Şimdi Ara

Panasonic 50G20 vs LCD parlaklık sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
2.429
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Dün forumdan aldığım bilgilerin ışığında Panasonic 50G20 almaya kararlı olarak Bimeks'e gittim. 50 inç yoktu fakat 42 50G20 ve LG 42SL8000 yanyana duruyordu. Tüm tvlerin hepsine SD yayın veriliyordu, ikisini de izlemeye başladım. Panasonic'de tamam siyahlar biraz daha siyah fakat LG LCD kesinlikle SD yayında daha başarılıydı(Karelenme kesinlikle daha az) ayrıca Plazma kesinlikle daha karanlık ve renkler çok daha cansızdı. Mesela beyaz arka plan plazmada iki ton koyu gri gibi gözüküyordu. Ayarlardandır deyip plazmada parlaklığı artırdım nafile sonuç aynı. Daha sonra THX moduna aldık parlaklık olarak çok daha karanlık bir görüntü ve renklerde daha bir canlılık vardı ama yine de benim gözüme yine LG daha iyiymiş gibi gözüktü. Zevk meselesi tabii fakat plazmalardan daha iyi görüntü beklerken aynı şeyleri hisseden oldu mu merak ediyorum?

• quote:

Orijinalden alıntı: detu

Selamlar

Dün forumdan aldığım bilgilerin ışığında Panasonic 50G20 almaya kararlı olarak Bimeks'e gittim. 50 inç yoktu fakat 42 50G20 ve LG 42SL8000 yanyana duruyordu. Tüm tvlerin hepsine SD yayın veriliyordu, ikisini de izlemeye başladım. Panasonic'de tamam siyahlar biraz daha siyah fakat LG LCD kesinlikle SD yayında daha başarılıydı(Karelenme kesinlikle daha az) ayrıca Plazma kesinlikle daha karanlık ve renkler çok daha cansızdı. Mesela beyaz arka plan plazmada iki ton koyu gri gibi gözüküyordu. Ayarlardandır deyip plazmada parlaklığı artırdım nafile sonuç aynı. Daha sonra THX moduna aldık parlaklık olarak çok daha karanlık bir görüntü ve renklerde daha bir canlılık vardı ama yine de benim gözüme yine LG daha iyiymiş gibi gözüktü. Zevk meselesi tabii fakat plazmalardan daha iyi görüntü beklerken aynı şeyleri hisseden oldu mu merak ediyorum?

Plazmalar siyah sahnelerde tam siyah gösterebiliyorken aynı başarıyı beyaz sahnelerde gösteremiyorlar. Beyaz renkleri grenli tonda gösteriyorlar. Bu henüz aşılamadı. Ayrıca ben de LG LCD kullanıyorum. SD yayınlarda gerçekten kusursuza yakın bir görüntüsü var. üstelik scart ile bağlı olmasına rağmen. Bir de HDMI den bağlasam..........

• Madem beyazlarda problem var o zaman LCD'ler canlı renk gösterininde plazmalara göre daha üstün.
    Açıkçası SD yayında da plazmanın çok daha üstün olmasını beklerdim, bu yönde hayalkırıklığına uğradım. Belki 50" de daha farklı olablilir bunu canlı olarak karşılaştıramadım
  • yaw arkadaşlar neden bahsediyorsunuz siz.. insanları yanlış yönlendirmeyin lütfen ....
    biraz araştırın öyle karar verin..
    ancak parlak yanlış renk, patlayan beyaz seviyorsanız ona bişey diyemem.
    "o ortamlar doğru görüntü için yanlış yerler"
  • Selamlar
    Açıkçası beyaz rengin gri gibi gözükmesi iki televizyon yanyana iken beni ikiemde bıraktı. Benim yorumum tamamen subjektif.
  • LCD lerde renkler parlak ve cırtlak olur. Beyazlar kusursuz görünürken siyahlar tam siyah olmayabilir. Ama bu rahatsız edici bir durum değildir bu. Plazmalarda renkler cırtlak değildir. Doygundur. Yumuşaktır. Fakat plazma ekranlar genelde renkleri kapalı tonda gösterir. O sebeple siyahta çok başarılıdır. Plazmalarda beyazın tam beyaz görünmemesinin nedeni bu.
  • Şimdi bu resimde beyazları bembeyaz gösteren soldaki LCD mi yoksa beyazları ortam ışığı vs şartlardan dolayı daha gri (doğal) gösteren sağdaki PLAZMA mı doğru görüntü?
     Panasonic 50G20 vs LCD parlaklık sorunu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BARlŞ -- 10 Nisan 2010; 20:57:03 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    LED tv ömrü vs LCD vs PLAZMA
    8 yıl önce açıldı
    philips lcd tv görüntü yok
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşlar ,

Mağazadaki tvler dinamik modda çalışıyor. Çoğunuz biyorsunuz ama bilmiyenler için de yazayım dinamik moddaki tv görüntüyü abartılı değerlerde gösterir.

Arka aydınlatma .: 100 (normalde 60 civarı yeterli olur)
    Kontrast ............: 100 (normalde 80-90 civarı yeterli olur)
    Renk .................: 50 Normal kullanacağınız değerden 5-10 kademe fazla
    Aydınlık..............: 50 (Normal kullanacağınız değerden 5-10 kademe fazla

Bu sebeple lcdnin yanında plazma sönük kalmış olabilir. Lcd dinamik modda uzunlarını yakmış araba gibi oluyor :)
  • elmayla armutu karıştırmamak gerek gözüne hoş geleni içine sineni al kurtul ... plazmalar lcd ye göre daha karanlık,daha detaysız,doğal,cansız renklere sahip , lcd de ise parlak,aydınlık,keskin,vivid renklere sahip ..beyazlar daha beyaz siyahlar ise s-pva panellerde çoğu plazmadan üstün ....gözüne hoş geleni içine sineni al detaylara çok takılma yoksa hasta olursun
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.