Şimdi Ara

PACKARD BELL TJ75-JO-281TK ve 282TK KULLANICILARI KULÜBÜ (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
545
Cevap
4
Favori
41.965
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Eğer notebook ilk geldiğinde takılmalar oluyorsa bana ekran kartında sorun olduğu izlenimini verdi.Ekran kartının son güncellemelerini yaptınız mı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Emre4232

Eğer notebook ilk geldiğinde takılmalar oluyorsa bana ekran kartında sorun olduğu izlenimini verdi.Ekran kartının son güncellemelerini yaptınız mı ?

Evet yaptım, 10.12 versiyonu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Black_Wolf14

quote:

Eğer notebook ilk geldiğinde takılmalar oluyorsa bana ekran kartında sorun olduğu izlenimini verdi.Ekran kartının son güncellemelerini yaptınız mı ?

Şu anda benim aklıma şu iki neden geliyor: 1) Ekran kartı ile ilgili birkaç driver'ın indirilmesi. 2)Eğer yaptıysanız bios ayarlarından kaynaklanabilir.
    Yarın ikindi bilgisayarcı arkadaşıma sizin için gideceğim.Problemi birde ona danışayım.Öğrendiklerimi akşam size aktarayım.Şöyle veya böyle demek istemiyorum.Probleminizi çözmek için ne yapabiliriz bir araştırayım.
  • quote:

quote:

quote:

Şu anda benim aklıma şu iki neden geliyor: 1) Ekran kartı ile ilgili birkaç driver'ın indirilmesi. 2)Eğer yaptıysanız bios ayarlarından kaynaklanabilir.
    Yarın ikindi bilgisayarcı arkadaşıma sizin için gideceğim.Problemi birde ona danışayım.Öğrendiklerimi akşam size aktarayım.Şöyle veya böyle demek istemiyorum.Probleminizi çözmek için ne yapabiliriz bir araştırayım.

Sağ olun çabanız için ekran kartı için bir tek şunu indirdim(10-12_mobility_vista_win7_64_dd_ccc_ocl) ve bu da 90,4 mb.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Sağ olun çabanız için ekran kartı için bir tek şunu indirdim(10-12_mobility_vista_win7_64_dd_ccc_ocl) ve bu da 90,4 mb.

Kardeşim rica ederim.Hiç önemli değil.Biz bu ürünü kullanan bir avuç insanız.Birbirimize yardım etmeyip kime edeceğiz.Keşke çözüm yolunu bulabilsek.İşte o zaman mutlu olacağım.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Kardeşim rica ederim.Hiç önemli değil.Biz bu ürünü kullanan bir avuç insanız.Birbirimize yardım etmeyip kime edeceğiz.Keşke çözüm yolunu bulabilsek.İşte o zaman mutlu olacağım.

Sağ olun tekrardan müsait bi' zamanda Windows 7 Ultimate 64 bit kurmayı düşünüyorum o zaman daha iyi anlaşılır sorunun neden kaynaklandığı...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Black_Wolf14 -- 25 Aralık 2010; 3:17:55 >

• Ek olarak ekranı en uç noktaya ittiğinizde gri renklerde bir karıncalanma mevcut mu arkadaşlar?(Parlaklığın olmadığı zaman belli oluyor bu durum.)Ekranı en uca ittiğimde aşağıdaki resimde karıncalanmalar oluyor.

PACKARD BELL TJ75-JO-281TK ve 282TK KULLANICILARI KULÜBÜ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Black_Wolf14 -- 25 Aralık 2010; 4:55:17 >
  • kardeş 90 mb lık sürücüyü atinin sitesinden indirdin galiba, ordaki sürücü işe yaramıyor ben de indirdim kurdum cataliyst sofware açılmadı daha sonra pb nin kendi sitesindeki 230 mb lık driverı indirdim sen onu indir, hatta ilaçlı bir ultimate 64 bit yükle sonra da sitesinden indirdiğin ekran kartı sürücüsü ve diğer turbo boost ve chipset sürücülerinin tamamını yükle lakin ses sürücüsünü sana adını verdiğim sürücüyü indir, realtek o sürücüyü daha 20 gün önce yayınlamış için de add fix te var yani problem giderici eklenmiş..

ekran kartı için link;

http://il.packardbell.com/pb/en/IL/content/download

ses kartı için link;

http://www.realtek.com.tw/downloads/downloadsView.aspx?Langid=1&PNid=24&PFid=24&Level=4&Conn=3&DownTypeID=3&GetDown=false

80 mb lık var onu indir

ses kartını kurduktan sonra, denetim masasına realte hd auido yöneticisi gelcek onu aç ordan dijital outputu iptal et, tüm noktalarda cd biçimi yap, mici kapat, hoparlörü varsayılan aygıt olarak ayarla, kulak korumasını etkinleştir, sağ alttaki i işaretine basıp turkish yapabilirsin,

bizim bilgisayar ALC272x sürücüsünü kullanıyor yeni r255 sürücüsü bunu da destekliyor, açıklamalarda var,
    guru3d.com da Newest Downloads altında yayınlanımş su ses sürücüsü, bu sitede yeni sürücüler üreticisinden önce yayınlanıyor, burdaki ses kartı ile ilgili açıklamalarda;

Download Realtek HD Audio 2.55 Driver for Windows XP, Vista Windows 7

The latest download of Realtek's HD audio driver version available for Windows Vista, it runs under Windows 7 too.

The HD audio driver version for Realtek chips is available for download on our server. This download offers both the Windows XP and Vista binaries, the files contain drivers for the 32 Bit and 64 Bit versions. All Realtek HD audio chips, which are common on many motherboards and in notebooks, are supported.

Realtek High Definition Audio Codec Driver - this is the sound drivers for a new generation of audio Realtek (HD Audio), namely models ALC882, ALC883, ALC885, ALC888, ALC861VD, ALC660, ALC662, ALC260, ALC262, ALC267, ALC268 and ALC269.

Changes in Driver Package R2.55:
    Realtek HD Audio Driver support all of Realtek HD Audio Codec.
    1. Vista/Windows 7 WHQL Supporting: ALC882, ALC883, ALC885, ALC888, ALC889, ALC892, ALC861VD, ALC660, ALC662, ALC663, ALC665, ALC260, ALC262,ALC267, ALC268, ALC269, ALC270, ALC272, ALC273, ALC887,ALC670, ALC275, ALC680
    2. Windows 2000/XP WHQL Supporting: ALC880, ALC882, ALC883, ALC885, ALC888, ALC889, ALC892, ALC861VC, ALC861VD, ALC660, ALC662, ALC663, ALC665, ALC260, ALC262, ALC267,ALC268, ALC269, ALC270, ALC272, ALC273, ALC887,ALC670, ALC275, ALC680
    3. HDMI Device WHQL Support: ATI HDMI Devices
    4. OS Supporting: Microsoft WindowsXP, Widnows2000, Windows Server 2003, Vista, Windows Server 2008, Windows7 - x86/x64
    5. Pack with Microsoft High Definition Audio UAAV1.0a(5013)
    6. Add/Fix
    1.) Driver :
    1. Customizations.

bizim hd auido codec ALC272X diye geçiyor burda sadece ALC272 diye geçiyor sonundaki X ne anlama geliyor bulamaadım ama 6. şıkta gördüğünüz gibi add/fix var bunla beraber bizim cızırtı problemimiz fix edilmiş zira daha önce çok uğraşıp problemi çözemeyen arkadaşlar olmuş forumda ama bu sürücü yeni yayınlandı daha 20 gün önce , bendeki cızırtıyı çözdü bu, şimdi sadece HDD ve fan sesi geliyor öyle radyo dalgası gibi cızırtı yok yani olağan sesler geliyo, bu problem yeni sürücülerle birlikte daha stabil hale gelecektir..

• Arkadaşlar merhaba bende packard Bell tj75 modelini vatannın 15 aralık kampanaysından aldım ürün çarşamba günü elime ulaştı yalnız şarjını ilk gün 12 saat şarj ettim şarj full dolu halde şarjı 1 saat ila 1.15 dakika arasında gidiyor sadece internette sörf yapıyorum oyun falan oynamıyorum.Birde sörf yaparken sayfa bir önceki sayfaya ,siteye geriliyor.Arkadaşlar sizce proplem neyden kaynaklanıyor acaba diyorum win7 pre.kurunca düzelirmi yoksa iademi edeyim lütfen yardım edin çok teşekkürler
  • @rcelik21 Dostum, biraz problem yaşadınız ama sonuç iyi oldu sanırım.Ayrıca aramızdan ayrılmadığınız için ( Ürünü geri iade ederek .) şahsım adına memnun oldum.Zannedersem sizinde benim gibi araştırıcı özelliğiniz var.Artık cızırtının bir problem olacağını zannetmiyorum.Bahsettiğiniz ses kartı driver'ı umarım birçok arkadaşa çözüm olur.Katılım ve paylaşımınızdan dolayı teşekkür ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BeYaZ_öLüM

Arkadaşlar merhaba bende packard Bell tj75 modelini vatannın 15 aralık kampanaysından aldım ürün çarşamba günü elime ulaştı yalnız şarjını ilk gün 12 saat şarj ettim şarj full dolu halde şarjı 1 saat ila 1.15 dakika arasında gidiyor sadece internette sörf yapıyorum oyun falan oynamıyorum.Birde sörf yaparken sayfa bir önceki sayfaya ,siteye geriliyor.Arkadaşlar sizce proplem neyden kaynaklanıyor acaba diyorum win7 pre.kurunca düzelirmi yoksa iademi edeyim lütfen yardım edin çok teşekkürler

Bir üstte arkadaşı önerdiği ekran kartı güncellemesini yapın.Batarya kullanımı ile ilgili aşağıdaki linki inceleyin:
    http://non-pasaran.blogspot.com/2010/09/notebooklarda-batarya-nasl-kullanlmal.html

• quote:

Ek olarak ekranı en uç noktaya ittiğinizde gri renklerde bir karıncalanma mevcut mu arkadaşlar?(Parlaklığın olmadığı zaman belli oluyor bu durum.)Ekranı en uca ittiğimde aşağıdaki resimde karıncalanmalar oluyor.

bu ekranın kalitesizliğinden kaynaklanıyo yeni led ekranların kalitesiz olanlarında varmış galiba ben bi asus bi acer bi lg ve bi dell i incelerdim onlarda yok bu karıncalanma benim alette var bunu görmemek için tam karşıdan bakmaya özen gösteriyorum bende

• quote:

Orijinalden alıntı: 07mg32

quote:

Ek olarak ekranı en uç noktaya ittiğinizde gri renklerde bir karıncalanma mevcut mu arkadaşlar?(Parlaklığın olmadığı zaman belli oluyor bu durum.)Ekranı en uca ittiğimde aşağıdaki resimde karıncalanmalar oluyor.

bu ekranın kalitesizliğinden kaynaklanıyo yeni led ekranların kalitesiz olanlarında varmış galiba ben bi asus bi acer bi lg ve bi dell i incelerdim onlarda yok bu karıncalanma benim alette var bunu görmemek için tam karşıdan bakmaya özen gösteriyorum bende

Sağ olun cevap için, diğer arkadaşlarda da bu karıncalanma mevcut mu yoksa sadece 2 kişide mi var bu karıncalanma??

• valla bende karıncalanma yok, ekran gayet iyi görünüyor, ben garantiye gönderince aynı zamanda ekran test adı altında bir jpeg resmi vardı print screen yapıp ekranı da test etmişler, bence bu modellerde ekran problemi de yaşayanlar var sizler gibi, bahsettiğim ekran kartı sürücüsü işe yaramaz ise bu donanımsal bir problem olur bu da teknik servise götürür.
  • quote:

@rcelik21 Dostum, biraz problem yaşadınız ama sonuç iyi oldu sanırım.Ayrıca aramızdan ayrılmadığınız için ( Ürünü geri iade ederek .) şahsım adına memnun oldum.Zannedersem sizinde benim gibi araştırıcı özelliğiniz var.Artık cızırtının bir problem olacağını zannetmiyorum.Bahsettiğiniz ses kartı driver'ı umarım birçok arkadaşa çözüm olur.Katılım ve paylaşımınızdan dolayı teşekkür ederim.

ben teşekkür ederim burda arkadaşlar sorunum çözüldü teşekkürler desin bu bana yeter, yaşadığımız problemler ve çözümleri paylaşmak gerek başka üzüntüler yaşanmasın diye cızırtıyı çözünce moralim yerine geldi, canımı sıkmıştı bu olay, şimdi bu laptobu sevmeye başladım zaten, performansı ve dizaynını çok beğenmiştim bir tek cızırtı vardı onu da hallettik, inşallah uzun yıllar işimizi görür

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rcelik21 -- 25 Aralık 2010; 16:06:14 >

• @Black_Wolf14 Bende de karıncalanma olayı yok.Bugün bilgisayarcı arkadaşa gittim .
    1) Karıncalanma problemini sordum.
    Bana panelle ilgili bir parçadan söz etti. (Parçanın adını şu anda anımsıyamıyorum ) Direk garanti kapsamında olduğunu ve servise gönderilmesi gerektiğini belirtti.
    2) Görüntüde donma ile ilgili olarakta :
    Ekran kartı güncellemesi ile problem giderilemiyorsa ; notebookun formatlanarak , tekrar sürücü güncellenmesini eğer çözüm olmazsa ram paritelerinde problem olabileceğini ve bunun da servislik olduğunu belirtti.Bios update sırasında yanlış kodların girilmesinin de bu sorunu ortaya çıkarabileceğini ancak bu ihtimalin düşük olduğunu söyledi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: rcelik21

valla bende karıncalanma yok, ekran gayet iyi görünüyor, ben garantiye gönderince aynı zamanda ekran test adı altında bir jpeg resmi vardı print screen yapıp ekranı da test etmişler, bence bu modellerde ekran problemi de yaşayanlar var sizler gibi, bahsettiğim ekran kartı sürücüsü işe yaramaz ise bu donanımsal bir problem olur bu da teknik servise götürür.

Hımm o zaman Packard Bell'in sitesindeki sürücüyü deneyeyim ben karıncalanma için, ses kartı sürücüsü için 80 mb lık dedidiğiniz ilk link mi yoksa daha sonra da bi' tane 80 mblık sürücü var o mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Black_Wolf14 -- 25 Aralık 2010; 17:55:36 >
  • Vista, Windows7 Driver (32/64bits) Driver only (ZIP file) indir farketmez zip dosyası, 80332k, realtekin sitesinden

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rcelik21 -- 25 Aralık 2010; 18:02:05 >
  • quote:

ne yani siz ekranı tamamen açınca yani iyice arkaya itince bu resimdeki yazısız yerleri karıncalanıyo gibi görmüyomusunuz ?
    bununla ilgili bi konu var buyrun
    http://forum.donanimhaber.com/m_44141415/mpage_1/f_/key_//tm.htm#44141415

• Emre4232 vermiş olduğunuz cevap için çok teşekkürler önerilerinizi bir deneyim.
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.