Şimdi Ara

PALİO MULTİJET Mİ FORD FİESTA TDI MI? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
75
Cevap
0
Favori
5.234
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • palio nun + sı motoru - si iç döşeme malzeme kalitesi
    fiesta + sı ford kalitesi - si ufaklığı

ama ben olsam fusşon alırdım.benim gibi 1.90 lık bir adam dahi fusion a sığdı.üstelik arka koltuguma da 1 kişi oturabiliyor.bagajı her 2 sinden de geniş.yerden daha yüksek vs..
  • abi fiesta da bence ikisinide alma clio 3 al
  • ART kardeş sen de Renaultçusun bizim ekibe gelmeni isterim

Pm at istersen ben sana gerekli bilgileri veririm ya da msne gel ok
  • quote:

Orjinalden alıntı: bozan

palio nun + sı motoru - si iç döşeme malzeme kalitesi

ama ben olsam fusşon alırdım.benim gibi 1.90 lık bir adam dahi fusion a sığdı.üstelik arka koltuguma da 1 kişi oturabiliyor.bagajı her 2 sinden de geniş.yerden daha yüksek vs..

şuanda piyasadaki fordun en dandik arabası bence fusion..bu kadar irenç,sınıfı belli olmayan gereksiz bir arac daha bilmiorm..yazık ona verilen paraya
  • fiestanın iç mekanı daha iyidir..Ama bence çok pahalı..güçsüz bir
    motoru var..bence palio derim..
  • fiesta 100 den sonra gitmiyor palio daha atak ama baska bir öneri istersen clio 1.5 dci al derim
  • ya arkadaslar multijet crdi dci dti bunlarin hepsi TDI ye telif hakki ödemek zorundalar cünki bunu bulan volswagen
    quote:

Orjinalden alıntı: excalibur

Çözebildiğim Kadarıyla şunu sormak istedin,

Bu araçlarda klima elektiriklimi yani klima motoru gücünü motordanmı alıyor yada Aküdenmi ?

Bunu bende duydum Özellikle Albea taksilerde böyle diye biliyorum ,

Multijet olayı zaten common rail dizel in fiat çası :D

quote:

Orjinalden alıntı: Fletch

belki biraz saçma bir soru olucak ama bu konu hakkında bır bılgım olmadıgı ıcın sormak ıstıyorum
    MULTIJET ın tam olarak anlamı nedır ne ıcın bu araclara multıjet denmıstır 1-2 kısıden duydugum kadarıyla bu araclar da 2 aku bulunuyormus bu sayede aracın klımasına yakıt kalmadan arac ıcındekıler kullana bılıyorlarmıs gercekden bole bısı mumkunmu akuyle calısan araba klıması ? bu konuda benı aydınlatın lutfen bu multıjet olayına takılmıs sekıldeyım

• quote:

Orjinalden alıntı: mygokhan

onları alacağına fabia TDI al.fiyatı uygun hem.veya paran varsa Fabia RS al.aracın 0-100 8.8 sn ve yakıt tüketimi 6 litre 100 km de.ve bu arac dizel!!!

+1 fabilara baktım çok güzel araba gerçekten. küçük sınıf olmasına ramen içi gerçekten kaliteli. yani sınıfına göre
  • quote:

Orjinalden alıntı: GÖRKEMKAZAN

şuanda piyasadaki fordun en dandik arabası bence fusion..bu kadar irenç,sınıfı belli olmayan gereksiz bir arac daha bilmiorm..yazık ona verilen paraya

+1
  • Bence her ikisidi çok çok iyi araçlar değil. Ama konu dizel ise Palio Multijet Motor ile bir adım önde. Ama sağlamlık konusunda ikiside çok iyi değiller.

Özellikle sağlamlık üzerine reklam yapan Ford için birşeyler söylemek istiyorum. Şikayetvar sitesinde Fiesta kapı cam direkleri ile kapının birleşim yerindeki puntoların atması ve paslanması ile ilgili şikayetler var. İnanamadım ve bir arkadaşımdakine baktım. 6 aylık araç ve aynı sorun mevcut.

Sanırım araç üreticilerinin çok araç satması, üretim bandının daha hızlı çalışması ve fiyatları geriye çekme çabası sonucu artık araçlar eski sağlamlığında değil galiba ? Bilmiyorum katılıyormusunuz ?
  • şimdi ben desem hadi canım falan diycen o yüzden palio mj al
    4. ayda o motoru yapanlara, o motora ödül verenlere soy sop küfür et

defalarca sordum burada 1 sene boyunca mj motor kullanıp memnun olan varmı?
    ben çevremde kullanmış olan en az 7 kişi ile konuştum hepsi küfür ediyor

olmadı taksilere sorun hepsi ilk çıktığında atlamıştı zar zor sattılar

mj iğrenç bir motor ya tofaş bi parça çalıyor vey abaşka bişi

zaten hiç bir zaman hiç bir şeyin testini kale almayın

araba için "0" testlerini iplemeyin kaç defa hangi iğrenç sorunlu arabaların yılın arabası şeçtiler
    "0" testler pek dürüst olmuyor

kullanılmış araba testlerine müşteri memnuniyeti testlerine bakın
  • üff benim arkadaşım var 2004 ten beri MJ kullanıyor, hatta arkadaşlarım var bir kere servise gittiğini duymadım yolda kaldığını duymadım, adam yere göğe sığdıramıyor. Bizim bir yakınımıza şirket vermiş, sürekli normal mazot kullanıyor, diyorum ya eurodizel kullan tıkayacaksın falan diyo banane arada çok fark var :) o bile bir kere mazot tan dolayı yolda kaldı mazot tıkamış pompayı mı ne .

Araç süper ,dünyada konusunda uzman otoritelerden ödül almış sen diyorsun ki soy sop küfret. Yok başka yerdede yazmışki bütün taksiciler MJ yi bırakıyormuş falan.

Bütün taksiciler LPG yi bırakıp hepsi topluca MJ ye geçiyorlar, adım atsam Albea MJ. Yani İstanbulda 10binlerce LPG li sarı taksi gezerken birdenbire seri bir biçimde Albea doldu ortalık bu hıza bende şaşırdım. Yani teknik bilgi 0 araştırma 0 ama yok millet sövüyormuş, yok Tofaş Mj böyle kötüymüş millet soy sop sövüyormuş. Ya böyle yorummu olur ya

Motorun hiçbir hatası sorunu yok sövüyorlarmış bu mudur? MJ in ne sorunu var? -Abi kullananlar sövüyormuş
    Motorun aldığı ödül ortada sen istediğin kadar burada salla satış rakamları da ortada. Taksici milleti cin gibi sorunlu arıza yapan bir motor olsa hiç girer mi o işe? Tilkinin yattığı yeri bilir taksiciler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi antiochos -- 4 Eylül 2005, 12:51:56 >

• kötü mazot alıp bozulunca sövenin aklına bir iki...
  • quote:

Orjinalden alıntı: GÖRKEMKAZAN

quote:

palio nun + sı motoru - si iç döşeme malzeme kalitesi

niye iğrenç?
    motor,yoltutuş,iç mekan rahatlığı,güvenlik gibi konulardan dolayı iğrenç diyorsan bir neden belirt bence.
    ama tasarım açısından diyorsan zevk olayıdır birşey diyemem..

• büyük tezat benide şaşırttı

ben 26 yaşındayım geyiğine bir arabayı eleştirecek veya övecek halim yok
    şirkette var, kimse beyenmiyor
    şirkette teknik işlerle uğraşan arkadaşta vardı
    teyzemlerde vardı
    birde genel konuştuğum rastladığım bir kaç kişide

hepsinin ortak sorunu ki şirketteki iki albea nın bu yüzden servise gittiğini bizzat biliyorum,
    motorları belli bir süre sonra çekişten düşüyor
    bayırda yokuşta arabayı kaldırmak büyük sorun
    ancak 4000 devir yapıp ani kalkmaya çalışıyorsun
    servisin yorumu anti patinaj sistemi var gaz kesiyor ıvır zıvır

bizim buradaki taksi durağında 4 tane vardı satıp
    hyundai aldılar
    şöförlerde aynı şikayeti belirtti yokuşta kalkmak çok zor

anlıyacağın tezat büyük
    bu arada taksicilerin % kaçında mj var insaf bu gözlemin yanlış bence

ya arkadaşına iyi çıkmış
    ya benimkilere kötü
    yada arkadaşın başka araba kullanmamış

ödül konusuna gelince bu güne kadar hangi arabalara ödül verildiğini gördüm o yüzden pek kale almıyorum
    kişisel deneyim olarakta tofaş tavsiye etmiyorum
    adamların mantailite yanlış

quote:

Orjinalden alıntı: antiochos

üff benim arkadaşım var 2004 ten beri MJ kullanıyor, hatta arkadaşlarım var bir kere servise gittiğini duymadım yolda kaldığını duymadım, adam yere göğe sığdıramıyor. Bizim bir yakınımıza şirket vermiş, sürekli normal mazot kullanıyor, diyorum ya eurodizel kullan tıkayacaksın falan diyo banane arada çok fark var :) o bile bir kere mazot tan dolayı yolda kaldı mazot tıkamış pompayı mı ne .

Araç süper ,dünyada konusunda uzman otoritelerden ödül almış sen diyorsun ki soy sop küfret. Yok başka yerdede yazmışki bütün taksiciler MJ yi bırakıyormuş falan.

Bütün taksiciler LPG yi bırakıp hepsi topluca MJ ye geçiyorlar, adım atsam Albea MJ. Yani İstanbulda 10binlerce LPG li sarı taksi gezerken birdenbire seri bir biçimde Albea doldu ortalık bu hıza bende şaşırdım. Yani teknik bilgi 0 araştırma 0 ama yok millet sövüyormuş, yok Tofaş Mj böyle kötüymüş millet soy sop sövüyormuş. Ya böyle yorummu olur ya

Motorun hiçbir hatası sorunu yok sövüyorlarmış bu mudur? MJ in ne sorunu var? -Abi kullananlar sövüyormuş
    Motorun aldığı ödül ortada sen istediğin kadar burada salla satış rakamları da ortada. Taksici milleti cin gibi sorunlu arıza yapan bir motor olsa hiç girer mi o işe? Tilkinin yattığı yeri bilir taksiciler.

• ya bir kere bahsettiğimiz Tofaş değil Fiat :)

taksiciler yıllardır Şahin LPG kullanıyor 10 yıldır, ona rağmen piyasa MJ dolmaya başladı.

Albea bence güzel araba değil yani Palio güzel de Albea değil bence...

Common-Rail dizelin mucidi zaten fiat bu konud aişin piri Fiat tır. Kim ne dediyse halt etmiş.

Bak Vosvos uyduruk TDI motorda inat ediyor, pır pır deli gürültülü düşük verimli , o da inadı kıracak o da Common rail kullanacak eli mahkum, Tdi karbüratörlü benzinli araçlara, common rail enjeksiyonlu benzinlilere benziyor karşılaştırma yaparsak.

Palio iyidir.
    Ben bindim araca mis gibi sessiz... Dizel gibi değil o motoru Polo ya koysalar deli olur mesela.
  • 11 aydır fiesta sahibiyim 51.000 km yol yaptım..sana arabanına artılarını ve eksilerini söyliyim.düzenli servis dışında servise ugramadım.yol tutuşu,şehirdışında 4lt civarı yakıtı,sınıfındaki en geniş iç mekan ,68 bg olmasına ragmen seri,kliması çok başarılı ayrıca klima açıkken bile bunu çok hissetmiyorsun,arkadas 100 km den sonra gitmiyor demiş,düz yolda çok rahat 160-170 km ye ulasıyor...eksileri ise (bana göre) kullanılan malzeme kalitesi zayıf,kalıblı bir araba hissi vermiyor,gövde saçı ince,boyası kaliteli diil zamanla dökülmeler çıkıyor,belli bir süre sonra arabanın kapılarından ve konsoldan tıkırtılar geliyor.....bunlar benim gözlemlerim palio kullanan bir arkadaşta görüşlerini yazarsa daha kolay karar verebilirsin...........
  • quote:

niye iğrenç?
    motor,yoltutuş,iç mekan rahatlığı,güvenlik gibi konulardan dolayı iğrenç diyorsan bir neden belirt bence.
    ama tasarım açısından diyorsan zevk olayıdır birşey diyemem..

arabanın öncelikle sınıfı belli deil ki karşılaştıracagım araba olsun..ama fiesta b sınıfı olduguna göre fusion da 1.6 benzinli motoruyla heralde c ye girior..öncelikle

motor:100bg i var ama neye yarar 146nm tork ile sanırım 1.6 arabalar arasında en düşük tork a sahip araç..ivmelenmesi idare eder ama max hızı vasatın altında

yoltutuş:agırlık merkezinden dolayı yol tutuşu ii deil..diger araclar için normal sayılan bi hızla viraja girerken güven vermez...

iç mekan:iç mekanı geniş sayamayız çünkü aracı c sınıfında baz aldık..o sınıfta iç mekan genişligi olarak ilk 3 hatta 5e bile girebilecegini sanmıorm...

güvenlik:bu konu hakkında bsy bilmiorm maalesef

tasarım:sınıfında var mı bu kadar irenç ne oldugu belirsiz bi araç?

• Var Golf Plus.....Ben ikisini çok benzeterim ikisinin de sınıfı yok....Dandik,markalarının adını rezil eden arabamsı makinalar.....Verilen paraya acıyorum....Ne bunların sınıfı hakkaten? Ne C , ne de MPV.....Mini MPV mi bu.......Bakma saçma araba dedik aklıma yine Panda 4x4 geldi..
  • quote:

Orjinalden alıntı: wombat

ARKADAŞLAR PALİO MULTİJET Mİ FORD TDI MI ALSAM İKİSİNİNDE BAZI YÖNLERDEN AVANTAJLARI ÇOK KÖTÜ KARARSIZ KALDIM LÜTFEN BANA YARDIMCI OLURMUSUNUZ.

teknik olarak 3 aşağı 5 yukarı ikiside aynı

bide MEKANİK GARANTİ kriterine DİKKAT,

PALİO + FORD =2+2=4 yıl mekanik garanti,(ikisinin verdiği garanti toplamı)

GETS= 5 YIL mekanik garanti.

sanki aralarında bayağı bi fark var gibi acaba neden ???
    Bİ DAHA DÜŞÜN....
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.