Şimdi Ara

Palio anten sorunu

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2
Cevap
0
Favori
4.434
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Benim 2004 model 1.2 16V EL Stil paketli Palio'm var.
    Aracın üzerinde gelen malumunuz Blaupunkt marka kasetçalarlı ana ünitede radyoda özellikle E-5 türü yollarda yani hızı 90 km. nin üzerine çıkarttığım zaman radyoda çıtırtılar oluşuyor, o anda başka bir kanala geçtiğimde yayın düzeliyor gibi oluyor fakat genelde tüm radyolarda bunu yapıyordu...
    Geçen yıl Pioneer DEH-6900IB modeli bir CD/MP3 çalar aldım ve monte ettirdim ama bu radyo sorunumun devam ettiğini (hatta biraz daha arttığını) gördüm...
    Geçtiğimiz ayda da Sony CDX-GT780UI model cihazı alıp montajını yaptırdığımda yayın alışının bariz olarak güçlendiğini fakat az da olsa çıtırtıların devam ettiğini duyumsadım. (Bilen arkadaşlar bilirler, Sony XPlod serisi cihazlarda SSIR-EXA diye tabir edilen çok kuvvetli ve kaliteli bir alıcı kullanılır.)

Şu ana kadar denediklerim:
    Tavan anteninin hareketini sağlayan vida önce sıkıldı ve anten dik konumda sabitlendi sonuç alınamadı
    Vida ve anten sökülüp zımparayla oksitleri temizlendikten sonra kontak spreyi sıkılarak yerine takıldı ve sonuç alınamadı
    Sorunun antende olduğu düşünülerek anten soketinin canlı ucuna 1m'lik tel anten bağlanıp konsol içine uzatıldı ama gün itibariyle sorun devam ediyor...

Danıştığım bazı yerler komple anten kablosunun ve antenin değişmesiyle sorunun çözüleceğini söylüyor fakat bu işlem için tavan döşemesinin komple açılması gerektiği için bu işleme sıcak bakmıyorum...
    Bazı kişiler ise buji kablolarının ipek tipte olanlar ile değiştirilmesi gerektiğini söylüyor ama bu da bana mantıksız geldi çünkü sonuçta bahsettiğim cızırtı motor paraziti değil, araç hareket etmiyorken motor çalışsa bile hatta gaza bastığımda bile radyolarımı neredeyse CD kalitesinde dinliyorum, yani bu sorun sadece araç hareket halindeyken "çıt, çıt, çıtır, çıtır" şeklinde oluyor. Umarım anlatabilmişimdir :)
    Ne yapmam gerektiği konusunda yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkürü bir borç bilir, iyi forumlar dilerim...

• MErhaba siz muhtemelen arabayı çoktan değiştirmişsinizdir fakat şuan aynı sorunu yaşayan arkadaşlar için yazayım: anten kablosunun değişmesi için komple tavan döşemesinin sökülmesi falan lazım değil. bunu kim söylediyse uğraşmamak için başından savmış belli.
    Yapılması gereken sadece tavan ampül kısmı ve sağ ve solda bulunan kapı direkleri sökülecek ayrıca yine sağ ve solda bulunan güneşliklersökülecek hepsi toplam 10 dakikada sökülüyor sonra kabloyu çıkarıp alın , yeni kabloyu geçirip söktüğünüz yerleri takın. Hepsi bu kadar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.