Şimdi Ara

Palit 8800 sonic hdmi ses aktarimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
652
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Belki fazla detay sorular olacak ama malesef kendim cozemedim.

DVI HDMI cevirici kullanildiginda sesinde aktarilabilmesi icin neler yapilmali.

1-anakartin( bendeki MSI P35 Platnium ) tam neresinden?
    2-nasil bir kablo kullanilarak?
    3-ekran kartinin neresine baglanti yapmak gerekiyor?

Yardimlar icin simdiden tesekkurler...

• Valla net bir bilgiye sahip değili ama mantıken mümkün olmamalı, sesi iletmeyen dvi çıkış dönüştürücü ile hdmi olsa bile mantıken ses alamaman lazım. Sonuçta ilk çıkış dvi'dan, dvi ses desteği de verse hdmi'ın aman aman bir artısı kalmazdı. umarım yanılmıyorumdur.
  • 8800 serisinde dvi'dan ses aktarımı yok benim bildiğim, şimdi yeni çıkan 9600 gt 'lerde var; o da ses kartından ekran kartına kablo çekiyorsun, ondan sonra oluyor. Hd3800 serisi ise kendi üzerinde ses kartı bulundurduğu için direk ses aktarımını da yapabiliyor dvi>hdmi dönüştürücü ile.
  • http://www.pclabs.gen.tr/2007/12/17/palit-geforce-8800gt-sonic-incelemesi/1/

bunu buldum ve kablo cekmek lazim diyor ve ekran kartindaki yeride gosteriyor.
    o zaman nasil bir kablo ve anakartin neresinden ses kablosu sorulari kaliyor.

selamlar
  • spdif kablosu lazım (aslında kutudan çıkması gerekiyor ama her nedense çıkmıyor) bu kabloyu anakarttaki spdif yuvasına ve ekran kartındaki spdif yuvasına takınca ses aktarımıda sağlanmış oluyor! asıl problem bu spdif kablosunu bulabilmekte ben hala bulamadım!

• quote:

Orjinalden alıntı: khaos

spdif kablosu lazım (aslında kutudan çıkması gerekiyor ama her nedense çıkmıyor) bu kabloyu anakarttaki spdif yuvasına ve ekran kartındaki spdif yuvasına takınca ses aktarımıda sağlanmış oluyor! asıl problem bu spdif kablosunu bulabilmekte ben hala bulamadım!

gelin vereyim size bu kablodan
    ardkaşın resimde gösterdiği yere takıyosunuz anakartınızda da bu giriş mevcut platınıum ankart kitap.ığında zaten bu mevcut

• quote:

Orjinalden alıntı: khaos

spdif kablosu lazım (aslında kutudan çıkması gerekiyor ama her nedense çıkmıyor) bu kabloyu anakarttaki spdif yuvasına ve ekran kartındaki spdif yuvasına takınca ses aktarımıda sağlanmış oluyor! asıl problem bu spdif kablosunu bulabilmekte ben hala bulamadım!

bu kabloyu taksanız bile sesi ancak varsa monitörünüzün hoperlörlerine iletebilirsiniz,

quote:

Arkadaslar bu islerde yeniyim.
    Belki fazla detay sorular olacak ama malesef kendim cozemedim.

DVI HDMI cevirici kullanildiginda sesinde aktarilabilmesi icin neler yapilmali.

1-anakartin( bendeki MSI P35 Platnium ) tam neresinden?
    2-nasil bir kablo kullanilarak?
    3-ekran kartinin neresine baglanti yapmak gerekiyor?

Yardimlar icin simdiden tesekkurler...

monitörünüzde hdmı girişi yoksa dönüştürücü kullansanız bile zaten sesi dvı dan aktaramazsınız

bence bu hdmı çıkışı sadece pc yi lcd tv nin hdmı girişinden bağlayanlarda yukarıda bahsettiğiniz spdif kablosunuda kullanmak şartı ile bir işe yarar onun dışında çokda kullanışlı değil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gökhan70 -- 23 Şubat 2008; 11:29:25 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • arkadaslar bu olayi gerceklestirmis kimse yokmu?????
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.