Şimdi Ara

Panasonic Eneloop Pro şarjlı AAA Pil (AMAZON)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
1
Favori
8.537
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Eneloop Pro piyasadan alabileceğiniz en kaliteli yüksek kapasiteli ve senelerce kullanabileceğiniz şarjlı pil olabilir ve haliyle fiyatı biraz tuzludur. Bu nedenle indirimdeki hali bile pahalı gelebilir alakası olmayan arkadaşlara.

Amazon’da ara ara indirimde görsem de bayağıdır indirimde görmüyordum. Normalde fiyatı 4’lüsü için 349₺, 2’li fiyatı 200₺ civarındadır. 550₺’ye satan bile mevcut HB üzerinde

Fırsat: Panasonic BK-4HCDE/4BE Eneloop ince pil 1,2 Volt 930 mAh 4'lü
    amazon
    Fırsat: Panasonic BK-4HCDE/4BE Eneloop ince pil 1,2 Volt 930 mAh 4'lü
    https://www.amazon.com.tr/dp/B00JWTCK62/ref=cm_sw_r_cp_api_i_dl_5B9WE5ZA5ZTJ4ZMTBD3E

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Silent Guardian -- 1 Mayıs 2022; 10:58:47 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• yazık yazık şu beyine yazık. bi araştır bakalım 1 adet pil kaç metre toprakta ot bitmez ediyor topraği fakirleştiriyor. çevreye zararı tartışılmaz ölçüde büyük bir madde. senin düşüncene bak. birileri bu işi yapacak yazık valla kafaya bak ya. birileri ölecek ki birileri para kazanacak herkes her işten para kazanacak kimse ölmese mezar taşı yapan adam aç kalır. bu adam kimse ölmesin istermi o zaman mezar taşı yapan adamda namussuz. ulan kafaya bak ya. senin gibi mallarla aynı havayı soludğum için iğreniyorum. örümcek kafalı beyinsiz.

bundan 6 7 sene önce 8 tane kadar duracell yeşil olan en üst seviye 2500 mah pillerinden aldım. birde varta almıştım vartaları daha çok şarj etmeme rağmen elimde 4 vartanın 4 üde duruyor. duracel yeşilleri artık şarjdan çekip direk kullanmaz rafa koyarsam kullanılmaz oluyor. o kadar eski sayılmaz ama bi 3 4 sene önce gp almıştım onlar halen ilk günkü gibi. duraceller çöp abi ya bi kere kendi yanında verdikleri şarj aleti ile en fazla 10 defa şarj oluyorlar ondan sonra hızlı şarj olmuyor standart yavaş şarj eden aletlede bi 30 kere şarj ettikten sonra patatese dönüyor. duracell in tek başarılı olduğu nokta harika raf ömrü. kullanılmamış piller için konusuyorum. onun haricinde ne normal pileri ne şarjlı pilleri gidip kazıklanmanın alemi yok. gp varta içinden geçer duracell in ve çok ilgili olmayanlar içinde önemli bir bilgi vereyim. bütün şarj edilebilir piller 1.2v gücündedir. yani bir çok cihaz için aslında önerilmeyen bir güç bandıdır. normal piller 1.5v daha güçlüdür. mah kapasitesini belirler fakat seri akım çeken cihazlar için verimsizlik yaratıyor. şarjlı piller. ben artık komple bim piline dönüyorum bir çok alette. 2 ay kullandığım cihazda bim pili açık ara daha aynı paralara geliyor. 2 pile ortalama 50 60 tl verene kadar 30 tane normal bim pili alırım kafam ağrımaz. piller çöpe atılmaz bu arada annenize babanıza arkadaşlarınıza artık her fırsatta bu konudan bahsedin ya. elin isveçlisi otellerde bile jilet çöpe atılmaz deyip minicik çeliği bile dönüştürüyor adamlar sadece dönüşümden ömür boyu 70 sülalesine bakacak sistemi kurmuş. biz daha pili geri kazanamıyoruz abi kökümüz kurusa üzülmem ya bok gibi bir toplumuz yazık bize valla.

kardeşim canavarmısınız nesiniz ya bu kadar değişik insanla birlikte yaşamak ne kadar acı bişey ya. birisi senin ayağına hizmet getirmiyor diye bu nası bir öfke bu ne alaka ya. sen piller nerede toplanıyor diye hiç araştırdın mı. en uzak bim 101 şok diğer büyük market zinciri kaç metre uzak bana 100 metre den daha uzak mı eczane kaç metre hastane belediye binası kaç metre. şuanda sen yeterki pili çöpe atmak isteme en fazla yürüyeceğin mesafe 20 yıldır. 150 metre şuanda ortalamaya tüm türkiyede vursak bu mesafe 70 metredir. markete süt peynir çerez almaya gitmiyormusun arkadaşım. giderkende bunlarıda yanında götürüp oraya atıp ne alacaksan alıp evine geleceksin bu kadar olamazsınız ya. ha göz göre göre bir canlıyı elinle öldürmüşsün ha dolaylı olarak bir süre sonra öldürmüşsün bunun ne farkı var. sizde de suç yok kardeşim. ülkede hayvan gibi çalıştır insanların canını al 1 ev 1 arabayı çok gör millet kendi canından bezmiş başkasının canı doğası havası kimin umrunda. aciz ruhsuz pis bir millet olduk çıktık. ama demişler iyi şartlarda herkes iyi kardeş. önemli olan bütün zulme zorluklara rağmen iyi kalabilmek. herkes kendine yakışanı yapar.

• Kanka pahalı ya Yani normaldir de rakam olarak fazla geldi bana.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pi -- 1 Mayıs 2022; 11:18:48 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 5₺ ye denk getirip de almışlığım var bu pillerden 😢
    Tabi hala çalışıyor o ayrı konu

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • CaptainTsubasa483 kullanıcısına yanıt

AAA pil hocam, daha fazla kapasitelisi var mı ki? Hadi 1000 Mah olsun. Siz AA pil ile karıştırıyor olmalısınız.

• Silent Guardian kullanıcısına yanıt

Kusura bakmayin haklisiniz :).

• quote:

Orijinalden alıntı: CaptainTsubasa483

Kusura bakmayin haklisiniz :).

Ne demek efendim, rica ederim

• AA pil olarak Gp Recyko pro vardı. Neredeyse haftada bir şarj ediyorum. Çoktan parasını çıkardı. Şimdi de AAA pil arıyordum ama bu kez kumanda gibi uzun süre şarj ihtiyacı olmayacak şeyler için. Yine daha uyguna Recyko mu alsam yoksa bu Enelooplardan mı bilemedim. Senede bir iki şarj edilecek işler için gereksiz olur mu acaba?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Li-ion 18650 Pil ile UPS Beslemek
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • son ev kullanıcısı için çok gerekli değilmiş gibi geliyor.

bundan ve duracellden var, pratikte büyük fark yok. Ya da farkı ev kullanacağısının pek anlayabileceği türden değil.

• fırsat için teşekkür ederiz.Bende geçtiğimiz yıllarda puan kupon derken epey şarjlı pil aldım.Hatta duracell cf14 şarj cihazı 2 adet aa ,2 adet te AAA pille beraber 53 liraya almıştım.
    Elimde duracell, tinko,varta,gp,Camelion ve westinghouse marka piller var.

Hepsinin ve şarjlı pillerin ortak sıkıntısı max şarjda bile en fazla 1.44 volt vermesi.

Hatta çin malları kısa sürede 1.40 volt ta stabilleşiyor.

Mha yüksek te olsa kısa sürede 1.30 lu voltlara düştüğü için şarjlı piller kumanda ve oda termostatı, termometre gibi cihazlarda verimli olmuyor.

Misal lcd ekranlı çoğu cihazda olduğu gibi şarjlı pil taktığımda lcd ekran sönük oluyor.

Yine bazı kumandalar tam çekmiyor.

Alacak arkadaşlar şarjlı pillerin bu dezavantajlarını bilmesini isterim.

Şarjlı piller saydığım cihazlar için uygun değildir.Amaçları sık kullanılan ve kısa sürede pilleri biten ürünler içindir.
    Yoksa geçen migros ta piller indirimdeyken kendi markası forever 12 lisi 15.75 e aldım.

Ölçtüm 1.59 volt ile başlıyor piller.

Yani kumandaya takacaksın şarjlı pilde bitecek de kendimi amorti edecek.

Tekrar teşekkürler

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: meeb

fırsat için teşekkür ederiz.Bende geçtiğimiz yıllarda puan kupon derken epey şarjlı pil aldım.Hatta duracell cf14 şarj cihazı 2 adet aa ,2 adet te AAA pille beraber 53 liraya almıştım.
    Elimde duracell, tinko,varta,gp,Camelion ve westinghouse marka piller var.

Hepsinin ve şarjlı pillerin ortak sıkıntısı max şarjda bile en fazla 1.44 volt vermesi.

Hatta çin malları kısa sürede 1.40 volt ta stabilleşiyor.

Mha yüksek te olsa kısa sürede 1.30 lu voltlara düştüğü için şarjlı piller kumanda ve oda termostatı, termometre gibi cihazlarda verimli olmuyor.

Misal lcd ekranlı çoğu cihazda olduğu gibi şarjlı pil taktığımda lcd ekran sönük oluyor.

Yine bazı kumandalar tam çekmiyor.

Alacak arkadaşlar şarjlı pillerin bu dezavantajlarını bilmesini isterim.

Şarjlı piller saydığım cihazlar için uygun değildir.Amaçları sık kullanılan ve kısa sürede pilleri biten ürünler içindir.
    Yoksa geçen migros ta piller indirimdeyken kendi markası forever 12 lisi 15.75 e aldım.

Ölçtüm 1.59 volt ile başlıyor piller.

Yani kumandaya takacaksın şarjlı pilde bitecek de kendimi amorti edecek.

Tekrar teşekkürler
    Söylediğiniz hiçbir problemi yaşamadım ama söylediklerinizi yaşayanlar var. Bilgi için teşekkürler hocam.

• kalem pil arıyorum bendekileri annem çöpe atmış bitmiş diye.

• Fiyat olarak 189 olmuş. İyi fiyat bence normal duracel de 100 civarıydı en son

• smhuygun S kullanıcısına yanıt

Duracell’in şarjlı pilleri 2’li 59,90 şimdi baktım hocam, 4’lüsünü görmedim. Duracell’in 750 Mah olanları 2’li 50₺ sanırım. Duracell’in 4 tanesi 120₺‘ye geliyor ama onlarda anlamadığım olay şu: 100 kere şarj edilebilir diyor tüm şarjlı pillerinde. Tamam 100 kere şarj etmek yeterli esasen ama pilin kullanılabilir kapasitesi de daha kısa sürede azalıyor demek oluyor bu.

Eneloop Pro şüphesiz ki en iyi pillerden birisi, çok okudum araştırdım hem merakım yüzünden hem mesleğim yüzünden ancak pahalı gelen arkadaşlar GP’nin Pro serisine bakabilir. Kalitesi bi tık daha düşük OLABİLİR, kapasitesi Eneloop’un daha fazla (930 Mah, GP’nin 800 Mah) ama fiyatı bi çıt daha uygun. Bana sorarsanız hem kalite hem kapasite faktörünü düşününce Eneloop Pro mantıklı hale geliyor. Aradaki 130 Mah fark az gibi gelse de %15-20 civarı fark var arada.

• dreaman kullanıcısına yanıt

Kalem pilden kastınız ince pil (AAA) ise ilk mesajdaki Eneloop en iyisi, az uygun olsun derseniz GP’nin Pro serisi güzel.

Kalem pilden kastınız kalın pil (AA) ise GP’nin yeşil 2700 Mah olanları kaplaması hariç bayağı iyi

• Bu kadar pahalıya hiç gerek yok. IKEA Ladda ve Eneloop pro japonyada aynı fabrikada üretiliyor ve pekçok test birbirinin aynı olduklarını doğruladı. google da ikea ladd vs eneloop pro diye arattırıp inceleyebilirsiniz.

3-4 aydır kullanıyorum, mükemmel piller. Diş fırçası için almıştım, hala daha şarj etmedim! Kendi üstünde gelen şarjı kullanıyorum. AA olanın 1900 ve 2450 mah modelleri var.

Tek kelimeyle mükemmel.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ebony -- 1 Mayıs 2022; 16:40:15 >

• ebony E kullanıcısına yanıt

Daha da düştüğü oluyor mu acaba ?

• Silent Guardian kullanıcısına yanıt

Piyasada, kalem pil olarak AA bilinir. AAA pil, ince pil veya kumanda pil olarak geçer. Siz haklısınız bu kavramlarda ortak noktada buluşamadığımız için arkadaşa açık şekilde yazarak açıklamak durumunda kalmışsınız.

• quote:

Orijinalden alıntı: Try it

Piyasada, kalem pil olarak AA bilinir. AAA pil, ince pil veya kumanda pil olarak geçer. Siz haklısınız bu kavramlarda ortak noktada buluşamadığımız için arkadaşa açık şekilde yazarak açıklamak durumunda kalmışsınız.

Kalem pil denilince benim aklıma hep AAA (ince) pil geliyor hocam. AAA pillerin kalınlığı (bana göre) kaleme daha yakın olduğundan beynim öyle ilişkilendirmiş diye düşünüyorum.

Özellikle yaşı büyük insanlar bunu hiç karıştırmıyorlar gözlemlediğim ve okuduğum kadarıyla. Sebebi ise AAA (ince pil) çıkmadan önce, AA pillerin piyasada olması ve bu pillere en başından beri kalem pil denmesi, sonradan AAA dediğimiz daha ince pillerin çıkmasıymış. Dediğim gibi AAA pilleri kalem pil olarak görmemin sebebi kalemlerle kalınlığının aynı olması muhtemelen, ortak noktada buluşamayan ben oldum yani

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Silent Guardian -- 1 Mayıs 2022; 17:34:13 >

• bundan 6 7 sene önce 8 tane kadar duracell yeşil olan en üst seviye 2500 mah pillerinden aldım. birde varta almıştım vartaları daha çok şarj etmeme rağmen elimde 4 vartanın 4 üde duruyor. duracel yeşilleri artık şarjdan çekip direk kullanmaz rafa koyarsam kullanılmaz oluyor. o kadar eski sayılmaz ama bi 3 4 sene önce gp almıştım onlar halen ilk günkü gibi. duraceller çöp abi ya bi kere kendi yanında verdikleri şarj aleti ile en fazla 10 defa şarj oluyorlar ondan sonra hızlı şarj olmuyor standart yavaş şarj eden aletlede bi 30 kere şarj ettikten sonra patatese dönüyor. duracell in tek başarılı olduğu nokta harika raf ömrü. kullanılmamış piller için konusuyorum. onun haricinde ne normal pileri ne şarjlı pilleri gidip kazıklanmanın alemi yok. gp varta içinden geçer duracell in ve çok ilgili olmayanlar içinde önemli bir bilgi vereyim. bütün şarj edilebilir piller 1.2v gücündedir. yani bir çok cihaz için aslında önerilmeyen bir güç bandıdır. normal piller 1.5v daha güçlüdür. mah kapasitesini belirler fakat seri akım çeken cihazlar için verimsizlik yaratıyor. şarjlı piller. ben artık komple bim piline dönüyorum bir çok alette. 2 ay kullandığım cihazda bim pili açık ara daha aynı paralara geliyor. 2 pile ortalama 50 60 tl verene kadar 30 tane normal bim pili alırım kafam ağrımaz. piller çöpe atılmaz bu arada annenize babanıza arkadaşlarınıza artık her fırsatta bu konudan bahsedin ya. elin isveçlisi otellerde bile jilet çöpe atılmaz deyip minicik çeliği bile dönüştürüyor adamlar sadece dönüşümden ömür boyu 70 sülalesine bakacak sistemi kurmuş. biz daha pili geri kazanamıyoruz abi kökümüz kurusa üzülmem ya bok gibi bir toplumuz yazık bize valla.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.