Şimdi Ara

palio speedgear (15. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
522
Cevap
19
Favori
121.160
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İyi günler. Palio speegear aracimla yolda seyrederken, sol ön tekerlek yoldaki büyük bir çukura girip, çıktı. Tak diye bir ses geldi.

Şimdi de otomatik vites arıza lambası yanıyor.

Aracım kaskolu. Meydana gelen arıza ne olabilir? Kasko bu arızayı karşılar mı?

Şimdiden çok teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hturna7 -- 12 Eylül 2016; 16:30:11 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hturna7 H kullanıcısına yanıt
    bakılmadan bılınmez netıcede on takım suspansıyon sanzıman cukura dusme sonucu zarar gormus olabılır keske cukura dustugunuzde arac sanzıman hatası verıyor hareket etmıyor dıye cekıcı cagırıp olay yerını resımleseydınız yınede sıgortacınızla bır gorusun derım yada servısın hasar danısmanıyla
  • Aracı Fiat yetkili servise verdim. Pazartesi exper gelip bakacak.Aksi gibi çekiciyle aracı servise goturduk.Araci çalıştırdım ve arıza lambası yanmadi.

Yarin belli olur.hic bir şey yok deyip, gel arabanın al diyebilirler belki de.

• arkadaşlar son zamanlarda palio speedgear ile LPG tüketim konusu pek konuşulmamış gibi. 2003 1.2 speedgear 16 v aracım var. LPG taktırmak şart oldu son benzin zamlarından sonra. Kullanıcılar varsa eger deneyimlerinizi aktarabilir misiniz? Otomatik olması ve 1.2 motor olması kafamda bazı terettütler oluşturuyor. Küçük motor olduğundan araba çok hantal kalır rampada vs zaten pek iyi gitmiyor iyice kötülerşir mi filan diye düşünüyorum. Birde kullanıcılar LPG yakıt tüketim konusunda durumlarını aktarabilir lermi? Ekonomik olur mutlaka ama ne kadar olur acaba diye düşünüyorum. Şimdiden teşekkürler
  • Arkadaşlar birşey sormak istiyorum. Başka bir başlıkta lpg li speedgear aracında geri viteste gaza birden yüklenince aracın stop ettiği, yavaş yavaş basıldıgında ise sorun olmadığı yazmıştı. Başka bir arkadaşta rampada aracın boğulur gibi olup stop ettiğini soyledi. Boyle bi sıkıntı ile karşılaşan oldu mu acaba? Benzin fiyatları uçtu gitti gaza dokunmaya korkuyorum LPG taktıracam mecbur. Hangi marka önerir siniz? Şimdiden TEşekkürler
  • onun LPG ıle alakası yok gaz kelebegı temızlenınce o sorun gıderılır
  • cevabınız için teşekkürler SCADA. Lpg marka önerisi olan var mı? Yakıt sarfiyatları ne durumda oluyor? Benzin bu fiyatta iken binmek baya zor bu araca 10Lt/100 kmyi buluyor yakıt. Lpg de durum ne acaba? Şimdiden teşekkürler
  • Merhaba benim 2003 model speedgear 108 binde bir aracım var. Son bir aydır N den D ye aldıgımda arabada bir vuruntu olmaya başladı bazen hissedilmeyecek kadar az bazen ise çok oluyor. 4 tane şanzımancıya gösterdim biri yagdandır yagı degiştir dedi biri önce akslarına baktır boşluk vardır dedi biri açıp bakmamız lazım dedi biri direk sanzımandan degiştirelim dedi ne yapacagıma karar veremedim başına böyle birşey gelen varmı arkadaşlar. Sanki boştan birinci vitese geçerken araç zorlanıyor diğer vites geçişlerinde ve geride hiçbir sıkıntı yok. N den D ye geçiriyorum ve hareket etmeden bekliyorum araç öne dogru vuruntu yapıyor, D ye atıp hemen gaza baarsam araç geç hareketleniyor ve o vuruntuyu yine yapıyor. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.
  • y_tunel Y kullanıcısına yanıt
    muhtemelen yag akıskanlık ozellıgını kaybettıgınden yag cubugundan yagı kontrol edın normal temız yag kırmızı olmalı sonrasında kırmızıdan kahve rengıne daha sonra sıyaha doner akslarda ıkıncı ıhtımal ama kılometrenız dogruysa aks olmamalı
  • Cevabınız için teşekkür ederim. Kendi tamircime akslarda boşluk var mı diye baktırdım evet var dedi ama hareket etmeden N den D ye alınca yaptıgı için kesinlikle aksdan değildir dedi. Hareket etmeden akslara bir iletim olmaz dedi. Götürdüğüm her yerde yagına da baktılar kimse çok kötü demedi. Sanırım ilk olarak yagını düzelmez ise akslarını oda olmazsa artık sanzımanına baktıracam yapacak bir şey yok gibi.Teşekkürler
  • sonucdan haberımız olsun deneyım olur bızım ıcın
  • Akslar ve yagı değişti düzelme olmadı. Sadece karterdeki yag boşaltılıp 2lt yag konuldu yag filtreleri degişmedi vaktim olmadığı için. Vakit bulunca yagın tamamını boşaltırıp filtrelerinide değiştirtecem düzelmezse şanzıman inecek artık yapacak birşey yok.
  • Arkadaşlar merhaba. Palio speedgear aracımı satıyorum. Çok temiz uygun bir araç.
    İlgilenenler olursa sahibinden.com da bakabilirsiniz?

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-fiat-boyasiz-degisensiz-2003-benzinli-otomatik-palio-speedgear-398732466/detay/

İlan no: 398732466
  • Selam arkadaslar. Bende 2004 model seadgear palio var.detayli bir sanjziman bakiminda neler yaptirmak gerekiyor.ve ne kadar maliyet tutuyor?

• zamanında sanzıman yagı ve fıltresını degıstırmenız yeterlı bırazda kullanırken ozen gosterdınızmı uzun yıllar hızmet eder
  • Başka bir speedgear şanzımanı konusuna yazdığım yazıyı buraya da kopyalıyorum arkadaşlar.

1 ay kadar falan önce 2007 model 173bin km'de palio aldım speedgear şanzımanlı. Aracın şanzımanı sıkıntılıydı.

Heryerini yaptırdım detaylı bilgi isteyenlere ekstradan sordukları sorulara da cevap veririm.

Alıntılarım;

Hocam ben de şanzımanı yaptırdım aracı bu gün teslim aldım.

Şanzımancıda boş lift olmadığı için ve aracın motor aksamında yapılacak işleri olduğu için şanzıman indirmeye ustayla 300 işçilik anlaştık.

Şanzımancı da 1635 tl fiyat çıkarttı ben şanzımancıya benim işimi erkenden bitirdiği için 1700 bıraktım 300 de işçilik 2000 tlye geldi.

Daha sonra aracı teslim aldım uzun süreli bi kırmızı ışık vardı aracı D den N konumuna alınca vites arızası yazmaya başladı.

Tekrar götürdüm soketlerle ilgili sorun var deri söktüler temizlediler taktılar. Arıza kodunu da sildiler şuanlık bi problemim yok.

Yağ olarak tutela koymadılar başka bi cvt yağı koyuldu.

Şanzımana tam 5,750 ml yani 5 litreden fazla yağ koydular bilmiyorum iyi mi kötü mü.

Şuan sürüyorum herhangi bi sıkıntı yok.

Siz ne yaptınız aracınızı? Bir de konu başlığına Fiat palio speedgear şanzıman diye de belirtin de Google da aratırken başkalarına yol gösterici bir konu olsun.

Saygılarımla

• Bu arada aracın genel bakımını da yaptırdım.

Triger seti değişti kayış bilya ve devirdaim.

Devirdaim orijinal aldım. Yan sanayi çıktı üzerinden çok farkı var orjinaliyle.

Termostat orjinali ile değişti yan sanayisine 25 orjinaline 80 dediler.

4 litre selenia 10w40 yağ aldım 3 litresini koydum.

Yağ filtresi opar.

Hava filtresi 10 tl standart.

Antifrizi komple değiştirdim 3 lt po yeşil antifiriz üzerine 1 1,5 litre de su koyduk. Su çeşme suyu.

Bujiler değişti ngk orijinal ekipmanla.

Bu işler de hazır sökülmüşken şanzıman rahat rahat yapıldı. Araç sıfırlandı resmen.

Bu saydığım işlemlere 200 tl işçilik

475 tl parça parası verdim.

• hmyildiran kullanıcısına yanıt
    masallah tum bakımlar full yapılmıs ıyı gunlerde kazasız agız tadıyla kullanın ınanın bu sanzımanın konforunu zor yakalarsınız...yag sanzıman sokuldugunden mıktar normal endıse etmeyın
  • scada kullanıcısına yanıt
    İyi dilekleriniz için teşekkür ederim hocam çok sağolun. :)

• merhaba arkadaşlar,

1.2 speedgear palio aracımda özellikle yokuş çıkışlarından sonra, aracı stop edip indikten sonra kaputun oralardan burnuma hafif yanık kokusu gelir gibi oluyor.

sizlerin aracında da böyle bir durum var mı, normalmidir? ön ızgaranın oradan koklayınca hem baya sıcak hem de bahsettiğim koku geliyor.

• 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.