Şimdi Ara

PANASONIC DMC-FZ150 Ana Konu ve Fotoğraf Paylaşımı (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
983
Cevap
6
Favori
58.406
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: A.F. ASLAN

bu linkteki ürün sizce uygun mu? 1070 tl.

satıcı ankara'daymış, acaba elden alma imkanı olur mu?

Ürün kapanmıştır yazıyor !

• mobil'den bakıyordum, sen deyince fark ettim. yurt dışından almaya bakıcam artık. burda çok pahalı gerçekten.
  • pekı gf3 ıle bu cıhaz nasıldır gf3 son cıkan belırgın ıyımıdır cunku sensor falan buyuk
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aѕℓαη66™

pekı gf3 ıle bu cıhaz nasıldır gf3 son cıkan belırgın ıyımıdır cunku sensor falan buyuk

M4/3 ile slr like makinayı karşılaştırmak doğru değil ille bir mukayese olacaksa m4/3 leri slr makinalarla kıyaslamak gerek çünkü her ikisindede objektif değiştiriliyor ve sensor ebatları büyük.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-A21AA1D72 -- 12 Şubat 2012; 10:45:48 >
  • Merhaba arkadaşlar, geçen çarşamba günü itibarı ile ben de FZ150 sahibi oldum ve aranıza katıldım. Tabi bu başlıktaki yorumların ve özellikle bipekkan ustanın yorumları bu kararı vermemde etkili oldu. Fotoğrafçılık konusunda teknik bilgim yoktur ama beğendiğim hoşuma giden şeyleri çekmek bana keyif verir. O yüzden de tercihimi fotoğraf çekmekteki her türlü amacımı gerçekleştirebileceğim dslr-like makineden yana kullandım.

Makineyi iyice tanımam gerekiyor tabi biraz da fotografçılık bilgisi edinmem gerekiyor. :) Bu arada, lensin önüne fazla güneş ışığını önlemek için takılan aparat (adı herneyse) :), o tam sonuna kadar oturmuyor, makinenin altındaki çizgi ile aparattaki çizgi karşılaşmıyor, sona kadar dönmüyor ve takılıyor. Sebebini anlayamadım. Sizde böyle birşey meydana geldi mi acaba?

Bu cumartesi günü ilk deneme çekimlerimi yaptım ve bunlar arasından bir kaç fotoğrafı paylaşmak istiyorum..

PANASONIC DMC-FZ150 Ana Konu ve Fotoğraf Paylaşımı

• hayırlı olsun, makineyi nerden kaç tl'ye satın aldınız?

edit,
    serçe fotoğrafında kaç x zoom yaptınız?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest -- 13 Şubat 2012; 0:34:39 >
  • quote:

hayırlı olsun, makineyi nerden kaç tl'ye satın aldınız?

edit,

Teşekkür ederim..

Saturn'den aldım. 1400 lira, Bakırköy'deki mağazadan... (3 gün sonra da Taksim Demirören'deki mağazaya çanta almak için gittiğimde baktım, orada 1448 liraydı. Aynı firma farklı fiyat, garip doğrusu..) Bir de Amazon.uk'den oradaki tanıdığım vasıtasıyla orjinal yedek pil aldırdım.

Serçe fotoğrafının özelliklerinde 108mm odak uzaklığı olarak görünüyor, kaç X'e denk gelir bilmiyorum, 2-3 metre kadar uzaklıktan çektim. Yalnız, güzel bir poz alabilmek için kuşa odaklayıp bir süre hazırda bekledim. :) Şu an otomatik modlarda çekim yapıyorum, manuel ayarlar konusunda şimdilik bilgim yok.

Odak uzaklığı - 108mm
    F değeri - F/5.2
    poz süresi - 1/250sn
    iso hızı - iso 400

• @xirst parasoley den bahsediyorsun yerine oturtmak için çizgiler karşılıklı gelene ve kılık sesi duyana dek çevir ilk sefer hafif güç kullanmak gerekiyor hayırlı olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: xirst

quote:

edit,

Teşekkür ederim..

Saturn'den aldım. 1400 lira, Bakırköy'deki mağazadan... (3 gün sonra da Taksim Demirören'deki mağazaya çanta almak için gittiğimde baktım, orada 1448 liraydı. Aynı firma farklı fiyat, garip doğrusu..) Bir de Amazon.uk'den oradaki tanıdığım vasıtasıyla orjinal yedek pil aldırdım.

Serçe fotoğrafının özelliklerinde 108mm odak uzaklığı olarak görünüyor, kaç X'e denk gelir bilmiyorum, 2-3 metre kadar uzaklıktan çektim. Yalnız, güzel bir poz alabilmek için kuşa odaklayıp bir süre hazırda bekledim. :) Şu an otomatik modlarda çekim yapıyorum, manuel ayarlar konusunda şimdilik bilgim yok.

Odak uzaklığı - 108mm
    F değeri - F/5.2
    poz süresi - 1/250sn
    iso hızı - iso 400

108mm 24x e denk geliyor çok hareketli olmayan objelerde pozu 1/200 isoyuda 200 mertebesinde tutarsan sonuç daha başarılı olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: svideoz

@xirst parasoley den bahsediyorsun yerine oturtmak için çizgiler karşılıklı gelene ve kılık sesi duyana dek çevir ilk sefer hafif güç kullanmak gerekiyor hayırlı olsun

Yok abi oturmuyor ya, çizgilerin karşılaşmasına 1 cm kala takılıp kalıyor, daha fazla dönmüyor. Hatta sona kadar zoom yapıp objektifi dışarı çıkarttım, iyice kavrayıp zorladım bana mısın demiyor. Objektifin ayarını bozarım diye çok daha fazla da zorlamaya çalışmadım. Başka bir gariplik var. Bir ara oturup nereden kaynaklanıyor diye iyice bakmam lazım.

Teşekkürler bu arada.
  • saat yönüne çevirirken 1cm mesafede direnç gösterir devam ettiğinde kilitlenir mera etme ayar filan bozulmaz
  • Makine fotoğraf konusunda başarılı. Buna eşdeğer diğer makineler için açılmış konulara baktığımda, oradaki kullanıcı fotoğrafları ile arasında çok fark var.
    FZ150 fotoğraf konusunda diğerlerinin önünde diyebilirim. Ben makinemden keyif alıyorum. Uzun süre HX100 üzerinde düşünmüştüm. Onu almayı düşünüyordum. Ama tercihimin ne kadar yerinde olduğunu makineyi öğrendikçe görüyorum.
  • Yeni kullanıcılar için bir püf noktası.
    Tripodlu çekimlerde deklansöre basarken yine de titreme oluyor. Bunu önlemek için "zamanlayıcı"yı kullanabilirsiniz. 2 veya 10 saniye makinenin hiç titremeden fotoğraf çekmesini sağlıyor. Bunu tripodsuz çekimlerde de deklansöre basarken olabilecek titreşimi önleyebilir diye düşünüyorum.
  • Arkadaşları dün itibariyle sayenizde bende fz 150 sahibi oldum, dslr arastirmasindayken yorumlarınız ve lens maliyetlernin yüksek olacağını düşünerek aldım. yaptığım çekimlerde memnun kaldım. mediamarkt tan 1329 tl ye aldim. Normal fiyatı 1399 tl di ama makinayla çok uğraşinca alsın gitsin diye 70 tl indirim yaptılar. Hafıza kartının parasıda çıkmış oldu...
  • quote:

Orijinalden alıntı: clubberh

Arkadaşları dün itibariyle sayenizde bende fz 150 sahibi oldum, dslr arastirmasindayken yorumlarınız ve lens maliyetlernin yüksek olacağını düşünerek aldım. yaptığım çekimlerde memnun kaldım. mediamarkt tan 1329 tl ye aldim. Normal fiyatı 1399 tl di ama makinayla çok uğraşinca alsın gitsin diye 70 tl indirim yaptılar. Hafıza kartının parasıda çıkmış oldu...

aramıza hoşgeldin iyi günlerde kullan
  • paylaşım ? Herkes makineyi aldı, paylaşım yapan yok. Konuyu bulmakta zorlanıyorum artık...
  • quote:

Orijinalden alıntı: aspirant33

paylaşım ? Herkes makineyi aldı, paylaşım yapan yok. Konuyu bulmakta zorlanıyorum artık...

Vakit bulursam önümüzdeki hafta inşallah yeni fotolar çekeceğim
  • bekliyorum
  • http://www.bimeks.com.tr/urun/120921/panasonic-dmc-fz150.aspx

alacak olan varsa bugün için 1.199 tl
  • quote:

Orijinalden alıntı: xirst

quote:

edit,

Teşekkür ederim..

Odak uzaklığı - 108mm
    F değeri - F/5.2
    poz süresi - 1/250sn
    iso hızı - iso 400

Makinanız hayırlı olsun. Güle güle kullanın.
    Yukarıdaki çekimlerinizi çok beğendim. Çok net hepsi. Şansınıza güneşli bir günmüş.

Bu arada, dSLR-Like cihazların çoklu işlevleri hakkındaki düşüncenize de katılıyorum. Yerinde seçim ;)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.