Şimdi Ara

Panasonic 50VT20 3D Plazma - Değerlendirmeler, Ayarlar (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
222
Cevap
1
Favori
22.793
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: charnel

VT20 yi bende Electroworld te gördüm, demo bluray deki görüntüleri 3D gözlükle izledim ve çok çok beğendim. Beni en çok tonlardaki koyulaşma endişelendiriyordu bu 3D hususu hakkında. Zira sinemada Avatar ı 3D izlerken bana görüntü çok koyu gelmişti (Xpand 3D idi sistem). Çoğu kez renkleri adam akıllı görebilmek için gözlüğü çıkarıp bakmak zorunda kalmıştım. Ama Pany deki gözlüklü görüntü kesinlikle bu derece değil. Ayrıca tv nin görüntüsü gerçekten çok çok iyi.

Samsung bir türlü denk gelmedi 3D olarak izlemesi.

3D tv yi 1 sene sonra gibi almayı düşünüyorum. Şu an 2 yıldır kullandığım Panasonic 50PV70 mevcut. Bilmiyorum bana mı öyle geliyor ama şu an güncel sağlam LCD lerden hiç te alta kalır bir tv olmadığını düşünüyorum. SD yayınla pek işim olmuyor zaten, genelde HD .mkv film , ve konsol oyunları ilgi alanım.

Yeni panelimide alırken ben de mutlaka 55" bir tv tercih edicem bu arada. Umarım 1 yıl sabredebilirim.

Konuyla alakasız ama madem bahsi geçmiş Xbox360, PS3 ile ilgili her 2 konsola da sahip olan biri olarak bu nesilde Xbox ı daha önde görüyorum. PS3 ün GT5, God of War 3, Uncharted2 gibi oyunları her biri konsol aldırtacak nitelikte oyunlar ama multiplatform oyunlarda Xbox 360 gözle görülür şekilde daha iyi. Yine de her ikisi güzel aletler ve büyük ekranda tadları bambaşka çıkıyor.

2 senelik bir pdp panelin varken bence acele etmene hiç gerek yok. Seneye değil ondan sonrasını bile bekleyebilirsin bence. Ama tabii 3D materyaller çıkıp pazarda iyi ses getirirlerse insanların sabırlarını kaşıyacaktır bu da bir gerçek. Ben özellikle Gran Turismo 5 in, Killzone 3 ün ve film olarak da Avatarın 3D performanslarını çok merak ediyorum.
    Samsungun 8000 serisinin 3D performansını da denedim, VT ler kadar başarılı değil. Ekrandaki objelerin çevresinde crosstalk denen fazladan izler kalıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi paulbroke -- 7 Temmuz 2010; 14:27:19 >

• quote:

Orijinalden alıntı: paulbroke

quote:

VT20 yi bende Electroworld te gördüm, demo bluray deki görüntüleri 3D gözlükle izledim ve çok çok beğendim. Beni en çok tonlardaki koyulaşma endişelendiriyordu bu 3D hususu hakkında. Zira sinemada Avatar ı 3D izlerken bana görüntü çok koyu gelmişti (Xpand 3D idi sistem). Çoğu kez renkleri adam akıllı görebilmek için gözlüğü çıkarıp bakmak zorunda kalmıştım. Ama Pany deki gözlüklü görüntü kesinlikle bu derece değil. Ayrıca tv nin görüntüsü gerçekten çok çok iyi.

Samsung bir türlü denk gelmedi 3D olarak izlemesi.

3D tv yi 1 sene sonra gibi almayı düşünüyorum. Şu an 2 yıldır kullandığım Panasonic 50PV70 mevcut. Bilmiyorum bana mı öyle geliyor ama şu an güncel sağlam LCD lerden hiç te alta kalır bir tv olmadığını düşünüyorum. SD yayınla pek işim olmuyor zaten, genelde HD .mkv film , ve konsol oyunları ilgi alanım.

Yeni panelimide alırken ben de mutlaka 55" bir tv tercih edicem bu arada. Umarım 1 yıl sabredebilirim.

Konuyla alakasız ama madem bahsi geçmiş Xbox360, PS3 ile ilgili her 2 konsola da sahip olan biri olarak bu nesilde Xbox ı daha önde görüyorum. PS3 ün GT5, God of War 3, Uncharted2 gibi oyunları her biri konsol aldırtacak nitelikte oyunlar ama multiplatform oyunlarda Xbox 360 gözle görülür şekilde daha iyi. Yine de her ikisi güzel aletler ve büyük ekranda tadları bambaşka çıkıyor.

2 senelik bir pdp panelin varken bence acele etmene hiç gerek yok. Seneye değil ondan sonrasını bile bekleyebilirsin bence. Ama tabii 3D materyaller çıkıp pazarda iyi ses getirirlerse insanların sabırlarını kaşıyacaktır bu da bir gerçek. Ben özellikle Gran Turismo 5 in, Killzone 3 ün ve film olarak da Avatarın 3D performanslarını çok merak ediyorum.
    Samsungun 8000 serisinin 3D performansını da denedim, VT ler kadar başarılı değil. Ekrandaki objelerin çevresinde crosstalk denen fazladan izler kalıyor.

Malesef crosstalk tüm led lcd tvlerde var.Sanırım sadece bu sorunu sharp lcd led tvlerde çözdüğü yazıyor.Birde samsungda yeni güncellemelerle o sorun bayağı bir giderildi.Bazen vitrinlerde bir önceki versiyonun firmware yüklü olduğundan görüntüde daha kötü geliyor.Ama performansı panasonic kadar olmayacağıda kesin.

• Konudaki bilgiler çok iyi olmuş yanlız. Plazma tv ler gitgide azaldı piyasada bu da sanki LCD ler açık ara daha iyide o yüzdenmiş gibi bir izlenim bırakıyor. Bende acaba öyle mi diye şüpheye düşmüştüm.

Ama gözümle gördüğüm VT20 nin görüntüsünden ve burada okuduklarımdan sonra bir sonraki TV mi ama 1 ay ama 1 yıl sonra çok büyük ihtimalle yine plazma olarak gönül rahatlığıyla seçeceğim.
  • quote:

Konudaki bilgiler çok iyi olmuş yanlız. Plazma tv ler gitgide azaldı piyasada bu da sanki LCD ler açık ara daha iyide o yüzdenmiş gibi bir izlenim bırakıyor. Bende acaba öyle mi diye şüpheye düşmüştüm.

Ama gözümle gördüğüm VT20 nin görüntüsünden ve burada okuduklarımdan sonra bir sonraki TV mi ama 1 ay ama 1 yıl sonra çok büyük ihtimalle yine plazma olarak gönül rahatlığıyla seçeceğim.

Plazma tv üreticilerinin azalması, LCD nin görüntü üstünlüğünden değil, tamamen maliyet yükündendir. Bu maliyet yükü koskoca Pioneer'a bile paydos ettirdi.
    Eğer film ağırlıklı materyaller seyrediyor ve vivid renklerden çok doğal renklerden hoşlanıyorsanız plazma paneller lcd panellerden den daha iyi bir seçimdir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi paulbroke -- 7 Temmuz 2010; 18:56:21 >

• Sn.charnel

Bu bahsettiğinizde aynen bir "panel efsanesidir"

PDP lerin ne öldüğü nede dirildiği filan doğru değildir!

Zaten PDP işinde Pany/Samy/LGE kaldı;LGE/Samy ise ağırlığı TFT-LCD ye verdiği için PDP işinde zayıflar ama Pany PDP ci olarak
    herkes dükkanı kapatsada;sadece USA/Canada pazarı bile onlara yeter! belki sen TR de bile bulamayabilirsin ama o bahsettiğim
    iki ülkede hep piyasada olacaktır,zaten buda Pany ye yetmektedir

Kaldıki V/VT2x ler şuanda piyasadaki en kaliteli bir kaç panelin içinde en üstte olandır

+
    Sn.Paul da bir şeyler ilave etmiş ama;Pio kısmı yanlış olmuş;şöyleki Pio dükkanı kendi maliyetlerinden dolayı kapattı;Pany de ise maliyet
    söz konusu değildir;çünkü tam üreticidir!
    Pio nun dükkanı kapatmasıın ise bir diğer en önemli faktörü;Pany ile rekabet edememesi olmuştur!!! 2007 Sonbaharında Pany fiyatları bir kırdı
    ortada bundan sonra tek rakibi bile kalmadı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albani -- 7 Temmuz 2010; 18:52:05 >

• iyi akşamlar arkadaşlar. foruma yeni katılıyorum,herkese selamlar. ben de 50vt20 aldım teknosadan, yanında bluray player ile birlikte. ancak malesef tv geldi panelde çizgileri vardı, servis tv yi tekrar paketletti ve teknosaya geri yolladık. değişim yapacaklar ancak oyalıyorlar. merakla ve hevesle bekliyorum. tv geldikten sonra gözlemlerimi paylaşmaya çalışacağım. bu arada tvnin bozuk panelinin resimlerini çektim ama nasıl paylaşabileceğimi bilmiyorum. eğer becerebilirsem paylaşacağım
  • quote:

Orijinalden alıntı: cheetos66

iyi akşamlar arkadaşlar. foruma yeni katılıyorum,herkese selamlar. ben de 50vt20 aldım teknosadan, yanında bluray player ile birlikte. ancak malesef tv geldi panelde çizgileri vardı, servis tv yi tekrar paketletti ve teknosaya geri yolladık. değişim yapacaklar ancak oyalıyorlar. merakla ve hevesle bekliyorum. tv geldikten sonra gözlemlerimi paylaşmaya çalışacağım. bu arada tvnin bozuk panelinin resimlerini çektim ama nasıl paylaşabileceğimi bilmiyorum. eğer becerebilirsem paylaşacağım

Sn. cheetos66, öncelikle panelin hayırlı olsun, sonra geçmiş olsun...herhalde bu iki dileği peşpeşe kullanacağız artık.
    Oyalarlar çünkü belli ki ellerinde panel yok, size de "yanlışlıkla" mağazadaki kullanılan ürünü getirmişlerdir, amman dikkat!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi paulbroke -- 12 Temmuz 2010; 21:19:44 >

• quote:

quote:

iyi akşamlar arkadaşlar. foruma yeni katılıyorum,herkese selamlar. ben de 50vt20 aldım teknosadan, yanında bluray player ile birlikte. ancak malesef tv geldi panelde çizgileri vardı, servis tv yi tekrar paketletti ve teknosaya geri yolladık. değişim yapacaklar ancak oyalıyorlar. merakla ve hevesle bekliyorum. tv geldikten sonra gözlemlerimi paylaşmaya çalışacağım. bu arada tvnin bozuk panelinin resimlerini çektim ama nasıl paylaşabileceğimi bilmiyorum. eğer becerebilirsem paylaşacağım

Sn. cheetos66, öncelikle panelin hayırlı olsun, sonra geçmiş olsun...herhalde bu iki dileği peşpeşe kullanacağız artık.
    Oyalarlar çünkü belli ki ellerinde panel yok, size de "yanlışlıkla" mağazadaki kullanılan ürünü getirmişlerdir, amman dikkat!

Selamlar

Ya yutturursak diye yollamış olamazlar mı_!!!!!!!

• Bu geçirmece/kakalama v.s işlerinden bir türlü kurtulamadık yaw

Herifler uyanık ya;indirdiler teşhiri ve gazladılar!!!

VT2x zaten çok az geleipte satılan bir panel olduğu için bu uyanıklarda fazla teşhirde kalmadan o paneli aynen salladılar müşteri çıkınca!!!

++
    Bu uyanıklar ne mal satmasını ne teşhir satmasını nede paneller için hiç bir şey bilmiyorlar!

Ben geçenlerde Teknosa ve Bimeks lerde inceleme yapmıştım;özellikle Bimeks lerde o günlerde teşhir SV ler satılıyordu,ancak herifler
    öyle kazmaki,paneli zaten eldiven giymeden asıyorlar yada elliyorlar v.s,Sv ler ise çok geniş kasaya sahip ve herifler çıplak elleriyle
    paneli o yüksek rafa koymak için panelin her tarafını leş gibi neredeyse yağlı parmak izi ve diğer lekeler ile koymuşlar ve parlak
    kasa ve ekranda ise çok kötü o izler görünmektedir!

TNB görevlisi herife dedimki, .....yaw kardeşim hem bu paneli teşhir diye satıyorsunuz hemde şu leş gibi yemek yağı gibi olmuş panelin
    görüntüsü nedir?? ve bunu gören müşteri zaten panel teşhir,birde bu lekeleri gördümü bu paneli almaktan vazgeçer yaw..... diye bozuk atmıştım

Al eline bir bez ve paneli pırıl pırıl yap,ayrıca çıplak elle değil ya bez eldiven yada o bildiğimiz eldivenler ile bunları asın taşıyın v.s veya iz yinede varsa
    veya çıplak elle tutmuşsanız silin tekrar!!

Aynı o leş gibi paneli sonra kimisine sıfır diyede satıyor bu çakallar!!
    sorarsan ...abi o paneli daha dün açtık derler.....

+

• quote:

Orijinalden alıntı: bons@i

quote:

quote:

Selamlar

Ya yutturursak diye yollamış olamazlar mı_!!!!!!!

"yanlışlıkla" kelimesini kinaye olsun diye kullandım, kesinlikle ve tabii ki yutturmak içindir, bunlardan başka ne beklenir ki. Sen o kadar araştır, oku, karar ver bi de bunun üstüne 6000 tl ya da küsür neyse para ver, adamların umrunda olmaz. Yersen..yersek..bunlara hiç göz açtırmamak lazım. Baştan, eğer böyle bir şey olursa başlarına gelecekleri söyleyip ona göre almak gerekiyor. Yoksa her fırsatta denerler. İşin kötü tarafı dikkatsiz tüketiciler maalesef bilmeden bu ürünleri alıyordur..sıfır fiyatına teşhir, oh ne ala

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi paulbroke -- 13 Temmuz 2010; 9:33:45 >

• quote:

Orijinalden alıntı: albani

Aynı o leş gibi paneli sonra kimisine sıfır diyede satıyor bu çakallar!!
    sorarsan ...abi o paneli daha dün açtık derler.....

+

Ben paneli alırken dedim ki; "Sakın ha teşhirden mal gelmesin, geri yollarım". Cevap ta hemen hazır; "Yok efendim biz de öyle şey olmaz".
    Haddi len ordan..
    Napıyosun elde kalan teşhirleri..Zincirlikuyu'da "teşhir malları mezarlığı" var da bizim mi haberimiz yok...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi paulbroke -- 13 Temmuz 2010; 9:34:48 >
  • bana resim yüklemeyi çok güzel anlatsan da malesef beceremedim paul şu linki versem yeterli olur mu acaba? http://yfrog.com/1ximg3021urj linke girince resim görülüyor. bu arada ben malı teknosa mağazalarından değil de teknosa.com dan aldım. ordan alırsam 700tl indirim çeki vardı. 7000tl 6300 e geliyordu. yanında 900tl lık 3D bluray player ile birlikte. şansızlığımdan panel bozuk çıktı. benim canımın sıkıldığı durum; sonrasında gelişen teknosanın ilgisizliği ve yavaşlığı... bekle diyorlar biz de kuzu kuzu bekliyoruz

• quote:

bana resim yüklemeyi çok güzel anlatsan da malesef beceremedim paul şu linki versem yeterli olur mu acaba? http://yfrog.com/1ximg3021urj linke girince resim görülüyor. bu arada ben malı teknosa mağazalarından değil de teknosa.com dan aldım. ordan alırsam 700tl indirim çeki vardı. 7000tl 6300 e geliyordu. yanında 900tl lık 3D bluray player ile birlikte. şansızlığımdan panel bozuk çıktı. benim canımın sıkıldığı durum; sonrasında gelişen teknosanın ilgisizliği ve yavaşlığı... bekle diyorlar biz de kuzu kuzu bekliyoruz

Tamam işte sen de alternatif yolu kullanmışsın.
    Bu arada abooov, senin panel teşhirden de öte bi şeymiş...doğuştan kusurlu gibi. O kadar forum ve bu ürünü kullananlardan yorum okudum bu gibi bir arızayı ilk defa gördüm. Nasıl becerilmiş...üretim kaynaklı gibi görünüyor. Albani daha net cevaplayabilir bunu..

Bekle demelerinin sebebi, biz de bekliyoruz demek, elimizde panel yok demek, ha geldi ha gelicek demek.
    Sen iyice tembihle de bunları sağı solu belli olmaz yine!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi paulbroke -- 13 Temmuz 2010; 10:00:50 >

• bir merak ettiğim konu da şu arkadaşlar. hiç 65vt20 modelini gören inceleyen var mı? 50vt20 ile yaklaşık arasında diagonal 38cm civarı büyüklük farkı var. netlik oldukça düşer mi? forumdaki yazılanlardan 3D için daha büyük ekran öneriliyor. bu arada fiyatı da 5000tl daha fazla... sizce değer mi? bende salon büyük olunca biran için düşünmüştüm. teşekkürler...
  • quote:

bir merak ettiğim konu da şu arkadaşlar. hiç 65vt20 modelini gören inceleyen var mı? 50vt20 ile yaklaşık arasında diagonal 38cm civarı büyüklük farkı var. netlik oldukça düşer mi? forumdaki yazılanlardan 3D için daha büyük ekran öneriliyor. bu arada fiyatı da 5000tl daha fazla... sizce değer mi? bende salon büyük olunca biran için düşünmüştüm. teşekkürler...

65 inçlik modeller özellikle ABD de baya tercih ediliyor. Salonun büyükse olur tabii ki, 3d de de büyük ekran olması daha etkili görünebilir. Ama aradaki fark da ciddi bir meblağ tutuyor. 5000 TL lik bir görüntü farkı oluşuyor mudur, izlemediğim için kıyaslayamıyorum.
    SD kalitesinde izleme mesafesinin büyük önemi var. Tabii bu panel için önceliğin SD yayın olmamalı..yüksek çözünürlüklü hd yayın, blu ray film veya yine yüksek çözünürlüklü oyunlar için çok daha iyi bir tercih sebebidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi paulbroke -- 13 Temmuz 2010; 10:18:02 >

• quote:

bir merak ettiğim konu da şu arkadaşlar. hiç 65vt20 modelini gören inceleyen var mı? 50vt20 ile yaklaşık arasında diagonal 38cm civarı büyüklük farkı var. netlik oldukça düşer mi? forumdaki yazılanlardan 3D için daha büyük ekran öneriliyor. bu arada fiyatı da 5000tl daha fazla... sizce değer mi? bende salon büyük olunca biran için düşünmüştüm. teşekkürler...

panelde 50 üzerine çıkmak isteyen kişinin önceliği film olur, eğer sizinde önceliğiniz bu şekilde ise ,ve eviniz 50 üzeri büyüklüğü rahatlıkla kaldırıyorsa ? neden projector aletlerine yönelmiyorsunuz ? ben 3 yıl önce 55 inç panel almıştım bir müddet sonra ufak gelmeye başladı, daha sonra işi projector olayına döktüm iyikide öyle yapmışım, şimdi 120 inç ekranım oldu cihazı sattım yeni çıkacak modelleri bekliyorum umarım 3 ay sonra panasonic AE-5000 yada model numarısı ne olacaksa ? 3D özellikli olarak çıkar. kısaca, ortam uygunsa ? ve amaç film izlemekse ? panelle hiç uğraşmayın.

• Böyle bir teşhir olamaz,göz göre göre gönderceklerini sanmam çünkü bunun ya yutarsa denecek bir hali yok...bile bile gönderdilerse Teknosa ya diyorum...

@cheetos66 senin yerine resmi ekliyorum foruma izninle...

quote:

bana resim yüklemeyi çok güzel anlatsan da malesef beceremedim paul şu linki versem yeterli olur mu acaba? http://yfrog.com/1ximg3021urj linke girince resim görülüyor. bu arada ben malı teknosa mağazalarından değil de teknosa.com dan aldım. ordan alırsam 700tl indirim çeki vardı. 7000tl 6300 e geliyordu. yanında 900tl lık 3D bluray player ile birlikte. şansızlığımdan panel bozuk çıktı. benim canımın sıkıldığı durum; sonrasında gelişen teknosanın ilgisizliği ve yavaşlığı... bekle diyorlar biz de kuzu kuzu bekliyoruz

• capacitynin orta yerine küçük bir sinema odası yapmıştı Pana 65" i orda izleme şansım oldu 10 dk.lık bir 3D demo gösterimi yapıldı.
    imkanınız varsa ve yer müsaitse 50" e göre daha tercih edilir bir ürün.

quote:

• resim yüklemesi için çok teşekkür ederim astramastra...
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.