Şimdi Ara

Panasonic 50VT20 3D Plazma - Değerlendirmeler, Ayarlar (6. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
222
Cevap
1
Favori
22.795
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben o 2 d görüntüyü 3d ye çeviren samsung modelinde kısada olsa izleyerek gördüm normal 3d görüntü de değil ama 2d'den 3d'ye çevirilen görüntü inanılmaz rahatsız edici gözü çok çabuk yoruyor bilesiniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: ogameci

quote:

Orijinalden alıntı: Tufan74

Merhaba arkadaşlar,

Ben elimdeki PANASONIC TX-P50VT20E 3D Tv yi satıyorum. Alalı daha 15 gün oldu ama daha aldığım gün geri vermeyi düşünmüştüm, maalesef geri almadılar. Bunun yerine SAMSUNG almayı düşünüyorum. SAMSUNG da bütün görüntüleri 3D te çeviren özel bir çip var çünkü, REAL 3D olmasa da bu benim hoşuma gitti. o yüzden Panasonic' i satmayı düşünüyorum. Gittigidiyorda satışa çıkardım. ilgilenen olursa linki aşağıda veya cepten bana ulaşabilirsiniz 0538 4380232

http://urun.gittigidiyor.com/Panasonic-Viera-3D-Tv-TX-P50VT20E_W0QQidZZ28285004

Dostum merhaba,

aldığım gün geri vermeyi düşünmüştüm diyorsun

sebebi nedir acaba gönlüne yatmayan ne oldu paylaşırsan seviniriz.

Aldığım gün Samsung bayisinden Samsung tv lerde özel bir çip olduğunu ve bütün tv kanalları ve dvd leri 3D olarak izleyebileceğimi öğrendim ve bunu gördüm. REAL 3D olmasada derinlik hissi veriyor ve bu çok hoşuma gitti. Eve gelir gelmez Elektroworld'e telefon açtım ve iade etmek istediğimi veya ellerindeki Samsung'la değişmek istediğimi söyledim ama bozuk veya arızalı çıkmadığı sürece geri alamayacaklarını ve değiştiremeyeceklerini söylediler. hatta telefonda tartıştık, 15 gün tüketici iade hakkım olduğunu söyledim ama nafile. Samsungdaki bu özelliği gördüğümde, daha yolda tv yi eve getirmeden panasonic den soğudum. o yüzden satışa çıkardım.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ogameci

quote:

Merhaba arkadaşlar,

Ben elimdeki PANASONIC TX-P50VT20E 3D Tv yi satıyorum. Alalı daha 15 gün oldu ama daha aldığım gün geri vermeyi düşünmüştüm, maalesef geri almadılar. Bunun yerine SAMSUNG almayı düşünüyorum. SAMSUNG da bütün görüntüleri 3D te çeviren özel bir çip var çünkü, REAL 3D olmasa da bu benim hoşuma gitti. o yüzden Panasonic' i satmayı düşünüyorum. Gittigidiyorda satışa çıkardım. ilgilenen olursa linki aşağıda veya cepten bana ulaşabilirsiniz 0538 4380232

http://urun.gittigidiyor.com/Panasonic-Viera-3D-Tv-TX-P50VT20E_W0QQidZZ28285004

Dostum merhaba,

aldığım gün geri vermeyi düşünmüştüm diyorsun

sebebi nedir acaba gönlüne yatmayan ne oldu paylaşırsan seviniriz.

Aldığım gün Samsung bayisinden Samsung tv lerde özel bir çip olduğunu ve bütün tv kanalları ve dvd leri 3D olarak izleyebileceğimi öğrendim ve bunu gördüm. REAL 3D olmasada derinlik hissi veriyor ve bu çok hoşuma gitti. Eve gelir gelmez Elektroworld'e telefon açtım ve iade etmek istediğimi veya ellerindeki Samsung'la değişmek istediğimi söyledim ama bozuk veya arızalı çıkmadığı sürece geri alamayacaklarını ve değiştiremeyeceklerini söylediler. hatta telefonda tartıştık, 15 gün tüketici iade hakkım olduğunu söyledim ama nafile. Samsungdaki bu özelliği gördüğümde, daha yolda tv yi eve getirmeden panasonic den soğudum. o yüzden satışa çıkardım.

Dostum söyleyeceğim ne kadar bu durumla bağlantılı bilemiyorum ama söyleyeceğim yine

Titans sinema filmi var 2D olarak çekilmiş programlarla derlenerek yani Real3D olmadan sinemalarda

yayınlandı ve bir çok kişi baş ağrısına şikayetiyle filmi yarıda bırakmış.

samsung'u Uzun süre izleyip al eğer alacaksan çünkü 2D yi 3D'ye çeviriyor yazılımla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ogameci -- 19 Haziran 2010; 13:14:16 >

• Normalde Panasonicde de aynı şeyi yaşadım. 3D film izledikten sonra (filmin tamamı bile değil) mide bulantısı oldu bende ve o gözlüğü her kullandıktan sonra dikkat ettim hep aynı şekilde mide bulantısı yaşadım. ama mecburen AVATAR için buna katlanıcam çünkü bu tv yi almamın asıl nedeni AVATAR dı. Kasımda 3D versiyonu çıkacak Double BD olarak.
  • quote:

Normalde Panasonicde de aynı şeyi yaşadım. 3D film izledikten sonra (filmin tamamı bile değil) mide bulantısı oldu bende ve o gözlüğü her kullandıktan sonra dikkat ettim hep aynı şekilde mide bulantısı yaşadım. ama mecburen AVATAR için buna katlanıcam çünkü bu tv yi almamın asıl nedeni AVATAR dı. Kasımda 3D versiyonu çıkacak Double BD olarak.

Bak şimdi değiştirme durumun bende soru işaretleri yarattı...eğer 3D görüntüler, belli bir süre sonra sende rahatsızlık yaratıyorsa (herkese göre değişir),
    alacağın Samsung ta olsa, Sony de olsa yine aynı etkiyle karşılaşman kuvvetle muhtemel. Çünkü ben Samy yi de Pany yi de 3d materyaller ile izlediğimde mide bulantısı vs. etkisi yaşamadım. Ama Samy de özellikle 3D animasyon filminde görüntüdeki objelerin etrafında extra (ghost) çizgiler meydana gelebiliyor. Oysa Pany de ben bunu görmedim. Bir de Pany de aynı zamanda 1 saati aşkın 3D oyun demoları da denedim..yine herhangi bir mide bulantısı vs. olmadı hatta ilk 2-3 dakikadan sonra oyunlardaki derinlik hissi ve hıza daha da alıştım ve zevk aldım. Ama dediğim gibi sonuçta göz reflekslerine bir müdehaledir 3D, herkeste aynı etkiyi yapmaz..kimilerimizi daha çabuk rahatsız edebilir.
    Gelelim Samy deki 2Dnin 3D ye çevrildiği algoritmaya. Eğer gerçek 3D materyalde bile miden bulanıyorsa inan bana bu yapay çevirim seni daha çabuk rahatsız edecektir. Ben Samy de PS3 oyunlarımı bu yapay 3D ile izledim ilk başta bir derinlik hissi yaratıyor evet ama kesinlikle rahatsız etmeye başlıyor. Bir de Samy bu işi aman aman başaramıyor. Ama Sony nin PlayStation Network üzerinden sunduğu 3D özellikli 3 oyunu oynadığımda yukarıda da bahsettiğim gibi hem zevk aldım hem de bir yorgunluk yaşamadım.
    Lütfen ne istediğine ve en önemlisi nasıl materyalleri daha ağırlıklı izleyeceğine iyi karar ver, ondan sonra değişimi düşün. Benim hissettiğim kadarıyla duyduğun bir özellik hemen sende heyecan yapıp karar değiştirmene sebep olmuş. Daha doğrusu Pany alırken de diğer ürünleri ve özelliklerini pek fazla kıyaslamadan almışsın..yanılıyor muyum?
    Electroworld un tutumunu da burada ayrıca kınamak gerekiyor. Ben 2 haftalık Samy yi sırf beğenmediğim gerekçesiyle Pany ile değiştirebildim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi paulbroke -- 19 Haziran 2010; 15:01:46 >

• Sadece bu özellik için değiştirmek istiyorsanız,Sony HX800 serisine de bir bakın o zaman.Dün Capacity Sony centerda inceleme fırsatım oldu,
    bu özellik beni çok cezbetmedi ama sizin için bir kriterse düşünebilirsiniz.5900 gibi bir lansman fiyatı var ,yalnız panel 40" 3D için bana küçük geldi,
    ama bu ay içinde büyük panelli olanlar gelecekmiş...

quote:

Aldığım gün Samsung bayisinden Samsung tv lerde özel bir çip olduğunu ve bütün tv kanalları ve dvd leri 3D olarak izleyebileceğimi öğrendim ve bunu gördüm. REAL 3D olmasada derinlik hissi veriyor ve bu çok hoşuma gitti. ...
  • merhaba arkadaşlar

Bende konuyla ilgili birkaç birşey söylemek isterim.

3D bu sene TV lere giriyor.Bunu tercih etmek/etmemek kişiye kalmış birşey.

Ancak bir film 3D kamera ile çekilip,3D olarak medyalara kayıt edilir vede tüketiciye sunulur.Bu end doğru olan yöntemdir.

Siz aynı filmi 2D teknoljisi ile çekeceksiniz sonra gidip labartuvarınızda 3D ye çevireceksiniz arada muzazzan dercede fark göreceksiniz.

En büyük sıkıntısı ise
    +
    "overlapping" denilen resimlerin bir kaç kısmında üst üste binmeler.
    +
    "crosstalk" denilen basitce sol resmin sağ resme veya tersin içine geçmesi(resmin tamamında olması şart değil)

artifact+blurring

Bu sıkıntılar "paulbroke" arkdaşımızın tabiri ile>>> kuvvetle muhtemel 2D>>3D ye çevrimlerde gerçekleşecektir.

Aktif shutter denilen vede 50/60hz göre blinking yapan gözlüklerde ne kadar hissedilir denemek görmek gerekir.

+++++++
    genel olarak bu yukarı doğru convert işlerinden uzak durulması gerektiğini düşünüyorum.

SD>HD ye convet gibi (hiçbir zaman bir SD görüntü,HD kamera ile çekilmiş olan aynı görüntü ile bir olamaz) görüntüde bir pozitif yönde iyileşme olacaktır.Asla orjinal HD çekim gibi olmaz.

HD görüntüden çok iyi SD görüntü elde edersiniz/edbilirsiniz

Bu anlattığım 3D aynıdır.

3D>2D ye convert edilir 2D>3D yede edelir ancak yapacağı bir miktar derinlik hissi.

+++++++

VT20 mi_??? yoksa samsung mu_??

VT20 yi bırakıp samsung c7000/8000 (artık hangisi ise) her halde bir tek seni göreceğiz gibime geliyor.(seni küçümsemiyorum)

eğer teknoloji ile biraz ilgileniyorsan araştırırsan sende göreceksin

markaların 3D modelleri çıktıkca birbirleri ile karşılaştırılıyor.Her seferinde nedense VT20 daha iyi deniyor.

Bu sene 3D modellerin karşılaştırılması bitince heralde AV den Phil.Hinton'nın VT20 lerin 3D de referans olduğu

"poulbroke" arkadaşımızın tabiri ile kuvvetle muhtemel onaylancaktır.
    ----------------------------

@Tufan74

tercih senin! para senin! değiştirirsen hata edersin.Yinede sen bilirsin, kardeş!!!

• VT20 ile verilen gözlüklerin dizaynı değişmesi şart. Göze tam oturmuyor ve kenarlar açık. Oysa Sony'in verdiği gözlük, göze tam oturuyor. Firmalar bu gözlük işinde bir standart oturtmak zorundalar.
  • 3D için çok erken çoook!

Böyle atraksiyonlar yapmak ise bence bugün için gereksiz!

Ama panel işinde üreticiler işin üretimden çok,diğer işlerine baktıkları vede çok başarılı oldukları için kullanıcıların kafalarıda
    ciddi şekilde karışık ve ne kadar karışık kafa o kadar üreticilerin işlerine gelmektedir

++
  • Değiştirme nedenim mide bulantısı yapması yüzünden değil, 2D görüntüleri 3D ye çevirme özelliği yüzünden. bütün modellerde baş dönmesi, mide bulantısı gibi etkiler görülüyormuş. eğer elimdekini satamazsam da bu modeli almayı düşünüyorum. artık 3.bir Lcd tv yi odamda nereye sığdırabilirim bilmiyorum.
  • quote:

Değiştirme nedenim mide bulantısı yapması yüzünden değil, 2D görüntüleri 3D ye çevirme özelliği yüzünden. bütün modellerde baş dönmesi, mide bulantısı gibi etkiler görülüyormuş. eğer elimdekini satamazsam da bu modeli almayı düşünüyorum. artık 3.bir Lcd tv yi odamda nereye sığdırabilirim bilmiyorum.

Merhaba Tufan74. 2d'yi 3D'ye çevirme işi benim de çok merak ettiğim bir konuydu ve bunu sınama imkanım oldu. Samsung'un 2 boyutu 3 boyuta çevirme işini Tridef adlı bir firmanın yazılımı vasıtasıyla yaptığını okumuştum. Bu yazılımı kendiniz internetten indirip bilgisayarınıza kurabilir ve 2 boyutlu filmlerinizi, resimlerinizi ve oyunlarınızı (dx10 ve 11 desteklenmiyor) Panasonic televizyonunuzda 3 boyutlu izleyebilirsiniz.

Böylece 2d->3d çevriminin sizin açınızdan ne kadar başarılı olduğunu sınamış olursunuz.

Televizyonunuza bilgisayar bağlayabilme imkanınız olduğunu varsayarak hem siz hem de Panasonic VT20 sahibi olup da 2B->3B çevrimini merak eden arkadaşlar için bu işin nasıl yapılacağını kısaca anlatmaya çalışayım.

1- Bu adresten sürücüleri indirebilirsiniz.http://www.tridef.com/download/TriDef-3D-4.2.3.html

2-Daha sonra tridef control panelden (Start Menu->programs->tridef->utilities altında)ekran olarak standart display ve altında 3 boyut tipi olarak da side by side'ı seçiyorsunuz.

3- İkinci sekmede crop ve strech diye iki çubuk var. Strech'i %100 yapın, crop %0'da kalsın.

4-Şimdi tridef experience'dan(masaüstünde kısayolu olmalı) uygun seçeneği seçerek (media oynatıcı, oyun vs.) filmleri veya oyunları
    çalıştırabilirsiniz. Tridef experience'dan media oynatıcıyı çalıştırıp 2 boyutlu bir film seçtiğinizde size aynı filme ait yan yana iki tane görüntü verecek.

5- Bundan sonrası televizyonunuza kalmış. Viera tools'dan 3 boyut ayarlarına girip 3 boyut tipi olarak otomatik yerine yan yana seçeneğini seçip gözlükleri taktığınızda 2b->3b çevrimini tecrübe etmiş olacaksınız.

3 boyutta Cross-talk ya da Ghosting(sol gözün görüntüsü ile sağ gözün görüntüsünün birbirine karışmasından dolayı oluşan izler) yaşanmaması olayında Panasonic VT20, Samsung ve LG'nin LCD'lerinden ve muhtemelen Sony'nin LCD'lerinden çok daha başarılı(Samsung ve LG ile bire bir karşılaştırma imkanım oldu). Aynı durum siyah seviyeleri, bakış açısı, hareket çözünürlüğü vs. için de geçerli. Bunun temel sebebi plazmanın LCD'ye üstün olduğu alanlar.

Dolayısıyla 2B->3B sizin için çok hayati değilse VT20'den Samsung LCD'ye geçmenizi tavsiye etmem. Buna da deneyip siz karar verebilirsiniz.

İyi günler

• Teşekkürler bunu deneyeceğim. Bu arada çoğu arkadaşın görüşünü aldıktan sonra Panasonic'i satmaktan vaz geçtim ve gitti gidiyordaki satışımı sonlardırdım.
  • quote:

Teşekkürler bunu deneyeceğim. Bu arada çoğu arkadaşın görüşünü aldıktan sonra Panasonic'i satmaktan vaz geçtim ve gitti gidiyordaki satışımı sonlardırdım.

arkadaşım hayırlı bir iş yaptım

vt20 nin 3D/2D performansi diğer markalarınaynı benzer özelliklere sahip ürünleri tamamen piyasaya yayılıp kullanıcıları tarafından yorumlanınca/incelenince tam olarak anlaşılacaktır.

Şimdi genelde herkese doğal olarak muallakta kalmak var.Bu da bu ara normaldir.

gerçi LCD olacak ancak al bir örnek vereyim LG LX9500 serisi +3D var + Full led local dimming daha çıkar çıkmaz alette horizontal banding var alet TR de yanılmıyorsam 7bn tl gibi bir fiyatı var

senin adığın panel şu an piyasadaki en alınası paneldir.

• vt 20'nin elektrik sarfiyatı ve ısınma düzeyi diğer 3 d tv lere göre nasıl?
  • 425W

Ancak PDP ler Black-Colour-White aydınlatma sistemine göre çalıştığı için max-min değerleri vardır!
    Örneğin 50-425 aralığında gibi,dolayısıyla arka ışık şiddeti Brightness+renk şiddetine göre çalıştığından dolayı fix bir
    akım çekmez! 300/350W ortalamada çalışır,kaldıki ebat 50" hada büyük ebatlarda daha yüksek değerlere çıkılır!

PowerSave özelliği ilede biraz daha düşük seviyelere gelebiliyor(Brightness seviyesi düşürülerek)

++
  • LCD-LED TV (SONY&PHILL&SAMY)düşünüp,almışken gözlükle de olsa 3 d özelliği de olsun diye 3 aydır sabırla beklemekteyken sizin sobetleriniz ilgimi çekti..plazmalar hakkındaki şehir efsaneleri:*elektrik sarfiyatı fazla-kullanım ömrü düşük-Avrupada çevreye zararlı olduğu için yasaklanması düşünülüyormuş-çok ısı yayıyormuş(LCD lere göre) bunların doğruluk payı ne kadardır?(LCD'den vazgeçip plazmaya dönebilirim)Bu arada beklediğim SONY'nin lx panelleri nasıldır?
  • Kardeş sen önce bir karar vereceksin;LCD mi yoksa PDP mi diye

İşin efsanelerini öğrenmek v.s ise çok fazla şey okuman lazım ki bunların hepsi çeşitli başlıklarda geçmişte
    çok tartışılmıştır

Ayrıca Sony LX panelleri bu başlıktan neden sordunki???
  • Biz sizin gibi bu konular üzerinde derin bilgi sahibi değiliz.Belki yeterince araştırma yapmaya da zamanımız yok.Bu forumları o yüzden okuyoruz ve soruyoruz.Ben de LCD mi alsam PDP ye mi geçsem diye karar vermeye çalışıyorum..
  • quote:

Orijinalden alıntı: ACCEPT007

Biz sizin gibi bu konular üzerinde derin bilgi sahibi değiliz.Belki yeterince araştırma yapmaya da zamanımız yok.Bu forumları o yüzden okuyoruz ve soruyoruz.Ben de LCD mi alsam PDP ye mi geçsem diye karar vermeye çalışıyorum..

İlk önce google de LCD mi Plazmamı diye arat, sonra kafandaki panelleri ..... donanimhaber yaz tekrar googlede ara karar verirsin Öyle hemen karar verilseydi millet aylarca burada parmak ağrıtmazdı, kaç aydan beri bu forumu okuyup albani hocamızın yazdığı msjları ve yazacakları diye takip edip ayrıca kullanıcı yorumları okuyarak kafa patlattım ben, ama hala karar verdiğim panel hakkında kafamda çelişki var. Bu dert de alana kadar gitmeyecek

Sana kısaca şunu demek isterim, eğer burada araştırıp hemen alacaksan eğer alamazsın

Ama gider, görür ve beğenirsen hemen alırsın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MrSwaH -- 7 Temmuz 2010; 11:47:16 >

• VT20 yi bende Electroworld te gördüm, demo bluray deki görüntüleri 3D gözlükle izledim ve çok çok beğendim. Beni en çok tonlardaki koyulaşma endişelendiriyordu bu 3D hususu hakkında. Zira sinemada Avatar ı 3D izlerken bana görüntü çok koyu gelmişti (Xpand 3D idi sistem). Çoğu kez renkleri adam akıllı görebilmek için gözlüğü çıkarıp bakmak zorunda kalmıştım. Ama Pany deki gözlüklü görüntü kesinlikle bu derece değil. Ayrıca tv nin görüntüsü gerçekten çok çok iyi.

Samsung bir türlü denk gelmedi 3D olarak izlemesi.

3D tv yi 1 sene sonra gibi almayı düşünüyorum. Şu an 2 yıldır kullandığım Panasonic 50PV70 mevcut. Bilmiyorum bana mı öyle geliyor ama şu an güncel sağlam LCD lerden hiç te alta kalır bir tv olmadığını düşünüyorum. SD yayınla pek işim olmuyor zaten, genelde HD .mkv film , ve konsol oyunları ilgi alanım.

Yeni panelimide alırken ben de mutlaka 55" bir tv tercih edicem bu arada. Umarım 1 yıl sabredebilirim.

Konuyla alakasız ama madem bahsi geçmiş Xbox360, PS3 ile ilgili her 2 konsola da sahip olan biri olarak bu nesilde Xbox ı daha önde görüyorum. PS3 ün GT5, God of War 3, Uncharted2 gibi oyunları her biri konsol aldırtacak nitelikte oyunlar ama multiplatform oyunlarda Xbox 360 gözle görülür şekilde daha iyi. Yine de her ikisi güzel aletler ve büyük ekranda tadları bambaşka çıkıyor.

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.