Şimdi Ara

Pahalı ama güzel iMac 27' 2020 inceleme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
0
Favori
1.439
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hepsi bir arada bilgisayar konseptinin bayrak taşıyıcısı iMac yenilendi. Daha iyi mikrofon, daha iyi kamera, daha iyi bir ses sistemi ve hepsinden öte süper bir ekran ile donatılan model masamızda!

• ARM'lar yakın gelecekte gelecek olduğundan 2020 Intel iMac olan modeller alınmaz. iMac alacaklara ARM'lı iMac'leri bekleyin derim
  • iyi bir bilgisayar

• Ekran çerçevelerinin daha inceltilmesi ve ayrıca tasarımda iyileştirme şart kanımca artık
  • Ömrüm boyunca windows kullanan biri olarak geçen hafta bu bilgisayara geçtim. Kendi değerlendirmelerim;

1) Gerçekten pahalı.. Ama dolar böyle iken normal. Fakat cihaz mükemmel

2) Freeze kurdum hemen. Cihazı temiz tutuyorum.

3) En büyük sıkıntım macOS sisteminde tam ekran olayının sıralı bir şekilde yanyana yerleştiriliyor olmasıydı. Ben Unity ve 3DS Max kullandigim icin Cihazla birlikte gelen mouse kesinlikle kullanisli degil. Dolayisiyla microsoftun klavye mouse sistemini taktım cihaza. Bu sefer mouse tuşları sorun oldu tabi. Bunu da SteerMouse programını yükleyerek çözdüm. Hatta su an o kadar pratik ki, tekerleğin sağ ve sol tuşlarıyla uygulamalar arasinda cok hizli bir sekilde gecis yapabiliyorum. Oyleki windows tan daha hizli diyebilirim cok rahatlıkla

4) MacOS un en iyi yanı, yazilimsal olarak muthis randimanli. Herhangi bir yerinde herhangi bir kusur bulamıyorsun neredeyse. Windows ta zor bela olan ekran kaydi muhabbeti gibi basit ihtiyacları kendisi mukemmel bir sekilde yapiyor zaten. Aslinda bir suru gerekli aracı kendi bünyesinde saglam bir sekilde barındırıyor olmasi bile başlı basina bir güzellik. Güncellemeye bogulmuyorsunuz dakika basi..

5) Tek canimi sikan 3DSMax in MacOS da bulunmamasıydı.. Blender a geçmeye çalışıyoruz mecburen.

6) Birde olayın keyif boyutu var ki, ortalıkta sadece bir ekran ve güç kablosu var. Karmasa diye birsey yok. O kadar tatlı bir durum ki. Kamera, hoparlor, bluetooth... ne varsa cihazın icinde.

7) Cihazda güçlü bir islem yapmaya çalışırsanız (ornegin bir render) cok bariz bir fan sesi geliyor. Normalde hic olmayan ses orda şiddetli bir sekilde kendini gosteriyor. Buna da gulu seven dikenine katlanır olarak bakiyorum.

Siddetle tavsiye edilir..

• quote:

Orijinalden alıntı: Berringer

Ekran çerçevelerinin daha inceltilmesi ve ayrıca tasarımda iyileştirme şart kanımca artık

Kesinlikle katılıyorum ekran çerçevesi çok kalın özellikle logonun olduğu alt çerçeve bence çok kaba duruyor.

• Apple fiyatlarının yüksek olmasının sebeplerinden birisi de kullanıcı dostu ve görsel ve teknik açıdan nitelikli ürünler üretmesi. Bununla beraber AIO sistemler içerisinde Misrosoft Surface de bu cihazla boy ölçüşebilir ve hatta geçebilir. Surface cihazların en önemli özelliği daha esnek çalışma alanı sunabilmesi ve dokunmatik ekran desteği.
    Windows işletim sistemi kullanma zorunluluğu olanlar için maliyetleri imac 2020 fiyarlarına yakın durumda
  • Zaten Mesut Çevik'in ucuz bir şeyler incelediği pek yok gibi.
  • Eskimeye yüz tutmuş kasa dizaynı ile eskisi kadar cazip durmuyor
  • Bu versiyonda i5 işlemcilerde baz frekansı 3,1 le 3,3 olan arasında ciddi bir fiyat farkı var acaba birisinde hyper threading var diğerinde yok mu? Bu konuda birşey yazılmamış.

• Geçen ay aldım.İyi ki geçen sene alamamışım diyorum şimdi.Yani alamadım çünkü para çıkmadıydı. Yeni serileri beklemek istemedim.Hazır yeni 2020 model çıkınca alayım dedim.Yeni seri gelecek ,zam olacak vs vs..

18.900 fiyatlı olanı aldım ,ram ekletirim yakın zamanda olur biter.Yalnız 2020 uyumlu ram daha bizim piyasada yok sanırım

• interwap kullanıcısına yanıt

Çünkü bu ülkede teknoloji ucuz değil.

• celeroni kullanıcısına yanıt

Kullanıcı dostu olduğu kadar da cüzdan katili olmasa keşke  Ben fiyat / dostluk dengesinin biraz daha orantılı olmasını isterdim

• Ortam sesi berbat :/ . Ortam belli ki baya bos bir alanda . Ses yansimalari tuhaf olmus.
  • şu 10 senelik tasarımı ne zaman değiştirecek apple acaba.
  • Hocam ben bu makinayı daha yeni sipariş verdim inşallah kasım ayı içerisinde teslim edilecek ama şu düzeltmeyi yapmam lazım normal olarak alırsanız numara takımı gelmiyor. Klavyede numara takımı istiyorsanız ekstra 290 lira ödemeniz gerekiyor. Ben mouse değil sadece track pad alsam dersenizde ekstra 371 tl ödemeniz gerekiyor. Sonuç olarak şu iyiymiş yükselteyim dediğiniz ne varsa ekstraya giriyor. Adamlar çok güzel söğüşlüyor maşallah nazar değmesin.
    Yazmışlar elma alacam hemen ihtiyacım yok ve param var dolar artsada sıkıntı yok diyen varsa beklesin arm işlemciyi ama onda şöyle bir sıkıntı var her uygulama makina çıktığı gibi çalışmayacak adobe,microsoft, autodesk gibi programlar çalışır ama onlar dışında pro lar için olmayan uygulamaları bekleyeceksiniz ki zaten adamlar tam oturması için 2 yıl süre verdiler. İlle armlı yeni makina olsun diyorsanız bekleyin ama almadan ihtiyaçlarınıza göre hangi programlar çalıyor ona bakmayı unutmayın.

• Bu aletteki kalitede bir monitör almaya kalkarsanız zaten 10k'dan fazla para verirsiniz. Üstüne All in one, thunderbolt desteği, yazılım stabilitesi, sessizlik, kamera ve mikrofon kalitesi, derken bence kıyaslamak kaydıyla pahalı değil. Sen thunderbolt, kailteli monitör, all in one benim için ihtiyaç değil diyorsan o zaman zaten ne işin var bu alet ile. Telefon bile 15k olmuş. Fujifilm xt4 15K.
  • Buna Apple Silicon işlemci geldiğinde asıl kozmetik bir güncelleme alır diye düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kakarikikiri

şu 10 senelik tasarımı ne zaman değiştirecek apple acaba.

Parçaları içeri sığdırmak için böyle olmak mecburiyetinde. Ben benimkine SSD takarken 150 dakika uğraşmıştım. Sata portunu logicboard'un arka tarafına koymuşlardı.. Zarar vermemek için çok dikkatli ve yavaş çalışmıştım.. Cihazın içi çok enteresandı. Dolayısıyla tasarımı değiştiremezler bu kalın çerçeveler gözüme çok çirkin görünüyor bu cihazın çerçevesi ve aşağıda logonun oldugu kısım kolay kolay değişmez

Ayrıca Türkiye de o parayı etmez. Bunların donanımı monitor kalitesi hariç yaklaşık giriş seviye PC'lerin gücündedir 27 modellerde biraz daha iyi donanım vardır ama fiyat aynı PC'nin 5 katıdır ve yeni modeller upgrade edilemiyor.. Yani alınmaz. Ben aldığımda dolar böyle değildi aldım ama şimdi 5 kat pahalı.. O zaman bile kazıklanmıştım o parayla ta o zaman i7 islemci 16 gb ram PC toplayabilirdim. i5 ve 4 gb ram almıştım.  

ABD'de çöpçü alır 5000 dolar maaş, 2000 dolar buna verse alır ve değer. 2000 dolar ABD'de çok bir para sayılmaz benzer güçte PC'nin ABD'de 300 - 500 dolar ekran hariç olduğunu hatırlatayım.. En fazla 1000 dolara bunu tokatlayacak PC orada toplanır. Kazık yine var tabii ama 2000 dolar orada servet değil..

Fakat bunları Türkiye de alanlar gerçekten sağlam kazıklanıyorlar dolar yüzünden.. yani kazık kol gibi allah akıl fikir versin bunlara..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BenimAdimKerim -- 21 Ekim 2020; 13:25:37 >

• Sadece izleyip giderim.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.