|
Pahalı ama güzel iMac 27' 2020 inceleme (2. sayfa)
-
-
Ram yükseltme olayında 2019 modele kıyasla t2 chipten dolayı bi takım sıkıntılar mevcut dikkatli olmanızı ve iyi araştırmanızı öneririm. 8gb model aldıysanız cihaz içinde dual channel 2x4gb olarak geliyor. Aynı ramler piyasa bulunmuyor üste 2x4gb takıp devam etmek istediğinizde cihaz tanısada birebir aynısı olmadığı için dual channel olarak çalışmıyor ve performans alamıyorsunuz. İçindeki ramleri atıp yerine 2x16gb kit olarak satılan çözüme gitmek gerekiyor 2600mhz dual channel olarak kullanmak için, içindekileri bırakayım derseniz 40gb olsun gene dual channel olarak çalışmıyor aynı boyutta ve birebir aynı ramleri istiyor cihaz diğer türlü performans kaybı oluyor. Yabancı forumlarda bu konuyla ilgili epey tartışma var.
-
quote:
Orijinalden alıntı: ruzgar_ressam
Bu tasarımı övmenizi hiç anlayamadım. Kalın çerçeveler ile 2010 öncesi gibi duruyor. All in one yeni bir konseptte değil. Kasanın termal karakteristiğini kalın çerçeveler ile bağdaştırmak hiç uygun değil. o zaman 27" ekranını 28" , 29 " civarına çeksinler yine aynı başarımı sağlarlar.Ekranı büyüterek o tasarımdan kurtulamazlar
https://forums.macrumors.com/threads/why-doesnt-apply-kill-the-fugly-imac-bezel.2062740//
-
Apple ürünlerini niye hep sen inceliyorsun senin gözünde Apple deyince parlama oluyor ve tarafsız yorum yapamıyorsun. Senin için varsa yoksa apple da apple. Bırak da biraz başkaları test etsin.
-
Mevzu ekranı büyütmek değil, çerçeveyi inceltmek. Termal bütçeyi artırmak istiyorlarsa o zaman ekran çerçevesini inceltip ekran büyüklüğünü artırsınlar. Aynı alana daha büyük ekran sığdırsınlar.
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
2*4 olanın yanına 2*16 falan eklerim diyordum.Veya 16 ve 32 alırım diyordum.Ama sizin dediğiniz gibi durum varsa bakayım.Eğer içinde gelenleri atarsam herhalde 2*32 yaparım gibi ama pahalıya gelir.Acaba 2*32 yapmak ile 4 slot doldurup 16*4 yapmak arasındaki fark performansı değiştirir mi ? 64 yapacak toplamda ama ...
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: ruzgar_ressam
Mevzu ekranı büyütmek değil, çerçeveyi inceltmek. Termal bütçeyi artırmak istiyorlarsa o zaman ekran çerçevesini inceltip ekran büyüklüğünü artırsınlar. Aynı alana daha büyük ekran sığdırsınlar.Yapamıyorlar iste tasarım izin vermiyor dahili parçalar sığmıyor.. Onun termalle ilgisi yok. Çerçeveyi inceltirlerse parçalar sığmıyor içeriye. Çerçevesiz PC monitorü gibi bir tasarımı kesinlikle yapamazlar. Tüm komponentlerin raspberry pi gibi ufak birşey olması lazım onun icin. Makine eskiden 2011 - 2015 yıllarında tasarım olarak güzeldi 2011 makinemi yıllarca keyifle kullandım 2012 de optik sürücüyü kaldırıp incelttiler ve arkayı biraz sişmanlattılar ama sonra tasarım hep aynı kaldı.. günümüzün PC monitorleri yanında çerçeveler ve alt kısım açısından çirkin bir tasarım olarak kaldı yani. HP monitörüm çok daha güzel modern ve kağıt gibi ince duruyor masada çünkü o sadece bir monitör apple'ın içinde tonla bileşen var söylediğim gibi o çerçevelerden kolay kurtulamazlar belki ARM yardımcı olabilir ilerde ama umudum yok benim olmaz gibi bence...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BenimAdimKerim -- 21 Ekim 2020; 17:36:44 >
-
İncelemenize katılıyorum ama şu ABD'de herkese çuvalla para dağıtıyorlar çöpçüler maaşları ile ayda 2,5 tane alır gibi sallamalar ne yazık ki komik kaçıyor. Abd'de çöpçünün aldığı asgari maaş 2000 $. Ev kiraları ise 1000 $ dan başlıyor. Muhtemelen o temizlik işçisinin ‘ayakkabı kutusu’ diye anılan küçücük evlerden birinde, muhtemelen birden fazla çocuğuyla, şehirden trenle muhtemelen en az 1 saat mesafede oturduğu ve buna rağmen gelirinin muhtemelen üçte ikisinin kiraya gittiğini de gözden geçirmek gerek.
Doların Türkiye'de çok lüksek olduğu ekonominin alarm çanları çaldığını yadsımıyorum. Ama Amerika'da insanların havadan para kazandığı gibi çıkarımlar saçma. Bir çöpçü ayda 3 tane son model imac alabiliyor ise niye Apple bu teknoloji mucizesi cihazları üretmek için milyar dolarlar ve yıllar harcasın ki herkes temizlik işçisi olur.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi monacomen -- 21 Ekim 2020; 18:11:51 >
-
Hocam baya detaylı araştırdım bu konuyu hatta 2020 8gb i7 5500xt cihazı siparişi iptal etmemdeki sebeplerden biri bu konu oldu arm maclerlerin çıkacak olmasıyla birlikte. Birebir aynı olursa 4x16 yapabilirsiniz ve 4 rami dual channel ve 2666mhz kullanabilirsiniz. Ancak şöyle bir handikap var 4lü kit satılmıyor. 2 tane 2x16 kit olarak alanlarda bile farklı üretim kodu olan ramler gelen kişiler olmuş, abd ve avrupada oldukları için birebir üreticiyle iletişime geçip değişim gerçekleştirebilmişler. Türkiyede bu ramleri 2li kit olarak satan bile yok. Tek tek satanlarda muhtemelen stoktan değil getirip satıyor. Yani ramleri getirtip, üstüne sorun olursa destek alma konusu biraz baş ağrıtabilir maalesef. Türkiye için bi kere alım yapıp 2x32gb kit alarak olayı bitirmek en sağlıklısı diye düşünüyorum, sonra yükseltme olayı riskli aynı model bulamayabilirsiniz.
Bu linkleri inceleyin hocam ekstra bilgi için:
Detaylı test:https://barefeats.com/2020-iMac-5K-8core-memory-tester.html
Forum konusu 1:https://forums.macrumors.com/threads/memory-upgrade-compatibility-list-for-imac-2019-2020.2248911/
Forum konusu 2:https://forums.macrumors.com/threads/memory-upgrade-troubleshooting-in-2020-27-inch-imacs.2249254/
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ataetgi -- 21 Ekim 2020; 20:26:34 >
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
-
quote:
Orijinalden alıntı: monacomen
İncelemenize katılıyorum ama şu ABD'de herkese çuvalla para dağıtıyorlar çöpçüler maaşları ile ayda 2,5 tane alır gibi sallamalar ne yazık ki komik kaçıyor. Abd'de çöpçünün aldığı asgari maaş 2000 $. Ev kiraları ise 1000 $ dan başlıyor. Muhtemelen o temizlik işçisinin ‘ayakkabı kutusu’ diye anılan küçücük evlerden birinde, muhtemelen birden fazla çocuğuyla, şehirden trenle muhtemelen en az 1 saat mesafede oturduğu ve buna rağmen gelirinin muhtemelen üçte ikisinin kiraya gittiğini de gözden geçirmek gerek.
Doların Türkiye'de çok lüksek olduğu ekonominin alarm çanları çaldığını yadsımıyorum. Ama Amerika'da insanların havadan para kazandığı gibi çıkarımlar saçma. Bir çöpçü ayda 3 tane son model imac alabiliyor ise niye Apple bu teknoloji mucizesi cihazları üretmek için milyar dolarlar ve yıllar harcasın ki herkes temizlik işçisi olur.2000 dolar bile olsa 1 maaş ediyor. Burada 2000 TL alan adamın neredeyse 10 maaşına denk geliyor.
2000 dolar alan adam her ay köşeye 200 dolar atsa 10 ay da cihaza sahip olur. Haydi 100 dolar atsın yine 20 ay sonra alır.. Türkiye'de 2000 TL maaş alan adamın 10 ay maaşını hiç harcamaması gerekir. Yani sen amerikadaki en düşük ücret konusunda haklı olsan bile Türkiye'de ki durumla yine kıyas etmez. Yani durumun ne kadar berbat olduğu zaten belli şimdi neden berbat oldugunu da oturur yazarım bir halt da yapamazlar ama nasılsa yakında forumdan uçuracaklar silinecek yazı için zahmet edip yazmaya değmez
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BenimAdimKerim -- 21 Ekim 2020; 20:46:56 >
-
quote:
Orijinalden alıntı: BenimAdimKerim2000 dolar bile olsa 1 maaş ediyor. Burada 2000 TL alan adamın neredeyse 10 maaşına denk geliyor.
2000 dolar alan adam her ay köşeye 200 dolar atsa 10 ay da cihaza sahip olur. Haydi 100 dolar atsın yine 20 ay sonra alır.. Türkiye'de 2000 TL maaş alan adamın 10 ay maaşını hiç harcamaması gerekir. Yani sen amerikadaki en düşük ücret konusunda haklı olsan bile Türkiye'de ki durumla yine kıyas etmez. Yani durumun ne kadar berbat olduğu zaten belli şimdi neden berbat oldugunu da oturur yazarım bir halt da yapamazlar ama nasılsa yakında forumdan uçuracaklar silinecek yazı için zahmet edip yazmaya değmez
Alıntıları GösterAma benim anlamakta güçlük çektiğim neden dünyanın bir numaralı ve güçlü devleti ABD ile gelişmekle gelişememek arasında patinaj yapan Türkiye'yi kıyaslamak bir tutmak gibi bir mücadelen var? ABD ile Türkiyeyi güreşe sokmak, vatandaşlarının maaşının yaşam kalitesini kıyas yapmak, tüy siklet ile ağır siklet iki sporcuyu sürekli güreştirme uğraşı bence ya art niyet ya da saf niyettir.
Bunun yanında seni niye silecekleri veya atacakları üzerine ajitasyon yaptığını anlamadım, forum kuralları orada, ha çok saldırgan üyesindir her yere laf çakıyor üyeleri hakaret ile tehdit ediyorsan orasını bilemem, henüz bana yansımadı, yansımasın da zaten.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi monacomen -- 21 Ekim 2020; 20:37:50 >
-
quote:
Orijinalden alıntı: monacomenAma benim anlamakta güçlük çektiğim neden dünyanın bir numaralı ve güçlü devleti ABD ile gelişmekle gelişememek arasında patinaj yapan Türkiye'yi kıyaslamak bir tutmak gibi bir mücadelen var? ABD ile Türkiyeyi güreşe sokmak, vatandaşlarının maaşının yaşam kalitesini kıyas yapmak, tüy siklet ile ağır siklet iki sporcuyu sürekli güreştirme uğraşı bence ya art niyet ya da saf niyettir.
Bunun yanında seni niye silecekleri veya atacakları üzerine ajitasyon yaptığını anlamadım, forum kuralları orada, ha çok saldırgan üyesindir her yere laf çakıyor üyeleri hakaret ile tehdit ediyorsan orasını bilemem, henüz bana yansımadı, yansımasın da zaten.
Alıntıları GösterBen de sana bu konuda giren çıkan ne onu anlamadım.. Kızgın yağ değmiş gibi neden gelip vıdı vıdı ediyorsun.. Ben gidiciyim bu forumda diyorum sana yazdıgım yanıtlar silinecek tartışmanın anlamı yok diyorum.. Sen bana ne diyorsun.. Ben ne diyorum sen ne diyorsun..
Sen Malum partilisin sanırım.. Türkiyenin ekomisi bitti ve malum parti bitirdi.. Bunu ben böyle de yazmadım sadece makinenin fiyatı çok pahalı dedim bu kadarcık yazmamdan mı rahatsız oldun? Yani gerçekleri yazmam seni rahatsız mı etti? Bu bilgisayarın Türkiye'de 20.000 TL ler gibi fiyatlara satıldıgını yazmam mı seni kızgın yağa oturttu? Rahatsız olsan da gerçek bu.. Dolar bu ülkede 8 TL değildi kaç katladığını herkes biliyor kimlerin yüzünden oldugunu da biliyorlar.. Yani ajitasyon yapan sensin ve yapsan da bu gerçek böyledir..
Ha malum partili değil de, şu Apple fanlarından biriysen ve bu bilgisayarın fiyatı TR'de normal falan demek istiyorsan o sebeple böyle delirdiysen doktora git bir tedavi ol diyorum.. Ha olmazsan da sen bilirsin tabii ki..
Haydi iyi akşamlar..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BenimAdimKerim -- 21 Ekim 2020; 22:0:59 >
-
quote:
Orijinalden alıntı: ataetgi
Hocam baya detaylı araştırdım bu konuyu hatta 2020 8gb i7 5500xt cihazı siparişi iptal etmemdeki sebeplerden biri bu konu oldu arm maclerlerin çıkacak olmasıyla birlikte. Birebir aynı olursa 4x16 yapabilirsiniz ve 4 rami dual channel ve 2666mhz kullanabilirsiniz. Ancak şöyle bir handikap var 4lü kit satılmıyor. 2 tane 2x16 kit olarak alanlarda bile farklı üretim kodu olan ramler gelen kişiler olmuş, abd ve avrupada oldukları için birebir üreticiyle iletişime geçip değişim gerçekleştirebilmişler. Türkiyede bu ramleri 2li kit olarak satan bile yok. Tek tek satanlarda muhtemelen stoktan değil getirip satıyor. Yani ramleri getirtip, üstüne sorun olursa destek alma konusu biraz baş ağrıtabilir maalesef. Türkiye için bi kere alım yapıp 2x32gb kit alarak olayı bitirmek en sağlıklısı diye düşünüyorum, sonra yükseltme olayı riskli aynı model bulamayabilirsiniz.
Bu linkleri inceleyin hocam ekstra bilgi için:
Detaylı test:https://barefeats.com/2020-iMac-5K-8core-memory-tester.html
Forum konusu 1:https://forums.macrumors.com/threads/memory-upgrade-compatibility-list-for-imac-2019-2020.2248911/
Forum konusu 2:https://forums.macrumors.com/threads/memory-upgrade-troubleshooting-in-2020-27-inch-imacs.2249254/Üretici satış ağları daha fazla olanak daha çok ,çeşit daha çok olduğu için yurtdışından alanların yorumlarına hiç bakmıyordum.2-3 video izlemiştim ama demek ki İngilizce yetersizliğinden anlamamışım pek bazı kısımları.
Şimdi bakıyorum bizim piyasada satanlara.Çeşit çok az.2-3 yer buldum bakalım ama... 32 gb seçenek yok.Biraz bakınmak lazım buna.Canımı sıktı şimdi.
-
Ordaki yorumları okuyunca zaten üçüncü dünya ülkesi vatandaşı olarak insan hayret ediyor burda kutusu açılmış ramleri bile iade almıyor satıcılar adamlar orda hem birebir crucial mağazasından alım yapabiliyorlar hemde deneyip problem olursa kolaylıkla değişim gerçekleştirebiliyorlar. Dikkatli olun hocam alırken, görünen o ki 2020 imac ram konusunda baya seçici.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X