Şimdi Ara

Panasonic 50VT20 3D Plazma - Değerlendirmeler, Ayarlar (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
222
Cevap
1
Favori
22.793
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: astramastra

capacitynin orta yerine küçük bir sinema odası yapmıştı Pana 65" i orda izleme şansım oldu 10 dk.lık bir 3D demo gösterimi yapıldı.
    imkanınız varsa ve yer müsaitse 50" e göre daha tercih edilir bir ürün.

quote:

Orijinalden alıntı: cheetos66

bir merak ettiğim konu da şu arkadaşlar. hiç 65vt20 modelini gören inceleyen var mı? 50vt20 ile yaklaşık arasında diagonal 38cm civarı büyüklük farkı var. netlik oldukça düşer mi? forumdaki yazılanlardan 3D için daha büyük ekran öneriliyor. bu arada fiyatı da 5000tl daha fazla... sizce değer mi? bende salon büyük olunca biran için düşünmüştüm. teşekkürler...

Oradaki 103" lik bir plazmaydı.Hele o olimpiyat açılış showundaki konfetiler sanki içeride atılıyorduGözlük camına gelen sular ise bambaşka

O demo izlenimi sonrasında 50VT deneme şansım oldu aynı demo disk ile ama büyük inç kadar ki etkisi yoktu.Bu yüzden imkanınız var ise 65" tercih etmeniz keyif açısındanda faydalı olacaktır.

• quote:

Orijinalden alıntı: prosecutor

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-ev-elektronigi-televizyon-plazma-tv-tx-p50vt20e-panasonic-plazma-tv-127-cm-28711792/detay

3300 tl inanılmaz fiyat

Yozgat il sınırları içine vergi yok anlaşılan, serbest bölge

• @ paulbroke

ses sisteminiz THX destekli mi? alacağımız HomeTheatre THX olursa mükemmel bir kombinasyon oluşturur mu Vt20 ile? 500 saat kullanımı geçtiniz mi? ya da 1000? paso full hd filmler mi izlemek lazım ilk 1000 saat? teşekkürler..
  • merhabalar, 50vt20 yi tam almaya karar vermişken -bu sabah teknosadan almayı düşünüyordum- gece yabancı forumlara bakarken panelle ilgili mide bulandırıcı bir sıkıntı olduğunu farkettim.
    http://www.avforums.com/forums/plasma-tvs/1274308-panasonic-vt20-owners-blur-pan-shot-issues-part-1-a.html

deniyor ki, özellikle futbol görüntülerinde kamera pan yaparken ekranda, kimilerinin "motion blur", kimilerinin "artefacting" dediği bir sıkıntıdan bahsediliyor. Çoğunluk bu sıkıntıyı farketmiş, iade edenler, etmek isteyenler var. Hatta bazıları kabul edilemez diyor.

Albani ve diğer bilgili arkadaşlar bi bakabilirler mi acaba. Forum İngiliz kökenli, sanırım paneller de buradakilerle aynıdır. Sorunun firmware ile hal olamayacak bir şey oduğunu yazmış bazı işi bilenler? Yani diyorlarki değişim yapsanız da aynı dert devam edecek, bu paneli böyle kabul edin!

Bizim memlekette panlel tv'si olmayan sanırım bi ben kaldım. Bu kadar bekledikten sonra şu meşhur Pioner Kuro'ya yaklaşan bir PDP olduğu söylenen vt20 ye karar kılmışken şimdi naapceğiz. Futbol meraklısı değilim, tv yayyını ve film izleyeceğim. Sanırım hareketli sahnelerde sıkıntı oluyor. Ama bütün incelemelerde en iyi motion handling yapan panel diye anlatılan cihazda bu nasıl gözden kaçmış anlamadım doğrusu.

• quote:

Orijinalden alıntı: resetit

@ paulbroke

ses sisteminiz THX destekli mi? alacağımız HomeTheatre THX olursa mükemmel bir kombinasyon oluşturur mu Vt20 ile? 500 saat kullanımı geçtiniz mi? ya da 1000? paso full hd filmler mi izlemek lazım ilk 1000 saat? teşekkürler..

Ses sistemim derken, Onkyo receiver THX destekli fakat definitive hoparlörlerde bu destek yok dolayısı ile THX destek "yok" oluyor.
    Tamamen THX destekli bir sistem için kullandığınız kabloların, receiver in ve hoparlörlerin de bunu desteklemesi lazım. Tabii en önemlisi seyredeceğiniz materyalin de THX ses kaydı ile kaydedilmiş olması lazım. Ancak o zaman bu özellik tam anlamıyla bir şey ifade eder.
    Kullanım sürem 500 e yaklaşmıştır herhalde. İlk 200 saate kadar ekranda logo kalmayacak görüntü formatları eşliğinde SD kanalları da seyredebilirsiniz. Ya da benim tercihim gibi; sadece bluray ile bu süreyi geçirip sonra yine dikkatli kullanma alışkanlığını elden bırakmadan istediğiniz materyali seyredebilirsiniz.
    Özellikle ekranda iz kalması konusu,bu tip konularda sürekli hatırlatılmıştır. Devamlı aynı kanalı ve logosunu ekranda açık bırakmayın, üst alt siyah bar oluşan filmlerden sonra mutlaka paneli 1 saat kadar logosuz bir yayında açık bırakın..gibi. Biraz önce 2 saatlik Kill Bill 2 yi izledim. Bitiminde ekrana ın üst yarısında ve alt yarısında bu siyah barların sınırı iz halinde kalmıştı. Sonra Cartoon Network diye bir çizgi kanal var onu açtım (ZOOM3 moduyla) 5 dakika sonra bu çizgiler yok olmuştu. Plazmalarda maalesef belirli disiplinlere uymak gerekiyor.
    Geç bir cevap oldu..özür dilerim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi paulbroke -- 5 Eylül 2010; 13:15:51 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ortoerdo

merhabalar, 50vt20 yi tam almaya karar vermişken -bu sabah teknosadan almayı düşünüyordum- gece yabancı forumlara bakarken panelle ilgili mide bulandırıcı bir sıkıntı olduğunu farkettim.
    http://www.avforums.com/forums/plasma-tvs/1274308-panasonic-vt20-owners-blur-pan-shot-issues-part-1-a.html

deniyor ki, özellikle futbol görüntülerinde kamera pan yaparken ekranda, kimilerinin "motion blur", kimilerinin "artefacting" dediği bir sıkıntıdan bahsediliyor. Çoğunluk bu sıkıntıyı farketmiş, iade edenler, etmek isteyenler var. Hatta bazıları kabul edilemez diyor.

Albani ve diğer bilgili arkadaşlar bi bakabilirler mi acaba. Forum İngiliz kökenli, sanırım paneller de buradakilerle aynıdır. Sorunun firmware ile hal olamayacak bir şey oduğunu yazmış bazı işi bilenler? Yani diyorlarki değişim yapsanız da aynı dert devam edecek, bu paneli böyle kabul edin!

Bizim memlekette panlel tv'si olmayan sanırım bi ben kaldım. Bu kadar bekledikten sonra şu meşhur Pioner Kuro'ya yaklaşan bir PDP olduğu söylenen vt20 ye karar kılmışken şimdi naapceğiz. Futbol meraklısı değilim, tv yayyını ve film izleyeceğim. Sanırım hareketli sahnelerde sıkıntı oluyor. Ama bütün incelemelerde en iyi motion handling yapan panel diye anlatılan cihazda bu nasıl gözden kaçmış anlamadım doğrusu.

Evet bu sıkıntı sadece Avrupa değil serinin Amerika ürünlerinde de sık sık dile getirildi. Özellikle 50hz normal yayınlarda SD olsun HD olsun ve yine özellikle futbol maçlarında bu sıkıntının ortaya çıktığı belirtiliyor. Motion Handling konusunda Panasonic yetkilileri I.F. Creation özelliğinin açılması ile bu sıkıntının giderileceğini söylüyorlar. Tabii bu yanıt kullanıcıları tatmin etmiş değil. Çünkü bu özellik bir çok kullanıcının istemediği fazlaca yumuşak bir etki yaratıyor görüntüde (ben seviyorum o ayrı, düşük fps bir oyunu 60 fps de oynamak gibi) Ama dediğim gibi bir çok kullanıcı da özellikle filmlerde oluşan bu extra yumuşaklığın orjinal film hareketliliğini öldürdüğünü düşünüyor.
    Benim bu bahsedilen şikayet hakkındaki tecrübem şudur, ilk bu futbol özelinde şikayeti okuduğumda NTV sporu açtım SD olarak bir maç izledim. Özellikle top hızla yarı sahayı geçince yani kamera da topu hızla takip edince orta yuvarlak çizgisi bu hızlı hareket anında 2-3 gölgeli gibi oluyor deniyordu. Ayrıca topunda aynı şekilde sanki 2-3 top üst üsteymiş gibi hareket ettiğini, hatta futbolcularda da bu kopya etkisinin olduğu söyleniyordu. Ben orta yuvarlak çizgisindeki bu titremeyi diyeyim, hafif de olsa farkettim. Ama diğer top ve futbolculardaki bu kusur benim panelde görünmüyordu.
    Daha sonra geçenlerde artık paneli iyice kullandıktan sonra yine bir futbol maçı açtım orta saha yuvarlak çizgisindeki bu titreme-gölgelenme artık yoktu. Nasıl yoktu bilemiyorum?
    Belki de panelin piksellerinin iyice alışması ile ilgili olabilir. Onu haricinde hiç bir SD materyalde bu kusura rastlamadım. Cartoon Network da sürekli hızlı sahneli çizgi filmler dönüyor. Burada da bu şikayeti görmedim. HD filmleri hem 24 hz hem 60 hz izledim yine bu sıkıntıyı yaşamadım. Özellikle bu forumlarda Sin City gibi siyah beyaz filmlerde bu sıkıntı bariz belli oluyor dendi. Onu da blu ray formatında izledim hiç bir hareket kusuruna rastlamadım.

Tabii bunlar benim tecrübelerim, insanların eline ne tür paneller geçmiştir ya da tümünde vardır da kimisi daha kusurlu mudur bilemiyorum. Albani dönerse bir de onun yorumuyla dinlemek lazım.
    Ben kendi adıma bu kusurla rahatsızlık verecek derecede karşılaşmadım. Benim bu paneli alış nedenim zaten SD yayınlar değil, PS3 ve blu ray filmler. Dolayısıyla bu kullanım alanlarında panel bence çok başarılı. Eğer bahsedilen kusur gerçekten varsa benimle çakışmadı..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi paulbroke -- 5 Eylül 2010; 13:40:35 >

• panasonic kit vtbdt300 olarak satılan paketteki panel vt20 herhalde değil mi. Vatanda ürün kodu böyle gözüküyor da şaşırdım ben de.
  • arkadaslar bende bugun ıb den vt20e almıs bulunmaktayım 50 ınc
  • arkadaşlar bende bu modeli alacağım. Su anda 42 inc samsung q7 kullanmaktayım. PS3 te özellikle fifa da performansı nasıl acaba. LED ile bunun arasında kaldım. Marketlerde baktığımda LEDlerin parlaklığı renkler daha canlı gibi. Bir plazma kullanıcısı olarak tam arada kaldım. Birkaç yorum alabilirmiyim..
  • quote:

Orijinalden alıntı: abscess

arkadaşlar bende bu modeli alacağım. Su anda 42 inc samsung q7 kullanmaktayım. PS3 te özellikle fifa da performansı nasıl acaba. LED ile bunun arasında kaldım. Marketlerde baktığımda LEDlerin parlaklığı renkler daha canlı gibi. Bir plazma kullanıcısı olarak tam arada kaldım. Birkaç yorum alabilirmiyim..

Fifa 11 in PS3 demosunu 50vt20 ile bir kaç gündür oynuyorum, demoyu gayet başarılı buldum. Panelin oyun performansı da gayet üst düzeyde. Bu panelden hemen önce Samsungun 8000 serisi 3d tvsini almıştım, onu iade sebeplerim başkaydı ama onun da oyun performansı gayet iyiydi. Bir fark var Samsung vivid dediğimiz olması gerekenden daha canlı renkler kullanıyordu, beğenip beğenmemek kişiye göre değişir. 50vt20 ise özellikle THX modunda daha doğal bir renk paleti sunuyor, ben bunu daha çok seviyorum, daha doğal buluyorum. 5 senedir Pioneeer plazma seyrettiğim için plazma renk konusunda bana daha doğal geliyor. Ama dediğim gibi iki panelde de oyun akışkanlığı çok başarılı ( note : yalnız samsungun default ayarlarında keskinlik değeri oyun için bile olsa çok abartılı yapılmış, mutlaka düşürerek kullanmak lazım.. yoksa çok sırıtıyor)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi paulbroke -- 21 Eylül 2010; 14:45:30 >

• cok teşekkürler
  • arkadaşlar dün bestBuy'dan 50"vt20 siparişimi verdim. 1000 tl indirime girmiş bu arada düşünenler için cazip bir indirim. BlueRay Player, 2 gözlük, hdmi kablo ve tv 5999TL. Cumartesi yada pazar günü kuracaklar kısmetse. Kendi fikirlerimi izledikten sonra paylaşırım.
  • merhabalar,
    bir haftadır 50vt20 kullanıyorum, eski televizyonum olan LG 42LH7000 LCD-TV yi de yanına koydum, deneme yapıyorum...
    genel yorumumu yakında burada sizinle paylaşacağım...

şimdilik sizlere faydası olur diye bir kaç fotoğraf yükledim... umarım işinize yarar...

resimleri buraya ekleyemedim, forumun resim yükleme olayını da bulamadım, o yüzden albüm olarak aşağıda verdim...
    bu arada soldaki 50VT20, sağdaki 42LH7000

Albüm olarak link...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gilkerh -- 24 Eylül 2010; 21:07:13 >
  • arkadaşlar VT20 ve diğer pany serilerinde hızlı sahnelerde bir problem var!!!
    ben bunu önce maçlarda hissettim; kaleci topla degaj yaptığında yani top hızlı giderken, ekranda sanki 2 tane top varmış gibi görünüyor...

IFC denilen bi özellik var plasmada, yani 600Hz görüntü işlemi (reklamlarında olan) onu kapatınca olay çözülüyor ama o zaman da görüntüdeki akışkanlık gidiyor, ben hiç hoşlanmadım bundan...

AVSforumlarında bununla ilgili binlerce cevap yazılmış konular var... oradan anladığıma göre sorun 50Hz görüntülerde, yani PAL sistemi olan yayınlarda... kısacası avrupadaki yayınlarda hep aynı problemi yaşıyor insanlar...millet bu sorunu panasonic'e mail olarak yollamış ancak onlar bunlar olur gibisinden cevaplar vermişler hepsini okudum ve sinirlendim açıkçası... çünkü bu kadar para veriyorum ve hareketli sahnelerde (TV/Maç yayını için) problem yaşamak hiç hoş değil.

ayrıca kontrol ettim panasonic'in sistesinden en son firmware update şubat 2010 tarihinde yayınlanmış... insanlar özellikle 5. 6. aydan sonra çok mail yollamışlar bu sorunla ilgli ama görünen o ki panasonic bununla ilgilenmiyor...!!!!

• quote:

Orijinalden alıntı: gilkerh

arkadaşlar VT20 ve diğer pany serilerinde hızlı sahnelerde bir problem var!!!
    ben bunu önce maçlarda hissettim; kaleci topla degaj yaptığında yani top hızlı giderken, ekranda sanki 2 tane top varmış gibi görünüyor...

IFC denilen bi özellik var plasmada, yani 600Hz görüntü işlemi (reklamlarında olan) onu kapatınca olay çözülüyor ama o zaman da görüntüdeki akışkanlık gidiyor, ben hiç hoşlanmadım bundan...

AVSforumlarında bununla ilgili binlerce cevap yazılmış konular var... oradan anladığıma göre sorun 50Hz görüntülerde, yani PAL sistemi olan yayınlarda... kısacası avrupadaki yayınlarda hep aynı problemi yaşıyor insanlar...millet bu sorunu panasonic'e mail olarak yollamış ancak onlar bunlar olur gibisinden cevaplar vermişler hepsini okudum ve sinirlendim açıkçası... çünkü bu kadar para veriyorum ve hareketli sahnelerde (TV/Maç yayını için) problem yaşamak hiç hoş değil.

ayrıca kontrol ettim panasonic'in sistesinden en son firmware update şubat 2010 tarihinde yayınlanmış... insanlar özellikle 5. 6. aydan sonra çok mail yollamışlar bu sorunla ilgli ama görünen o ki panasonic bununla ilgilenmiyor...!!!!

İlginç bir saptama olmuş, çünkü yurtdışı forumlarda genellikle bahsedilen ISF kapalıyken bu hareketli görüntü sorununun olduğu, ISF açıkken ise bunun bir nebze azaldığı yönünde. Sizin bahsettiğiniz topun üzerinde meydana gelen çift görüntü (ya da görüntü işlemcinin topu netleyememesi) sorunu ISF den kaynaklanıyor. ISF ile yayın izlemeye alışırsanız kapalı konumda yayın size olduğundan daha az akışkanmış gibi gelir bu normaldir. Yayının gerçek hızı da zaten ISF kapalıyken alınır. ISF extra kare ekleyerek görüntünün daha yumuşak seyretmesini sağlar. Bu yumuşak hareket etkisinin yanında ISF kimi sahnelerde (hızla çapraz hareket eden top, veya düşen bir paraşütçü gibi) obje üzerinde titreme meydana getirebiliyor. ISF ile izlemek kimi kullanıcılarca tercih edilirken, bir çok kullanıcı da orjinal materyale müdehale olarak görüp, beğenmiyor. Genel olarak şikayet edilen husus ISF kapalıyken, 50 hz yayınlarda (buna kimileri HD yayını da dahil etmiş) özellikle futbol maçlarında hareketli kamera hareketlerinde oyuncuların, topun ve saha çizgilerinin 2li veya 3lü görülmesi.

Şu 50hz hareket problemini, ben de bugün dsmartı panele bağlayarak detaylı inceleyeceğim..durumu buradan paylaşırım.

Note: Panasonic in bu soruna yaklaşımı berbat ötesi, insanlarla alay eder gibiler...muhtemelen bu sorun bir firmware update i ile düzelecek gibi değil. Bu yüzden de tek yol bu panelleri geri çağırmak oluyor. Bu da Panasonic gibi ilk önceliği para olan bir firmaya uygun düşmüyor.

Firmware için ise ben daha 45 gün önce yeni sürümünü yükledim. Paneli alalı 3 ay oldu 3 defa firmware update i oldu. Panelin internet bağlantısını yapıp, menüsünden firmware güncellemeyi seçerseniz, cihaz son sürümü bulup yüklüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi paulbroke -- 29 Eylül 2010; 17:51:28 >

• Öğleyin 1 saat kadar ntv spordan maç özetlerini izledim. Ne IFC açık ne de kapalı herhangi bir titreme sorunu tespit etmedim. Gerek topun hızlandığı anlarda, gerek futbolcularda, gerekse saha çizgilerinde bahsedilen 2li 3lü görünüme tanık olmadım. Yalnız ben paneli aldığımda yine aynı kanaldan bir maç özetinde orta saha yuvarlak çizgisinin hızlı hareketlerde 2li gibi göründüğüne ben de şahit olmuştum. Ama artık bunu göremiyorum.
    Bir ara HD yayını da test eder, yazarım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi paulbroke -- 29 Eylül 2010; 17:55:33 >
  • şu anda dsmart ile star hd yi izliyorum, barcelona maçı var...

anlattığım durum aynen burada gözler önünde... isterseniz siz de şu an deneyin... sonuçta bu dediğim durum her an olmuyor, ancak topa çok sert vurulduğunda ve görüntü yandan verilirken belli oluyor... hatta şunu da ekleyeyim dikkat ettim, bu çift top görüntüsü en çok televizyonun orta-üst bölümünde oluyor... yani mesela kaleci degajı kullandı, top yükselirken televizyonun o bölgelerinde görülüyor...

ayrıca bugün eurosport hd kanalında bisiklet yarışı izliyordum, hareketli kamera bisikletçiye sabitlendiğinde, etraftaki reklam panoları ve bütün diger yana doğru hareket eden nesneler kesik kesik görünüyordu... yani sabit görüntüde sorun yok ama yana doğru kamera pan yaparken çok problem var... sanki 50hz lcd kullanıyorum gibi!!!!

bu televizyonu bütün inceleme forumlarını okuyup 1.sırada olduğu için paraya kıyıp aldım, şimdi ise bir türlü içime sinmiyor!!!

not: AVForums, VT20 nin Highly Recommended olan notunu Recommended olarak değiştirmiş ve orada problemi anlatmış !!!

*** bu arada bendeki popcorn cihazı ile bluray mkv leri 1080p/24 olarak izliyorum akışkanlık süper...
    yani kısaca bu TV, sadece ve sadece bluray izlemek için yaratılmış...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gilkerh -- 29 Eylül 2010; 20:58:12 >

• 30 dakikadır 50hz HD futbol maçı yayınıyla, paneli test etmeye çalıştım. Sonuçlar kısaca şudur;
    Hem ISF açık hem ISF kapalı "gilkerh" arkadaşımın bahsettiği topun ekranın üst orta bölümündeki hareketleri de dahil, top üzerinde herhangi bir titreme veya ikili görüntüye tanık olmadım. Hızlı kamera hareketlerinde de saha çizgileri ve futbolcular üzerinde yurtdışı forumlarda bahsedilen şikayetlere kesinlikle rastlamadım. Yabancı forumlarda şikayetçi olan kullanıcılar, HD maç yayınlarında çok bariz bir şekilde özellikle orta saha çizgilerinde rgb renklenmenin meydana geldiğini, kamera hızla sağdan sola giderken bu çizgilerin yanyana 2-3 çizgi gibi göründüğünü belirtmişlerdi. Ayrıca yine futbolcuların da,topun da hareket halindeyken ikili-üçlü göründüğünü yazmışlardı. Bu kadar bariz ifadeleri benim yakalayamama imkan ihtimal yok. Sadece hızlı kamera hareketlerinde saha çizgilerinde bir blur laşma - bulanıklaşma oluyor ama bunu Pioneer plazmada da izledim aynı şey onda da oluyor, gayet normal. ISF açıkken bir kere yakın bir futbolcu çekiminde futbolcu üzerinde titreme- gölgelenme meydana geldi ama bunun ISF nin görüntü işlemesinin bir kusuru olduğunu Panasonic de kabul etmiş. Bu husus panelin bir çok değerlendirmesinde de yer bulmuş. ISF ile izlemek yumuşak görüntü sunuyor (doğal anlamında söylemiyorum bunu) ama ender de olsa bazı sahnelerde bu algoritma bu tarz kusur verebiliyor.
    Benim kişisel tercihim, HD ve SD 50 hz yayınlarda ve tüm diğer blu ray ve oyunlarda bu özelliği kapalı tutmak yönünde.

Dediğim gibi 50 hz HD yayınlarda da ben bariz ve hayati bir hataya rastlamadım. Belki de bu kez panelim adına biraz şanslıyımdır..bilemiyorum.
    Herkese saygılar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi paulbroke -- 29 Eylül 2010; 22:40:34 >

• 50" vt20 yi 1 haftadır kullanıyorum. Benim gördüğüm, futbol maçlarında orta saha çizgisinde 2-3 lenme pan yaparken bazen oluyor. Bir de yakın plan insan yüzlerinde hareket ettiklerinde ten renginde bulaşma şeklinde bir bozulma yine bazen oluyor.
    Dikkatimi çeken bir şeyi bu paneli kullananlara sormak istiyorum. Görüntü modu THX seçtiğimde bazen ekranın sol üst kenarı boyunca sanki bildiğimiz film şeridindeki boşluklara benzeyen beyaz bir iz çıkıyor. Yanılmıyorsam tam ekran görüntülerinde oluyor. Yani alt-üst siyah bar olmadığında??
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.