Şimdi Ara

Palit 8600 gt sonic+ mem.bus 900 mhz mi 1800 mü?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
400
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar uzunca bir süre fx5200 kullandıktan sonra artık komple bilgisayarı değiştirdim ve ekran kartı olarak Palit 8600gt sonic+ (pci ex , ddr3 )taktım.Fakat almadan önce yaptığım araştırmalara göre bu kartın core hızı 625 mhz ve memory hızı ise 1800 mhz olması gerekiyor.Resimde de görülebileceği gibi 3 farklı programdan baktığımda core hızı normal fakat memory hızı sadece 900 mhz gözüküyor ve programlar ile en fazla 1100 mhz ye kadar çıkabiliyor.Acaba kartta bir problemmi vardır yoksa benim bilmediğim bişeymi vardır? Cevaplarınızı bekliyorum.

Palit 8600 gt sonic+ mem.bus 900 mhz mi 1800 mü?

• hocam 900 hani ramler 2x olarak çalışır ya 1800 mhz yani
    şimdi ramleri 1000 yapsan o/c ile 2x ten 2000 olur
    ama 900 olan doğrudur
  • DDR = Double Data Rate

Double'ın anlamını biliyorsundur, işte DDR ramlerde mevcut frekansın efektif değeri "X çarpı 2"dir.
  • Saolun arkadaşlar bilgiler için ben 3 sene önceden birden şimdiye geçiş yapınca hehe işte böle eksiklikler oluyo tabi.bi de ne bilim tüm değerler normal, bi o eksik görünce dedim o kadar para verdik karta yanlış mı aldım diye korktum.Teşekkür ederim.Bu arada normal ram lerim 800 mhz ddr olduklarına göre şimdi onların frekansı 1600 mhz mi oluyor yani?yoksa zaten 400 mhz de 800 olarakmı lanse ediliyor.?eğer 400 mhz ise neden onlar 800 olarak direk gözüküyorki?(çok mu sordum yaw :) )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akınyılmaz -- 21 Aralık 2007; 2:01:18 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: akınyılmaz

Saolun arkadaşlar bilgiler için ben 3 sene önceden birden şimdiye geçiş yapınca hehe işte böle eksiklikler oluyo tabi.bi de ne bilim tüm değerler normal, bi o eksik görünce dedim o kadar para verdik karta yanlış mı aldım diye korktum.Teşekkür ederim.Bu arada normal ram lerim 800 mhz ddr olduklarına göre şimdi onların frekansı 1600 mhz mi oluyor yani?yoksa zaten 400 mhz de 800 olarakmı lanse ediliyor.?eğer 400 mhz ise neden onlar 800 olarak direk gözüküyorki?(çok mu sordum yaw :) )

CPU-Z ve Everest gibi bir programlarla bakarsan zaten RAM'lerini 400Mhz olarak gösterir. (belki yanında "effective 800mhz" yazabilir)
    Onda da mantık aynı. Ama Windows'un içinden 800Mhz gözükebilir, takılmayın nasıl yazdığına, işin mantığı budur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TRQX -- 21 Aralık 2007; 2:22:53 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.