Şimdi Ara

pagefile nin yerini değiştirme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
802
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar bilgisayarımda 1 gb ram var ve xp kullanıyorum
    hdd 5400 rpm birazda eskimiş olacakki fiziksel bellek dolup sanal belleğe geçtiği anda pc bayılıyor
    eBoostr kullanarak önbellek yerini flaşa aldım ama performansda pek bi artış olmadı
    pagefilenin yerini değiştirmem lazım ama ne yaptıysam olmadı
    bilgisayarım>özellikler>gelişmiş>performans ayarlar >gelişmiş> sanal bellek ten
    c: yi kapadım flaş sürücüsüne değer verdim ama olmadı pagefile hep c: içinde
    lütfen yardım edin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atmaca71 -- 14 Ekim 2012; 20:08:55 >

• offff kafaları yiycem herşey oluyo gibi sanal belleği başka bir fiziksel hdd ye ayarlıyorm regeditten baktığım zamanda doğru görünüyor
    ama fiziksel bellek dolunca gene c: den almaya başlıyor pagefile c: den başka hiçbiryerde olmuyor
    lütfen yardım edin
  • pagefile işletim sisteminin kurulu olduğu bölümden yani C'den ayrı bir bölüme taşırsan daha fazla kasar. çünkü hdd'deki okuyucu kafa dosyaları pagefile yazmak için daha fazla hareket etmek zorunda kalacak. C'den pagefile kapatıncada silinmez. orda durur yalnız kullanılmaz. silmek istiyorsan pagefile kapttıktan sonra elle silmen gerekiyor. ama fiziksel bellek dolunca kasmaması için hiç birinin işe yarayacağını sanmıyorum. çünkü hiçbir şey ram kadar hızlı değil. benim eski makinemde 512 mb ram vardı. ve pagefile sürekli kulanıldığı için hdd ışığı her işlemde yanıyordu. zaten benden başkası kullanamıyordu o makineyi halinden anlayan bir bendim, gözüm sürekli kasadaki hdd ışığındaydı. kırmızı ışık yandımı duruyordum hiçbirşeye dokunmuyordum. söndümü işleme devam yalnız disk birleştirme biraz olsun rahatlatıyordu makineyi. o&o defrag la disk birleştirmeni öneririm. fark edeceğini düşünüyorum. en azından benim eski makinemde işe yarıyordu. bide başlangıçta gereksiz olan bütün programları kapat. son olarak advanced system care benzeri bir programla sistemi optimize et. xp'de 1 gb ramin günlük kullanım (müzik,film,internet vb.) için yetmesi gerekiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Fire.Sword

pagefile işletim sisteminin kurulu olduğu bölümden yani C'den ayrı bir bölüme taşırsan daha fazla kasar. çünkü hdd'deki okuyucu kafa dosyaları pagefile yazmak için daha fazla hareket etmek zorunda kalacak. C'den pagefile kapatıncada silinmez. orda durur yalnız kullanılmaz. silmek istiyorsan pagefile kapttıktan sonra elle silmen gerekiyor. ama fiziksel bellek dolunca kasmaması için hiç birinin işe yarayacağını sanmıyorum. çünkü hiçbir şey ram kadar hızlı değil. benim eski makinemde 512 mb ram vardı. ve pagefile sürekli kulanıldığı için hdd ışığı her işlemde yanıyordu. zaten benden başkası kullanamıyordu o makineyi halinden anlayan bir bendim, gözüm sürekli kasadaki hdd ışığındaydı. kırmızı ışık yandımı duruyordum hiçbirşeye dokunmuyordum. söndümü işleme devam yalnız disk birleştirme biraz olsun rahatlatıyordu makineyi. o&o defrag la disk birleştirmeni öneririm. fark edeceğini düşünüyorum. en azından benim eski makinemde işe yarıyordu. bide başlangıçta gereksiz olan bütün programları kapat. son olarak advanced system care benzeri bir programla sistemi optimize et. xp'de 1 gb ramin günlük kullanım (müzik,film,internet vb.) için yetmesi gerekiyor.

günlük kullanımda çok sıkıntı olmuyo net+müzik +antivirüs 1 gb yi buluyo üste yaptığın her işlemde hdd ye geçiyo
    ben başkabiyere taşınacağı zaman daha az kasacağını düşünüyorum çünki taşınabilir hdd ye taşıycam pagefileyi ayrı fiziksel bi hdd olacağı için kızmen daha rahat olur diye düşünüyorum
    bide bu konuda başarılı olursam hızlı bi usb alır ona taşırım bunun hdd de biraz gidik gibi birleştirmesini temizlemesini yaptım ama hdd ye geçince bayılıyo
    pc
    2 gündür bunun için uğraşıyorm beynim sulandı artık
    yaaaar bana bi çare

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.