Şimdi Ara

PANASONIC DMC-FZ150 Ana Konu ve Fotoğraf Paylaşımı (26. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
983
Cevap
6
Favori
58.406
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: tnrskr

Köpekli foto baya bir bozuk çıkmış değilmi

köpekli foto galiba epey bi zoom ile uzaktan çekilmiş ondan dolayı bi bozukluk var . ancak diğerlerinde de keskinlik sanki biraz az gibi geldi . hs10 dan bilirim çamur fotografları hemen tanırım
  • quote:

Orijinalden alıntı: CavaLieR-G

@ratsx

fotografları otomatik modda mı çektiniz hocam ?

Genelde 1-2-3-4-5 resimler A modda
    6-7 resm akıllı modda (Hem otomobil kullandım hem resim çektim)
    8 resim yaratıcı kontrol modu
    9 fotograf S modunda. Bu resim apartmanın 8 katından çekildi ve çok çapraz bir mesafeden çekildiğinden resim böyle çıktı. Köpekler çok hareketli idi ve yan taraftan kapbolup beliriyorlardı.
  • anladım hocam . çok teşekkürler açıklama için
  • quote:

Orijinalden alıntı: CavaLieR-G

quote:

Köpekli foto baya bir bozuk çıkmış değilmi

köpekli foto galiba epey bi zoom ile uzaktan çekilmiş ondan dolayı bi bozukluk var . ancak diğerlerinde de keskinlik sanki biraz az gibi geldi . hs10 dan bilirim çamur fotografları hemen tanırım

Köpekli fotoğraf, hem uzak hemde çok ters bir acıdan çekildi. Bazı fotoğraflar kapalı bir havada yada çok sisli bir havada çekildi.
    Amatör olmamızın da etkisi var tabi ki. Makinenın yeteneği ne kadar deneyerek öğrenmeye çalışıyorum.

•  PANASONIC DMC-FZ150 Ana Konu ve Fotoğraf Paylaşımı  PANASONIC DMC-FZ150 Ana Konu ve Fotoğraf Paylaşımı
     PANASONIC DMC-FZ150 Ana Konu ve Fotoğraf Paylaşımı PANASONIC DMC-FZ150 Ana Konu ve Fotoğraf Paylaşımı
     PANASONIC DMC-FZ150 Ana Konu ve Fotoğraf Paylaşımı  PANASONIC DMC-FZ150 Ana Konu ve Fotoğraf Paylaşımı
     PANASONIC DMC-FZ150 Ana Konu ve Fotoğraf Paylaşımı  PANASONIC DMC-FZ150 Ana Konu ve Fotoğraf Paylaşımı
     PANASONIC DMC-FZ150 Ana Konu ve Fotoğraf Paylaşımı

Bütün resimler P modunda çekildi.

• Ya açıkçası resimler beni kararsız bıraktı otomatik modda benim panasonic tz7 de hemen hemen bu kalitede çekiyor.Video çekimi harika ama foto çekimi hazır modlarda çokta iyi değil sanki.Benim arkadaşın çektikleri hep raw lı ve oynanmıştı çok iyiydi.Ama bende alsam sizin gibi amatörce hazır modlarda çekerim çoğunu.Dairedeki arkadaş canon s95 aldı inanılmaz iyi fotoğraf çekiyor hayran kaldım ufacık makinayla.
  • @ratsx resimleri detaylı incelememiştim ipad den resim kaliteside pek anlaşılmıyor ancak az evvel bilgisayardan baktım fotolar hiç iyi değil çok yanlış modlar ve dijital zoom seçilmiş bunlar bir araya gelince makineden hayır beklemekte mümkün olmuyor.fotolarda önemli ölçüde dijital zoom var öncelikle dijital zoomu kapatın yok edin!eğer manual modu kullanmak istemiyorsanız p-a-s modlarını uygun durumlarda kullanın uygun koşullardan emin değilseniz iA(tam otomatik mod)yu seçin.ama harika fotolar çekmek istiyorsanız manual modda kendi duyularınıza güvenerek kendinizi geliştirerek çekim yapın!

not:dijital zoom un kapalı olduğu doğru modun tercih edildiği güzel resimlerde var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-A21AA1D72 -- 20 Mart 2012; 16:52:48 >
  • quote:

Ya açıkçası resimler beni kararsız bıraktı otomatik modda benim panasonic tz7 de hemen hemen bu kalitede çekiyor.Video çekimi harika ama foto çekimi hazır modlarda çokta iyi değil sanki.Benim arkadaşın çektikleri hep raw lı ve oynanmıştı çok iyiydi.Ama bende alsam sizin gibi amatörce hazır modlarda çekerim çoğunu.Dairedeki arkadaş canon s95 aldı inanılmaz iyi fotoğraf çekiyor hayran kaldım ufacık makinayla.

fz150 kendini geliştirmek isteyen fotoğrafa gerçekten hevesli olanların alacağı bir makinadır.hazır modlar kullanacaksanız bu makinanın hakkını vermemiş olursunuz s95 vs. alın!
  • Anladım ama yinede bu makinayı tercih edeceğim sırf videosu için.Compact olarak panasonic tz7 var zaten.Canon compac için çok iyi iş çıkarıyor tabi fiyatıda pahalı.Bu arada ben hizli aldan alacağım galiba temmuzda ödemeye başla kampanyası banauyuyor fiyatta 1270.
  • Bugün aldım 1280 e hızlıal.com dan.Bir hesap yaptım yurtdışı fiyatı 800 e geliyor.Kdv yi de katarsanız arada 200 kalıyor bence yurtdışı fiyatı düşmeden burda 1000 in altına zor olur.12 taksitle aldım hayırlısı.Canon 600 d de aslında kampanyadaydı 1890 12 taksit ama üstündeki lensle panasonic kadar bile iyi çekemezsiniz dediler.Gereken lens fiyatıda 850 tl imiş ettimi size 2800 bu kampanya beni aşar dedim.İnşallah memnun kalırım.
  • quote:

Bugün aldım 1280 e hızlıal.com dan.Bir hesap yaptım yurtdışı fiyatı 800 e geliyor.Kdv yi de katarsanız arada 200 kalıyor bence yurtdışı fiyatı düşmeden burda 1000 in altına zor olur.12 taksitle aldım hayırlısı.Canon 600 d de aslında kampanyadaydı 1890 12 taksit ama üstündeki lensle panasonic kadar bile iyi çekemezsiniz dediler.Gereken lens fiyatıda 850 tl imiş ettimi size 2800 bu kampanya beni aşar dedim.İnşallah memnun kalırım.

cihaz üzerindeki hakimiyetin arttıkça kesinlikle memnun kalacaksın hayırlı olsun
  • Teşekkür ederim alan arkadaşım videosundan çok memnun.Sony ful hd handy cam den net çekim yapıyor yalnız sony nin titreşim ve zoom avantajı var diyordu.Bu makinada dslr performansına yakın fotolar tabi raw da çekip düzenlemelerle oluşturuluyor dedi.450 dolara çok iyi almıştı.Ama ben sabredemedim.1-2 seneden önce 1000 tl nin altını görmez ozamanada üretimi durur panasonic en çok burda kaybediyor üretim serisi çok kısıtlı.2. el alınabiliyor ondan sonra..
  • quote:

Orijinalden alıntı: svideoz

fz150 kendini geliştirmek isteyen fotoğrafa gerçekten hevesli olanların alacağı bir makinadır.hazır modlar kullanacaksanız bu makinanın hakkını vermemiş olursunuz s95 vs. alın!

S95 daha kaliteli bir makine, oldu mu şimdi Onda da tam manuel ayarlar var sonuçta, başka makine yazsan iyiydi.
  • Canon s95 evet iyi bir makina ama yapabilecekleri elinizdeki makinayla kısıtlı.Bilgisayarda düzenlemeye izin vermiyor ve video çekimi çok fazla iyi değil.Fiyatta hani çok pahalı 1000 tl civarı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: arandur

quote:

S95 daha kaliteli bir makine, oldu mu şimdi Onda da tam manuel ayarlar var sonuçta, başka makine yazsan iyiydi.

s95 kaliteli olabilir buna zaten bir itirazım yok ama iki makinayı kıyaslamak elma ile armutu kıyaslamak kadar mantıklı olur. fz150 like sınıfında halen en iyi makinadır ve kullanım alanıda s95 ile kıyaslanmayacak kadar fazladır misal hot shoe var mı? dışardan mikrofon yada flaş bağlanabiliyor mu ? elbette hayır

• Onlarda çok önemli aksesuar bağlanabilmesi ama raw çekim işi bilen için harika gerçi ben daha işi bilmeyen sınıfındayım ama çözeceğiz inşallah.Burda resimleri paylaşırım ama nasıl yükleniyor foruma geçen denemiştim boyut fazla demişti yardımcı olurmusunuz.
  • rawı biraz açmamızın imkanı varmı :)

Diital makineler fotografı gri ve tonları olarak çekerler renkler daha sonra convertör entegresinde verilir ve çekilen resim bir ortama kayıt edilir. Raw formatta ise çekilen resim ham haliyle kayıt edilir ve daha sonra istenildiği şekle sokulur.
    Örneklemem gerekirse çekilen resmi hamur olarak düşün. hamuru alıyorsun ister çörek olarak istersende simit olarak pişirip rafa kaldırıyorsun oysa raw formatta hamuru hamur olarak saklıyor ileride ihtiyaç duyduğun ürüne dönüştürüyorsun

Ama Önemli Olan Bu cevap degil bence Raw formatında Çekilmiş Resmi Nasıl Bilgisayar Ortamında Düzenleme yapabiliriz Ne gibi Programlarla Ne gibi Oynamaları Nasıl Yapabilirim ? Benim aradıgım cevap bu Çünkü E ben Raw Çekim Bilgisayara attım Resmi Düzenliyecegim ama Nasıl bir düzenleme yapacagımı bilmiyorum ? Önemli Olan aşama Bu benim İÇin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi santos66 -- 22 Mart 2012; 17:51:01 >

• quote:

Orijinalden alıntı: santos66

rawı biraz açmamızın imkanı varmı :)

Diital makineler fotografı gri ve tonları olarak çekerler renkler daha sonra convertör entegresinde verilir ve çekilen resim bir ortama kayıt edilir. Raw formatta ise çekilen resim ham haliyle kayıt edilir ve daha sonra istenildiği şekle sokulur.
    Örneklemem gerekirse çekilen resmi hamur olarak düşün. hamuru alıyorsun ister çörek olarak istersende simit olarak pişirip rafa kaldırıyorsun oysa raw formatta hamuru hamur olarak saklıyor ileride ihtiyaç duyduğun ürüne dönüştürüyorsun

Ama Önemli Olan Bu cevap degil bence Raw formatında Çekilmiş Resmi Nasıl Bilgisayar Ortamında Düzenleme yapabiliriz Ne gibi Programlarla Ne gibi Oynamaları Nasıl Yapabilirim ? Benim aradıgım cevap bu Çünkü E ben Raw Çekim Bilgisayara attım Resmi Düzenliyecegim ama Nasıl bir düzenleme yapacagımı bilmiyorum ? Önemli Olan aşama Bu benim İÇin

raw ın artısı şu; makinanın uyguladığı işlemlere tabi olmadan istediğimiz gürültü, kontrast, tonlama, pozlama telafisi gibi ayarları kendimiz yapabiliyoruz(misal uzun pozlama yüzünden ışığın patladığı bir noktayı geri getirebiliyoruz) bunun için kullandığım programlar photoshop cs6 camera raw ve silkypix 3.1 her ikiside becerikli programlardır tavsiye ederim

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: santos66

rawı biraz açmamızın imkanı varmı :)

raw ın artısı şu; makinanın uyguladığı işlemlere tabi olmadan istediğimiz gürültü, kontrast, tonlama, pozlama telafisi gibi ayarları kendimiz yapabiliyoruz(misal uzun pozlama yüzünden ışığın patladığı bir noktayı geri getirebiliyoruz) bunun için kullandığım programlar photoshop cs6 camera raw ve silkypix 3.1 her ikiside becerikli programlardır tavsiye ederim

keşke orada olsamda :D bana ögretcen kullanmayı :D

• Resim eklemeye çalışıyorum ama olacakmı bakalım.Dsya çok büyük diyor olmadı.
  • 
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.