Şimdi Ara

PANASONİC 2011 MODEL TX-P42ST33 PLAZMA SAHİBİ OLANLAR VE OLMAYI DÜŞÜNENLER (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
557
Cevap
8
Favori
47.684
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: maksimu_s

quote:

Orijinalden alıntı: byapici

Arkadaşlar ST33 ile GW30 arasında yanlış bir özellik karşılaştırılması olduğunu görüyorum.. Aralarındaki farkları toparlarsak, şöyle;

GW30 : USB kayıt özelliği var, THX® Certified Display, DLNA
    ST33 : 3D

http://panasonic.net/avc/viera/eu2011/product/comparison_plasma.html

GW30 : USB kayıt özelliği var, THX® Certified Display, DLNA, Infiniti Black,
    ST33 : 3D, Infininiti Black Pro, USB kayıt özelliği var( HDD) , ayrıca gerçek sinema diye bir mod var bazı forumlarda THX benzeri olduğu söyleniyor... eksik olan tek şey DLNA..
    yani bolca fazlası var...

P42ST33E de usb kayıt özelliği yoktur, servis menüsüne girerek birşeyler yaptıysanız bilmem ama default olarak bu özellik desteklenmemektedir, sadece hdmi üzerinden kayıt yapabilen cihazlara kayıt yapmaktadır..

• quote:

Orijinalden alıntı: teslaxxx

kardeşime yeni aldığımız 42st33e panali samsungun ssg-p31002 3d gözlüğüyle izleyemedik. bu gözlük olayında ayriyetten bir adaptör mü gerekiyor yoksa ikisinin de aynı marka mı olması gerekiyor

ben sorumu tekrarlıyım:)
  • gördüğüm kadarıyla hem st hemde gw kullanıcıları bu konuyu takip etmekte peki yeni almak isteyenler 42st mi alsın 46gw mi ?
  • quote:

quote:

kardeşime yeni aldığımız 42st33e panali samsungun ssg-p31002 3d gözlüğüyle izleyemedik. bu gözlük olayında ayriyetten bir adaptör mü gerekiyor yoksa ikisinin de aynı marka mı olması gerekiyor

ben sorumu tekrarlıyım:)

Philips ve LG' nin 3D Ready özellikli televizyonları hariç tüm markaların kendine ait gözlükleri ile izlenebilmektedir..
  • süper bir başlık olmuş deneyimleri merakla bekliyorum... Bu başlığın daha aktif ve verimli olabilmesi için, kullanan arkadaşlar aşağıdaki konularda yorumlar yapabilirlerse daha faydalı olacaktır.

1 şu anlatılan çalışma süresini gösteren resimde Time da yer alan 01434:45 açılımı nedir? 1434 dk 45 sn felan mı? birde on/off 0000327 açma kapama sayısı mı?
    2 ST33 panelin yansıma oranı nasıldır? st33 de sanırım koruma camı olduğundan gw30 daha iyi deniyordu. Doğru mudur?
    3 mkv takılma olayını başka başlık altında başka bir pano modeli içinde okumustum, ST33 de bu olayı yaşayan arkadaşım aynı filmi pc den verdiğinde de takılma oldu mu deneyebildiniz mi acaba?
    4 ST33 dahili receverinde kanal geçişlerinin yavaşlaması konusu da başka bir başlıkta vardı. Bu acaba cihaza kanal yükledikçe mi ağırlaşıyor? yoksa panasonic versiyonu internet üzerinden güncellendiğinde mi ortaya çıkıyor farkı görebilen arkaşların da bu konuda yorumları çok güzel olacaktır.
    5 bende USB den kayıt ST33 de yok diye biliyorum kullanan deneyen var mı acaba?
    6 aynı şekilde THX® Certified Display modu ST33de var mı?

şimdilik ST33 için merak ettiklerim bunlar bu soruların cevapları cihaz konusunda ki kararımı netleştirecektir. Bu arada merak edenler için söyleyeyim yine bu forumda okudum. Pannasonic plazma paneli üzerinde bir burn in testi yapmış, 48 saat süre ile sabit bir görüntüyü ekranda tutmuşlar. Tabi burn in olmuş ancak (bu neredeyse crt de bile olur) sonrasında 15 dk lık farklı hareketli bir görüntü izleyerek oluşan görüntünün panel tarafından yok edildiği görülmüş. ki bunu da 2008 panelleri üzerinde o zaman yapmışlar yani neo plazmalarda bu işi daha da aşmışlardır herhalde.

• 1-Evet çalışma saatleri ve açma-kapama sayılarını gösteriyor verdiğiniz rakamlar...
    2-Yansıma oranından kastınız nedir tam bilmiyorum ama ben st33 de yansıma konusunda rahatsız edici bir olumsuzluk hissetmedim şimdiye kadar. Tabi özellikle her gelen ışığın yansıyıp yansımadığını kontrol ederseniz yansımayı farkedersiniz sonuçta ön yüzde cam panel var. Yansıma olayının tamamen seçicilikten kaynaklandığını düşünüyorum, neye odaklanmak isterseniz onu görüyorsunuz sonuçta...
    3-Elimdeki 18 mbps'lik bir belgeselin girişinde az da olsa takılma yaşadım. Yalnız sonra gayet normal bir şekilde izlemeye devam ettim. Bunun dışında takılmaya rastlamadım. Yalnız videonun bit değeri 20 mpps'nin üzerine çıkarsa takılmaların olabileceği söylenebilir. Tabi kullanılan codec'e de bağlı...
    4-Sadece Türksattan 500 civarında radyo ve TV kayıtlı şu an tv de ve sonradan herhangi bir yavaşlamaya rastlamadım.
    5-USB'den kayıt yok yalnız bu tamamen yazılımsal bir durum, ileride yazılımla değiştirilebilir mi bilmiyorum. Kumandada kayıt ile ilgili düğmeler var ve basıldığında ilk önce başlatılıyor diyor sonra kullanım kılavuzuna başvurun diyor...
    6-Ayrıca st33'de THX ve DLNA'da yok...

Genel düşüncelerimi sorarsanız iki televizyon da gayet mantıklı seçenekler. Ben ileride gözlükler ucuzlayınca gözlük alıp 3d'sini de kullanabileceğimi düşünerek st33'ü tercih ettim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neowho -- 25 Ekim 2011; 11:10:37 >

• takılma konusunda içim rahatladı çünkü o kadar büyük boyutlu dosyalarda takılma normal diye düşünüyorum.
    bende bu süre içerisindehttp://panasonic.net/avc/viera/eu2011/product/comparison_plasma.html şu linkteki karşılaştırmaları inceliyordum ki vt serisinden sadece DLNA ses ve şu THX modu farklı gerisi neredeyse aynı. 42VT20 nin 3300e yakın fiyatı göz önüne alırsak ve yan ürünlerle de bu eksikliklerin giderilebileceği düşünüldüğünde st serisi çok mantıklı geliyor. yansıma konusunda göreceli fikrinize katılıyorum bende de crt tv camın karşısına konumlandırdığınızda yansıyor sonuçta cam bu. ama rahatsız edici olmaması sevindirici. cevap için teşekkür ederim oldukça tatmin edici yanıtlar olmuş.

• St33 ün yansıma oranı çok çok az, ben ki bu konuda çok rahatsız olan birisiyken bile st33 den memnunum...

mkv filmlerde henüz takılma olan yaşamadım bende..
  • panasonik 42st33e'yi samsung 46d6000 ile yansıma konusunda karşılaştırma imkanı buldum ve şunu söyleyebiirim: 46d6000'in ekranı çok parlak sanki önünde cam var eski plazmalar gibi olduğu gibi yansıtıyor ışığı ve gündüz izlemelerinde bu durum çok rahatsız ediyor. Fakat 42st33'de böyle bir olaya rastlamadım, ekran tıpki led olmayan lcd'ler kadar mad nerdeyse.
  • görüntü kalitesi çok çok iyi, gerçekten siyah ve beyazın ne olduğunuı çok net görüyorsunuz.
    3d gözlük çok pahalı, ucuz olursa alıp 3d seyretmek isterim, vatan da test etmiştim, çok güzel ama bence çok gerekli değil,
    3d den 2d ye kolayca geçilebiliyor, dahili hd alıcı vasat, hızı çok tatmin edici değil ama kötü de değil, beklenti yüksek olunca böyle oluyor maalesef, 2 kumandaya gerek kalmaması, ortada reciever olmaması iyi tabii,

usb den oynatması çok iyi, takılma yok, gayet memnunum.

İnternet bağlantısı da gayet güzel, bir sıkıntı yok...

elektrik tüketimi plazmalarda biraz daha fazla, bu da ayda 3-5 tl yapar, fayda/maliyet hesabı yapınca bence değer...

gezdiğim marketlerde sanki ortak dil kullanırcasına satıcılar plazmanın görüntüsünü hiçbir led dahil lcd lerde elde edilemeyeceğinden bahsettiler, açıkcası ben de destekliyorum bu görüşü...

ısınma, ancak yanına birkaç cm ye kadar yaklaştığınızda hissedebileceğiniz bir olgu..
    bana sorsan ısınma yok derim, bu kadarı her elektronik aletde vardır.

bence; görüntü süper... asıl önemli olan da bu, gerisi teferruat :)
    Kısacası,
    alın derim.. :)

• bugün bende 42st33e sahibi oldum fakat pazartesi kurulum yapılacak servis tarafından...
  • quote:

bugün bende 42st33e sahibi oldum fakat pazartesi kurulum yapılacak servis tarafından...

hayırlı olsun...herkesin zevki ve beklentileri farklı olmakla birlikte st33 aldoğımdan beri yaşadığım tek sıkıntı biss key girilemeyen hd uydu alıcı...onun dışında çok memnunum..
    forumdaki değişik topiclerde alttan geçen bantlarda titremeler olabildiği yazılmış ama bu nadiren oluyor ve atv haaber hd gibi hd bir kanalda kesinlikle olmuyor sonuç olarak olay yayından kaynaklanıyor tv den değil...
  • quote:

Orijinalden alıntı: maksimu_s

quote:

bugün bende 42st33e sahibi oldum fakat pazartesi kurulum yapılacak servis tarafından...

hayırlı olsun...herkesin zevki ve beklentileri farklı olmakla birlikte st33 aldoğımdan beri yaşadığım tek sıkıntı biss key girilemeyen hd uydu alıcı...onun dışında çok memnunum..
    forumdaki değişik topiclerde alttan geçen bantlarda titremeler olabildiği yazılmış ama bu nadiren oluyor ve atv haaber hd gibi hd bir kanalda kesinlikle olmuyor sonuç olarak olay yayından kaynaklanıyor tv den değil...

çok saol. Tek korktuğum nokta 3d'sinin ledlerden daha kötü çıkması.
  • pek çok otorite ve karşılaştıran arkadaşlarımız var, en iyisi 3d plazma diyorlar...tabii fpr'lı LG lw serisi gözlük olayıyla farklılık oluşturuyor ama yinede onun 3d si daha iyi diyen var mı?ayrıca o serinin 2d sinden dolayı epey eleştiri var... ve klasik led problemleri... benim laptopun camı içten kırıldı led i değiştirdiler...ama açtığım andan alt taraftan güneş doğdu(ışık sızması) değiştirteceğim...
    ben bu aralar yeni 3. nesil gözlük peşindeyim.. onu alınca 3d olayına adım atacağım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maksimu_s -- 30 Ekim 2011; 16:06:27 >
  • gözlük olayını da bizimle paylaş, bende yavaş yavaş geçmek istiyorum 3d olayına :)
  • peki arkadaşlar acaba st33ün internet erişiminde film izle sitelerini deneyebilen oldu mu? Bunu şunun için soruyorum bugün vatan da ki cocuk flash desteğinin sadece Samsung'da olduğunu söyledi yani biz panasonic ile herhangi bir siteye bağlanıp film izleyemecek miyiz?
  • kullanıcı arkadaşlar, sizce en stabil ayarlar hangisidir?

tabi her kullanıcıya göre değişir ama yine de sizin favori ayarlarınızı merak ediyorum, belki bu şekilde doğru bildiğimiz yanlışları da öğrenmiş oluruz. Bilmediğimiz ya da kullanmadığımız güzel özellikleri de öğrenir ve daha da aşık oluruz P42ST33E ye..:)
  • Bu tvnin yeni keşfettiğim ve çok hoşuma giden bir özelliğini paylaşayım. Tv'nin kumandasıyla PS3 kontrol edilebiliyor. Birde media player'ı deneyeceğim. Bakalım onu da kontrol edebilecek mi?
  • Ben tv mden çok memnunum valla, dün de 2 tane 3d gözlük aldım, benim için olay tamam, 3d ile ps3 oynamak inanılmaz keyifli...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fatihata

Ben tv mden çok memnunum valla, dün de 2 tane 3d gözlük aldım, benim için olay tamam, 3d ile ps3 oynamak inanılmaz keyifli...

3d ile ps3....

hiç düşünmemiştim,

kaça aldınız gözlükleri ve hangi model?
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.