Packard Bell' in TS11-HR...TK serisinden almak isteyenleri ve almadan önce biraz bilgi sahibi olmak isteyenleri görüyorum. Öncelikle bu serideki yani TS11 serisindeki tüm ekran kartları Nvidia GT540m modelidir. Bazıları 2 GB bazı modellerde ise 1 GB kullanılmıştır. Benim aldığım modelin (501 TK) özellikleri de şunlar :
Ben yaklaşık 1 ay önce Darty internet mağazasından 1399 TL' ye aldım. Ondan önce bunun 2 gb ekran kartlı ve 500 gb hdd li modelini alacaktım fakat arasındaki 200 TL farkı görünce vazgeçtim. Size de söylüyorum 2 GB ekran kartlı modelini almaya gerek yok. Fazla bir artısı yok. 1 GB da bütün oyunları sorunsuz çalıştırdı şuana kadar. Hem 501 TK modelinde diğerinden farklı olarak 640 GB hdd var. İ5 lerde benim tavsiyem 501 TK dır. f/p yönünden diğerlerinden daha iyi olduğunu düşünüyorum.
Bilgisayarın performansına gelince. Yeni nesil Sandy Bridge işlemcisi İ7 leri aratmıyor diyebilirim. İşlemcinin Photoshop performansı gayet iyi fakat arasıra rahatsız etmeyecek kadar bir takılma oluyor... Tablet ile çizim yapıyorsanız da pek etkileyeceğinı sanmıyorum. Biliyorsunuz bu Notebook larda 2 adet ekran kartı var. Birisi dahili İntel diğeri yüksek performanslı Nvidia. 2 kart arasındaki geçişleri son driver ile gayet iyi sağlıyor. İstediğiniz gibi geçiş yapmıyorsa siz Nvidia denetim masasından istediğiniz grafik işlemcisini seçebiliyorsunuz.
Gelelim oyun Performansına. Şuana kadar bu notebook da oynadığım en ağır oyun Crysis 2. Grafikleri gelişmiş modda aa ile en ufak donma kasma olmadan oynuyorum. Yani anlayacağınız Crysis 2 de oldukça yeterli bir PC. Bunun dışında Grid de ayarlar en Hıgh da. Anti Alaising en baba modda. Hiçbir takılma olmuyor. Rahat rahat muhteşem grafiklerle oynanabiliyor. Dirt oyununda da öyle... Bunun dışında bir de Left 4 dead oynadım :) zaten onu anlatmaya gerek yok.
Ciddi 2 oyunda FPS değerleri şunlar (diğer oyunları deneyince buraya yazacağım) :
Gelelim pile ve sıcaklık değerlerine. Pil normal kullanımda 4-6 saat kullanım sunuyor (Denenmiştir). Yüksek performanslı bir oyun açtığınızda 1-1,5 saat ancak gidiyor. PC nin boştayken sıcaklık değerleri çok normal. CPU lar en fazla 40-45'e çıkıyor. GPU 39 larda. Oyunlarda ise doğal olarak ısınıyor. Şuanki sıcak havalar da işin içine girince GPU en fazla 85'e. CPU en fazla 83 dereceye çıkıyor. Oyundan çıkınca 3-5 saniyede sıcaklık düşüyor normal değerlere. Fanı çok güzel çalışıyor. Yinede bir soğutucu almanızı tavsiye ederim. Ama sakin dandik birşey almayın. Gidin adam akıllı zalman falan alın. Ben çin malı dandik bişey aldım 20 liraya en ufak faydası yok :) kendim yapıyorum şuan soğutucumu.
Evet şuan daha birşey aklıma gelmiyor. Sorularınız olursa cevaplarım. Ben tavsiye ediyorum Pc çok güzel. Bir eksikliğini görmedim şimdiye kadar. Amatör bir inceleme inşallah faydalı olur :) TS11 kullanıcıları artıyor gördüğüm kadarıyla bir de kulüp kursak güzel olur :)
Merhaba Bende Bu TS11 in 603TK sını Gördüm Bimekste Hoşuma da Gitti 2Gb Ekran Kartlı Modeli Ama Senin Aldığın Fiyata Bakınca Şimd Fiyatı Biraz Pahalı Geldi 1640 TL Olarak Geçiyor Fiyatı Sizce Ne ALmalıyım Genel Olarak 1700 TL Civari Limtim Var Kafam Karışmış Durumda Bi Karar Vermem Lazım Biraz Yardımcı Olursanız Sevinirim Bu Konuda.
Bir kaç gün içinde arkadaşa almayı düşünüyoruz, bende asus var aynı özelliklere sahip ama packard bell kasaları çok beğeniyorum. Mümkünse fotoğraf yayınlayabilirmisin. Ekran kalitesi nasıl parlakmı solukmu ? Kasa ile ilgili tüm bilgilere açım. Şimdiden teşekkürler.
@TheAhriman
2 GB lık modeli almanıza gerek yok bence. Fiyat farkını siz de görüyorsunuz. Bulabilirseniz 501 TK bulun. Ben darty den aldım. Şuan fiyatlarını bilmiyorum. Ancak Asus un bu özellikteki modelleri var (KS ve SV serisi sanırım). 1700 TL lik bütçene de uygun. Onların kasası biraz daha kaliteli. Dolayısıyla sıcaklık değerleri daha iyi. Ancak PB den pahalıdır biraz daha. Karar sizin... Benim önerim ya PB ya Asus.
@karpuzcekirdegi2011
Ben ekranını beğendim. Parlak Led ekran var. HD çözünürlükte. Parlaklık ayarları var zaten. Yarı parlaklık seviyesi bana yetiyor şahsen. Ancak Parlak Led olduğu için gündüz yansıma yapabiliyor. bu da biraz can sıkıyor. Ayna gibi kullanabiliyorsun . Kasası Asus tan daha güzel gibi görünebilir ancak malzemesi Asus dan kötü. Dolayısıyla daha fazla ısınıyor Asus dan. Ama güzel bir fiyata bulursanız almanızı tavsiye ederim. Bu arada klavyesi de çok güzel. Fotoğrafları İnternette var zaten. Koymaya gerek duymuyorum (zaten kötü çıkıyor )