Şimdi Ara

Packerd Bell TJ75 JO 118TK/119TK [i5 430M, 6GB DDR3, ATI HD 5650 DX11, 500/640 GB] Derneği (76. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.286
Cevap
8
Favori
153.680
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7475767778
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: aRm

quote:

Orijinalden alıntı: snnsmrts

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: caparz0

Bende Cooler Master NOTEPAL var ve gayet memnunum.Saboteur ve Bad COmpany 2 yı acıyorum full ayarlarda aralarında gecır yapıyorum oyle kıtlenme takılma olmuyor.

Zaten laptopun sogutma bakımından sıkıntılı oldugunu kımse soyleyemez...
    Ben sıkıntı yaşıyorum fakat tahminimce kullandığım ortam tozlu olduğundan hava giriş ve çıkışları tozla kaplandı onun ceremesini çekiyorum şu an. Soğutuculu ve soğutucusuz olarak bilgisayarın boştayken ve oyundan çıktıktan sonra CPU ve GPU sıcaklık değerlerini yazarsanız çok ama çok memnun olurum.
    Şimdiden teşekkürler...

Abiler laptop ne kadar iyi soğutsada kralıda gelse oyun oynarken soğutucu olması şart heleki önümüz yaz sıcaklar bir yandan makinanın ısısnması bir yandan baş edilmez GTA Vice City bile oynatmaz olur. Kışın bile mesela ben Bad Company 2'yi full ayarlarda oyanayamadım. 30 dk oyandıkdan sonra performans düşüşleri yaşadım. Eğer Adobe, Autodesk gibi programları veya en son oyunları oynayacaksınız performans kaybı yaşamak istemiyorsanız soğutucu olacak. caparz0 arkadaşında oyunlardan iyi performans alması buna bağlı. ben şahsen şuanda makinada zevkle oyun oynayamıyorum. Oyunlarda takılmalar yaşıyorum ekran kartı 85'in işlemcide 90'nın altına düşmüyor oyunlarda, cayır cayır. Şu an Bakü'deyim sıcakları sormayın yarı çıplak oturduğum yerde terliyorum.
    aRm hocam makina şuanda işlemci:73 derece. ekran kartı:68. oyunlar içinde yukarda yazdığım gibi işlemci 90'nın ekran kartı 85'in altına düşmüyor. daha fazlada ısınıyor bazen. soğutuculu, soğutucusuz bi ara bakar onuda söylerim. arkadaşda var bir tane zalman onu kullanarak bakarım.
    Bakıp buraya yazarsanız inanın çok memnun olurum...

Biraz uzun sürecek o zaman hocam. Makina bütün gün açıkdı indirme yapıyordum. Yarın akşam kapatır sabaha açar açmaz ilk değerleri, sonra 1-2 saat soğutucuz Grand Theft Auto Episodes from Liberty City oynarım onun değerlerini yazarım. sonra makinayı biraz daha dinlendiririm. Soğutuclu değerleri yazarım.

• hocam şimdi bi 30-45 dk Grand Theft Auto Episodes from Liberty City oynadım gün boyu açıkdı zaten oyuna girdiğimde değerleri işlemci ekran kartı 80 derecedeydi mağlesef oyun sonrası değerlere bakamdım çünkü bilgisayar kapandı, anlayacağın acayip derecede ısındı 2-3 dk sonra açabildim makinayı. kapanır kapanmaz açtığımda ise ekrana şok gelmiş gibi ışık parladı bir daha kapandı dediğim gibi Baku'de havalar acayip, ben durduğum yerde ısınıyorum makina ne yapmasın. Soğutuculuyuda yakında dener dönerim inş.
  • quote:

hocam şimdi bi 30-45 dk Grand Theft Auto Episodes from Liberty City oynadım gün boyu açıkdı zaten oyuna girdiğimde değerleri işlemci ekran kartı 80 derecedeydi mağlesef oyun sonrası değerlere bakamdım çünkü bilgisayar kapandı, anlayacağın acayip derecede ısındı 2-3 dk sonra açabildim makinayı. kapanır kapanmaz açtığımda ise ekrana şok gelmiş gibi ışık parladı bir daha kapandı dediğim gibi Baku'de havalar acayip, ben durduğum yerde ısınıyorum makina ne yapmasın. Soğutuculuyuda yakında dener dönerim inş.

ben havayla filan ilgisi olduğunu düşünmüyorum, ben de oynadım denedim, 75 derece gördüm 1. saatin sonunda (benimki 114TK) ki 4 saat oynamış olsam bile işlemcinin fanı devreye gireceğinden 75 dereceye kitler tahminimce. sana tavsiyem bilgisayarınının içini açıp bi güzel temizlemen.

• quote:

Orijinalden alıntı: caparz0

Modern Warfare 2 de 1024 x 768 2xx AA de akıcı oyun oynayabılenınız var mı?

Ben tam olarak akıcı goruntu alamıyorum....

MW2 multi (single da oynanıyor fakat çoğunlukla online olarak multi) 1366 X 768 sürekli oynuyorum AA 4xx sürekli oynuyorum saatlerce ve hiç bir şekilde akıcılığı kaybolmuyor (afghan mapinde meydana bakarken uçak bombalıyınca FPS 20 civarına iniyor yanlızca, geri kalan zamanlarda sürekli fps 30-40 arasında (ölçümlerim Fraps ile yapılmıştır)
  • saatlerce runes of magic full çözürlükle oynuyorum bende hiç öyle fazla bi ısınma olup kapanmadı pc.(118tk)
  • quote:

hocam şimdi bi 30-45 dk Grand Theft Auto Episodes from Liberty City oynadım gün boyu açıkdı zaten oyuna girdiğimde değerleri işlemci ekran kartı 80 derecedeydi mağlesef oyun sonrası değerlere bakamdım çünkü bilgisayar kapandı, anlayacağın acayip derecede ısındı 2-3 dk sonra açabildim makinayı. kapanır kapanmaz açtığımda ise ekrana şok gelmiş gibi ışık parladı bir daha kapandı dediğim gibi Baku'de havalar acayip, ben durduğum yerde ısınıyorum makina ne yapmasın. Soğutuculuyuda yakında dener dönerim inş.
    Sıcak havalarda aynı sorun bende de oluyor işte bu yüzden kesinlikle bir soğutucu alıcam. Ölçebildiğiniz zaman bana değerleri iletirseniz inanın çok mutlu olurum.

• abiler siz ne yaptınız ya, şu resimde makina sadece açıkdı ısı değerlerne bakın.
     Packerd Bell TJ75 JO 118TK/119TK [i5 430M, 6GB DDR3, ATI HD 5650 DX11, 500/640 GB] Derneği
  • quote:

abiler siz ne yaptınız ya, şu resimde makina sadece açıkdı ısı değerlerne bakın.
     Packerd Bell TJ75 JO 118TK/119TK [i5 430M, 6GB DDR3, ATI HD 5650 DX11, 500/640 GB] Derneği
    Benim de bu civarlarda geziyor boştayken...

• Ses Cızırtısı
    quote:

Ses Cızırtısı
    yarım saat önce aşağıdaki driveri indirip kurdum.problem şuan için ortadan kalktı.conexant güncel bir sürücü çıkarmış ses driveri için onu yükleme sakın yükleyenlerin bilgisayarında genel olarak donma falan olmuş tekrar eski sürücüye dönmüşler.
    aşağıdakilerden uygun olanını bi dene istersen.

Read more:http://www.note book.gen.tr/packard-bell-notebook-f43/windows-7-ses-problemi-t10236.html#ixzz0qZA9uKEi

arkadaslar başka bir siteden alıntı bu... zamanını falan bilmiyorum ama ses cızırtı sorunu yaşayanlar driver kurup düzeltebiliyorlarmış.. Ne kadar doğru ne kadar yanlış bilmiyorum ama deneyin diye atıyorum. bu arada tj 75'e ait değildir bu driverlar. ama sonuçta packard bell ile aynı ses kartı kullandığını için cızırtısı geçebilir. ya da farklı bir driver bulabilmeniz açısından bu size yol gösterebilir. umarım laptop ile ilgili bir problemini kalmaz.

alıntı yaptığım site :http://www.note book.gen.tr/packard-bell-notebook-f43/windows-7-ses-problemi-t10236.html

boşluklar kaldırın..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi heavy_guy -- 11 Haziran 2010; 20:26:06 >

• deniyorum bakalım inş. kalkkar ortadan..
  • quote:

quote:

abiler siz ne yaptınız ya, şu resimde makina sadece açıkdı ısı değerlerne bakın.
    Benim de bu civarlarda geziyor boştayken...

boştayken? yük altında 160 bulur o zaman 80 derece ne demek?! başka sıcaklık ölçme programları deneyin bence, eğer bu değerler doğruysa laptop yandı yanacak demek, fünyeyle patlatın.

--------

kasanın içi 80 derecede cayır cayır iken 13 derece nasıl olabilir ki? orda özel azot soğutma falan mı var? biryerlerde sorun var, everest'in sapıtması, değerleri okuyamaması bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scorn -- 12 Haziran 2010; 0:57:25 >

• Aaaah ah buyrun sadece firefox açık masa üzerinde kullanım sonucu sıcaklık değerleri...

• dosyaya dikkat etmemişim o nvidia nın driver ı bnm makinanın ekran kartı ati..
  • quote:

Aaaah ah buyrun sadece firefox açık masa üzerinde kullanım sonucu sıcaklık değerleri...

bizim makinalar yanıyor aRm hocam ne olcak bu iş. soğutucu ile çözülecek mi bu sorun ki.

• Bilgisayarı ilk aldığım zamanlar asla böyle bir ısınma sorunum mevcut değildi, anca 1 saat falan GTA 4 oynarsam bir miktar FPS düşüşü yaşıyordum.
    Benim bilgisayarı kullandığım ortam -malum erkek öğrenci odası - baya bir tozlu oluyor ister istemez. Bundan önceki dizüstü bilgisayarımı en geç ayda bir kez içini açar hava deliklerini ve egzost fanını boya fırçasıyla temizlerdim. Makina resmen yeniden doğmuş gibi olurdu. Bunun içini açmayı henüz bilmiyorum. Alalı da 4.5 ay falan oldu, muhtemelen havalandırma delikleri ve egzost fanı tozla doldu. Şu final ve bütünleme dönemini atlatayım, memleketteki Packard Bell servisine gidip -kendisi akrabam olur - makinayı parçalarına ayırttırıp temizleticem ve GPU ile CPU'daki termal macunu sildirip aşağıya linkini koyduğum termal macundan sürdürücem.
    Ve sıcaklık değerleri düşsün düşmesin, derinlemesine bir araştırma yapıp bilgisayarlarımızın hakettiği güzellikte de bir laptop soğutucu kesinlikle alıcam.
    http://www.vatanbilgisayar.com/ocz-ocztfrztc-freeze-extreme-termal-macun/productdetails.aspx?I_ID=35350

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aarmaganozturk -- 12 Haziran 2010; 10:24:33 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Crix4lis

deniyorum bakalım inş. kalkkar ortadan..

sizin pb hangi model?

geçen gün mediamarkt gittim orada adama sordum packard bell ses cızırtısı sorunları ile karşılaşıyorz musunuz diye adamın haberi bile yok. ve daha önce de hiç ses cızırtısı sorunu ile geri iade edilen veya tamire gönderilen laptop olmadı dedi.
    oradaki model pb 114tk idi. ses cızırtısı problemi yok dedi. ayrıca fan sıkıntısı da soğutma sıkıntısı da yaratmaz dedi kesinlikle..

acaba bu ses sıkıntısı olan pb'ler size mi denk geldi yoksa hepsinde aynı sorun war mı ? çelişkide bıraktı adam beni.
  • İyi günler.Arkadaşlar bu modeli uzun zamandır inceliyorum.Vatandan almayı düşünüyorum ama packard bell olması dezavantaj mı?Yani packard bell ile sorun yaşayabilir miyim?
  • TJ75 kullanıcılarından CPU-ID Hardware Monitor kullanarak sıcaklık değerlerini paylaşmalarını dilerim, özellikle everestte yük altında olmaksızın 80 derece görenler. Başka da sıcaklık değeri gösteren programlar var, sonuçta burası bir forum iki dakikanızı ayırıp farklı programlar deneyip yayınlarsanız forum mantığı daha iyi işlenmiş olur.

bakın tekrar edeyim havalar 35 derece, kasanın içi 80 iken nasıl 13, 19 derece görebilir ki laptop?? ya everestin eski sürümü, işlemciyi falan tanıyamıyor ya da veri okumada sorunu var yanlış bilgi veriyor. boşta 80 derece'de çalışan laptop'tan hayır mı gelir Ya Hû??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scorn -- 12 Haziran 2010; 23:02:57 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: heavy_guy

quote:

Orijinalden alıntı: Crix4lis

deniyorum bakalım inş. kalkkar ortadan..

sizin pb hangi model?

geçen gün mediamarkt gittim orada adama sordum packard bell ses cızırtısı sorunları ile karşılaşıyorz musunuz diye adamın haberi bile yok. ve daha önce de hiç ses cızırtısı sorunu ile geri iade edilen veya tamire gönderilen laptop olmadı dedi.
    oradaki model pb 114tk idi. ses cızırtısı problemi yok dedi. ayrıca fan sıkıntısı da soğutma sıkıntısı da yaratmaz dedi kesinlikle..

acaba bu ses sıkıntısı olan pb'ler size mi denk geldi yoksa hepsinde aynı sorun war mı ? çelişkide bıraktı adam beni.

Hocam benimki 118tk, size sole soyleyeyim ben asus un gamer laptoplarından birini amerikadan getirtmeyi düşünüyordum fakat turkiye seçeneklerine bakınca bu çıktı karşıma tam istediğim gibi 4 4 lük bir makina, cızırtıya gelince almadan biliyordum tabiki boyle bir sorunu olacagını, fakat bazı arkadaşlara raslamamış sorunlu olanı, inş. banada cızırtısız gelir derken benimkide o sorunu çıkardı, sorun yazılımsal, kesinlikle donanımsal olacagını sanmıyorum, arkadaşlarla birlikte mail attık packard bell e, bi arkadaş konuda yazmıştı microsoft ile görüştüm diye microsoftta bunu sorun olarak packard bell bize bildirirse sorunu çözmek için çalışırız demişler...

bile bile satın aldım fakat pişman değilim, aynı fiyata benden bir hafta önce core 2 duo laptop alan arkadaşlarım var benim makinayı duyunca bu fiyata şok oldular..

Büyük bir rahatsız ediciliği yok tabiki ama gece mahvediyor beyni, aygıtı devre dışı bırakıp öyle takılıyorum..

hocam ayrıca yanlış kişiye sormuşsunuz satan adam kazanacağı paraya bakar, ürünü en iyi kullanandan sorup soruşturabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Crix4lis -- 12 Haziran 2010; 23:49:25 >

• quote:

Orijinalden alıntı: scorn

TJ75 kullanıcılarından CPU-ID Hardware Monitor kullanarak sıcaklık değerlerini paylaşmalarını dilerim, özellikle everestte yük altında olmaksızın 80 derece görenler. Başka da sıcaklık değeri gösteren programlar var, sonuçta burası bir forum iki dakikanızı ayırıp farklı programlar deneyip yayınlarsanız forum mantığı daha iyi işlenmiş olur.

bakın tekrar edeyim havalar 35 derece, kasanın içi 80 iken nasıl 13, 19 derece görebilir ki laptop?? ya everestin eski sürümü, işlemciyi falan tanıyamıyor ya da veri okumada sorunu var yanlış bilgi veriyor. boşta 80 derece'de çalışan laptop'tan hayır mı gelir Ya Hû??
    Buyrun... Sizi mi kırıcam, sadece firefox açık...
    Ayrıca Everest son sürüm...

• 
Sayfa: önceki 7475767778
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.