Şimdi Ara

Panasonic 50VT20 3D Plazma - Değerlendirmeler, Ayarlar (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
222
Cevap
1
Favori
22.793
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

-Ben ilk msg ı okuyunca "panelde çizikler var" için panelde teşhirden dolayı fiziksel çizgi anladım yaw
    resmide görmemiştim o zaman,ancak şimdi görüyorumki panelde görüntü işlemede hata var!

-Teşhir olması ihtimali sıfır o zaman bu panelin(yada açtılar durumu görünce aynen kutuya geri koydular!!)

-Gördüğüm kadarıyla tipik Inverter/MB hatası;Modül hatası değil;dolayısıyla panel değişimi gerekmezdi,ancak Allahtan herifler
    ilk defa kurdukları için böyle çıkınca aynen geri götürdüler!

O paneli Servis hemen tamir eder,sonrada satarlar yeniden!
    Önce MB değiştirip bakarlar ve büyük olasılıklada sorun halledilmiş olur+

O panelde bir şey yok!herifler onu tamir edip satarlar+

++

Bu arada bir uyarı daha yapayım;özellikle PDP kullananlar voltajlarına çok dikkat etsinler!!!!
    Gece 240/250/260 lara çıkan yerler var veya gündüz 160/170 lere düşen yerlerde oluyor!!

Bunların panelin her ne kadar normalde 100-240V arasında çalışan PWB si olsada,sürekli böyle akım gelen bir panelde,anasını ağlatır
    cihazın!!!
    Siz Servislerin yada birilerinin ....yaw bunların korumaları ve çalışmaları ona göredir..... laflarını aynen geçiyorsunuz bir kalem,240V max limittir;
    iyide çoğu yerde 250-270V gelen yerlerde ne olacak!!!

Eskiden olsa Hitachi PowerSupply kullanılırdı,ve bu hitac lar banamısın demezlerdi!! şimdi ise dandik Çin malı PWB ler kullanılmaktadır,bunun iyisi
    kalitelisi çok paradır!! yani Çinde de yapılıyor ama herifler panellere bunu koymazlar(Pio da bile elektriksel PWB hataları çıkıyor!!)

LCD ler gibi değildir PDP ler ve bugün Canada/UK/USA gibi ülkelerde prof.PDP kullanıcıları ya On-Line UPS yada VRegülatörü kullanıyorlar yada genelde
    Daire girişi komple sistemi Regüle eden Trafolar kullnıyorlar NEDEN! üstelik Canada/USA gibi 2 ülkede!!

TR de voltajlar kötü yada çok kötü hatta kafa sıyırtan cinsinden kötüdür
    PDP kullanıyorsanız,tavsiyem VR kullanınız! prizler TÜRK işi topraklamalı değil adam gibi ya Binadan yada prizden direk toprağa bağlantılı topraklı priz kullanınız!
    Bir çok PDP de bundan dolayı elektriksel hatalar ve dolayısıyla sistem arızaları olmaktadır,örneğin yukarıda penelde çok büyük olasılıkla böyle oldu!
    Çünkü böyle bir panel montaj bandından QC damgası almazdı-alamazdı!!! belliki panel daha sonra bu hale geldi!

++
    USA/Canada da artık 50" PDP "OUT" oldu hemde çoktan(fiyatlarda iyice düşünce tabiki)
    54"/58/65" en çok tercih edilendir!

3D içinse 65 ve üstü gereklidir,Pany de 108" bile vardır ve bu tam 3D için OK dir

+

• hani bir çocuğa elma şekerini gösterirsiniz de sonra elinden alır gidersiniz ya; işte ben o çocuğun durumundayım şimdi tv yi yenisiyle değiştireceklerine inanıyorum ve bekliyorum. sürekli bir telefon trafiği yaşıyoruz teknosa ile. bu arada güzel olan şey; yeni olarak bir özel müşteri hizmetleri birimi kurulmuş,o bölüm cidden yakından ilgileniyor ama genel merkezden gelecek cevap bekleniyormuş. yani sonuçta; elimden alınıverilen elma şekerimi bekliyorum
  • Eveeet ALBANI sensei,

Benim panel 200 lük oldu. Bundan sonra ne ayarda gidelim..THX default ayarlara devam mı, yoksa aşağıda bir örneği var, bu tip bir ayara mı geçsem. Tabii her panele göre, ortama göre fark eder ama ne dersin, bi fikrini alayım..ayarların kaynağı:http://www.flatpanelshd.com/review.php?subaction=showfull&id=1274347515

Mode: Professional1
    Contrast 36
    Brightness: 0
    Colour: 30
    Sharpness: 0
    Vivid colours Off
    Eco-format Off
    P-NR Off
    Intelligent Frame Creation On/Off
    16:9 overscan Off
    R-gain +1
    G-gain -2
    B-gain +4
    R-cutoff 0
    G-cutoff 0
    B-cutoff +2

Bu arada yukarıdaki ayarlar neredeyse THX le aynı, editör yalnızca RGB değerlerinde ufak bir ayar yapmış o kadar. Bir de sharpness i 5 ten 0 a çekmiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi paulbroke -- 13 Temmuz 2010; 16:12:57 >

• arkadaşlar bu tvde DVB-S var. sorum şu: çanaktan gelen kabloyu tvye bağlıyoruz ve tv bünyesindeki receiver sayesinde uydu yayınlarını izliyoruz. peki eğer yayın HD ise; onu da HD olarak seyredebiliyor muyuz?
    2. sorum: plazma tvlerdeki "iz" sorunu için tvlerde ekran koruyucu gibi bişey var mıdır? ya da işe yarar mı? teşekkürler...
  • quote:

Orijinalden alıntı: cheetos66

arkadaşlar bu tvde DVB-S var. sorum şu: çanaktan gelen kabloyu tvye bağlıyoruz ve tv bünyesindeki receiver sayesinde uydu yayınlarını izliyoruz. peki eğer yayın HD ise; onu da HD olarak seyredebiliyor muyuz?
    2. sorum: plazma tvlerdeki "iz" sorunu için tvlerde ekran koruyucu gibi bişey var mıdır? ya da işe yarar mı? teşekkürler...

Evet uydudan HD yayını da alabiliyorsun.
    Bu tv de oluşan iz ler için son seri pio larda olan koruma gibi bir özellik yok. Koruma senin kullanımınla gerçekleşiyor. Her üst ve alt siyah barı olan film seyrinden sonra ekranını logosuz tam kaplayan bir görüntüyle yarım-1 saat kadar çalıştır, sonra kapat. PDP lerde belirli disiplinlere uyarsan problem olmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: paulbroke

quote:

arkadaşlar bu tvde DVB-S var. sorum şu: çanaktan gelen kabloyu tvye bağlıyoruz ve tv bünyesindeki receiver sayesinde uydu yayınlarını izliyoruz. peki eğer yayın HD ise; onu da HD olarak seyredebiliyor muyuz?

Evet uydudan HD yayını da alabiliyorsun.
    Bu tv de oluşan iz ler için son seri pio larda olan koruma gibi bir özellik yok. Koruma senin kullanımınla gerçekleşiyor. Her üst ve alt siyah barı olan film seyrinden sonra ekranını logosuz tam kaplayan bir görüntüyle yarım-1 saat kadar çalıştır, sonra kapat. PDP lerde belirli disiplinlere uyarsan problem olmaz.

teşekkürler...

• quote:

Orijinalden alıntı: paulbroke

Eveeet ALBANI sensei,

Benim panel 200 lük oldu. Bundan sonra ne ayarda gidelim..THX default ayarlara devam mı, yoksa aşağıda bir örneği var, bu tip bir ayara mı geçsem. Tabii her panele göre, ortama göre fark eder ama ne dersin, bi fikrini alayım..ayarların kaynağı:http://www.flatpanelshd.com/review.php?subaction=showfull&id=1274347515

Mode: Professional1
    Contrast 36
    Brightness: 0
    Colour: 30
    Sharpness: 0
    Vivid colours Off
    Eco-format Off
    P-NR Off
    Intelligent Frame Creation On/Off
    16:9 overscan Off
    R-gain +1
    G-gain -2
    B-gain +4
    R-cutoff 0
    G-cutoff 0
    B-cutoff +2

Bu arada yukarıdaki ayarlar neredeyse THX le aynı, editör yalnızca RGB değerlerinde ufak bir ayar yapmış o kadar. Bir de sharpness i 5 ten 0 a çekmiş.

Selamlar

-Daha öncede yazmıştım;200KM fix tarife değil diye bunun günümüzde yolu 1000KM ye kadar çıkıyor!
    zaten PDP ler bir kaç bin KM sonra kendisini belli eder,200/500 saatle pek bir şey olmaz,ayrıca bu işte en iyi
    neticede Pio da alınıyor özellikle G8/9 larda
    Pany lerde ise bu değişim belirsiz gibi,örneğin geçen sene V1x lerde Black-lever kazası yaşandı! gerçi buda tam
    anlaşılmadı,ancak panel işinde 1 sene geçtimi modelde eskiyor panelde eskiyip unutuluyor!

-Flatpanels benim genelde tarafsız bulduğum Sitelerdendir!
    Bende bazen çeşitli Site veya yabancı kullanıcılardan settngs ler alıp uyguluyorum nedir v.s diye!
    dolayısıyla sende bunları uygulayabilirsin! beğenmezsen Defaulta yeniden dönersin veya kendin set edersin v.s

-ANCAK bu Sitelerin bazıları hatta çoğu Prof.ISF benzeri set ediyorlar panelleri(bunları genelde yazmıyorlar)dolayısıyla
    sizler ondaki neticeyi alamazsınız!!
    Bu site ise sanırım bunu ISF olarka değilde normal settings ile yapmışlar,zatendaha öncede yazdığım gibi VT ler de Colour-accuracy
    çok iyi ve fazla ellemeye gerek yok!(özellikle Cinema Mode ile THX Mode) örneğin sende Prof.2 ye bu sitenin değerlerini yükle ve
    Prof.1 ve diğer Mode larla takip et,dediğim gibi VT ler bu konuda mükemmel

-ANCAK burada esas olan FILM izleme modudur! Cinema/THX/Prof1.2 önemlidir!!!
    "NORMAL MODE" uda SD/HDTV için(FILM hariç!!!)kafana göre ayarla,ama yine aşırı değerlere çıkma,diyorum!!!

Kolay gelsin+

NOT; Gain/CutOff ları Test cihazıylamı yapmışlar,yoksa çıplak gözlemi yapmışlar bu belli değil!!
    Normalde bu ayarlar Test cihazı ile yapılır(Gamma dahil) ancak sen yinede uygula ve FILM lerde izle!!!

+

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albani -- 13 Temmuz 2010; 20:09:36 >

• Eyvallah Albani, sağol.
  • paul arkadaşım. bu tvde plazmalara özgü ekranda parlama,yani ayna gibi kendi görüntünü vs görme gibi yansımalar da var mı? ben malesef inceliyemeden bizim tv teknosaya geri döndüğü için meraktan... teşekkürler
  • quote:

paul arkadaşım. bu tvde plazmalara özgü ekranda parlama,yani ayna gibi kendi görüntünü vs görme gibi yansımalar da var mı? ben malesef inceliyemeden bizim tv teknosaya geri döndüğü için meraktan... teşekkürler

Benim kullandığım yer çatı odası olduğu için, zaten loş. Dolayısıyla karşıdan bir pencere görmüyor. Yansıması şu haliyle çok çok az diyebilirim. Ama yabancı değerlendirmelerde de yansıma oranının gayet az seviyede olduğunu okumuştum. Özellikle geçen seneki plazmalara göre de gündüz izleme durumunda ciddi bir iyileşme olduğu belirtiliyor.
  • merhabalar arkadaşlar.

panasonicliler belki hatırlar beni.( sayın albani kesin hatırlar başını çok ağrıtmıştım :))1,5 sene önce sayın albaninde verdiği desteklerle 46G10 Plazmamı almıştım.hatta aynı anda apartmandaki bir komşum benden görüp

aynısını sipariş etmişti.

bunları şu nedenle yazdım.uzun süredir yazdıklarınızı okuyorum.ancak belki dah aönceki yazılarımı okuyan varsa bu plazma ve lcd lerin mutlaka UPS ile çalıştırılması gerektiğini ben defalarca yazmıştım.

çünkü bizim memleketin voltajına güven yok.

o kadar para verip plazma alıyoruz 300-400 daha verip iyi bir ups almamanın mantığı nedir ben bunu anlayamıyorum.

benim plazma her gün yaklaşık 11-12 saat açık kalıyor evde.ilk aldığım günden bu yana tunçmatik 2500 mamp.lik ups ine bağlı.benle aynı anda alan arkadaşım gerek görmedi ups'e.

3 gün önce ne oldu? pazar sabahı voltaj dalgalanmasından dolayı tv kapanmış ve bir daha açılmamış.beni çağırdı eve.gittim baktım tv nin açıp kapama tuşuna basıyorsun tv ye hiç elektirk bile gelmiyor.

istanbul bilişim servisi gelmiş tv yi istanbula geri gönderceklerini ama garanti dışı olduğunu çünkü elektirk dalgalanmasından dolayı olan arızalar garanti dışıymış doğal olark.şimdi arkadaş kafasını duvarlara vuruyor

senin sözünü dinleseydim keşke diyor.o sabha benimde tv açıktı ama ben anlamadım bile elektriğin kesildiğini.UPS en az 20-25 dk götürüyor tv yi.

ups i devamlı açık bırakıyorum hiç kapatmyıorum.tabiki buda her ay elektrik faturasına 20-25 tl ilave olarak yansıyor ancak ben buna razıyım.çünkü plazmamın başına birşey gelemesini istmeiyorum.

sizin yeni aldığınız VT serileri tabiki benimkinden çok daha pahalı ama siz siz olun tv lerinizi mutlkaka iyi bir UPS ile çalıtırın.

söylemeyi unuttuğum şey ise Paulbroke arkadaşımın dediği gibi mutlaka iyi bir akım korumalı prizle plazmanızı çalıştırmanız.ben her ikisiyle sistemimi iyice koruma altına almış bulunmaktayım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drangelman -- 16 Temmuz 2010; 8:36:10 >

• Ben ilk Pioneer imden beri Belkin in akım korumalı çoklu prizlerini kullanıyorum. Voltaj dalgalanmalarına karşı koruması var. Özellikle elektrik gittikten sonra ilk geliş anında voltaj aşırı yükselebiliyor. Bu da hassas cihazlar için en zararlı durumlardan birisi. En son 2 sene önce yine belkin in pure av serisinden 8 soketli ürününü almıştım. Çok memnun kaldığımı söyleyebilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi paulbroke -- 7 Ağustos 2010; 0:41:55 >
  • arkadaşlar günaydın. sonunda yeni tv geldi,teknosa yenisi ile değiştirdi. gece kurduk,görüntü çok hoşuma gitti. 3D yayın yapan Eurosport+panasonic ortaklı bir tv kanalı varmış. bunu nasıl seyredebiliriz? bilen var mı? 50dolar civarında yıllık bir kartı varmış diye duydum.
    2. sorum: external portable hard disk (640GB Samsung) USB den bağladım, içinde seyredeceğim bluray filmler var. ancak içeriği hem tv den hem de bluray player dan göremedim. bunun bir ayarı var mıdır? teşekkürler...
  • hakkaten son plasmalardada burn in soru oluyor mu ya

birsürü led tv baktım ettim
    sanırım sonunda bunu almaya karar verdim
    şimdide burn-in sorununu okudum

ekranda görüntülerin bi kısmı yanık vaziyette kalıyor ve gitmiyor mu ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lmarion

hakkaten son plasmalardada burn in soru oluyor mu ya

birsürü led tv baktım ettim
    sanırım sonunda bunu almaya karar verdim
    şimdide burn-in sorununu okudum

ekranda görüntülerin bi kısmı yanık vaziyette kalıyor ve gitmiyor mu ?

burn in olayı senin dediğin gibi kalıcı dır ve gitmez.Forum da bir çok yerde anlatılmıştır.

+bu başlığı okursanız vt20 hakkında detaylı bilgi bulursun.

Burn in kasarsan PIO da bile oluyor ancak baya baya kasman gerekir.

Bu risk panny de daha fazladır.PIO ya göre daha çabuk olur.

plazma alacakların şunu iyi anlaması gerekir ki alete iyi birşekilde bakmak gerekir.Tıpki arabanıza baktığınız gibi.

mesela film seyrettikten sonra 20-30 dak. görüntü ekrana full yayılarak tv açık olmaıdır.Hatta Albanez dayı bunu bir çok kez açıklamış vede anlatmıştır.

burn in ve image retantion (IR) genelde ilk 200 vede artık tv ye göre değişyor ilk 500 saatte bile olabilme riski yiksektir.

+LCD de bie bu olay ilk saatlerde olur olambilir olma riski vardır.Tabi bu palazmaya göre biraz daha düşüktür.

ancak TV ye bakacaksan,dikkatli tabiki VT20 V20 alabilirsin.

2010 daki en balaşarılı tv lerdir.

saygılar

• Böyle pahalı bir tv yi aldıktan sonra bakmamak mümkün mü ?

Peki ilk 200 saatten 500 saatten sonra burn in olma olasılığı azalıyor mu ?

Diyelim tv yi aldım, 1 saat strateji oyunu oynadım, ekranın köşelerinde belirli menüler hep durdu, sora çıktım ana menüye döndüm. Şimdi bu görüntüler ekrana yapışacak mı ?

Bir başka soru.
    Televizyonu kullandıktan belirli bir zaman sonra sağında solunda tv ikonu olmayan kayıttan bir belgesel tarzı değişken birşey açsak faydası olur mu ?
  • arkadaşım

burin riski herzaman vardır.

Bu risk tv ilk 200 saatte yüksektir.Sonrada kullanıma göre olabilir.

+tv ilk alındığında şu kadar saat oynarsan birşey olmaz şu kadar süre oynarsan olur diye birşey yoktur.

tv ilk geldiği zaman ilk 200/500 saatde dikkat edeceksin.Renk/aydınlık/keskinlij ayarlarını düşük tutacaksın.

tv nin kullanım kılavuzlarında ilk 200 saat için bir uyarı yazısı zaten vardır.Bu süre tv deki gazın alışma süresi olarak kabul edebilirsin.

Ancak bu 200 saat sacede PIO için tam olarak doğrudur.

PIO da kullanılan panel/sistem/gaz farklıdır.

Bu sayfada bununla ilgili Albanez dayı nın küçük bir açıklaması var.Bir kaç mesaj yukarda.

Bu risk bir tek PIO da azdır.Yok değildir.Hep vardır.

• Beyler iyi akşamlar

-Sanırım TF/DH de bin defa yazdım;"ÖZELLİKLE" PDP kullananlar,Voltaj sorunlarından etkilenmemek yada minimum etkilenmek
    için Voltaj Regülatörü kullansınlar,UPS leri ben genelde tavsiye etmiyorum!!! sadece On-Line UPS ler OK dir ama bunlar biraz pahalıdır!

-Bazı bölgelerde siz belki farkına varmıyorsunuz ama 170-180 ile gece 230-250 ler arasında oynuyor Dansöz gibi
    PDP ler ciddi etkilenir,LCD ler o kadar fazla etkilenmez ama LCD leride korumak gerekiyor!

-Panelin bağlı olduğu tesisat adam gibi olmalıdır,Bina eski ve adam gibi değilse o zaman çağırın iyi bir Elektrikçi ustası o prize
    gerçek topraklamalı priz yapsın ve sigortadan ayırsın v.s
    --Akım Koruma(kaliteli olsun,dandik grup prizler kullanmayın!)Grup prizlerini kullanın+gerekiyorsa Voltaj Regülatörü kullanın,prizde
    yukarıda ayzdığım gibi adam gibi olsun

-Sn.Drangelman arkadaşı elbette iyi tanıyorum,eski Pany ci oldu kendisi arkadaşının panelinde PWB uçmuş,yenisini takacaklar,
    umarım yüksek fiyat çekmezler!!ama MB yide etkilemiş ise MB de değişir hatta Invertor v.s yani sistemi uçurmuşta olabilir!!!
    o zaman bütüm elemanlar değişir ve bunlar elbette Garanti haricidir bütün üreticilerde

-Bugün USA da bile bir çok insan ya V.Regülatörü yada On-Line UPS kullanırlar özellikle PDP lerde,NEDEN!!

-Panellerde herifler dandik Çin malı PWB kullanıyorlar artık,Hitachi Trafolar yok artık!!veya diğer çok kalite Japon Trafolar!
    Panel tip TV ler elektriksel durumlardan ciddi etkilenirler,ve çabuk uçarlar!!

++++
    BURN-IN;bunun içinde bin defa yazdım,örnekler verdim v.s PDP kullanırken size ilk lazım olacak şey Şanstır
    şansınız yoksa 3 günde de Burn-in oluşur,kaldıki bir arkadaşta yukarıda görürsünüz çok kısa sürede oluştu!
    İkinci dikkat edeceğiniz husus ise Game olayında dikkat etmek!!Logoların uzun saatler boyu aynı kanalın kalması v.s
    gibi durumlardan kaçınmak,zap yaparak sürekli

++
    Satıcılar ve bazı bu işi bildiğini sananlar,aynen Retention konusunda sallıyorlar,ne düzelen nede iyileşen hiç bir şey yoktur son 10 senede
    bu konuda;Pany de oldukça "sabıkalı" bir üreticidir bu konuda LGE ile birlikte,Samy biraz daha masum
    Bu işi tam değilse bile oldukça aşan ise bir tek Pio dur ancak ondan da olabiliyor,ama oran olarak Pany den çok ciddi manada
    düşüktür!

Dolayısıyla PDP alacaklar bunları bilsinler lütfen,yada kafaları rahat değilse hiç bulaşmasınlar PDP ye e gidip LCD alsınlar!!hoş onda da Retention
    olur/olabilir(özellikle kenar veya alt-üst bar ları sürekli boş izlerlerse ve Modül de Samsung S_PVA ise aynen oluşur Retention!

4;3 kesinlikle izleme yapmayın ne PDP nede LCD lerde!!!
    FILM lerde alt-üst bar boşluk "saatler" boyunca izlemeyin!! sonrasında ne yapılacağını yine geçmiş msg larımda anlattım!

++
    PDP kullanmayı bazı insanlar CRT gibi özellikle SD izlemek ve her bir şeyi yapmak için alıyorlar(aslında bu kriter Yalnıştır,ama TR de şartlar
    bunu gerektiriyor kimilerine!)dolayısıyla çoğu şeyide atlıyorlar,zor sanattır PDP kullanmak,yani LCD gibi bas gaza gitsin olayı olamaz PDP lerde!
    Heleki PDP niz Pio da değilse işiniz biraz daha zordur,dikkatli kullanım şarttır,zorlamaya gelmez PDP ler!

+

Not;Sn.Bonsai nin o kırmızıyla yazdığı imzasını şimdi farkettim,ama çok doğru bir tesbit+bizim Mert in(Caution)imzasıda dahada doğru bir tesbit
    her ikisine "imza ödülü" verilmelidir bence,özellikle Mert in imzası panel dünyasını güzel anlatıyor çok kısa bir cümleyle,ama siz üreticilere bakarsanız
    herifler bu dünyayı aşmışlarda taa Marsa filan gitmişler bu panellerle,yani her tarafı hatalar dolu "klasik" panelleri herifler Marsa uçurmuşlar yaw

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albani -- 6 Ağustos 2010; 19:42:26 >

• quote:

Orijinalden alıntı: albani

++
    PDP kullanmayı bazı insanlar CRT gibi özellikle SD izlemek ve her bir şeyi yapmak için alıyorlar(aslında bu kriter Yalnıştır,ama TR de şartlar
    bunu gerektiriyor kimilerine!)dolayısıyla çoğu şeyide atlıyorlar,zor sanattır PDP kullanmak,yani LCD gibi bas gaza gitsin olayı olamaz PDP lerde!
    Heleki PDP niz Pio da değilse işiniz biraz daha zordur,dikkatli kullanım şarttır,zorlamaya gelmez PDP ler!

+

Üstadım, kabul ediyorum ben kaşınıyorum, ama sen de maşallah hemen hemen her yorumuna bir Pio sıkıştırıyorsun, senin de kaşımaya üstüne yok valla :) sanırım bayram sonuna ancak bütçe ayırıcam umarım bulabiliriz şu Pio'dan :)
    Üstadım , aslında regulator PDP olsun olmasın her eve lazım, hatta apt ya da bina girişine olsa daha da güzel olur. Biz de bir çok mülterimize söylüyoruz bunu. Daha 1 tane alanı görmedim :D
    Mübarekler gavur ölüsü gibi. 5kw lik bir regulator almaya kalksan nereye koyacaksın. daire sigortaları genelde dış kapının üstünde , dolapların içinde vs vs. ve birde o zırıltı sesi. ne kadar az da olsa sessiz olduğu zaman kulağı tırmalar. Ev kendinin olacak , elektrik tadilatıyla balkona felan almak lazım regulatörü, klima dış ünitesi gibi asacaksın duvara
    bu durumda sanırım en akıllıca yötem UPS , olmadı kaliteli, korumalı priz de yüksek akımları keseceği için bir çözüm olabilir diye düşünüyorum , haddim olmayarak.
    saygılar

• Kardeş Pio işi özeldir vede hala günceldir özellikle UK/USA/Canada da,2.eller ciddi kapışılıyor!

TR de ise,yine durum aynen böyledir,birisi satışa çıkarsın,anında kapılıyor

Örnek içinse,aslında konu/durum v.s gerektirdiği için veriyorum;özellikle PDP kullanımında bizde ciddi yanlışlıklar söz konusu
    kullanıcılar arasında,birde Satıcılar Gazı verince ki bunlarda külliyen yalan-yalnış şeyler tabiki!!

-Voltaj sorunu dünyanın her yerinde vardır ve bunu USA da bile örnek vererek anlattım!!(özellikle PDP kullananlar bunu alıyorlar)
    -On-Line UPS ler güzel ve en doğrusudur,ama pahalıdır,ses olayıda vardır kapasite büyüdükçe ve özel bir yer ister!
    -Line-interactive UPS leri ben tavsiye etmiyorum!!
    Doğrusu normal bir Voltaj Regülatörüdür,ama piyasada seçenek yok gibi sadece Tunçmatik var diye biliyorum,bende 1KWA lık olanını
    kullanıyorum 500W lık olanıda var ama o biraz dandik,ben onuda kullandım 1 sene kadar,sonra ses yapmaya başladı!

-Panel ile birlikte zaten o prize bir sürü cihaz daha takılıyor! adam gibi bir priz+kaliteli grup priz+tabiki Voltaj Regülatörü

++
    Senin bahsettiğin Daireye Trafo işide güzel ve doğru bir seçenektir,ancak günümüzde evlerde en başka klimalar ve diğer elektrikli aletler
    oldukça fazla 5/10KWA bunlar için yetersizdir!!! 15/20KWA ister buda büyüklük ve mekan durumu+ses yapma/havalandırma durumları v.s
    oldukça zor oluyor bazı Daireler için!
    Apt.içinde zaten kimse bu işi bilmiyor yada aklına bile gelmiyor,bunu uygulamak çok zor!

+
    bizim burda voltajlar kötü,gerçi şimdilerde biraz toparladı ilave Box lar devreye girince ama yinede kışın 200/195 lere düşüyor,arıyorum TEK ve
    voltaj 200/195 olduğu zaman bana dedikleri .......abi 200 normaldir,sen bunu bulduğuna şükret......

Sonra üst kattaki Apt.sahibi ben arıyor .....abi voltajı bir ölçermisin,bizim klima ılık üflüyor.... diye bana soruyor(Kış durumu bu)Mitsu.Elec.
    200Volta gelince aynen şişiyor

Bizim memlekette Elektrik işi hem sakat hemde voltajlar çok çok kötü,kesinlikle adam gibi birde regüle edilemiyor ana çıkıştan v.s v.s
    Bir dünya insanıun özellikle Kartlı ve hatta mekanik cihazları yanıyor

+

6090 için rakam 9,5 ile 10,5 arasında oynuyor,neden oynuyor bilmiyorum açıkçası!Orhan müşterimi seçiyor ne
    hani merak eden varsa rakamda budur!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albani -- 7 Ağustos 2010; 12:27:53 >

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.