Şimdi Ara

Panasonic Eneloop Pro şarjlı AAA Pil (AMAZON) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
1
Favori
8.539
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Peki ben pil aldım diyelim depozitolu mı hayır komple para verip satın aldım sonra onu dönüşüme atınca bana para verecekler mi hayır o zaman neden başkalarına verip para kazandırayım onlara

avrupa dediğinde bu sistem var derler ki depozitolu pil getir para al yada dönüşüme ver para al tamam çöp e atmayız ama yoksa ben geri dönüşüme karton atacağın pil atacağım birileri bedava dan parasına para katacak hiç umrumda olmaz getir sistemi ücretli herkes atar ve bilinç artar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Başkalarina, gelecek nesillere daha temiz bir çevre, daha temiz bi dünya kazandirmaya ne dersiniz? Hemde ücretsiz bir şekilde.

• Fotoğrafçılık ile uğraşanlar için çok iyi biz uzun yıllardır kullanıyoruz tabiki performansı düşüyor zaten 1.000 şarja garanti veriyorlar sürekli pil harcayanlar şarj deşarj icin iyi ama senede 1 kere kumanda pili değiştirmek için kullanacaklara bu kadar iyi bir ürünü almalarının sebebi yok bence

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • F/p olarak siyah seri pro gp recyko alabilirsiniz veya ikea pil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi endülüs_faruki -- 2 Mayıs 2022; 10:52:1 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • hazarcep H kullanıcısına yanıt

yazık yazık şu beyine yazık. bi araştır bakalım 1 adet pil kaç metre toprakta ot bitmez ediyor topraği fakirleştiriyor. çevreye zararı tartışılmaz ölçüde büyük bir madde. senin düşüncene bak. birileri bu işi yapacak yazık valla kafaya bak ya. birileri ölecek ki birileri para kazanacak herkes her işten para kazanacak kimse ölmese mezar taşı yapan adam aç kalır. bu adam kimse ölmesin istermi o zaman mezar taşı yapan adamda namussuz. ulan kafaya bak ya. senin gibi mallarla aynı havayı soludğum için iğreniyorum. örümcek kafalı beyinsiz.

• Birileri zengin olacak diye değil aslında ancak sembolik de olsa dönüşebilen atiklara ücret iade sistemi getirilmelidir diye düşünüyorum. Toplum bilinci çok zayıf. İade edeceğin tutarı tüketiciden peşin alırsın. Sonra kullanım ömrü bitince iade edersin parasını. Bir nevi depozito ücreti gibi.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ebony E kullanıcısına yanıt

Resimde gözüktüğü gibi 4 adet mi yoksa 1 adet fiyatı mı?

• smclk89 kullanıcısına yanıt

Hehe ağa birileri de o zaman pilleri bedava satsın bu pil dönüşümden yapıldı deyip yazarak

• Silent Guardian kullanıcısına yanıt

kalem pil AA kalın pildir. diğeri ince pildir. gp 2700 mah. uygun ama fiyat uygun değil indirim gelirse alacağım.

• istceko İ kullanıcısına yanıt

Kullanım ücretinin iadesinin bu enflasyonist zamanda hükmü kalmaz,döviz karşılığı ücret alınırsa belki.Bu ülkede hemen hemen her şeye hemde haftada en az 1 kez zam geliyor..Onun için gelişmiş ülkelerdeki depozito sisteminden tüketiciler çok büyük kayba uğrar.Adamlarda neredeyse sıfır enflasyon vardı,pandemi-savaşa kadar bu yüzden sokaklardaki telefon kulübelerinde,metrolarda,vb. yerlerde bilet yerine metal paralarını kullandılar onyıllarca .

• dreaman kullanıcısına yanıt

Geçenlerde orta yaşlı bir öğretmen arkadaşım da kalem pil dedi, ben hangisi diye sordum size benzer açıklama yaptı.

Halbuki AA piller kalem, AAA piller "ince kalem" diye satılıyor. Eskiden daha çok 9v pil, C ya da D boy tombul pil vardı. Tabi ekseriyetle AA pil vardı ona ince uzun diye kalem denmiş ancak AAA pillerle beraber aynı tip devam ettiği için ona da kalem dendiği oluyor. Eskiler için AA anlaşılması normal ancak yeni nesil için her ikisi de jargon dahilinde diye düşünüyorum.

7-8 yıldız deniz kenarı bir ilçede yaşıyorum. Yakın zamana kadar okullarda, sitelerde pil kutusu yoktu. İlk üç dört yıl evde 5-6 kg pil biriktirdim, eğer dedim ben buradan gidene dek okuldur, sitedir pil kutusu getirmezlerse denize atıp gideceğim. Son yıllarda okulda toplamaya başladık tabi en az on kg pili okula getirdim.

Dediğiniz gibi toprağı ya da suyu kirletme açısından bu kadar tehlikeli bir durum var ancak biz zar zor gündeme getiriyoruz. Deniz kenarında yaşayan çocukların ezbere bilmesi lazımdı bunu.

• Denizinbabası kullanıcısına yanıt

kardeşim canavarmısınız nesiniz ya bu kadar değişik insanla birlikte yaşamak ne kadar acı bişey ya. birisi senin ayağına hizmet getirmiyor diye bu nası bir öfke bu ne alaka ya. sen piller nerede toplanıyor diye hiç araştırdın mı. en uzak bim 101 şok diğer büyük market zinciri kaç metre uzak bana 100 metre den daha uzak mı eczane kaç metre hastane belediye binası kaç metre. şuanda sen yeterki pili çöpe atmak isteme en fazla yürüyeceğin mesafe 20 yıldır. 150 metre şuanda ortalamaya tüm türkiyede vursak bu mesafe 70 metredir. markete süt peynir çerez almaya gitmiyormusun arkadaşım. giderkende bunlarıda yanında götürüp oraya atıp ne alacaksan alıp evine geleceksin bu kadar olamazsınız ya. ha göz göre göre bir canlıyı elinle öldürmüşsün ha dolaylı olarak bir süre sonra öldürmüşsün bunun ne farkı var. sizde de suç yok kardeşim. ülkede hayvan gibi çalıştır insanların canını al 1 ev 1 arabayı çok gör millet kendi canından bezmiş başkasının canı doğası havası kimin umrunda. aciz ruhsuz pis bir millet olduk çıktık. ama demişler iyi şartlarda herkes iyi kardeş. önemli olan bütün zulme zorluklara rağmen iyi kalabilmek. herkes kendine yakışanı yapar.

Yanlış anladın galiba hocam. Canavar olsam niye biriktireyim on kilo pili.

Benim demek istediğim şuydu, pildir, atık yağdır vs bunları toplamak marketlerin misyonu değil. Belediye ya da eğitim kurumları, devlet bir şekilde organize etmeli. Ben öğretmenim, daha yeni okullarda pildir kağıttır toplanmaya başladı, ben buna kızıyorum.

Kağıdımızı, plastiğimizi ayırmaya dikkat ediyoruz, plastik şişeyi büzüp yer kaplamasın diye uğraşacak kadar gerekeni yapıyoruz ama birinin gelip alması ya da yaygın yerlerde toplaması lazım. Bu da marketler değil. Yoksa kağıdı ayır okula götür, plastiği ayır başka yere götür olacak iş değil. Millet atık yağı hususi ayırıyor lavabo tıkanmasın diye şişeleyip çöpe bırakıyor. Kurumların da biraz gerekeni yapması lazım.

• Denizinbabası kullanıcısına yanıt

yanlış anlamış olabilirim hocam ama kim neyi kötü yanlış eksik yapsa da denize atmayı bir seçenek gibi belirtmek bana masum gelmedi. bu ülkeyi malesef 3 5 kişi düzeltemeyiz. okullarda kötülük azınlık iyiliğe mağlup olacağı öretilirdi ama. malesef kötülük her geçen gün artıyor. ve iyilik malesef mağlup olmak üzere.

duracell cef14 ile şarj edilebilir mi?

hem 4 saatte şarj edebilen var

hem de 45 dk şarj edebilen var

ama sanki cihazlar pil seçiyor gibime geliyor.

• snl_ S kullanıcısına yanıt

o cihaz tam bir çöp dostum. en baba duracell pili bile en fazla 10 defa şarj edersin pilleri bozuyor. en yavaş şarj yapan şarj aletlerini seçin

Mesela hangi modeller hocam?

Şu an şarja taktım da elimde 3 adet şarj aleti var, teknik özelliklerini bilmeden yorum yapmanızı beklemek saçma tabi ki fakat belki de bilginiz vardır diye sormak istedim.

1) GP’nin pillerin yanında verdiği E411 modeli

Panasonic Eneloop Pro şarjlı AAA Pil (AMAZON)

2) GP’nin powerbank olarak kullanılan modeli

3) Seneler önce (2016 civarı) Elektronik sigaranın 18650 pilini şarj etmek için aldığım Nitecore D2 modeli

Şimdi düz mantık gidersek GP’nin pilini en iyi GP bildiğinden ona en uygun aleti de GP üretmiş olmalı. Fakat diğer taraftan bakarsak GP’nin maliyet endişesi var ve (bana göre) pilleri bozulsun ki yeni pil satabilsin.

Nitecore ise hem görece eski olduğundan hem de tüm pilleri şarj edebildiğinden nedense her pilde sağlıklı sonuç alamayacakmışım gibi geliyor.

Şu modlara sahip:

• CC ve CV mod
    • dv/dt ve Low (düşük hızda şarj sanırım) modları
    • Ni-Mh, Ni-CD, Lion gibi modlar

Nitecore’un kullanım kılavuzu da kayıp olduğundan pek araştıramadım ama sanırım Low (düşük hız) modunda şarj etmeliyim. CC ve CV modu önemli mi mesela?

Şarj aleti önerilerinizi de alabilirim son olarak

Eneloop ile aynı fabrikada üretilmesine gerek yok çünkü fiyatlar çok uygun. Şarj aleti satışta değil sanırım? Bazı açıklamalarında sanki pillerle geliyormuş şarj aleti gibi yazmışlar ama bu fiyata hem pil hem adaptör biraz zor gibi. Teşekkürler hocam, alıp deneyeceğim

• 10 yıl önce buradan panasonic evolta pil almıştık, migrosa gelmişti AA 4 lü fiyatı 19.99 TL, AAA 2 li fiyatı 9.99 TL idi.
    10 yıl içinde gp, sony, duracell şarjlı pil de elime geçti ama şuan hala panasonic evolta pilleri aktif olarak kullanıyorum,
    ciddi olarak 10 yıl dayandı daha kullanılıyor.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.