İşim gereği her gün traş olmak zorundayım, iş yerimde kesinlikle sinekkaydı sakal olması gerekiyor. Bu zamana kadar mach3'ten şaşmadım ama artık bu işin daha pratik ve sağlıklı yolu olan traş makinelerine yönelmeye karar verdim.
İnternette ve DH'de epey araştırdım, fiyatı 200-250 TL ve fiyatına göre en iyi traş makinesinin PANASONİC ESRF31 Quadro olduğuna karar verdim. Firmanın TR'den çıktığına dair yorumlara da çok kulak asmamıştım doğrusu "nasıl olsa bulunur bir yerden" diyerek.
Ama araştırınca stoklumarket dahil hiç bir yerde cihazı bulamadım. Amazon, ebay'e vs. de baktım ama, oralardan alınca 270-300e (o da pek yok ya) geliyor fiyatı kargo ücretleriyle. (Ben ilk kez kullanacağım için çok para vermeyeyim diyorum, belki ilerde daha kalitli modellere yönelebilirim ama alışamama ihtimaline göre orta karar bir cihaz alayım istiyorum.)
Konuyla ilgilenen arkadaşlara da yardımı olacağını düşündüğüm için bir başlık açayım dedim. Önceliğim TR'den hatta mümkünse elden satın almak. Ama Yurt dışı opsiyonu da dahil olmak üzere, bu ürünü 200 TL civarına alabileceğim bir yol varsa değerlendireceğim.
Ya da bu cihaz kadar iyi performans alabileceğim başka bir marka-model tavsiyesi de işime yarar. Sakallarım çok sert ya da sık değil, aslında Panasonic kadar olmasa da Braun'un cihazları için de epey güzel yorumlar var, ama karar vermeden önce forumdaş üstadlara danışayım dedim :) Vakit ayırıp cevap veren arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
Bilen duyan yok mudur?
ben epeyden beri araştırıyorm panasonic bir rivayete göre gezi olaylarından sonra dolardaki dengesizliği bahane edip bize makina getirmiyor internette olsun vs millet elindekini satıyor bu yüzden netten zor bulursun esrf31 hersepetim.com diye biryerde gördüm ama site güvenilir değil adamların müşteri hizmetleri dahi cevap vermiyobulursan burdan link at bende alacam :)
Arkadaşlar,
Panasonic traş makineleri için bir de şu adrese bakın;
Aladağ Elektronik
Sirkeci Adres; Büyük Postane karşısı, Valide Han Kat:1, Sirkeci-İstanbul
Telefon 0212 527 50 12 0212 522 52 23
Kadıköy Adres; Osmanağa Mah.Çuhadar Ağa Sokak No:22 Kadıköy/İstanbul
Telefon 0216 550 00 50 0216 349 91 70
Teşekkürler serdars, ben panasonic bulamayınca mach3'ümü yeniledim. 1 yıl götürür aldığım başlıklarla beraber artık seneye bakıcaz :)
Ama sakal için traş makinesi ararken o kadar çok araştırma yapmışım ki, saç traşını evde kendim yapmaya karar verdim.
Saçlarımı uzun süredir düz 4-5 numara yaptırıyorum, 10-15 TL her seferinde vermek gereksiz geliyordu açıkçası. Araştıranlar için Remington 5550 aldım, hizlial'dan(en iyi fiyat ordaydı.). Henüz kullanmadım ama, kaliteli bir cihaz olduğu belli, malzeme kalitesi vs. gözle görülür derecede iyi.
Ha bu arada, bana enterasan gelen bir bilgi vereyim, USB'den şar oluyor cihaz, ve Sony Z2'min şarj kablosuyla uyumlu :)) Yani Z2'nin şarj cihazını taktığımda şarj oluyor makina, ama şöyle bir durum var aynı durum tersi için geçerli değil. Yani telefonum, traş makinesinin kablosuyla şarj olmadı.