Şimdi Ara

PACKARD BELL TJ75-JO-281TK ve 282TK KULLANICILARI KULÜBÜ (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
545
Cevap
4
Favori
41.978
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: 07mg32

quote:

Orijinalden alıntı: Black_Wolf14

PACKARD BELL TJ75-JO-281TK ve 282TK KULLANICILARI KULÜBÜ

ne yani siz ekranı tamamen açınca yani iyice arkaya itince bu resimdeki yazısız yerleri karıncalanıyo gibi görmüyomusunuz ?
    bununla ilgili bi konu var buyrun
    http://forum.donanimhaber.com/m_44141415/mpage_1/f_/key_//tm.htm#44141415

Ekranı tamamen açılı hiç kullanmadım.@Black_Wolf14 bu görüntüyü gönderdiğinde bahsettiğiniz şekilde bakmamıştım.Ekranı iyice arkaya itince karıncalanma olduğunu gördüm.Gerçekten ilginç oldu. Arkadaşlar aşağıdaki linkleri inceleyiverin :(Aşağıda linklerde verilen görüntüler gerçek karıncalanma yani kısaca piksel hareketlenmesi )
    http://forum.donanimhaber.com/m_35189581/tm.htm
    http://i47.tinypic.com/21o0xle.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emre4232 -- 25 Aralık 2010; 21:38:13 >

• quote:

Orijinalden alıntı: rcelik21

Vista, Windows7 Driver (32/64bits) Driver only (ZIP file) indir farketmez zip dosyası, 80332k, realtekin sitesinden

Sağ olun cevap için indiriyorum şu anda...

quote:

Orijinalden alıntı: Emre4232

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Black_Wolf14

PACKARD BELL TJ75-JO-281TK ve 282TK KULLANICILARI KULÜBÜ

ne yani siz ekranı tamamen açınca yani iyice arkaya itince bu resimdeki yazısız yerleri karıncalanıyo gibi görmüyomusunuz ?
    bununla ilgili bi konu var buyrun
    http://forum.donanimhaber.com/m_44141415/mpage_1/f_/key_//tm.htm#44141415

Ekranı tamamen açılı hiç kullanmadım.@Black_Wolf14 bu görüntüyü gönderdiğinde bahsettiğiniz şekilde bakmamıştım.Ekranı iyice arkaya itince karıncalanma olduğunu gördüm.Gerçekten ilginç oldu. Arkadaşlar aşağıdaki linkleri inceleyiverin :(Aşağıda linklerde verilen görüntüler gerçek karıncalanma yani kısaca piksel hareketlenmesi )
    http://forum.donanimhaber.com/m_35189581/tm.htm
    http://i47.tinypic.com/21o0xle.jpg

Onların durumu bizden farklı gözüküyor ama @rcelik21'te bu karıncalanma yokmuş.Herkeste yok o zaman bu karıncalanma.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Black_Wolf14 -- 25 Aralık 2010; 22:19:46 >

• hayır arkadaşlar ben de fotolarda görüldüğü gibi bir karıncalanma olmadı kesinlikle ben bu karıncalanmayı o.c. yaptığım zaman görüyordum masa üstü ekran kartlarında, hatta bundan dolayı bir tane 6600 gt ekran kartını yemiştim, yanmıştı yani, bu artifact a benziyor ve ekran kartı yanınca böyle olur, bu durumda ekran kartı mefta olmuş demektir, eğer artifact ise çözümü yok çünkü zaten o.c. yapmış olamaz kimse eğer öyle olsa o.c. yi kaldırınca normale döner.
  • quote:

hayır arkadaşlar ben de fotolarda görüldüğü gibi bir karıncalanma olmadı kesinlikle ben bu karıncalanmayı o.c. yaptığım zaman görüyordum masa üstü ekran kartlarında, hatta bundan dolayı bir tane 6600 gt ekran kartını yemiştim, yanmıştı yani, bu artifact a benziyor ve ekran kartı yanınca böyle olur, bu durumda ekran kartı mefta olmuş demektir, eğer artifact ise çözümü yok çünkü zaten o.c. yapmış olamaz kimse eğer öyle olsa o.c. yi kaldırınca normale döner.

Verdiğim üstteki DH'ye ait linkte arkadaş Overclock yapmadığını belirtmiş.Diğerinden emin değilim. Bizdeki durum çok farklı.Ancak ekran arkaya (tam geriye) yaslandığında (Arkadaşlar dikkatimi çekti.Daha önce farkında değildim .) gri tonlarda hafif karıncalanma benzeri bir olay oluyor.Şu anda karıncalanma demek istemiyorum çünkü her açıdan değil , belli bir açıdan bakınca görülüyor.Bu da panel kalitesinden kaynaklanıyor.
    Bugün bilgisayarcı arkadaşla sohbet ederken bazı ilginç konularıda konuştuk.Elektronik devleri tarafından 3. sınıf ülke kabul ediliyoruz.Adamlar ülkeleri sınıflara ayırmış.Ayrıca Darty, Electroworld , Mediamarkt, (Bir tane daha var ama adını hatırlayamadım.) ... bu 4 tane elektronik mağaza devinin 4'ününde mağaza açtığı tek ülke Türkiye.Niye açmasınlar ki ? Peynir, ekmek gibi kalitesiz ürünleri satıyorlar.Bence biz bu muameleyi haketmiyoruz.
    Ayrıca Hp , Lenovo,Casper , PB ve Acer'in malzeme (Panel, kasa...)kalitesini düşürerek satış yaptığını Asus'un kendi panelini,motherboard'unu ve kasasını ürettiğini bu yönüyle kaliteli olduğunu vurguladı.Dell'de tavsiye etti ancak Dell'in panel problemleriyle ilgili birkaç yorum dikkatimi çekmişti.Asus'un panel problemi ile ilgili yorum varsa da ben bilmiyorum.
    Kısacası ülkemin vatandaşlarına değer verilmiyor.Bizim gibi insanlar buralardan yorum yaptıkça birşeylerin düzeleceğine inanıyorum.
    Ayrıca bizlere yorum yapma şansını tanıyarak, sesimizi duyurmamıza katkıda bulunan DH yöneticilerine teşekkür ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emre4232 -- 8 Ocak 2011; 23:00:08 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Emre4232

@Black_Wolf14 Bende de karıncalanma olayı yok.Bugün bilgisayarcı arkadaşa gittim .
    1) Karıncalanma problemini sordum.
    Bana panelle ilgili bir parçadan söz etti. (Parçanın adını şu anda anımsıyamıyorum ) Direk garanti kapsamında olduğunu ve servise gönderilmesi gerektiğini belirtti.
    2) Görüntüde donma ile ilgili olarakta :
    Ekran kartı güncellemesi ile problem giderilemiyorsa ; notebookun formatlanarak , tekrar sürücü güncellenmesini eğer çözüm olmazsa ram paritelerinde problem olabileceğini ve bunun da servislik olduğunu belirtti.Bios update sırasında yanlış kodların girilmesinin de bu sorunu ortaya çıkarabileceğini ancak bu ihtimalin düşük olduğunu söyledi.

Size teşekkür etmeyi unutmuşum, sağ olun çabalarınız için.

• Packard Bell TJ75-JO-282 TK

Yarın bu laptopu almayı düşünüyorum , Burda gördümki çokca kullanıcısı var.Siz gönül rahatlığıyla tavsiye edebiliyor musunuz ? yoksa ''Hayır alma kardeş bu laptopların şu,bu sorunları var burda herkez bundan muzdarip'' mi diyorsunuz .Bana acilen bu laptop ile ilgili tavsiye gerekiyor.Burda vericeğiniz cevaplara göre Yarın gidip alıcam
  • Selamlar packard bell almayı düşünüyorum ancak bu 2 model arasında kaldım
    Packard Bell TJ75-JO-282 TK nin 4 gb ram ve Packard Bell TJ75-JO-281 TK nin 3 gb ram farkından başka farkları varmı hangisini tavsiye edersiniz
  • 282 ile 281 arasında kaldıysan 282 al ama bu aletlerde kalite pek iyi değil özellikle touchpad ve ekran en önemlileri paran varsa git daha kaliteli bişeyler al derim
  • PB alıp iade ettim kesinlikle tavsiye etmiyorum bu ürünü, alacaklar varsa eğer önceki konuları okuyarak fikir sahibi olabilirler.
  • quote:

282 ile 281 arasında kaldıysan 282 al ama bu aletlerde kalite pek iyi değil özellikle touchpad ve ekran en önemlileri paran varsa git daha kaliteli bişeyler al derim

sağlamlık ve kalite yönünden hangi marka ve modeli tavsiye edersiniz özellikler arasında i5 460m işlemci 4gb ram 500 gb hdd 1 gb harici ekran kartı led ekran

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi efebatur -- 26 Aralık 2010; 19:29:13 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: efebatur

quote:

282 ile 281 arasında kaldıysan 282 al ama bu aletlerde kalite pek iyi değil özellikle touchpad ve ekran en önemlileri paran varsa git daha kaliteli bişeyler al derim

sağlamlık ve kalite yönünden hangi markayı tavsiye edersiniz

asus toshiba sony
  • o hp de güzelmiş özellikle işlemcisi iyiymiş ama pek bi bilgim yok alet hakkında
    bide şu aleti incele derim ben sana asus hp den daha kalitelidir
    http://www.pcdepo.com/asp/product/67377/ASUS-N61JV-JX550D-i5-460M-4GB-500GB-16-Dizustu-Bilgisayar
  • arkadaşlar üzülerek söylemeliyim ki karıncalanma olayı bende de cereyan etmiş bulunmakta, ekranı geri yatırınca karıncaları gördüm... 2. el bilgisayar alsaydık yemin ederim daha az problem yaşardık, tam bir işkenceye döndü bu iş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rcelik21 -- 26 Aralık 2010; 22:57:02 >
  • quote:

arkadaşlar üzülerek söylemeliyim ki karıncalanma olayı bende de cereyan etmiş bulunmakta, ekranı geri yatırınca karıncaları gördüm... 2. el bilgisayar alsaydık yemin ederim daha az problem yaşardık, tam bir işkenceye döndü bu iş

Cızırtı problemi güncellemeyle çözüldü.Bu karıncalanma olayının bildiğim kadarıyla çözümü yok.Tamamen panelin kendisinden kaynaklanıyor.
    Bu ürünü almadan önce PB 281TK'yı Bimeks'te bizzat incelemiştim.Kararımı etkiler miydi bilemiyorum ama en azından şimdiki bilgilerim olsa kesinlikle karıncalanmayı kontrol ederdim.Biz bu ürünü aldık.Ne yapalım ? Öyle veya böyle kullanacağız.
    Bir dahaki notebook seçiminde dikkat edeceğimiz hemen hemen herşeyi öğrenmiş olduk.

• kardes cızırtı problemi nasıl çözüldü acaba anlatırmısın ? ben halen daha çözmüş değilim...
  • quote:

kardeş 90 mb lık sürücüyü atinin sitesinden indirdin galiba, ordaki sürücü işe yaramıyor ben de indirdim kurdum cataliyst sofware açılmadı daha sonra pb nin kendi sitesindeki 230 mb lık driverı indirdim sen onu indir, hatta ilaçlı bir ultimate 64 bit yükle sonra da sitesinden indirdiğin ekran kartı sürücüsü ve diğer turbo boost ve chipset sürücülerinin tamamını yükle lakin ses sürücüsünü sana adını verdiğim sürücüyü indir, realtek o sürücüyü daha 20 gün önce yayınlamış için de add fix te var yani problem giderici eklenmiş..

ekran kartı için link;

http://il.packardbell.com/pb/en/IL/content/download

ses kartı için link;

http://www.realtek.com.tw/downloads/downloadsView.aspx?Langid=1&PNid=24&PFid=24&Level=4&Conn=3&DownTypeID=3&GetDown=false

80 mb lık var onu indir

ses kartını kurduktan sonra, denetim masasına realte hd auido yöneticisi gelcek onu aç ordan dijital outputu iptal et, tüm noktalarda cd biçimi yap, mici kapat, hoparlörü varsayılan aygıt olarak ayarla, kulak korumasını etkinleştir, sağ alttaki i işaretine basıp turkish yapabilirsin,

bizim bilgisayar ALC272x sürücüsünü kullanıyor yeni r255 sürücüsü bunu da destekliyor, açıklamalarda var,
    guru3d.com da Newest Downloads altında yayınlanımş su ses sürücüsü, bu sitede yeni sürücüler üreticisinden önce yayınlanıyor, burdaki ses kartı ile ilgili açıklamalarda;

Download Realtek HD Audio 2.55 Driver for Windows XP, Vista Windows 7

The latest download of Realtek's HD audio driver version available for Windows Vista, it runs under Windows 7 too.

The HD audio driver version for Realtek chips is available for download on our server. This download offers both the Windows XP and Vista binaries, the files contain drivers for the 32 Bit and 64 Bit versions. All Realtek HD audio chips, which are common on many motherboards and in notebooks, are supported.

Realtek High Definition Audio Codec Driver - this is the sound drivers for a new generation of audio Realtek (HD Audio), namely models ALC882, ALC883, ALC885, ALC888, ALC861VD, ALC660, ALC662, ALC260, ALC262, ALC267, ALC268 and ALC269.

Changes in Driver Package R2.55:
    Realtek HD Audio Driver support all of Realtek HD Audio Codec.
    1. Vista/Windows 7 WHQL Supporting: ALC882, ALC883, ALC885, ALC888, ALC889, ALC892, ALC861VD, ALC660, ALC662, ALC663, ALC665, ALC260, ALC262,ALC267, ALC268, ALC269, ALC270, ALC272, ALC273, ALC887,ALC670, ALC275, ALC680
    2. Windows 2000/XP WHQL Supporting: ALC880, ALC882, ALC883, ALC885, ALC888, ALC889, ALC892, ALC861VC, ALC861VD, ALC660, ALC662, ALC663, ALC665, ALC260, ALC262, ALC267,ALC268, ALC269, ALC270, ALC272, ALC273, ALC887,ALC670, ALC275, ALC680
    3. HDMI Device WHQL Support: ATI HDMI Devices
    4. OS Supporting: Microsoft WindowsXP, Widnows2000, Windows Server 2003, Vista, Windows Server 2008, Windows7 - x86/x64
    5. Pack with Microsoft High Definition Audio UAAV1.0a(5013)
    6. Add/Fix
    1.) Driver :
    1. Customizations.

bizim hd auido codec ALC272X diye geçiyor burda sadece ALC272 diye geçiyor sonundaki X ne anlama geliyor bulamaadım ama 6. şıkta gördüğünüz gibi add/fix var bunla beraber bizim cızırtı problemimiz fix edilmiş zira daha önce çok uğraşıp problemi çözemeyen arkadaşlar olmuş forumda ama bu sürücü yeni yayınlandı daha 20 gün önce , bendeki cızırtıyı çözdü bu, şimdi sadece HDD ve fan sesi geliyor öyle radyo dalgası gibi cızırtı yok yani olağan sesler geliyo, bu problem yeni sürücülerle birlikte daha stabil hale gelecektir..

Arkadaş @rcelik21'in çözümünü uygula.Sonuçtan haberdar edersen seviniriz.

• Cızırtı bende yeni sürücü ile çözülmedi fakat bende zaten çok rahatsız edici bir cızırtı yoktu.Sadece kulaklıkla internette gezerken rahatsız ediyor.Karıncalanma ise panelin kalitesizliğinden kaynaklanıyor sanırım.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: efebatur

quote:

sağlamlık ve kalite yönünden hangi markayı tavsiye edersiniz

asus toshiba sony

Teknolojik bir alet bu belli olmuyo dostum.Ben sony vaio aldım vpc serisi hemde made in canada 1 sene olmadı durduk yerde panel arızası verdi ekranımın bi kısmı yok oldu şimdi ankarada tamircide panel aranıyor.Panel de organikmiymiş neymiş ince panel dediler 2 hafta oldu daha blunmadı.
    Siz bilirsiniz genede tabi :D

• ekrandaki problem önemli değil tam arkaya yatırıp kullanmıyacaz sonuçta 90 dereceyle bakın hiç problem yok... ben cızırtıyı tam çözemedim ama kısmen çözüldü diyeyim
    bunlar beni bu aletten soğutamaz küçük şeyler bunlar ucuza satılan bi alet adam i5 460 işlemci ati 5650 ekran kartı koyuyo illaki bunların parasını başka malzemelerden kısarak çıkartacak ne gibi mesela ekran gibi touchpad klavye kasada kullanılan plastik anakart vs. ... en önemli parçaları iyi tutup ayrııntıyı düşük kalitede tutmuşlar diyebilirim ben ama aldığıma hiç pişman olmadım
  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.