Şimdi Ara

Packerd Bell TJ75 JO 118TK/119TK [i5 430M, 6GB DDR3, ATI HD 5650 DX11, 500/640 GB] Derneği (95. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.286
Cevap
8
Favori
153.672
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 9394959697
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Beyler şu cızırtı sorunu hala devam ediyor mu, bir çaresi bulunamadı mı hala?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Steafun
    Sağolasın şimdide merak ettiğim başka birşey bu HD5650'lerin en son driver sürümü kaç bilgin var mı? benimkisi 8.xxx küsür kafanı şişiriyorum ama kusura bakma

Olur mu kardesim istedigin kadar sorabilirsin :)

Ekran karti driver'i en son 10.8 diye hatirliyorum ama bakmayali oldu bayagi :) Telefondan giriyorum su an pc yasak bakmaya calisicam. Bakabilirsem yazarim birazdan :)

Edit: Baktim simdi 15 Eylulde 10.9 surumu gelmis
    Edit: 2dk önce pc den baktım 10.8 gözukuyor nasıl oldu anlamadım :S

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orcun93 -- 19 Ekim 2010; 23:58:08 >

• quote:

Orijinalden alıntı: domates99
    Beyler şu cızırtı sorunu hala devam ediyor mu, bir çaresi bulunamadı mı hala?

Bende 119TK var cok sukur cizirti sorunum yok :)
  • Benide eklermisin kardeş :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: ugur3106
    Benide eklermisin kardeş :)

Konuyu acan arkadas pek bakmiyor konuya pm at cevap yazar o zaman belki :). Konu adini yanlis actin duzelt demisyim yaklasik 1 ay sonra cevap yazdi duzeltiyorum diye ama hala duzeltmedi harf hatasi hala duruyor.
  • bende 8.xxxx küsür sürüm yeniden driver kurdum 10,9 u yukledım gene 8.xxx gösteriyor artı win 7 araçlarında görüntü bozykluğu oluyor içime sıkıntı düştü orçun kardeş bana bir link atar mısın? Biryerde hata mı var ?
  • quote:

bende 8.xxxx küsür sürüm yeniden driver kurdum 10,9 u yukledım gene 8.xxx gösteriyor artı win 7 araçlarında görüntü bozykluğu oluyor içime sıkıntı düştü orçun kardeş bana bir link atar mısın? Biryerde hata mı var ?

Arkadaşım yanlış sürüm yüklemişsin 10.9 masaüstü sistemler için. Notebook için güncel sürüm ati catalyst mobility 10.8

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vertas -- 21 Ekim 2010; 15:20:38 >
  • Ben de bir kaç gün önce aldım.
    Hoparlörde cızırtı problemim var. Tahminimce sürücüden kaynaklanan bir problem. Kulaklık taktığımda aynı cızırtı kulaklıktan da geliyor.
    Aygıt yöneticisinden "High Definition Audio" aygıtını Devre dışı bıraktığımda cızırtılar kesiliyor. Formattan sonra Sürücüyü yükleyene kadar da herhangi bir problem yoktu.
    Ses ayarını mute durumuna geçirsem bile cızırtı devam ediyor.
    Bir video kaydı yaptım, linki aşağıda vereceğim, videoda duyulan ses, normal kullanımda çok rahat duyuluyor. Sinir bozucu bir ses. Özellikle gece kullanırken kulaklarım ağrımaya başlıyor.

Buyrun bu video:
    http://www.youtube.com/watch?v=rls62Zjb8P8

Laptoop hakkında yorumlara devam edeyim.
    Sıcaklık konusu:
    Fan en düşük hızda iken duymanız imkansız. Gece yattığımda JDownloader açık halde iken işlemci sıcaklığı 40 dereceye ulaşınca fan hızı artıyor ve rahatsız edici seviyeye geliyor, fan hızı 45 derecede artsa hiç bir problem olmayacak aslında, boşta iken 40 dereceye ulaşması epey vakit alıyor. BIOS güncellemesiyle düzeltilebilir.
    METRO2033 testimde DX11 ve Full ayarlarda akıcı bir oyun elde edemedim, DX10 ve medium ayarlar ile oynanabilir seviyedeydi. DX11 ve full ayarlar ile 20dk kadar oynadım ekran kartı sıcaklığı 87, CPU sıcaklığı 75'e ulaştı en fazla.
    Crysis denememde DX10 Full ayarlarda yine 20dk'lık bir oyun sonrası sıcaklıklar GPU 80, CPU 68 seviyelerindeydi.
    Hepsiburada'dan 7200 RPM Seagate HDD siparişi verdim, o elime ulaşınca daha ayrıntılı oyun testleri yaparım.

Genel Kalite:
    Klavyesi çok hoşuma gitti. Yazması çok zevkli. Gidin bir mağazada inceleyin derim, çok seveceksiniz
    Touchpad'i kötü. Yüzeyi iyi tasarlanmamış, benim gibi elleri terleyen biriyseniz kullanmanız çok zor. Parmağınız kaymıyor üzerinde. Ayna gibi parlayan bir malzemeden yapılmış bir uzun çubuk var touchpad altında. Sol ve sağ tuşlar buna yerleştirilmiş. Ancak çubuk uzun olduğu için basarken uğraştırıyor.
    Touchpad yazılımı güzel. Touchpad yüzeyinin sol üst köşesine dokunduğunuzda mouse orta tuşuna basmış oluyorsunuz. Sağ kenarda mouse tekerleği var, burada hareketi başlatıp daire çizerseniz elinizi hiç çekmeden 100 sayfalık dökümanı sonuna kadar daire çizerek okuyabilirsiniz.

Yukarıda dokunmatik tuşlarda ise wireless açma kapama, ses kontrolleri, programlanabilir multimedya tuşu, PB yedekleme tuşu, touchpad açıp kapama tuşu var.
    Hoparlörlerin ses seviyesi tatmin edici. Her alanda işinizi görür. Sesi bozmuyor.

• quote:

bende 8.xxxx küsür sürüm yeniden driver kurdum 10,9 u yukledım gene 8.xxx gösteriyor artı win 7 araçlarında görüntü bozykluğu oluyor içime sıkıntı düştü orçun kardeş bana bir link atar mısın? Biryerde hata mı var ?

Buyur kardeşim
    http://support.amd.com/us/gpudownload/windows/Pages/radeonmob_win7-64.aspx
  • Yarım saat GTAIV testim sonucunda işlemci 95 dereceyi gördü. GPU ise max. 85 derece gördü.
    Yatakta yatarken oynadım yarım saat. Alttaki hava aldığı delikleri yorgan kapatıyordu, arkadaki çıkış delikleri ise açıktı. Herhangi bir kasma olmadı. Girdiğimdeki gibi devam etti FPS, hiç düşmedi. Hepsi High, Distance ve Detail seviyesi 50'de idi. genel olarak 15 FPS veriyor.
    Gölgeler Very High'a çıkınca 8 FPS'e düşüyor. ATI'nin gölgelerle arası iyi değil. Masaüstümün HD4850'sinde de gölgeleri açamıyordum.

Bu arada Yurtiçi Kargo, yaptığım 20'ye yakın Hepsiburada alışverişinde ilk kez çuvalladı. İzmir/Gaziemir'de oturuyorum, kargom Menderes Aktarma Merkezine kadar geldi, Sarnıç şubesine gönderilmesi gereken kargom Selçuk'a gönderildi. Kargo takip sayfasında Borçlandırma yazıyor. Yani verilen adreste kimse bulunamadığı için kargo geri gönderiliyor. Şimdi tekrar Menderes Aktarma Merkezine gelmiş. Nöbetçi şubeleri arıyorum açmıyorlar, bölge müdürlüğünü aradım kimse cevap vermedi. Menderes Aktarma Merkezi'nden tekrar hepsiburada'ya yollarlarsa HDD'lerim en az 4 gün daha gecikecek. Umarım yarın ben arayana kadar İstanbul'a doğru yola çıkmazlar.

• DiKKAT
    Bir arkdaşa sizlerin tavsitesi ile aldığımız bilgisayarı cızırtı yüzünden servise gönderdik.Serviste 1 hafta kaldıktan sonra anakart değiştirilerek geri gönderildi.Şuan hergan gibi bir sorun kalmamıştır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BBoYSySTR

Yarım saat GTAIV testim sonucunda işlemci 95 dereceyi gördü. GPU ise max. 85 derece gördü.
    Yatakta yatarken oynadım yarım saat. Alttaki hava aldığı delikleri yorgan kapatıyordu, arkadaki çıkış delikleri ise açıktı. Herhangi bir kasma olmadı. Girdiğimdeki gibi devam etti FPS, hiç düşmedi. Hepsi High, Distance ve Detail seviyesi 50'de idi. genel olarak 15 FPS veriyor.
    Gölgeler Very High'a çıkınca 8 FPS'e düşüyor. ATI'nin gölgelerle arası iyi değil. Masaüstümün HD4850'sinde de gölgeleri açamıyordum.

Bu arada Yurtiçi Kargo, yaptığım 20'ye yakın Hepsiburada alışverişinde ilk kez çuvalladı. İzmir/Gaziemir'de oturuyorum, kargom Menderes Aktarma Merkezine kadar geldi, Sarnıç şubesine gönderilmesi gereken kargom Selçuk'a gönderildi. Kargo takip sayfasında Borçlandırma yazıyor. Yani verilen adreste kimse bulunamadığı için kargo geri gönderiliyor. Şimdi tekrar Menderes Aktarma Merkezine gelmiş. Nöbetçi şubeleri arıyorum açmıyorlar, bölge müdürlüğünü aradım kimse cevap vermedi. Menderes Aktarma Merkezi'nden tekrar hepsiburada'ya yollarlarsa HDD'lerim en az 4 gün daha gecikecek. Umarım yarın ben arayana kadar İstanbul'a doğru yola çıkmazlar.

Sıcaklıklar çok yüksek geldi ben masanın üzerinde saatlerce oynadım ve 72 derece olmuştu en fazla. Dediğim ağustos ayında oldu ama klima vardı odada. Havaların daha soğuk olduğu bu günlerde fazla gibi geldi sıcaklık.

• quote:

Orijinalden alıntı: lujin

DiKKAT
    Bir arkdaşa sizlerin tavsitesi ile aldığımız bilgisayarı cızırtı yüzünden servise gönderdik.Serviste 1 hafta kaldıktan sonra anakart değiştirilerek geri gönderildi.Şuan hergan gibi bir sorun kalmamıştır.

Bak bunu söylediğiniz iyi oldu. Bir çözüm bulunamayacağını düşündüğümden servise yollamaya çekiniyordum açıkçası. Böyle de kabullenebilirdim bu bilgisayarı
    Biraz düşünüp taşınayım, pazartesi gönderebilirim belki servise.

@orcun93
    dediğim gibi laptop dizimin üstündeydi ve fan delikleri az da olsa tıkalıydı. 7200 RPM Seagate HDD gelince adam gibi testler yapacağım. Crysis, Metro2033, GTAIV, Assassin's Creed, SHIFT gibi pc'yi kasan oyunlar var arşivimde.
    Hatta TJ65 261tk için yeni konu açmayı düşünüyorum. Kasa ne kadar aynı olsa da fiyat ve performans farkı var sonuçta. Bu konu da çok fazla gereksiz mesaj dolmuş. Laptopu almadan önce tamamını okumaya üşendim açıkçası.

• quote:

Orijinalden alıntı: BBoYSySTR

quote:

Orijinalden alıntı: lujin

DiKKAT

Bak bunu söylediğiniz iyi oldu. Bir çözüm bulunamayacağını düşündüğümden servise yollamaya çekiniyordum açıkçası. Böyle de kabullenebilirdim bu bilgisayarı
    Biraz düşünüp taşınayım, pazartesi gönderebilirim belki servise.

@orcun93
    dediğim gibi laptop dizimin üstündeydi ve fan delikleri az da olsa tıkalıydı. 7200 RPM Seagate HDD gelince adam gibi testler yapacağım. Crysis, Metro2033, GTAIV, Assassin's Creed, SHIFT gibi pc'yi kasan oyunlar var arşivimde.
    Hatta TJ65 261tk için yeni konu açmayı düşünüyorum. Kasa ne kadar aynı olsa da fiyat ve performans farkı var sonuçta. Bu konu da çok fazla gereksiz mesaj dolmuş. Laptopu almadan önce tamamını okumaya üşendim açıkçası.

Sen bilirsin ama performans farkı ne kadar olabilir ki tek farkı ram'in 2gb az olması ve hdd'nin 140gb az olması. 6gb ram'i biz de kullanamıyoruz zaten ve 261TK'nın hdd'si de büyük ihtimalle 5200RPM'dir. Bu yüzden gereksiz olduğunu düşünüyorum. Belki o modeli alacakların araştırma yapınca bir sonuç bulması için konu adı değiştirilebilir.

• Packard Bell TJ75-JO-261TK I5 430M-2.26GHZ- 4GB DDR3-500GB-15.6"-DVDRW-1024MB HD5650 modelini almak istiyorum.Bilgisayar hakkında sıkıntınız var mı?Tavsiye eder misiniz?1300 lira fiyatı var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ultraslan_34

Packard Bell TJ75-JO-261TK I5 430M-2.26GHZ- 4GB DDR3-500GB-15.6"-DVDRW-1024MB HD5650 modelini almak istiyorum.Bilgisayar hakkında sıkıntınız var mı?Tavsiye eder misiniz?1300 lira fiyatı var.

Bende 119TK modeli var. Benimkinin tek farkı ram'in 2gb ve hdd'nin 140gb yüksek olması. Onun dışında herşey aynı. Bence çok güzel bir pc kesinlikle tavsiye ediyorum. Gönül rahatlığıyla alabilirsin. Ben temmuz'da almıştım ve şuana kadar hiçbir sorun yaşamadım. Ayrıca fiyatı da çok uygun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: orcun93

quote:

Packard Bell TJ75-JO-261TK I5 430M-2.26GHZ- 4GB DDR3-500GB-15.6"-DVDRW-1024MB HD5650 modelini almak istiyorum.Bilgisayar hakkında sıkıntınız var mı?Tavsiye eder misiniz?1300 lira fiyatı var.

Bende 119TK modeli var. Benimkinin tek farkı ram'in 2gb ve hdd'nin 140gb yüksek olması. Onun dışında herşey aynı. Bence çok güzel bir pc kesinlikle tavsiye ediyorum. Gönül rahatlığıyla alabilirsin. Ben temmuz'da almıştım ve şuana kadar hiçbir sorun yaşamadım. Ayrıca fiyatı da çok uygun.

çok kararsız kaldım bazı arkadaşlar pc oş dururken sıcaklığın 80üzerine çıktığını söylüyor sizde böyle bi sorun var mı şu anda modelle ilgili tek kafama takılan ısınma problemi oyunlarda falan çok ısınıyorm eüer normal zamanda 80 derece oluyorsa oyun oynarken 2 saatte kendi kendine kapanır gibime geliyor öyle bir problem yaşadınız mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: murder78

quote:

Orijinalden alıntı: orcun93

quote:

çok kararsız kaldım bazı arkadaşlar pc oş dururken sıcaklığın 80üzerine çıktığını söylüyor sizde böyle bi sorun var mı şu anda modelle ilgili tek kafama takılan ısınma problemi oyunlarda falan çok ısınıyorm eüer normal zamanda 80 derece oluyorsa oyun oynarken 2 saatte kendi kendine kapanır gibime geliyor öyle bir problem yaşadınız mı?

Daha önce de yazmıştım yazın 5-6 saat klimalı ortamda gta4 oynadım ve en yüksek 72 dereceyi gördüm. Şuana kadar da 77nin üzerine çıkmamıştı bu 77derece de yazın olmuştu. Kendi kendine hiçbir zaman kapanmadı ve durup dururken değil gta4 oynarken bile 80 derece olmadı.

• ben 271tk düşünüyorum da packard belle ilgili baya birşeyler okudum ses sorunu falan sizde varmı öyle bi sorun ve ısınmayla ses sorunları 271tk da varmıdır bunu laptopu almadan öğrenemezmiyim ki :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: murder78

ben 271tk düşünüyorum da packard belle ilgili baya birşeyler okudum ses sorunu falan sizde varmı öyle bi sorun ve ısınmayla ses sorunları 271tk da varmıdır bunu laptopu almadan öğrenemezmiyim ki :)

Yorum yazmadan önce biraz eski mesajları okusan iyi olur. En azından 1-2 sayfa okusan bile sesle ilgili birşey geçer mutlaka. 118/119TK ile 271TK nın kasası aynı. Bazı kişilerde ses sorunu var bazılarında yok. Ben olmayanlardanım ama olanların sayısı da fazla. Bir arkadaş sesten dolayı servise gönderdiğini ve 1 hafta sonra anakartın değişip geldiğini söylemişti. Eğer sende de sorun olursa sen de servise gönderirisin ve sorunun çözülür. Isınma konusuna da sadece ben defalarca cevap yazdım. Birkaç sayfa okursan her konuda bilgi bulabilirsin. Ben konuyu hergün takip ediyorum yinede kafana takılan herhangi birşey olursa rahatlıkla sorabilirsin.

• 
Sayfa: önceki 9394959697
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.