Şimdi Ara

Panasonic 50VT20 3D Plazma - Değerlendirmeler, Ayarlar (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
222
Cevap
1
Favori
22.795
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ortoerdo

50" vt20 yi 1 haftadır kullanıyorum. Benim gördüğüm, futbol maçlarında orta saha çizgisinde 2-3 lenme pan yaparken bazen oluyor. Bir de yakın plan insan yüzlerinde hareket ettiklerinde ten renginde bulaşma şeklinde bir bozulma yine bazen oluyor.
    Dikkatimi çeken bir şeyi bu paneli kullananlara sormak istiyorum. Görüntü modu THX seçtiğimde bazen ekranın sol üst kenarı boyunca sanki bildiğimiz film şeridindeki boşluklara benzeyen beyaz bir iz çıkıyor. Yanılmıyorsam tam ekran görüntülerinde oluyor. Yani alt-üst siyah bar olmadığında??

THX modunda bazı yayınlarda bunu yapmasının sebebi aslında direkt THX le ilgili değil. 16:9 overscan özelliği bu modda kapalı geliyor. Bunu açık yaparsanız sorun kalmaması lazım.

• bu arada 50VT20 yi büyük bulanlar varsa (izleme mesafesi olarak),42 ve 46 inc'leri satılmaya başlandı...
  • Evet arkadaşlar, dün itibariyle Panasonic 50vt20 nin bendeki panelde de yer alan bir kusurunu tespit ettim.
    "Floating blacks"!...yani Dalgalanan siyahlar diyebiliriz.
    Üst ve altta siyah bar olan filmlerde ender de olsa görülen bu durum can sıkabilir. Özellikle benim gibi karanlıkta film izlemeyi tercih edenler için. Bunu "kimi koyu sahnelerde panel kendi kendine siyah seviyesinin değiştiriyor" gibi ifade edebilirim.
    Dün "Seven" blu ray i zilerken buna tanık oldum ( bu arada ne filmdi be kardeşim..) Özellikle bir sahne var ki, bu siyah değişimini hemen farkediyorsunuz. Brad Pitt'in katilin dairesini ayakla kırıp açtığı sahnenin sonrası. Kamera karanlık olan evin içinden kapıda-aydınlıkta duran Brad Pitt'i göstermektedir. Bu haldeyken kamera yavaş yavaş evin içine doğru geri çekilir. İşte bu sırada tüm karanlık siyahlar kademe kademe değişiyor.
    Bu hatayı bazı kullanıcılar, ortam algılayıcısının tamamen kapanmamasına bağlıyorlar. Bulunduğunuz odanın ışığına göre panel kendi kontrastını falan otomatik ayarlıyor ya işte o. Bu özelliği menüden kapatabiliyorsunuz ama dediğim gibi kimi yorumlarda bunun hala çalıştığı, özellikle karanlık sahnelerde bu siyah dalgalanmasının yaşandığına yer verilmiş. Yalnız işin tuhaf ve bir o kadar da insanı ümitsiz bırakan yanı şu; geçmiş senelerdeki panasonic plazmalarda da bu floating blacks in olduğu gerçeği. Yani bu durum bir firmware güncellemesiyle aşılabilir mi? Ya da yapılabilse bile Panasonic in buna niyeti olur mu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi paulbroke -- 13 Ekim 2010; 8:26:37 >

• yahu ne zor işmiş tv alması :) okuyrum okuyorum işin içinden çıkamıyorum .. panasonice doğru bir kayma oluşmuştu ama bu seferde ebatları ile alakalı sıkıntı oldu ablamda.... teknosa'da ellerinde var stoklarında olmasına rağmen ve diğer benzer pany lere baktık dışardan görüntü kaba baya .. acaba 50vt20 lerin dış kasası nasıldır .. alt modellerle benzeştiği kasa var mı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: paulbroke

5 senedir Pioneer plazma kullandığımdan olsa gerek, 15 gün kullanıp iade ettiğim Samsung 46C8000 led lcd den sonra bu paneli aldığıma çok memnunum.

Hayırlı uğurlu olsun arkadaşım. Ben de vt20 serisi ile Samsung 8000 serisi arasında gidip geliyordum. Senin bu sözlerinden sonra kesinlikle plazma almaya karar verdim. 42'' samsung lcd var ve özellikle oyunlar, filmlerde problem çekiyorum. Nedense akıcı gelmiyor görüntü. Yeni nesil lcd lerde de bu problemin devam ettiğini okudum birkaç yerde.
    Merak ettiğim .mkv dosyalarını sorunsuz usb den oynatabiliyor mu bu tv? Altyazılarda, türkçe karakterlerde herhangi bir problem var mı?

Selamlar...
  • Cuma günü akşam istinye park teknosada Dark Knight Blu ray olarak izledim bu modelde ve gerçekten görüntüsü güzel di ama, plazma olduğu için birde elektrik tüketimine bakayım dedim ağzım açık kaldı . 420-430 W gibi biseydi. Bir tv için cok fazla değilmi
  • ???
  • kocum o maximum degeri.
    alet ortalama 300-350w arasinda tuketiyor
  • Hocam bir inceleme sitesinde gördüğüm değerler,eminim işine yarar...

Out-of-Box After calibration
    Standby 0,3 W 0,3 W
    SD 374 W 190,4 W
    HD 374 W 190,4 W
  • Darty de deneme fırsatı buldum bu Plazmayı açıkçası tek kelime ile harika bir Plazma 3D performansı olsun görüntülerdeki mükemmellik olsun para olsa 1 dk düşünmezdim Panasonic yapmış arkadaş...
  • Konudaki tüm mesajları okudum ve Tv almaktan vazgeçtim. Teşekkürler...
  • Arkadaşlar iyicene kafam karıştı....

50 inc veya 52 inc bir lcd led yada plazma alacağım..3D destekli olması tercihim.

Kullanma amacım PS3 ( daha çok Futbol) ve ağırlıklı olarak Blu ray filmler olacak.

Samsung 42 inc Hd ready plazma kullanıyoruz. Ancak geçen gün çok beğenmediğim Philphs full HD Lcd televizyonda Blu ray Batman i izledim Görüntü mükemmeldi. Acaba PAnasonicin 3D destekli 50 in c Vt20 sinin parlaklık ve derinlik görüntüleri nasıl... Screenshot koyabilirmisiniz..

Teşekkürler
  • arkadaşlar 3d dedinizmi pana vt20 alacaksınız aynen gerisi boş
    vt20 ayrıca sd hd olarakta süğper+3d en iyisi bu diğerşlerini aynen geçin veya sony de olabilir
    ama en iyisi pana vt20
  • Slm arkadaslar. Motion blur olayı kesinlikle var gibi gozukuyor. Ozellike hareketli goruntulerde (futbol macları) SD yayınlarda pek problem yok gibi ama HD yayınlarda hersey apacık ortada malesef. Cift cizgiler, harelenmeler..mevcut. IFC acık oluncada dogal hareketlilik kayboluyor. Yazılımla cozumu olma ihtimali var mı yoksa cozumu yok mu gercekten?
  • 436xde kullanıyorum bütün mesajları okudum . Pioneer' in bu işi bıraktığı ve son 5090 lardan almadığım güne bir kere daha lanet ettim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozcaprica -- 27 Kasım 2010; 18:53:31 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: spiritual32

Slm arkadaslar. Motion blur olayı kesinlikle var gibi gozukuyor. Ozellike hareketli goruntulerde (futbol macları) SD yayınlarda pek problem yok gibi ama HD yayınlarda hersey apacık ortada malesef. Cift cizgiler, harelenmeler..mevcut. IFC acık oluncada dogal hareketlilik kayboluyor. Yazılımla cozumu olma ihtimali var mı yoksa cozumu yok mu gercekten?

mcozum yok simdilik.motion bluru sadece pal 50hz yayinlarda yapiyor.Panel bluraylere optimize oldugu icin yayinlari onensememisler.
  • ok tsk. rabbitweed :( yurtdısı forumlarda da zaten adamlar cok mesaj yazmıs bu konuyla ilgili. ozellikle futbol maclarında oluyor diyorlar. goruntu ayarlarıylada oynansa cok fazla farketmiyor galiba. ifc acık oluncada bazen iyi bazen kotu sonuc veriyor. 4 senelik plazmada boyle birseyin olmayıp 2010 modelinde boyle birsey olmasıda enteresan. ben aynı hd receiverla denedim aynı macta bariz farklılık var. eskisinde bu motion blur olayı hic yok. birde floating blacks diye bir problemden bahsediyorlar. bluray filmlerde oluyormus cok. bakalım yakında o da cıkar benim tv de herhalde. zaten alalı 2 hafta olmadan acaip sesler geldi tv den. 2-3 gunde bir yaptı. servise gitti geldi. ondan sonra da buzzing basladı. yarın tekrar servis cagıracagım. icinde hangi parca degistiyse artık buzzing yapıyor. onu yaparlar bu sefer ne cıkacak diye beklerim. pana. da arge bolumu ne yapıyor bilmiyorum. aslında iyi fikir. bir tv de futbol bir tv de bluray bir tv de ps3. pazar alır basını gider )
  • -floating black panasonic tarafindan official bi ozellikmis,400-500saatlik kullanimdan sonra siyah degeri dusuyor.2010 model buyun panasonic plazmalarda bu var.Lg plazmalardada oldugunu okumustum
    -ifcyi kapatiyorum digiturk izlerken.
    -benim canimi sikan seyde goruntun gidip gelmesi(flickeriing),popcorn hourdan 24fps lik filmi 60hz de izlemeye kalkinca goruntu gidip geliyor surekli,sestede sync problemi olusuyor.eski 2007 model plazmada olmuyordu bu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rabbitweed -- 28 Kasım 2010; 14:24:57 >
  • Merhaba arkadaşlar, 50VT20 ile geçirdiğim 6 aylık süre boyunca hem kendi tecrübelerim hem de forumlarda (özellikle dış kaynaklı) okuduğum şikayetlerin sonucunda şu kanıya vardım. Artık üretim yeriyle mi, üretim tarihi ile mi ilgilidir bilemiyorum; kimi panellerde kullancılar, bariz bir motion probleminden bahsederken, kimileri bunun kendi panellerinde kesinlikle olmadığını belirtiyorlar. Adım gibi eminim, çok inceledim benim panelde de yok.
    Özellikle İngilterede 50VT20B serisi panellerde bu rahatsızlık çok yaygın. Benim kullandığım 50VT20E ben de belirtilen şikayetler yok.
    Panelde bir tutarsızlık var anlayamadım. Dediğim gibi bunun üretim yeriyle mi yoksa çıktığı seri ile mi ilgisi var çözemedim.

Panelin 3d özelliklerini artık daha anlamlı şekilde kullanabilmek güzel. Özellikle IMAX in çıkardığı 3d belgesel serileri takip edin derim. 3 tanesi geçen ay çıktı. ben grand canyon belgeselini ve 3d performansını gayet etkileyici buldum. Bir de GT5 oyununu PS3 den 3d olarak denedim. Burada da tatminkar bir sonuçla karşılaştım. Herhangi bir crosstalk falan gözlemlemedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi paulbroke -- 30 Kasım 2010; 12:08:43 >

• Teknosaya gittim baktım bu televizyonun yanında 2 milyarlık samsung ledtv vardı , samsungda renkler çok daha canlı görünüyordu.Parlaklık ve kontrasta açık ara öndeydi .
    Stantda gördüğüm panasonicin bu modelinde beyazlar hafif sarımtırak çıkarken yandaki led lcd tvde beyazlar bembeyaz olarak görünüyordu.(Deterjan reklamı gibi oldu : ))

Hep tv alırsam plazma tv alırım diyordum ama bu son led lcd ler fikrimi değiştirecek gibi görünüyor.Belki oradaki tvnin ayarlarında sorunmu vardı bilemem ama kafam karıştı bu duruma

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FRAPS -- 30 Kasım 2010; 20:22:51 >
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.