Şimdi Ara

Paket Kaybı ASUS DSL-N12U anlayan arkadaşlar yardım lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
712
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Dün fiber pakete geçtik, eski modem uyumlu olmadığı için yeni bi modem aldım. Asus DSL-N12U. İlk gün DSL ışığı bile yanmadı kuramadım. TTNET teknik gelip kendi cihazından kontrol etti ve internet var çok da iyi hızda dedi. Kendi bi modem getirdi aşşağıdan onda çalıştı. AirTies marka bi modemdi. Herneyse sonra bizim sorunu çözebilmek için birini aradı sanırım santralden. Hızıyla oynadılar ve 13mb bizim modemle buluştu. Oraya sabitlemesini istedi. Modemin yüksek hızı kaldırmadığını falan söyledi ama ben bu modemi sırf fiber için araştırarak almıştım. En azından seni internetsiz bırakmadım dedi ve gitti. Ben modemi kurdum. Hıztesti yaptım gayet güzel hoş. 13 mb internet. Gelgelelim, modem salonda benim laptop ve evin masaüstü bilgisayarı kablosuzdan bazen 3 bazen 4 bazen de 5 diş çekiyo. 1. gariplik bu. Gizli ping sorunu var ki en çok online oyunda kendini gösteriyor. Zaten internet performansını en çok önemsediğim yer bu oyunken, dün beni deli etti ve araştırdım. Paket kaybı diye bir şey varmış ve dün gece 3% falandı ki oyunda gayet sıkıntı çıkarıyordu. Az önce ölçtüm 57%. Anladığım kadarıyla felaket bi durum. Modemle ilgili bazı ayarlar yapılması gerektiğini düşünüyorum bununla ilgili yardım rica ediyorum. Son çare olarak da hızı 8 mb'de sabitletmeyi düşünüyorum tabi sorun çözülecekse. Pek anlamıyorum bu işlerden ve gerekli olabileceğini düşündüğüm bazı değerleri buraya ekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim ilginiz için.

Update Counter : 19350
    Modulation : ADSL2+
    Annex Mode : Annex M
    Line State : up
    Lan Tx : 759091
    Lan Rx : 386012
    ADSL Tx : 303255
    ADSL Rx : 468763
    CRC Down : 0
    CRC Up : 6771
    FEC Down : 0
    FEC Up : 30770
    HEC Down : 37881
    HEC Up : 0
    SNR Up : 13.8
    SNR Down : 9.4
    Line Attenuation Up : 7.7
    Line Attenuation Down : 12.9
    Data Rate Up : 799
    Data Rate Down : 14002

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rhyme4eva -- 25 Ocak 2014; 16:03:31 >

• Fiber için yanlış modem almışsınız.ve adsl2+ baglantı vermişler modemden n modunu kapatın kablosuz için sonra bakın kayıp durumuna b+g modunda calışsın kablosuz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • faststyla94 kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim yanıt için. Dediğinizi yaptım ancak paket kaybı devam ediyor. 3%, 15% ve üstü gördüğüm değerler. ADSL2+ modülasyonunu modemi kurarken ben seçmiş olabilir miyim? Sanki öyle bir bölüm hatırlıyorum. SNR değerlerinin de düşük olduğunu sanıyorum. Sizce ne yapmalıyım modemle ilgili. Ve hızı daha düşük bir değere sabitleme hakkında ne düşünüyorsunuz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: rhyme4eva

Teşekkür ederim yanıt için. Dediğinizi yaptım ancak paket kaybı devam ediyor. 3%, 15% ve üstü gördüğüm değerler. ADSL2+ modülasyonunu modemi kurarken ben seçmiş olabilir miyim? Sanki öyle bir bölüm hatırlıyorum. SNR değerlerinin de düşük olduğunu sanıyorum. Sizce ne yapmalıyım modemle ilgili. Ve hızı daha düşük bir değere sabitleme hakkında ne düşünüyorsunuz?

Kaybın modemselmi hatsalmı oldugunu bulmaya calışın.kablolu baglanınca modeme kayıp ne durumda

• faststyla94 kullanıcısına yanıt
    Kablolu bağlanınca 4% çıktı hocam. Modem salonda ve salondaki masaüstü pc 3-4 diş çekiyor. Bu da anormal değil mi ?
  • quote:

Kablolu bağlanınca 4% çıktı hocam. Modem salonda ve salondaki masaüstü pc 3-4 diş çekiyor. Bu da anormal değil mi ?

Bunu hersey etkileyebilir bilemezsiniz.modemi kullananlar yorum yapsın daha iyi olur

• Arkadaşlar sorun artarak devam ediyor. Ne TTNET ne de ASUS adam akıllı ilgilenmiyor. Bir hafta oldu, bir gün bile sağlıklı değildi bağlantı. Ya tamamen kopuyor (DSL ışığı sönüyor) kısa süre sonra tekrar geliyor. Ya da DSL ışığında sönme olmasa bile (ağ göstergesine ünlem gelmiyor) internetin koptuğunu yaptığınız işlemle anlayabileceğiniz kopmalar oluyor. Mesela bağlanmıyor hiç bir siteye. Sorunun nerden kaynaklı olduğunu anlayamadım. Bu modemi kullanıp TTNET'tin 24mb'e kadar olan paketinden yararlanan varsa bi yardımcı olabilir mi? Ve başta da dediğim gibi 24mb ile modemi buluşturamadığımız için 13mb'e çekmiştik. ADSL'e dönsem rahatlıycam ama döndürmüyorlar ayda iki kez abonelik değişim hakkı var diye. Çıldırttı 2 haftadır bu internet olayı ya.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Arkadaşlar sorun artarak devam ediyor. Ne TTNET ne de ASUS adam akıllı ilgilenmiyor. Bir hafta oldu, bir gün bile sağlıklı değildi bağlantı. Ya tamamen kopuyor (DSL ışığı sönüyor) kısa süre sonra tekrar geliyor. Ya da DSL ışığında sönme olmasa bile (ağ göstergesine ünlem gelmiyor) internetin koptuğunu yaptığınız işlemle anlayabileceğiniz kopmalar oluyor. Mesela bağlanmıyor hiç bir siteye. Sorunun nerden kaynaklı olduğunu anlayamadım. Bu modemi kullanıp TTNET'tin 24mb'e kadar olan paketinden yararlanan varsa bi yardımcı olabilir mi? Ve başta da dediğim gibi 24mb ile modemi buluşturamadığımız için 13mb'e çekmiştik. ADSL'e dönsem rahatlıycam ama döndürmüyorlar ayda iki kez abonelik değişim hakkı var diye. Çıldırttı 2 haftadır bu internet olayı ya.

sorun ne durumda çözdünmü usta

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.