlemcinin kendi veriyolu aktarım hızı 1066 mhz e göredir. yani ddr 1333 ram 1333 de çalışsa bile işlemci 1066 daki bant genişliğini geçemeyeceği için 1333 performansı alınmaz. ancak overclock ile tam performans alınabilir yada daha yüksek ram veriyolu desteği olan işlemci olacak. neyse sonuç olarak laptoplar o kadar performanslı değil masaüstü oc sistemlerinde genelde bunlar önemli olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi prodowns -- 3 Ocak 2011; 19:19:15 >

• arkadaşlar bu ram bandwith sınırlaması ,yani ram controller limit dediğimiz olay sadece amd işlemcilerde var diye biliyorum ben.bu laptoptaki işlemci i5,yani bu işlemcilerin desktop versiyonlarında 2000mhz ramleri özellikle kullanıyolar.yani 1066 mhz üstünde bi saat hızına sahip ram taktığınızda bi sıkıntı yaşayacağınızı zannetmiyorum bu laptopta
  • quote:

Orijinalden alıntı: Emre4232

@Ekvator_44 Dediğiniz gibi PB , Acer'e ait.Notebook olarak bu ürünün performansı gayet güzel.Almaya karar vermeden önce bu başlık altındaki yorumları iyice inceleyin.Eğer içinize siniyorsa öyle tercih edin.

Emre, ilgin için tşk. konuya gelecek olursak, yorumları okumadan içime siniyor ama yorumlara bir göz atmak kesinlikle daha mantıklı da bu notebook işi gerçekten beni çileden çıkartıyor, bir türlü seçim yapamıyorum.
  • @prodowns
    Hocam , dediğiniz gibi 2 slot var.Sizinde dediğiniz gibi Max memory 8 Gb.Arkadaşımız zannedersem dalgınlıkla 4 slot yazmış.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ekvator_44

quote:

Orijinalden alıntı: Emre4232

@Ekvator_44 Dediğiniz gibi PB , Acer'e ait.Notebook olarak bu ürünün performansı gayet güzel.Almaya karar vermeden önce bu başlık altındaki yorumları iyice inceleyin.Eğer içinize siniyorsa öyle tercih edin.

Emre, ilgin için tşk. konuya gelecek olursak, yorumları okumadan içime siniyor ama yorumlara bir göz atmak kesinlikle daha mantıklı da bu notebook işi gerçekten beni çileden çıkartıyor, bir türlü seçim yapamıyorum.

Arkadaşım , aslında kafa karıştıracak fazla birşey yok.Ben bu notebook'u almadan önce araştırdım.Benim de kafam o dönemler karışıktı fakat şimdi anlıyorum ki hiçte gereği yokmuş.Sakin kafa ile düşünüldüğünde kararını daha net olarak verebiliyorsun.
    Seçim yapmakta zorlanıldığını kabul ediyorum.Performans+kalite+servis+kronik sorun+fiyat... Birçok faktörü hesaba katmak zorundasın.Bu topic 281TK ve 282TK kullanıcılarına ait olduğu için (bir dönem tavsiye verdim ancak bahsettiğim nedenden dolayı ) notebook tavsiyesi veremiyorum.Aklına ve gönlüne ne yatıyorsa onu al.Araştırma yapmadan hangi marka veya model olursa olsun yanaşma.Sonuçta kimseye para havadan yağmıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: cumhurozan

arkadaşlar bu ram bandwith sınırlaması ,yani ram controller limit dediğimiz olay sadece amd işlemcilerde var diye biliyorum ben.bu laptoptaki işlemci i5,yani bu işlemcilerin desktop versiyonlarında 2000mhz ramleri özellikle kullanıyolar.yani 1066 mhz üstünde bi saat hızına sahip ram taktığınızda bi sıkıntı yaşayacağınızı zannetmiyorum bu laptopta

sadece amd işlemcilerde var diye önceden bilmenizin sebebi ram kontrolcünün işlemci içinde olmasından dolayı olabilir. Core i serisi ile birlikte intel de memory controller ı işlemci içine aldı. bundan önce anakartların özelliklerine bakıyorduk sadece ram desteği için.

masaüstü core i5 ve i7 de 2000 mhz lerin olmasının sebebi XMP özelliği yüzünden. xmp yi kullanmazsanız o ramlerde max 1333 de çalışıyor mesela. mobile i5 için de 1333 ram olsa bile 1066 da çalışır diye tahmin ediyorum. fsb ile max bellek hızı arasındaki çarpan aslında bunu belirliyor FSB/BCLK mi ne olarak geçiyor eğer bu değer yeterli ise ram kendi max hızında çalışabilir.

• Bende PACKARD BELL TJ75-JO-281TK Kullanıcısıyım. 2 aydır kullanıorum ve cok memnunum tek bir sorun dışında oda Laptopumu 106 ekran full HD televizyona bağladığımda
    Çözünürlüğü 1920 x 1080 yapıyorum ve görüntü bozuluyor. Bulanıklaşıp dalgalanıyor. bu sanırım televizyonun full HD olmasından kaynaklanıor.
    Çözünürlüğü 1360x768 ayarlıyorum ve görüntü çok canlı ve net oluyor sadece sağdan soldan çok ufak göze batmayacak boşluklar oluyor. Oysaki ekran kartı özelliğinde
    1920x1080 e uyumlu dior ama sanmıorum. Genede herzaman 106 ekrana bağlama gibi bi dururum olmadığı için pekde umursamıyorum bilgi olsun die vermek istedim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kenjinn

Bende PACKARD BELL TJ75-JO-281TK Kullanıcısıyım. 2 aydır kullanıorum ve cok memnunum tek bir sorun dışında oda Laptopumu 106 ekran full HD televizyona bağladığımda
    Çözünürlüğü 1920 x 1080 yapıyorum ve görüntü bozuluyor. Bulanıklaşıp dalgalanıyor. bu sanırım televizyonun full HD olmasından kaynaklanıor.
    Çözünürlüğü 1360x768 ayarlıyorum ve görüntü çok canlı ve net oluyor sadece sağdan soldan çok ufak göze batmayacak boşluklar oluyor. Oysaki ekran kartı özelliğinde
    1920x1080 e uyumlu dior ama sanmıorum. Genede herzaman 106 ekrana bağlama gibi bi dururum olmadığı için pekde umursamıyorum bilgi olsun die vermek istedim

@Kenjinn Paylaşımınız için teşekkür ederim.Televizyonunuzun marka ve modelini öğrenebilir miyiz?

• arkadaşlar selam benim 281tk dün geldi windows 7 home edition yüklü fakat black ops açılmıyor ne yapmam lazım açan bir arkadaş varsa yardımcı olabilirmi bu win7 nin güncellemesi filanmı var yoksa baska bişeymi yapcaz ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mbilhan

arkadaşlar selam benim 281tk dün geldi windows 7 home edition yüklü fakat black ops açılmıyor ne yapmam lazım açan bir arkadaş varsa yardımcı olabilirmi bu win7 nin güncellemesi filanmı var yoksa baska bişeymi yapcaz ?

Black Ops'a güncelleme geldi ama nasıl açılmıyor?Hata mı çıkıyor?
  • oyunu kuruyom en sonda directx ile visual c diye bişey çıkıyor 2 sini işaretleyip kurulumu bitireyim diyom sürüm yükselticen diye hata veriyor.
  • call of duty klasörüne gir orda Redist var ordan directx kurulum dosyasını aç ve kabul edip ileri yap internetten indirip direct x i güncellicek sorun hallolur..
  • bu arada realtek R.256 sürücüsünü yayınlamış, umarım cızırtıya kesin çözüm olur, indirip bakalım, tabi realtek sitelerinin leş gibi bağlantı hızıyla indirebilirsek..

http://www.realtek.com.tw/downloads/downloadsView.aspx?Langid=1&PNid=24&PFid=24&Level=4&Conn=3&DownTypeID=3&GetDown=false
  • açtım sağol kardeş black ops u full ayarlarda oynadım.bir veya 2 yerde hafif takılır gibi oldu ama genelde akıcı oynadım.aslında bu laptop için cızırtı bende yok.yada var da ben farkına varamadım yada rahatsız etmiyor.laptobun kasası çok güzel.zaten biyerde okumuştum.packard sağlam kasalar yapan bir firma imiş.bu laptop için şunu söyleyebilirim.minumum fiyat maksimum perfonmans.araştırdım arkadaşlar bu laptoptan 200 300 dolar fazlaya daha dandik laptopları satıyolar bu laptopta hd5650 var i5 işlemci var bence gerisi hikaye.ben bimeksten kampanyalı bu laptobu 1200 tl aldım.bunun emsalleri 1700-2200 arası değişiyor.bence fiyat perfonmans olarak şu an piyasada bu laptobun üzerine yok.bir numara bu.
  • performansı çok iyi gerçekten, ben bir adet usb Creative SB play aldım artık oyunlarda EAX advancenin farkını hissediyorum gerçekten relatek ile arasında uçurum var, bilgisayara mafia 2, Black ops, assasins creed ne kadar güncel oyun varsa yükledim bana mısın demiyor ama uzun süre oynayamıyorum monitörü gözlerimi yaşartıyor benim bundan önce samsung 2232bw vardı onda sabaha kadar oynasam bişey olmuyodu bunun monitörü AOC yapımı dandik birşey..
  • quote:

Orijinalden alıntı: mbilhan

açtım sağol kardeş black ops u full ayarlarda oynadım.bir veya 2 yerde hafif takılır gibi oldu ama genelde akıcı oynadım.aslında bu laptop için cızırtı bende yok.yada var da ben farkına varamadım yada rahatsız etmiyor.laptobun kasası çok güzel.zaten biyerde okumuştum.packard sağlam kasalar yapan bir firma imiş.bu laptop için şunu söyleyebilirim.minumum fiyat maksimum perfonmans.araştırdım arkadaşlar bu laptoptan 200 300 dolar fazlaya daha dandik laptopları satıyolar bu laptopta hd5650 var i5 işlemci var bence gerisi hikaye.ben bimeksten kampanyalı bu laptobu 1200 tl aldım.bunun emsalleri 1700-2200 arası değişiyor.bence fiyat perfonmans olarak şu an piyasada bu laptobun üzerine yok.bir numara bu.

Black Ops'un güncellemelerini yapmadıysan yapmanı öneririm.
  • arkadaşlar 282tk var formatlayıp w7 ultimateye çevirdim yalnız dokunmatik kısmın kullanıldığı zaman ekranda çıkan grafikler görünmüyor bunun için ne yapmam lazım?
  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.