Şimdi Ara

palio speedgear (16. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
522
Cevap
19
Favori
121.150
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selam arkadaşlar 2005 palio speedgear için ayrıntılı bir şekilde yağ değişimi ve filtre nasıl yapılıyor. Kaç lt yağ almam gerekir.1.8+2.2 olayı nedir ( serviste cvt yağ bulamazsam internetten sipariş edeceğim) Bilen ark.lar yardımcı olursa sevinirim. Çünkü bu aracın dilinden pek anlayan yok gibi.

Ve bugün itibariylede 123binde Atiker Nanofast Lpg kit taktırdım. Serviste denemek için aldığımız 20 tl' lik gaz ile tam 60 km gittim.(10 km şehiriçi 7-8 km baya dik rampa dahil) Hızım 90-100km. Yani km'de 0,33 krş yakmış. Lpg 3.08 tl Sizce normalmi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vesbuci -- 21 Şubat 2017; 23:54:21 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim araçta yok bende baya dik rampa çıkıyorum. Sonrası 15-20 km iniş aşağı düz gidiyorum sıcaklık hep 90c de. Lpg limi sizin araç

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vesbuci -- 21 Şubat 2017; 23:51:33 >
  • tork konvertoru ve sanzıman toplamda 4 lt yag alıyor ınternette yag lt fıyatı 40 tl servısde 65 tl yag fıltre fıyatıda 250 tl cıvarı...
    tork konvertoru sokulerek bosaltılıyor buyuzden cogu usta sokmeden sadece yarım yag degısımı yaparak sanzıman haznesındekı yagı degısıyor bunun ıscılıgede katkısı buyuk tabı bence 2 lt degısın 2-3 hafta sonra tekrar fıltre dahıl yıne degısın 2 lt bu sekılde ıscılıge verecegınızden ucuza gelebılır sız yınede servısden fıyat alın
  • quote:

Orijinalden alıntı: vesbuci

Benim araçta yok bende baya dik rampa çıkıyorum. Sonrası 15-20 km iniş aşağı düz gidiyorum sıcaklık hep 90c de. Lpg limi sizin araç

LPG li degil kardes. benzinde biniyorum şimdilik. çok yakıyor ama idare ediyoruz şimdilik.

LPG yi ne kadara taktırdınız acaba?

• scada kullanıcısına yanıt
    Bu tork konvertörü dediğimiz şanzımanla bağımsızmı yoksa şanzımanın içindeki yağımı kullanıyor. Anlamadığımdan soruyorum. Bu filtre motorun içindemi yoksa dışındamı ?

• quvardci Q kullanıcısına yanıt
    Atiker nano fast 35 lt simit depo 1150tl 9 taksit. Valla kardeşim 50 tl gaz ile 240 km gittim (2,69 tl LPG) Km'de 20-21 krş yakıyor buda baya iyi bir değer. Geçen gün ilk aldığım 20 tl gaz ile 60 km gittim biraz hayal kırıklığı yaşamıştım doğrusu. Ama bugün bu değeri görünce gayet memnun kaldım sanırım zamanla dahada iyi olacak. Ve lpg ile çok güzel gidiyor ama rampada hissettiriyor.

Tavsiyem hiç durma taktır. Keşke aldığımda taktıraydım şimdiye parasını çıkarmıştım.

• sanzıman ıle bırlesık bır yapı sanzımanın tapasından yag bosalıyor fakat tork konvertorunun ıcınde yag kalıyor bosaltmak ıcın sanzımanın sokulmesı gerek
  • vesbuci kullanıcısına yanıt
    Aracın muayenesi aralık ayında yapılmış. taktırsam yine muayeneye girmek zorundayım.

ve aracı yeni aldım. bi daha ruhsat çıkartmam gerekecek. yine de değer mi bilmiyorum.

ayrıca ben aracı aldıktan sonra şanzıman yağını da değiştirttim.

5 lt yağ kullanıldı. önce karterdeki yağ boşaltıldı. sonra karter kapatılıp 2 lt yağ eklendi ve araç liftte bi süre çalıştırıldı D ve R de.

sonra tekrar karter açıldı yağ boşaltıldı. filtre vs değiştirilip kapatılıp tekrar yağ eklendi 3 lt kadar. kullanılan yağ çok pahalı benim 500 tl tuttu toplam.

komple değişmişmidir, bence hayır. ama ben şahsen tork konvektörü vs söktürmem, zaten anlayan usta yok doğru düzgün güvenemem.

bu şekilde bile şanzımanın sesi değişti bence. yağı değiştirdik farklı bi ses gelmeye başladı. ilk defa değişmiş yağ iyi oldu da ondan mı geliyor artık bilmiyorum. biniyoruz şimdilik. tiz bi ses geliyor şanzımandan. yağ değişiminden önce yoktu o ses.

• bu arada bu aracı kullananlar olarak whatsap grubu oluşturmaya ne dersiniz arkadaşlar?

zaten bu aracı kullanan bi avuç insanız.

• olabılır
  • Teşekkür ederim ark.lar bilgiler için. Olabilir watsap grubu. No yu özelden verelim

• Slm arkadaşlar 2005 model speadgear aracımda atiker lpg takılı. Depo simit fulleyince yazın en fazla 28 lt. , kışın 29.5 lt alıyor. Uzun yolda rekorum 405 km. Şehir içi 240 km. Araç uzun yolda gayet iyi ama şehir içi resmen sömürüyor. Aracın en büyük handikapı klima açıkken rampalarda kasılması.

• Palio speedgear kullananlar olarak whatsap grubu oluşturduk arkadaşlar. Katılmak isteyen arkadaslar tel no pm atabilir

• slm arkadaşlar. palio speedgear araç almayı düşünüyorum. bir kac yorumda şanzımandaki kayışların bazen sorun yarattığı ve yedek parça olarak bulunmadığını okudum. bu kayış zincir mi plastik mi. haliyle alacağım araç 100-130bin arası. bana bu sanzıman sıkıntı yaratırmı. bilgi sahibi arkadaşların yardımına ihtiyacım var.
  • yenler83 Y kullanıcısına yanıt
    çelik kayış...duzenlı yag ve fıltre degısımı yapılmıssa genel anlamda sıkıntı yaratmaz konforludur ama bılınmez tabi daha oncekı sahıbı yada sahıplerı nasıl kullandı bakımlar hangı sıklıkta yapıldı tavsıyem bakım gecmısı olan cok el degısmemıs bır arac bulmanız....fıyat aralıgınız nedır
  • 23 25 civari

• yenler83 Y kullanıcısına yanıt
    2006 alabılırsın o rakamlara
  • Arkadaşlar merhaba,

2007 model Albea speedgear sahibiyim. Aracın 0 dan beri sahibiyim. 97xxx km de şu anda.

Şanzıman yağını değiştirmek istiyorum. Forumdaki yazıların bir çoğunu okudum.

Selenia Tutela Car CVT NG 75W80 yağ ismiyle yağ yok, Petronas Tutela.... adıyla yağ var alırsam bir problem olur mu ?

Servisle görüştüm yağ ve filtre değişimine uçuk miktarda fiyat istediler ve istediğim yağı değil muadili bir yağ koyacaklarını söylediler.

Bir de şanzıman yağ filtresini nerede bulabilirim ? orjinali nedir ?
    yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Saygılar,
    Tolga.
  • BİRİNCİOGUZ kullanıcısına yanıt
    Petronas fırması selenıa markasını satın aldı aynı yagı petronas tutela olarak uretıyor servısde sıze ne fıyat verdıler ve ne yag kullanıyorlarmıs muadılolarak...
    Petronas Tutela kullanmanız problem yaratmaz ayrıca bu tıp sanzıman ıcın uretılen cvt yaglarıda kullanabılırsınız ama en uygun petronas ve motul multi cvtf markalardır motul ıcın lınkı ınceleyın uyumlu markalar ıcınde bızım araclar var
    https://s3-eu-west-1.amazonaws.com/motul-production2/images/product_descriptions/technical_data_sheets/48941/Multi_CVTF__28GB_29.pdf?1492017354

• quvardci Q kullanıcısına yanıt
    05395688699 whatsap grubuna dahil ederseniz sevinirim.

2006 model palio speedgear aracim mevcut Km 134 binde ici disi temiz bakilmis kullanilmis.

Fakat soyle bir sorunum var

Hareket halindeyken gaza bastikca cizirti seklinde bir ses geliyor gazi biraktigimda ses kesiliyor sanki mobilet sesi gibi sanzimandan geliyor fikri bilgisi olan arkadaslarim yardimci olursa cok memnun olurum iyi gunler herkese.

• 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.