Şimdi Ara

PANASONİC ES LV 61 TRAŞ MAKİNESİ INCELEMESI(resimli) (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
564
Cevap
24
Favori
71.935
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Gunluk mu tiras oluyorsunuz? 3-4 gunluk sakal denediniz mi hic?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hdeniz H kullanıcısına yanıt
    Hocam ben es-61 değilde biraz daha ucuz olan ES-LF51-S803 modelini düşünüyorum es-61 için bütçem yeterli değil bu makine hk. bilginiz varmı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: erhan_kilic

Önemli değil Hocam cevabın için çok teşekkürler ama ne yalan söyliyeyim hala tereddütteyim alsammı diye alırız birde istediğimiz gibi olmazsa az parada değil hani ortalama 400 TL civarı aslında tereddütüm bir sebebi ise şuan mach3'le bile tam sinek kaydı olamıyorum makinede nasıl olur diye düşünüyorum ama bir yandanda jiletle aşırı tahriş olmamdan dolayı makine almak istiyorum yani anlıycağın kafa oldu allak pullak

Dostum hiç düşünme al.
    Ben de jiletle sıfır olamıyordum.Sadece yanak kısımları sıfır ama boyun bölgesinde hep kıl kalırdı.
    Şu an her tarafım sıfır.Kesinlikle abartmıyorum.Zaman içerisinde traş çok daha rahat oluyor inan.
    Bence pişman olmazsın
    Ama gene de karar senin

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Genellikle 2 günde bir traş oluyorum,haftanın bir günü de 3. güne denk geliyor. Hiç bir hafta bekleyip denemedim. Ama 3 günde birde olsam gayet başarılı bir şekilde traş oluyor,sadece zaman biraz uzayabilir belki. Bu arada sakal yapım sert ve karışık arkadaşlar bu yüzden 6 dakikaya kadar sarkabiliyor traş,birde pürüzsüz olana kadar uğraşıyorum ben biraz hastalık gibi gerçi:) Es lf 51 i kullanmadım,alırken philips RQ1260 ile Es lf61 arasında kalmıştım.es lf 51 sanırım sadece 4 başlık,diğeri 5 başlık yazmış, karşılaştırma yapabilirsiniz panasonic'in sitesinden. Valla çok da önemli bir fark olcağını sanmıyorum. Ben geçen sene webden siparişten 490 TL ye almıştım. Esl lf 51 de işinizi göreceği kanısındayım çok bir fark gözükmüyor..
  • s_g_m_s kullanıcısına yanıt
    Hocam yorumlarınız bana çok içten ve samimi geliyor bende yorumlarınıza dayanarak bu cihazı alma aşamasına gelmiş bulunmaktayım açık konuşmak gerekirse ben panasonic es-lf51 ile Braun 790 pulsonic arasında kalmıştım çünkü her ikisi hk. olumlu yorumlar var fakat sizin bu değerlendirmeleriniz ve yorumlarınıza dayanarak bu cihazı alıcağım kart bu ay limit doldu önümüzdeki aybaşı kısmetse alıcağım tavsiye edeceğiniz özellikle karta peşin fiyatına uygun taksit yapan bir yer tavsiye edermisniz ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: erhan_kilic

Hocam yorumlarınız bana çok içten ve samimi geliyor bende yorumlarınıza dayanarak bu cihazı alma aşamasına gelmiş bulunmaktayım açık konuşmak gerekirse ben panasonic es-lf51 ile Braun 790 pulsonic arasında kalmıştım çünkü her ikisi hk. olumlu yorumlar var fakat sizin bu değerlendirmeleriniz ve yorumlarınıza dayanarak bu cihazı alıcağım kart bu ay limit doldu önümüzdeki aybaşı kısmetse alıcağım tavsiye edeceğiniz özellikle karta peşin fiyatına uygun taksit yapan bir yer tavsiye edermisniz ?

Dostum panasonicten şaşma
    Bu alet lineer motor.şarjı sona bile gelse performanstan ödün vermiyor.Full şarjda nasıl çalışıyorsa % 20 şarjda da öyle çalışıyor.
    Ben her kullandığımda jiletle geçen işkenceli traşlara lanet ediyorum inan.
    Benim için büyük bir devrim bu alet umarım senin içinde aynı şekilde olur.Islak kuru istediğin şekilde olursun traşını.Hatta ilk başta köpükle ol.Zaten kullanma kılavuzunda da öyle tavsiye ediyor.

Bu arada ben stoklumarketten aldım ürünü.Panasonic distribütörü kendileri.

http://www.stoklumarket.com/asp/product/5301/Panasonic-ES-LF51-S803-Tiras-Makinasi

Yalnız ürün stoklarda yok.Ara irtibata geç istersen
    Bayağı ilgililer

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi s_g_m_s -- 20 Kasım 2013; 16:37:15 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: MACH25

quote:

Orijinalden alıntı: Kursun_

quote:

Orijinalden alıntı: MACH25

Arkadaşlar bu sene çıkan modellerle ilgili bulduğum önemli bir grafiği sizinle paylaşmak istedim. Henüz almamış olanlar için faydalı olacaktır diye düşünüyorum. Yabancı dil bilmeyenler için özetlemeye çalışalım, ESLV61, ve ESLV65 modelleri birbiri ile tıpatıp aynı 2 modeller. Ancak, Panasonic ESLV65 modeline koyduğu gereksiz bir sensör ile lineer motorun hem devrini düşürüyor hem de ömrünü kısaltıyor. Bildiğiniz gibi, Lineer motor'un zaten belirgin özelliği gücünü sabit bir şekilde hep aynı devirde koruması böylece sakal yoğunluğundan etkilenmemesi. (Panasonic kataloglarında senelerdir bu, bir üstünlük ve lineer motorun karakteristik özelliği olarak anlatılırdı zaten) Oysa, LV65 modelinde motor, Lineer motor gibi değil, basit bir konvansiyonel bir motor gibi davranıyor ve motor devri alçalıp - yükseliyor . Bir başka deyişle dalgalanma yapıyor. Bu yüzden, hem lineer motordan beklediğiniz ve alışık olduğunuz o 14000 devirlik yüksek performansı sabit olarak alamıyorsunuz hem de bu dalgalanmalardan ötürü motor kısa ömürlü oluyor. Dolayısıyla, nasıl olsa arada bir fark yok. Alacak arkadaşlar ESLV61 modelini alsınlar ve hayal kırıklığı yaşamasınlar.
     PANASONİC ES LV 61 TRAŞ MAKİNESİ INCELEMESI(resimli)

Lineer motorların özelliği sabit devir değildir. Lineer motorun özelliği gücünü döner motorlarda olduğu gibi döner eksende değil düz bir hat üzerinde vermesidir. Sabit devir döner motorlarla da sağlanabilir.

Gücün düz eksende verilmesi verimlilik ve yüksek devir sağlanması açısından önemlidir. Konvansiyonel sistemlerde bir döner motor vardır ve döner hareket mekanik düzeneklerle ileri-geri, yani doğrusal harekete çevrilir. Yüksek devirlere çıkıldıkça bu sistem başarısız olur.

Doğrusal hareket, Philips gibi rotary çalışmayan tıraş makineleri için yararlı bir sistemdir.

LV65’e dönersek, yüksek devirli bir traş makinesi için olumsuz bir faktör bıçaklarda oluşan ısıdır. LV65’i yüzünüzden kaldırdığınız zaman devri düşmektedir. Yani gereksiz yere tam hızda çalışmamaktadır. Bunu bilgisayarlardaki speed-step özelliğine benzetebiliriz. Bu şekilde bıçaklar daha az ısınmakta, daha az aşınmakta, muhtemelen batarya ömrü artmaktadır.

LV65, LV61’den daha iyi bir tasarımdır.

Dostum, mesajında yanlış bir bilgiyi görünce düzeltmek zorunda hissettim kendimi. Lineer motorların özelliği sabit devir değildir demişsin fakat bu yanlış bir bilgi olur. Ben makine mühendisiyim ve son 20 senedir Panasonic Lineer motorlu tıraş makinelerinden kullanıyorum bu yüzden az çok biliyorum magnetic leviation teknolojisini. Panasonic in kendisi bile bu argümanı senelerdir gururla kullanıyor zaten. (Tıraş makinelerinin kutularının üzerinde bile "constant shaving power" şeklinde öne çıkarıyor ve 2 farklı grafik ile Panasonic ile diğer üreticilerin konvansiyonel motorları arasındaki farkı grafiksel olarak gösteriyor. Birisinde hiç düşmeyen tıraş performansı ve motor gücü, diğerinde ise sakal yoğunluğundan ve bataryadan olumsuz etkilenen ve gücü azalan konvansiyonel döner tip motor. istersen evdeki kutulardan tarayıp koyabilirim.

Bu hususun dışındaki diğer söylediklerine katılıyorum. Tasarım ise, tamamen kişisel zevklerin konuştuğu bir alan. ESLV61 i çok kibar buluyorum ben.
    Mimar sinanda güzel sanatlar hocası olan dayıma, tarafsız bir gözlemci olarak kendi kişisel görüşünü sorduğumda o da, kesinlikle ESLV65 hatlarını kaba bulduğunu söyledi mesela.

Lineer motor normal dairesel eksende çalışan motorun düz eksende "açılmış" halidir.
    http://en.wikipedia.org/wiki/Linear_motor

Sabit hız sağlanması ise başka bir teknolojidir. Sabit hız genellikle senkron motorlarla sağlanır. Bu sistem dairesel çalışan motorlarla da, düz eksende çalışan lineer morlarda da uygulanabilir. Sabit devir ayrıca elektronik regülasyon ile de sağlanabilir.

Constant shaving power terimini Panasonic bir dönem reklam amaçlı kullanmış olabilir. Ancak makineyi yüzünüzden uzaklaştırdığınızda bıçakların tam devirde çalışması gereksiz ve olumsuz bir özelliktir. Önemli olan motorun batarya şarj süresince aynı performansı göstermesidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kursun_ -- 21 Kasım 2013; 10:35:52 >

• Arkadaşlar merhaba

bende bugun eslv65 makine aldım sensör olduğundan performansı kötüdür 61 daha iyidir vs diyen arkadaşlar ve yeni alacak arkadaşları aydınlatmak adına yazıyorum cihazda 2 mod var birisi sensör aktif yani sakala göre otomatik devir ayarlıyor diğeri normal mod bu mod da aynı 61 serisi gibi sürekli aynı devirde çalışıyor yani her iki makinede aynı şartlarda kullanılabilmekte olup 95 modelinde ekstra sensör bulunmakta

iyi günler
  • quote:

Orijinalden alıntı: orkisan

Arkadaşlar merhaba

bende bugun eslv65 makine aldım sensör olduğundan performansı kötüdür 61 daha iyidir vs diyen arkadaşlar ve yeni alacak arkadaşları aydınlatmak adına yazıyorum cihazda 2 mod var birisi sensör aktif yani sakala göre otomatik devir ayarlıyor diğeri normal mod bu mod da aynı 61 serisi gibi sürekli aynı devirde çalışıyor yani her iki makinede aynı şartlarda kullanılabilmekte olup 95 modelinde ekstra sensör bulunmakta

iyi günler

Evet, 61-65 tartışmasında unutulan en önemli konu da bu...
    Yeni ES-LV65'de sensör modu istenildiğinde iptal edilebiliyor.
    Türkçesini bulamadım ama İngilizce, Fransızca ve İspanyolca kullanma kılavuzu şu adresten temin edilebilir:http://service.us.panasonic.com/OPERMANPDF/ESLV65-MUL.PDF

• Yaklaşık iki aydır kullanıyorum makineyi traş olmaktan nefret eden biriyim.ben köpükle traş oluyorum kuru biçimde traş olduğumda boyun bölğemde tahriş oranı epey yükseliyor.Jilet türlerinin hepsini denedim hiçbiriyle tersten olamıyordum özellikle boyun bölgesinde çektiğim acıyı ben bilirim.Makineyi aldıktan sonra arkadaşlarımında dediği gibi traş farklı bir hal aldı.Ustura ile traş oluyormuşum gibi yüzümün %95 i sinek kaydı biçimde oluyor.En problemli bölgem çene altıydı şu anda sıfır kıl kalıyor hepsini alıyorum.Boyunbaşlangıç bölgemdeki sakalları halen alamıyorum çıkış yönü yüzünden her traş oluşumda tahriş ediyorum o bölgeyi sürekli yara oluyor tek sıkıntım o bölge.Tam istediğim gibi traş olmak istediğimde 6 dakikayı buluyor.İsterseniz 1 dakika içinde traşta olabilirsiniz.Her traşta %10 azalma oluyor.%10 kalan sarzda 2 sefer traş oldğumu biliyorum.Problem yaşadığım bölge için bazen keşke döner başlıklı makine mi alsaydım dediğim oluyor ...
    Makine on Numara kullanış açısından ilk makine deneyimim.Tek kusuru makinenin kılıfı ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CeCeKa -- 23 Kasım 2013; 1:07:12 >

• Merhabalar,Bende Es LV -61 var. Tahriş dediğiniz olayı zamanla hallediyorsunuz. Benimde jiletle traş olma durumum hemen hemen aynı bol tahriş ve bol sinir harbi. Ama makineye geçtiğimden beri rahatım, zaman geçtikçe ve makineye alıştıkça nasıl traş olcağınızı daha iyi anlıyosunuz, yani çok tahriş olan bölgede fazla oyalanmamayı yada nasıl traş olcğaınızı. Ben önce sıcak su ile cildi yumuşatıp köpükle 6 dakikayı geçmiyecek şekilde oluyorum sonra soğuk su ve sıcak su ile masaj yaparak yüzümü yıkıyorum, bu baya etkili oluyor. Ama ne olursa olsun makine 5 dakikadan sonra tahriş etmeye başlıyor,aynı bölgede çok fazla zaman harcamak tahriş ediyor, Benim bildiğim doktorların tavsiyesi düz elekli traş makineleri.. Bir doktor bana öyle söylemişti..
  • Arkadaşlar merhaba. Yaklaşık 1 sendir braun 3 series kullanıyorum.

ilk makinem ve başta alırken bukadar verilir mi diyordum fakat kullandıktan sonra iyiki aldım dediğim sayılı aletlerden. Marka-model hakkında söylemiyorum yani şarjlı traş makinelerinden bahsediyorum. Makinem zamanla alt bölgeleri almamaya başladı ve bende değiştirmeye karar verdim.
    Piyasadaki en iyi traş makinesini almak istiyorum.
    Bu makine Es Lv- 61 midir ? Yoksa daha fazla araştırmalımıyım ?
  • Valla en iyi diye birşey yok gibi birşey,kişiye göre değişiyor ama markaların en üst modelleri genelde kullanıcılar tarafından memnun kalınıyor. Bunlar Panasonic Es lv-61 yeni çıkan es lv 65, Philips RQ 1260,Braun 790 Serileri markaların en üst modelleri. Artık yorumlara bakarak karar verebilirsiniz. Ben Esl lv 61 kullanıyorum ve 10 aydır çok rahatım,tavsiye ederim..
  • quote:

Orijinalden alıntı: hdeniz

Valla en iyi diye birşey yok gibi birşey,kişiye göre değişiyor ama markaların en üst modelleri genelde kullanıcılar tarafından memnun kalınıyor. Bunlar Panasonic Es lv-61 yeni çıkan es lv 65, Philips RQ 1260,Braun 790 Serileri markaların en üst modelleri. Artık yorumlara bakarak karar verebilirsiniz. Ben Esl lv 61 kullanıyorum ve 10 aydır çok rahatım,tavsiye ederim..

tesekkür ederim :)
  • Öncelikle cevapladığınız için teşekkür ederim.Kesinlikle tahriş olayı zamanla geçiyor bende sizinle aynı düşüncedeyim makine başka bir rahatlık cidden.Dediğiniz gibi tahriş olan bölgelerde fazla oyalanmamaya çalışıyorum biraz takıntılı olduğum için yanak kısmı nasıl prüzsüz sinek kaydı oluyorsa boyun bölgemde kalan kısımlarında öyle olmasını istememden dolayı tahriş meydana geliyor 1 2 tane bile kalsa rahatsız oluyorum sanırım o bölgede batık sakalım var ne yazıkki ...Traş olmadan once ılık suyla yüzümü yıkadıktan sonra köpük hafif sulandırarak traş oluyorum genelde traş sonrası hemen duşa girer yüz bölgemi sıcak su ile rahatlatırım.Losyon olarak Gillette balsam kullanıyorum yüz bölgeme sürdüğümde mükemmel oluyor ama gelki boyuna süreyim 4-5 saat geçmiyor kızarıklık.Uzun lafın kısası makine kullanılmaya değecek üst sınıf bir makine.Anladım hocam ozaman döner başlıklı sistemi aklımdan çıkarıyorum.Tekrar teşekkür ederim iyi günler @hdeniz

• Rica Ederim arkadaşlar faydam oluyorsa ne mutlu bana. Ben de bu forumlardaki yorumlara göre almıştım ve baya bir haklı çıktılar. Traştan sonra benimde boyun bölgesinde birkaç 0 a yakın alınmayan yerler oluyor ben makineyle fazla zorlamayıp hemen jiletle yada batık varsa cımbızla hallediyorum.. Böylelikle sorun kalmıyor,bu aralar traştan önce yüzümü sıcak suyla baya bir nemlendiriyorum ve daha güzel bir traş çıkıyor..Herkese iyi günler..
  • Dün çalıştığım şirkette 2 arkadaşım daha benden görerek ES-LV61 aldılar. Almadan önce bayağı da bir araştırdılar yorumları teknik açıdan.
    Son olarak teknik servise de sormuşlar . O da ESLV61 tavsiye edince, tereddütsüz gidip almışlar. Bu sabah ilk tıraşlarını oldular ve bana teşekkür ettiler, bilseydik geçen sene seninle birlikte alırdık diyorlar :))
  • Morhipo dan 530 liraya almanıza yardımcı olabilirim
    http://www.morhipo.com/panasonic-es-lv61-k803-islak-kuru-tras-makinesi/1629434/detay

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hb_07 -- 29 Kasım 2013; 0:05:16 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Amazon'da şu an kısa bir süre geçerli olacak indirim var. LV61'i sepete atıp satın alma için ilerletince 70$'lık bir kupon indirimi otomatik olarak yapılıyor. Amazon'dan salıveriş konusunda bilgileri aşağıda bulabilirsiniz:

http://forum.donanimhaber.com/m_84536792/f_//tm.htm#84582783
  • Arkadaşlar bende traş makinesi araştırıyorum ve hemen hemen bu makinada karar kılmış durumdayım. Merak ettiğim konu ben devamlı saçlarını kazıtan biriyim bu makina ile saçları da aldırabilirmiyim. Yardımlarınızı bekliyorum
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.