baslıktanda anlayabılecegınız gibi 1.2 weekend ler ne kadar yakıyor acaba?
BİZDE 1.6 VARDI ŞEHİR İÇİNDE 10 LT YAKIYORDU AMA 200 KM RAHAT GÖREBİLİYORDU VE ÇOK SAĞLAM Bİ ARABA 115.000KM 6 SENE HİÇ SORUNSUZ GİTTİ ŞİMDİ SATTIK.
quote:
Orjinalden alıntı: Bal_975
şehir dışı 90km sabit hızda........6.0 lt/100 km şehir içi sıkışık trafik...............10.0 lt/100 km şehir içi ort 50km hızda.............7.5 lt/100 km
quote:
Orjinalden alıntı: havnitekin
quote:
şehir dışı 90km sabit hızda........6.0 lt/100 km şehir içi sıkışık trafik...............10.0 lt/100 km şehir içi ort 50km hızda.............7.5 lt/100 km
benzının lıtresını 2.7 ytl den hesap edıyorum arkadaslar şehir dışı 90km sabit hızda........6.0 lt/100 km>16.2 ytl km de 162 bın lıra şehir içi sıkışık trafik...............10.0 lt/100 km>27 ytl km de 270 bın lıra şehir içi ort 50km hızda.............7.5 lt/100 km>20.25 ytl km de 200 bın
yalnız bunlar fabrıka verılerımı? yoksa bızzat kendı deneyımlerınızmı?
quote:
quote:
Orjinalden alıntı: havnitekin
quote:
benzının lıtresını 2.7 ytl den hesap edıyorum arkadaslar şehir dışı 90km sabit hızda........6.0 lt/100 km>16.2 ytl km de 162 bın lıra şehir içi sıkışık trafik...............10.0 lt/100 km>27 ytl km de 270 bın lıra şehir içi ort 50km hızda.............7.5 lt/100 km>20.25 ytl km de 200 bın
yalnız bunlar fabrıka verılerımı? yoksa bızzat kendı deneyımlerınızmı?
bunlar pratikte ölçülmüş değerlerdir..fabrika verilerinin biraz üstünde olup tam tork değerleriyle sağlıklı kullanımla ölçülmüştür.
LPG olsa ne kadar fark eder dersınız %40 edermı?
ha bıde unutmadan normal kısa paliolarla hemen hemen aynı ya bu degerler 10-20 kurus bı fark var demekkı sehır ıcınde 120-130 bın yakacak? lpg ıle baga olayı nasıl bunlarda kartal gibi bagaj var zanendersem?
lpg li kullanımı test etmedim ..ancak teorik olarak lt bazında % 30-40 fazla yakar...ancak ucuzluğu nedeniyle...ytl olarak şehir içinde %40,şehir dışında %50-55 daha ucuza gelir..
Kardeş,öyle şehiriçi 120 - 130 Ykr diye bir olay yok.Ben sana 10 gün önceki ölçüm değerlerimi yazıyorum. Aracım.1999 1.4 Palio. (sw değil).LPG li.
Uzun yolda 90-110 ortalama hila seyir. 26.2 litre LPG. (LPG Fiyati Ordu ilinde 1.480Ytl) 268 Km. yol katettim. 38.75YTL. yaktım. Km de 144 Ykr. yaktım.
Şehiriçi ölçümlerimde ise :
88 Km yol ykatettim.10.3 litre karşılığı 15.3 YTL LPG yaktım. Şehiriçinde 170-180Ykr.yakıyorum.(Aracımın bakımları tam)
Bu veriler tarafımdan bizzat ölçülmüştür.Ben de senin gibi düşünüyodum ama bu model araçlar öyle senin sandığın kadar az yakmıyo arkadaşım yakmıyo.
Tam emin değilim ama yanlış hatırlamıyorsam forumlardan okuduğuma göre senin aracin kartal marka oto idi (yanılıyosam özür).Bana sorarsan LPGli kartal ile LPGli Palio Weekend arasindaki yakıt farkı yok denecek kadar azdir. Yukarıdaki cevabımda yazdığım ölçümlerdede göreceğin gibi bu araçlar az yakmıyo.Ben de öyle sanıyodum ama kullanmaya başldıktan sonra öyle olmadığını gördüm.
quote:
ha bıde unutmadan normal kısa paliolarla hemen hemen aynı ya bu degerler 10-20 kurus bı fark var demekkı sehır ıcınde 120-130 bın yakacak? lpg ıle baga olayı nasıl bunlarda kartal gibi bagaj var zanendersem?
Ama şimdi sana başka bi tesbitimi aktarıyorum. ben bu araci alalı yaklaşık 1 ay oldu.(1999 model LPGli 1.4 tek nok enj. Palio) Aracı alır almaz kafam rahat olsun diye. Motor yağı,Yağ filtresi,Hava filtresi,büjileri,buji kablolari, fren merkezi,Bilgisayarda LPG ayarı,Birde ön düzende bi lastik körük varmiş değışmesi gereken onu değiştim. Toplam ödediğim ücret 208 YTL. Yani arkadaşım,bu otonun yakıtı sandığımdan fazla çikmasına rağmen,Yedek parça ve işçilik ücretı de sandığımın çççççççççoookk altında. Genel hatlarıyla aramdan memnunum. (Tabiiki LPG Bu otolarda Şart)
sızın palio lar hakkında pek bıglınız yok galıba? yanlısım varsa duzeldın 1.4 palio ların en fazla yakanıdır 1.2 gibi gider 1.6 gibi hatta 1.6 dan bıle fazla yakar 1.2 ler en ekonomıgı... kartal lpgde sehır ıcı 250 bını buluyor uzun yolda 150 bının altına dusmedı 155 bın falan yaktı tabı bu degerler lpg de sızın 1.2 weekend 167 yakmıs benzınde lpg de zannedersem 120 bın falan yakar? yanlısım varsa duzeltın? sızınkı sehır ıcınde 270 bın yakmıs sıkısık trafıkte bızım kartal lpg lı oldugu hadle tum bakımlar full oldugu halde 240-250 bın yakıyor sızce ıkısıde aynımı yakıyor?
Sormayı unutmusum palio weekend bozuk köy yolları ıcın nasıl bır araba? genelde koy yollarında brodway flash toros r9 serisi araclar kullanılıyor bunların tofaslara gore on takımları vs daha saglammıs acaba weekend gelebılırmı bu ıslere? brodway kadar dayanırmı nasıl olur bıraz bılgı verebılırmısınız zırt bırt sorun cıkarırmı?
quote:
sızın palio lar hakkında pek bıglınız yok galıba? yanlısım varsa duzeldın 1.4 palio ların en fazla yakanıdır 1.2 gibi gider 1.6 gibi hatta 1.6 dan bıle fazla yakar 1.2 ler en ekonomıgı... kartal lpgde sehır ıcı 250 bını buluyor uzun yolda 150 bının altına dusmedı 155 bın falan yaktı tabı bu degerler lpg de sızın 1.2 weekend 167 yakmıs benzınde lpg de zannedersem 120 bın falan yakar? yanlısım varsa duzeltın? sızınkı sehır ıcınde 270 bın yakmıs sıkısık trafıkte bızım kartal lpg lı oldugu hadle tum bakımlar full oldugu halde 240-250 bın yakıyor sızce ıkısıde aynımı yakıyor?
Valla bal 975 kardeş,Bende 9 ocak 2007 den itibaren 1.4 99 palio var.Dolayısı ile araç hakkında da yakıtı hakkında da bilgilerimi sana aktardım.Benim amacım tamamen sana yardımcı olmak.Bu araç ları methetmek veya kötülemek değil.ben aracımı benzinli aldım.Şehiriçi Km de benzinde 270-280 Ykr yakıyodu.Ben memur olduğumdan fazlaa geldi.LPG taktırdım.Test sonuçlarımı yukarıda yazdım.LPGde Uzun yol:144Ykr Şehiriçi:170-180Ykr.Valla 1.2 sini 1.6 sini bilemem.Ama senin aracina göre belirgin bi fark da var.Ben senin aracının o kadar çok yaktığını düşünmemiştim..Bendeki araç Weekend değil ayrıco.Normal Palio.
abiwww.teampalio.com kardes sıte herkesın hemen hemen palio su var 1.4 u alanların genelde 180-200 bın cıvarı yakıtları var sehır ıcı lpg ıle yanı sızın anlıcanız 1.4 ler cok yakar kartal daha cok...ben merak ettım ondan sorayım dedım acaba bozuk yollarda nası bu araba
Ben o sitesi de gezdim.Zaten bu aracı almadan o siteden baya bi ön bilgi edinmiştim. stablize yol konusuna gelince,Ben Şehir merkezindeyim devamlı stablize yolda kullanıldığında ne kadar dayanıklı olur onu bilemiyorum ama,bu araçlargerçekten çok ucuz yedek parça ve servis ağına sahip. Şahsen bana o kadar hesaplı geldiki,değiştirmeyeceğım bazı parçaları dahı (yukarıda saydım)Tamamen ucuz olduğu için kafam rahat olsun diye değiştim. Kısaca bu araçlara fazla masraf etmezsin.ön takımını değıssen bile ancak kartal inki kadar tutar sanırım tahminimce.En azından bana çok hesaplı geldi.
kartalınkı o kadar ucuz degıl bendekı 99 model i.e yanı enjeksıyonu beynı 650 lıra bı cam otomatıgı degıstı 85 lıra ama tahmınen aynı dıyebılırım parcaları
vallah biz 6 dene kullandık araba ön takıma dahi girmedi çok sağlam
kullandıgınız yollar nasıldı acaba doblo vip premio kardesım?
kıllandığımız yol çok bozuk çukurlu mıcır toprak gibi yollarda kullanıldı bizimki ilk weekend lerdendi yani italyandı çok sağlam biz çok memnun kaldık ve arabayı sattığımz kişiyi görüyoduk araba hala ilk günkü gibi idi
quote:
kullandıgınız yollar nasıldı acaba doblo vip premio kardesım?