Şimdi Ara

Panasonic Fz5 Fz7 Fz20 Fz30 cular Buraya. (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
159
Cevap
0
Favori
16.959
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • orderemo, açıklama çabandan dolayı teşekkür ederim.. ürünlerin sınıflandırmalarını biliyor olmakla birlikte sorun benim için öncelikle bu değil. boyut farkını da düşünüyorum. fiyat konusu ise tam anlamıyla saatten ötürü gelişti, fz30 şu anda yalçınlarda 1200 evet... benim baz alabildiğim sitede fz7 400$, fz50 645$ dı yanılmıyorsam. fz7 ise şu an yalçınlarda 800 ytl dolayında olsa gerek.
    ama yeni ürün elbet fiyat olarak koyacaktır... mesele o değil de 1,5 bin ytl vereceksem yine panasonic fz50 mi dersiniz siz panasonicçiler yoksa başka bir ürün mü? daha önemlisi fz7'yi gördüğümden, özelliklerine baktığımdan beri kafama koymuş olsam da asıl kafamı karıştıran şey noise ve iso yüksek hassasiyet modunda çekimlerde yaşanan bozulmalardır. ne yapınca performans düşer? benim kullanım amaçlarım arasında bu durumların ne kadarı yer alır diye soruyorum, ve size soruyorum çünkü sizler de aynı şeyleri yaşamış olmalısınız.. teşekkür ederim.

• Merhaba arkadaşlar...
    Ben henüz çok yeni bir fz7 kullanıcısıyım... Fakat makinede çözemediğim bazı özellikler var...
    Sizlerden ricam fz7 nin türkçe kullanma klavuzunu nerden bulabilirim acaba...

Yardımcı olursanız çok sevinirim...

Yakın zamanda çektiğim fotolarla çok sık görüşücez...
  • @goksel erdem
    makinen hayırlı olsun.
    fz7 nin kullanma kılavuzunu en ucuz tekofaks tan temin edebilirsin.
    nette fz30 un kılavuzu var ama fz7 nin kini görmedim.
    makineyle alakalı takıldıgın yerler varsa elimizden geldigince
    yardımcı olabiliriz.
    saygılar
  • @clasex kardeş
    kusura bakma öncelikle.
    seni durumdan bi haber olarak gördügümden ötürü degildi yazdıklarım.
    sadece hatırlatmak,konuya yeni girenlerin öyle bi merakı olabilir diye
    genel olarak yazmıştım.
    şimdi şöyle söyliyeyim.
    gece fotografı benim hiç işime yaramıyor.
    yani aradan 3-4 ay geçti
    ama gece çekimi nerdeyse hiç yapmadım diyebilirim.
    sen gece çekimini çok yapacak mısın mesela.
    veya nerde nasıl kullanmak istiyorsun makineyi.
    yüksek iso larda noise ürettigi dogru fz7 nin.
    bu sensörle anca bu kadar oluyor.
    ama fiyat & performans olarak degerlendirirsek
    ben fz7 nin artılarını eksilerinden daha çok oldugu kanaatindeyim.
    fz50 ye 1.5 bin ytl verilir mi.
    bence verilir.
    ama benim 1.5 bin ytl nakitim olsa.
    dslr bir makine alırım.
    kimisi ya ben objektifle ugraşamam tak çıkar.
    nerde hangisi kullanılacak ooo uzun iş kardeşim.
    diye bakıyor olaya.
    sen de böyle düşünüyorsan fz50 ideal gibi görünüyor getirdikleriyle.
    ama giriş seviyesindeki fz7 seni tatmin eder bunu bilmelisin.
    o sınıfta olympus sp 500 - canon s2 vs var.
    sp50 ün fotograflarını gördüm yaramaz.
    s2 ise fiyat olarak 200 - 300 ytl daha fazla.
    ama 1.5 bin ytl ye başka markalardan dslr makineler önerebilirim.
    pentax ist dl , canon 350 d,nikon d 50-70..
    ne alırsan al,gönlüne yatanı al.

• dün uyku tutmadı,balkona çıktım.
    ne zamandır çekmek istedigim ay fotosu çektim.
    deneme dir.
    4 farklı modda çektim.
    exif bilgileri üstünde yok.
    ama bi tanesininkini yazayım.

iso 80 - f : 5.6 - enstantene 1/100 aşagı yukarı hepsi aynı.

Panasonic Fz5 Fz7 Fz20 Fz30 cular Buraya.
  • @Dimarzio

uzun zamandır (senin ay fotoğrafını gördükten sonra)
    çekmek istiyordum.
    anca dün kısmet oldu.
    ama ayıptır söylemesi senin ay dan güzel oldu :)
    boynuz kulağı geçermiş :p

Deneme 1.
  • teşekkürler ordermo.
    sanırım haklısın, ben bi an gaza geldim öylesine, şimdilik bi fz7 yeterli.. istediklerimi karşılamazsa o zaman bakarım. zaten şu an ihtiyaçlarımdan emin değilim, her şeyi yapacakmışım gibi geliyor herhalde. teşekkür ederim
  • gökselerdem,
    MAkinan hayırlı olsun. Gerçekten iyi bir tercih yapmışsın. Denemediysen 16:9 formatında 848X480 çözünürlüğü denemen ve video kalitesini görmen lazım. Bu cihazı ben alırken en önemli krterlerimden birisi video çözünürlük kalitesi idi. Aldığım yerde 640X480 diye bilgi verdiler orada denedim hoşuma gitti. Daha sonra makinayı kurcalarken 848X480 çözünürlüğü fark ettim. Lafı şuraya getireceğim benim gibi makina almadan önce bu foruma girecek olan kafası karışan arkadaşlar olursa çok profosyonel bir iş yapmayacak kendi çapında fotoğrafçılığa heves eden arkadaşlar varsa hiç düşünmeden FZ7 yi alsınlar. Asla pişman olmazlar lensse lens (LEICA), optik zoom ise OPTİK ZOOM (12x), bu kadar şık bir cihaza her özelliği koymuş adamlar. Hızlı bir Sd (San Disk Ultra II gayet yeterli ama param çok derseniz San Disk'in daha hızlı yazan bir kartı çıktı) kart ile çekim hızıda tatminkar bence. Panasonic fotodan anlamazmış makinası alınmazmış bir sürü hikaye anlatıyorlar. FZ7 nin kulvarındaki Canon veya Sony den neyi eksik varsa bilen yazsın bizde öğrenelim. Diyorlarki Macro'su 5 cm. imiş. Girme kardeşim sende böceğin dibine kadar. 1 cm den çekmeyi ver. Son söz Canon , sony hikaye bu paraya Panasonic FZ7 şahane.

Reytin artsın diye biraz Canon ve Sony cilere yüklendim ama gerçekten o kadar fiyat farkı vermeye gerek yok.

Her keze SELAMLAR

Gökselerdem bu arada makinanın türkçe kullanma kılavuzunu tekofastan mail ile iste hemen gönderiyorlar. Göndermezlerse foruma yaz mail adresini ben sana gönderirim.

orderemo ay resimlerin harika. Eline sağlık.

• fz 50 ciktimi piyasaya yoksa sadece duyurusumu yapildi ? bi dmc-l1 birde fz50 nedense heyecanla incelemeşerini bekledigim iki makina , birde fz30 daki noise problemi cozulduyse bu makinalar super olur
  • fz50 çıktı. ama henüz bulmak zor gözüküyor.. teknosa ve yalçınlarda daha tok bildiğim kadarıyla. ama ürün online satılıcak kadar canlı
    http://www2.panasonic.com/webapp/wcs/stores/servlet/vModelDetail?storeId=15001&catalogId=13401&itemId=98048&catGroupId=24999&modelNo=DMC-FZ50K&surfModel=DMC-FZ50K&cacheProgram=11002&cachePartner=7000000000000005702

• pardon, "pre order" diyormuş ama yakın yaw...
  • dmc-l1 cikmis gibi gozukuyor ama tr de hala yok incelemside cikmadi , noise problemini cozmuslerse hemen alirim hic dusunmem
  • l1 de noise problemi olacagını sanmıyorum zalman.
    yani nikon da canon da ne kadar sa o kadardır benim kanaatim.
    çünkü ilk slr makinası panasonic in.
    noise üreten 1.000 dolar üstünde bi makinayı kimse almak istemez heralde.
    nikon canon dururken.
    bekleyip görecegiz :d
  • arkadaşlar.
    dün yemedim içmedim sizin için bişey yaptım:d
    dermişim.
    polarize filtreyi gece kullanırsak kro derler mi demezler mi sorusunu
    gündeme getirmek için bi deneme yaptım.
    akşam çekimlerinde,düşük enstantenelerde 20-30-40-50 hatta 60 sn.
    polarize filtre patlamayı önlüyor ve doygun renkler çıkıyor.
    dandik bi deneme.
    gerçi evin önündeki ağaç işi bozdu am idare eder.

Ens. 20 - f:2.8 - iso 80 .
  • quote:

Orjinalden alıntı: 4TCL

...bu MANUAL RING özelliği nasıl bişey makina bizim ne kadar çevirdiğimizi algılayıpta motoru hareket mi ettiriyor?

manuel ring,adı üstünde,elinle istediğin kadar çevirip istediğin yere netleme yapıyorsun
  • İyi gunler arkadaslar bir resimde benden forumda ay resmi cok oldu gerci ama bıtanede ben gondereyım yorumlarınızı beklıyorum.Bide aldıgım fz7 nın ıcnden turkce kullanma kılavuzu cıkmadı bu kılavuzu bulabılecegım herhangı bır yer varmı panasonic e mail attım ıstedım yollamadılar yardımcı olabılırsenız sevınırım.

f:4.5
    ıso 80
    1/400
    12x optık zoom la cektım 1 kademede dıgıtal zoom yaptım photoshopta contrast tını artırdım sadece.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sabbat -- 11 Ağustos 2006; 19:16:25 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: NITRO

Selamlar,
    Uzun zamandır dijital makine almayı düşünüyordum, panasonic lerde gözüme takılıyordu.Neyse bir an geldi gözümü kararttım FZ7 aldım.Güzel makina ancak kutusundan almanca,fransızca,italyanca hatta flemenkçe kullanım klavuzu çıktı, Türkçe veya ingilizce kullanım klavuzu çıkmadı.Bu yüzden çözmek herhalde biraz vakit alacak.Merak ettiğim konu şu, siz makineyi aldığınızda Türkçe veya ingilizce klavuz çıktı mı yoksa başka bir yerden mi temin ettiniz?

ben de fz7 adığımda türkçe ve ingilizce kullanım klavuzu çıkmamıştı. ama ben panasonic.com.tr ye girip e-posta attım ve benim e-posta adresime türkçe kullanım klavuzu gönderdiler.
    ayrıca ingilizce kullanım klavuzunu da panasonic.com adresinden temin edebilirsiniz.

• mboyacı slm.
    Takas ile ilgili mailimi aldınmı?

Selamlar,

Birde sorum olacak. Foruma girim PM yollamak ne anlama geliyor? Cevaplayan olursa sevinirim..

Herkeze selamlar.
  • bir ay fotoğrafı da benden

• Bruce cevabın için teşekkür ederim.

Selamlar,
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.