hayırlı olsun, makineyi nerden kaç tl'ye satın aldınız?
edit, serçe fotoğrafında kaç x zoom yaptınız?
Teşekkür ederim..
Saturn'den aldım. 1400 lira, Bakırköy'deki mağazadan... (3 gün sonra da Taksim Demirören'deki mağazaya çanta almak için gittiğimde baktım, orada 1448 liraydı. Aynı firma farklı fiyat, garip doğrusu..) Bir de Amazon.uk'den oradaki tanıdığım vasıtasıyla orjinal yedek pil aldırdım.
Serçe fotoğrafının özelliklerinde 108mm odak uzaklığı olarak görünüyor, kaç X'e denk gelir bilmiyorum, 2-3 metre kadar uzaklıktan çektim. Yalnız, güzel bir poz alabilmek için kuşa odaklayıp bir süre hazırda bekledim. :) Şu an otomatik modlarda çekim yapıyorum, manuel ayarlar konusunda şimdilik bilgim yok.
Odak uzaklığı - 108mm F değeri - F/5.2 poz süresi - 1/250sn iso hızı - iso 400
Makinanız hayırlı olsun. Güle güle kullanın. Yukarıdaki çekimlerinizi çok beğendim. Çok net hepsi. Şansınıza güneşli bir günmüş.
Bu arada, dSLR-Like cihazların çoklu işlevleri hakkındaki düşüncenize de katılıyorum. Yerinde seçim ;)
Teşekkür ediyorum.. :)
Bir adet 1080p video çekimi... Ayar mayar hiçbirşeyle uğraşmadım, direk üstteki kırmızı video kaydetme tuşuna bastım ve çektim. :) Ayrıca video çekimi sırasında zoom'u da ayrı bir keyifle test ettim ve elde çekim yaptım.. :) (Seyrederken video kalitesini 1080p olarak seçip tam ekran seyrederseniz daha anlamlı olur.)
sabit objeler çekerken (kitaplık vb.) poz süresini olabildiğince uzat(1/6--1/8 gibi) isoyuda 400 yerine iso-100 yada iso-200 yaparsan çektiğin resimlerde daha az noise olur
f200exr artık üretilmiyor bildiğim kadarıyla. onun yerine alınabilecek en iyi dslrlike sanırım yorumlara bakılırsa.
Elimde Olympus E-p1 makine mevcut. Küçük boyutta dslr kalitesinde fotoğraf isteyenler için biçilmiş kaftan. Fotoğraf kalitesini geliştirmek isteyen arkadaşlar varsa takas yapabilirim. Detayları özelden konuşabiliriz...
quote:
Orijinalden alıntı: svideoz
quote:
Orijinalden alıntı: xirst
Kitaplık'ım...
sabit objeler çekerken (kitaplık vb.) poz süresini olabildiğince uzat(1/6--1/8 gibi) isoyuda 400 yerine iso-100 yada iso-200 yaparsan çektiğin resimlerde daha az noise olur
@svideoz, 400 ISO' da süper detay Tamam noise var ama bırakın olsun Özellikle S/B fotograflarda bu noise gözü rahatsız etmez hatta biz eskiden sırf bu noise için 400 ASA film kullanır bu gürültüyü özellikle isterdik. Burada önemli olan detayın kaybolmaması. Bu kadar az ışıkta benim S6000FD 400 ISO' da resmen çuvallıyor ki biz döneminde "iyi yaw kullanılır" diyorduk. Ancak benim bu makinada gördüğüm bir nokta var. Panasonic, daha evvelcede kullandığım FZ 50' dede böyleydi, fotografı son noktasına kadar keskinleştiriyor. Siz biraz keskinlik vereyim derseniz %10 keskinlik bile sırıtıyor. Halbuki fotograf biraz daha yumuşak olsa gerektiğinde biz keskinleştirsek daha iyi olurdu.
fz150 nin yaza kadar fiyatı düşermi sizce ben yazın alacagım haziran gibi yoksa zaman kaybetmeyip fiyat aynı olur hemen al diyorsanız alacagım...
quote:
Orijinalden alıntı: santos66
fz150 nin yaza kadar fiyatı düşermi sizce ben yazın alacagım haziran gibi yoksa zaman kaybetmeyip fiyat aynı olur hemen al diyorsanız alacagım...
o yönde sinyaller şimdilik görünmüyor fiyatın düşeceğine pek ihtimal vermiyorum
quote:
Orijinalden alıntı: svideoz
quote:
o yönde sinyaller şimdilik görünmüyor fiyatın düşeceğine pek ihtimal vermiyorum
Çok teşekkür ederim indirimli fiyat denk gelirse herangi bi sitede filan pm atarmısın bana ben takip ediyorum ama el elden üstündür :)
Bende bu makinayı ilgi alanıma koydum ama fiyat çok değilmi 1300-1400 bu fiyata biraz koyup nikon yada canon slr de alınmazmı acaba.Yurt dışı fiyatı panasonic için 800 civarı iken mesela nikon d3100 1200 gibi yani yurt dışında panasonic fz150 çok hesaplı kalıyor buraya göre
quote:
Orijinalden alıntı: tnrskr
Bende bu makinayı ilgi alanıma koydum ama fiyat çok değilmi 1300-1400 bu fiyata biraz koyup nikon yada canon slr de alınmazmı acaba.Yurt dışı fiyatı panasonic için 800 civarı iken mesela nikon d3100 1200 gibi yani yurt dışında panasonic fz150 çok hesaplı kalıyor buraya göre
aslında bu konular çok konuşuldu eğer slr aldıktan sonra manzara,portre,makro vb. durumlar için ayrı ayrı lens almaya bütçe ayırabileceksen slr daha mantıklı. yok ben her durum için ayrı lens alamam yada yanımda taşıyamam dersen o taktirde fz150 almak daha doğru bir seçim olur.
Anladım aslında ben durmadan lens falan alamam peki türkiyede en uygun nerden buluruz bu makinayı.Birde Amazondan alınabilirmi gümrüğe takılırmı prosödürü bilen varmı acaba.
bende fiyatın 1000 olmasını bekliyorum yaza kadar vaktim war :) bulursam sanada pm atarım
quote:
bende fiyatın 1000 olmasını bekliyorum yaza kadar vaktim war :) bulursam sanada pm atarım
Teşekkür ederim 1ooo tl üstü bence bu cihaza çok.Ama arkadaşa sordum romanyada 520 euro dedi yani nerdeyse bura fiyatına almadım ordan.Amerika fiyatları ama çok cazip 430 dolar çok iyi
quote:
Orijinalden alıntı: tnrskr
quote:
Teşekkür ederim 1ooo tl üstü bence bu cihaza çok.Ama arkadaşa sordum romanyada 520 euro dedi yani nerdeyse bura fiyatına almadım ordan.Amerika fiyatları ama çok cazip 430 dolar çok iyi
keşke amerikadamı olsa idik :D
benim merak ettigim bi nokta var fz150 de yada fujifilm x-s1 de 1080p de video çekmek sınırsızmı ;? canon d60 da 1080de 12 dakika imiş sanırım ? 720p de sınırsızmış canonda bu fz150 yada x-s1 için geçerlimi
bu makineyi 3 hafta önce bimeks kampanyasından 1200tlye aldım. almadan önce yaklaşık 1 ay araştırdım. evet araştırınca çok seçenek çıkıyor ve kafa iyice karışıyor. lenslere para vermekle uğraşmayım diye dslr-like üstüne yoğunlaştım. bir çok site karşılaştırma yapıyor ama bunlar aldatıcı olabiliyor. öncelikle ne için alacağınıza karar verin derim. hem kamerası güsel olsun hem de foto kalitesi diyorsanız ve bütçeniz sınırsız değilse şu an piyasada alınabilecek en iyi makine derim. zaten bu makineler birbirne yakın kalitede çekim yapıyorlar. fz 150 raw çekiyor. kamera kalitesi aşırı iyi. fotoğraflar dslr çekimlere yakın. ayrıca hot shoe özelliği de var. makinenin en zayıf tarafı menüleri iyi değil. aklıma geldikçe yazarım. foto paylaşmam ama :))
fz 150 full hd 65dk civarı çekim yapıyor. kart gb olarak büyükse 65dklık bir sürü çekim yapabilirsiniz.
quote:
Orijinalden alıntı: sindem09
fz 150 full hd 65dk civarı çekim yapıyor. kart gb olarak büyükse 65dklık bir sürü çekim yapabilirsiniz.