Şimdi Ara

Güncel TP-Link VDSL modemlerde Bufferbloat sorunu var mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.767
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. TP-Link'in güncel VDSL modemlerinde (Archer VR400, Archer VR2800, Deco X20-DSL gibi) Bufferbloat sorunu var mı? Yoksa bu modemler de mi yükleme yaparken ping artışı sorunundan etkileniyor?

• sqm özelliğinin olması gerekir. qos bütün modemlerde var ama bufferbloat için çözüm değildir yorumlarını okumuşssundur. demek ki yok diyebiliriz? deco'lar için bu özelliğin konmasını isteyenler vardı. sanırım onda da yok.

• haykoatmaca kullanıcısına yanıt

O halde ya OpenWrt destekli bir router alıp OpenWrt kurup SQM açmak lazım, ya da dahili SQM özelliği olan modem almak lazım. Keşke TP-Link de modemlerine SQM özelliği ekleseydi. O zaman gerçekten Keenetic'in birçok modem modeline göre tercih sebebi olurdu. Fakat TP-Link'in SQM desteklememesi büyük bir eksi. SQM olmayınca da yükleme yapınca internet çöküyor. Keenetic Extra DSL modem ile bu sorunu yaşamıyor olmamın nedeni de SQM destekli olması sanırım.

• 82 / 8 mbps kapasiteli VDSL hatta Tplink Archer vr600 2100 AC kullanıyorum. Evet bufferbloat sorunu varsayılan ayarlarda kullanılırsa var. Ancak QoS etkinleştirildiğinde herhangi bir sorun kalmıyor ortada. QoS teknolojisi yeterli ama bandwitch kontrolünün biraz daha geliştirilmesi gerekiyor tabiki. Misafir ağına kadar ve ağa bağlı tüm cihazlara kadar manuel QoS yapılabiliyor. SQM çalışma mantığında olduğu gibi QoS ile de önceliklendirme yapılabiliyor.

Download 10 mbps kadar kısıtlama yapmak zorunda kaldım malesef internet servis sağlayıcı da ping sorunu var. Normalde 25 ms ve altında bir değer almam gerekirken 35 ms ping çıkıyor ve dalgalanıyor. ISS tarafında ping sorununun çözümlenmesini bekliyorum. Testi wireless olarak yaptım mobile cihazlardaki durum daha önemli benim için mobile oyun oynadığım için.

Güncel TP-Link VDSL modemlerde Bufferbloat sorunu var mı?

Her 5 mbps download tarafında kısıtlama yapıldığında download active de 15 ms kadar iyileşme sağlanıyor. Upload tarafında ise herhangi bir kısıtlama yapmadan QoS etkinleştirilmesi yeterli oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RElS -- 24 Ağustos 2022; 13:13:57 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.