Şimdi Ara

PANASONİC Klima Kullanıcıları Buraya... (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
410
Cevap
6
Favori
57.325
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Versalid

Bayağı aramam gerekti ama yük değerlerini buldum.
    KIT-VE9-NKE

Cooling capacity Nominal (Min - Max) kW 2,50 (0,60 - 3,00)
    Pdesign (cooling) 2,5

Heating capacity Nominal (Min - Max) kW 3,20 (0,60 - 7,70)
    Pdesign at -10°C kW 3,2

KIT-E9-QKE

Cooling capacity Nominal (Min - Max) kW 2,50 (0,85 - 3,00)
    Pdesign (cooling) kW 2,5

Heating capacity Nominal (Min - Max) kW 3,40 (0,80 - 5,00)
    Pdesign at -10°C kW 2,7

KIT-UE18-QKE(Yukarıda bu klima hakkında konuşmuştuk ondan bunu da ekledim)

Cooling capacity Nominal (Min - Max) kW 5,00 (0,98 - 5,60)
    Pdesign (cooling) 5,0

Heating capacity Nominal (Min - Max) kW 5,40 (0,98 - 7,70)
    Pdesign at -10 °C kW 4,0

Sonuç olarak KIT-VE9-NKE serisinin değerleri gerçek görünüyor.Panasonic qke serisinde enerji verimliliğinde geriye gitmiş gözüküyor.

Belirtmiş olduğunuz model ve serisi. Ama bir yanlış anlaşılma var bunu düzeltmek için yazmak istedim. Ve serisi etherea üstü özel bi seri. Daikin emura ve ururu sarara gibi düşünün. Hatta şu an arasanız bulamazsınız. Belki bazı bayilerin stoğunda kalan vardır o ayrı. Zaten güncel 2014-2015 kataloğundan incelerseniz sağ sayfada etherea modellerini, sol tarafta ise üstte ue giriş serilerini ve onun altında sadece 9 ve 12lik iki modelli bu ve serisini görürsünüz. Türkiye'de yok ama böyle bir cihaz var ve ayrı bi sınıflandırmaya tabi. Kıyas yaparken buna göre değerlendirmek gerekir. Zaten ethereaların arasında belirtmemiş bu cihazları. Üst uç sınıf özel seri cihazlar. Selamlar.

• Panasonic kaliteli ürün yapar stokta ürün bulursanız alın derim. Etherea modeli övülüyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocalar panasonic klima isitmada nasil alinir mi en uygun fiyatlari bu markada yakaladim ne diyirsunuz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Garden State

quote:

Orijinalden alıntı: sunyy2003

Hocalar panasonic klima isitmada nasil alinir mi en uygun fiyatlari bu markada yakaladim ne diyirsunuz

Şu markaların hepsi mükemmel

ME.
    Panasonic.
    Fujitsu - General.
    Daıkın Shira üstü.
    Hangisini alırsan al mükemmel.

Hocam net kararimi veremiyorum tegora ile panasonic arasinda kaldim

• Tegora kullanmdan nasıl kötü diyebilirler anlamıyorum önce kullan sonra yorumunun ekle ne eksikse yaz

• Selamlar Arkadaşlar
    Birkaç ay önce evime Panasonic EthereaE18-QKE(18.000BTU) ve E12-QKE(12.000BTU)Etherea klima takdırdım.Ege bölgesi bu sene çok soğuk görmedi özellikle kıyı kesimleri tabi.O yüzden çok fazla
    performansını test etme imkanım olmadı sıcak kullanımda.Fakat amatörce izlenimlerimi aktarmak istiyorum.Öncelikle servis son derece profosyonel bir kurulum yaptı diyebilirim.Vakumun dan tutunda ,borulamasına kadaar son derece özenliydiler.
    Sorunsuz kurulum sonrasında.-5 derecede kullandım sadece bir kaç gün.Hem 18bin olan hemde 12bin kapasitede olan klimalarım son derece iyi performans gösterdi.Çok rahatlıkla odayı istediğim derecelere çıkardı.Mesela 26 derece ayarladığım zaman
    çok kısa bir zaman içinde odada gayet tatmin edici sıcaklık gördüm,kesintisiz.Nanoe-g özelliği her daim açık olmasına karşı herhangi bir is benzeri, duvarlarda kararma falanda yok.forumda böyle bir şey
    okumuştum ama benim başıma gelmedi.
    Konfor konusuna gelecek olursak.Ben özellikle iç üniteleri çok sessiz falan bulmadım.Yani,fan ayarları çok seçenekli olmasına karşı en düşük üfleme ayarında bile klima öyle çok sessiz falan değil.En düşük fan ayarında bile 34 metrekare odanın neresinde
    olursanız olun fan sesi gayet net duyuluyor.Sadece Super quiet modunda fan sesi gerçekten azalıyor.En konforlu modu bu bence ses açısından.Eğer en yüksek fan ayarını açarsanız resmen kanatlanacakmış gibi ses çıkıyor :)Sadece ses çıkmıyor aynı zamandada çok güçlü üflüyor.
    Üfleme sıcaklığını ölçmedim ama ciddi anlamda sıcak hava üfleyebildiğini söyleyebilirim.Yani ısıtma için almayı düşünürseniz bence hiç tereddüt etmeyin.Evim öyle çok izolasyonlu olmamasına karşı ısıtmada en ufak bir sorun yaşamadım,hatta fazla fazla bile geldi diyebilirim.
    18bin lik modeli 37 metre karede,12 bin lik modeli de 25metre kare odada kullanıyorum.Apartman değil dubleks ev olarak düşünün.
    Klimaların hem iç hemde dış ünitelerinin üstünde üretim tarihleri(production date) yazıyor.18bin olan modelin dış ünitesi 2014 yılı üretim, iç üniteside 2015 yılı üretim.12 bin olan modelin
    hem iç hem de dış ünitesi 2015 yılı üretim.Bu önemli bir ayrıntımı bilmiyorum ama yine de merak edenler için yazdım.
    Daha önce de pek çok klima kullandım.Ama bu klimadaki ısıtma olayı bir şekilde çok hızlı ve gerçekten işini yapıyor.Isıtma olayını bu derece iyi yaparken umarım soğutma işini de iyi yapıyordur diye düşünüyorum.Daha deneyemedim sıcak havalarda ama bu yaz deneriz:)
    Bu modeller hakkında sormak istediğiniz bir şey olursa cevaplamaya çalışırım.

• Arkadaşlar Panasonic Kit UE12RKE modelini kullananların yorumlarını bekliyorum

• bossy B kullanıcısına yanıt
    merhaba aynı modeli şuan bende almak istiyorum.( 18000 btu )Peki soğuk olarak izlenimleriniz nasıl?
  • Merhaba Arkadaşlar ...
    Dün Panasonic Etherea klimamızın montajı yapıldı.
    Performansını azda olsa test ettim.
    Gerçek testi pazar günü 40 derece sıcaklıkta yapacağım.
    Dış ünite üretim yılı:2014
    İç ünite üretim yılı:2016
    Kurulum profesyonelce yapıldı diyebilirim.Dış boru duvar girişlerini alçılamaya kadar yaptılar.
    Vakumundan tutunda herşeyiyle mükemmel yapıldı.
    İlk izlenimlerimiz;
    Oturma odamız 22 m2 mantolama yok dairede üflemesi çok güçlü 3.fanda bile karşı duvara kadar soğuk havayı ulaştırabiliyor.
    Klimada 5 fan kademesi bulunmakta Auto ile birlikte 6 fan kademe diyebiliriz.
    5.fan hızında bile gece odada rahatlıkla yatılabiliniyor.Klimada rahatsız etmeyecek derecede rüzgar sesi var.
    5.fanda bile odada uyubildiğimize göre sesin ne kadar az olduğunu anlatabildim sanırım.
    Bu arada en sondaki resimde de görüleceği üzre klimamız L kondanserli.
    Pazar günü detaylı inceleme yapıp, wattmetre ile 40 derece sıcaklıkta paylaşım yapacağım kısmet olursa. PANASONİC Klima Kullanıcıları Buraya...
     PANASONİC Klima Kullanıcıları Buraya...

• quote:

Orijinalden alıntı: Serhat6363

Merhaba Arkadaşlar ...
    Dün Panasonic Etherea klimamızın montajı yapıldı.
    Performansını azda olsa test ettim.
    Gerçek testi pazar günü 40 derece sıcaklıkta yapacağım.
    Dış ünite üretim yılı:2014
    İç ünite üretim yılı:2016
    Kurulum profesyonelce yapıldı diyebilirim.Dış boru duvar girişlerini alçılamaya kadar yaptılar.
    Vakumundan tutunda herşeyiyle mükemmel yapıldı.
    İlk izlenimlerimiz;
    Oturma odamız 22 m2 mantolama yok dairede üflemesi çok güçlü 3.fanda bile karşı duvara kadar soğuk havayı ulaştırabiliyor.
    Klimada 5 fan kademesi bulunmakta Auto ile birlikte 6 fan kademe diyebiliriz.
    5.fan hızında bile gece odada rahatlıkla yatılabiliniyor.Klimada rahatsız etmeyecek derecede rüzgar sesi var.
    5.fanda bile odada uyubildiğimize göre sesin ne kadar az olduğunu anlatabildim sanırım.
    Bu arada en sondaki resimde de görüleceği üzre klimamız L kondanserli.
    Pazar günü detaylı inceleme yapıp, wattmetre ile 40 derece sıcaklıkta paylaşım yapacağım kısmet olursa. PANASONİC Klima Kullanıcıları Buraya...

Klimanız hayırlı olsun.Güle güle kullanın.Bende 18000 btu'sunu aldım yarın kurulum yapacaklar bakalım nasıl olacak.

• Arkadaşım öncelikle kliman hayırlı olsun.Panasonic çok sağlam cihazdır.babamın evinde 17-18 yıllık hala taş gibi çalışan
    Panasonic klima vardır.Klimayı acaba kaça aldınız?
  • quote:

Orijinalden alıntı: canasss

Arkadaşım öncelikle kliman hayırlı olsun.Panasonic çok sağlam cihazdır.babamın evinde 17-18 yıllık hala taş gibi çalışan
    Panasonic klima vardır.Klimayı acaba kaça aldınız?

Sağolun hocam evet klimadan çok memnunuz.Klima en yüksek fanda bile rahatsız etmiyor.
    Gece yatabiliyoruz yüksek fanda bile çalışsa..
    Hocam 3250 TL'ye aldım 9 taksit.

• Bende yaklasik 2 haftalik arastirmadan sonra Panasonic Etherea Kit E18 almis durumdayim.Kurulumu 3 gun icinde yaptila.ilk izlenimlerim iyi beklentimi karsiladi bana gore tek sorun ic ünite biraz sesli 1.fanda cok sorun yok ama 5.fanda kanatlanip ucacak gibi ama felaket üflüyor.Ben sese cok takilmadim okadar olur diyorum sonucta 18000 lik cihaz.Dis ünitede ses duymadim diyebilirim.Genel itibariyle ben cihazdan cok memnunum.

• Merhaba Arkadaşlar bende ne zamandır klima araştırması yaptıktan sonra PANASONİC ETHEREA 12 000 BTU E12QKE İNVERTER KLİMAYI ALDIM
    MITSUBISHI ELECTRIC Klimanın en üst modeli olan kırıgamıne modeli olan 12000 btu ile kıyaslma yaptık panasonic daha verimli ve minimum çalışma seviyesi btu olarak daha iyi daha performanslı çalıştığını gösteriyor ses seviyesine baktığımıda mıtsubıshı ile kağıt üzerinde aynı rakamlara takabül ediyor ama deneme şansımız olmadı yarın gelip kurulacak o zaman bellii olur inşallah ses olarak çok hoşuma gitmeyen bir durum olmaz satıcını iddasına göre kapıları açık tutsan bile 12 saat çalıştırmada sadece kılimanın yakıt tüketimi ortalama 30 35 liradan fazla olmyacağını söyledi artık bilmiyorum ne kadar doğru inşallah doğrudur ben antalyada 1 kat 22 metre karede kullanacağım hem sıcak hem soğuk olarak inşallah pişman olmam iyi para verdim 3.700 lira MİTSUBISHI ALMADIĞIMA PİŞMAN OLMAM İNŞALLAH
  • Merhaba dün aldığım PANASONİC ETHEREA 12 000 BTU E12QKE İNVERTER Bugün servis geldi ve montajını yaptılar. güzel ve temiz bir iş çıkardılar.
    bu forumda o kadar negatif yorumlar okudum bir an neden aldım diye tereddüt ettim. ama montajdan sonra iyi kide
    almışım dedim şimdilik fikrim bu şekilde ses konusunda apartılan bir ses seviyesi kesinlikle yok hatta QULET Modun a aldığınızda uykunuzda bile az hissedebileceğiniz bir ses seviyesine düşüyor emin olun ben ses konusunda şuan için hiç şikayet ci değilim sadece son seviye alındığında evet ses oluyor ama o her klimada olduğu gibi soğuk üfürmesi rahatsız edici dondurucu bir soğuk üflemesi yok eski klimam da karşısına geçersin donarsın yan tarafına geçersin yanarsın dercesine ama bunda çok şükür odanın her tarafı aynı derece özelliklerini saymam gerek yok saten biliyorsunuz saten yakıt tüketime gelecek olursak şuan bir şey diyemiyorum artık düzenli bir kullanımdan sonra ortaya çıkacak bir konu ama servisin söylediğine göre 25 derece ortalama 24 saat kullanım da 50 60 lira gibi bir faturama yansıma olacaktır dediler artık bakıp görecem ama bir ara evin bütün elektrikli ürünleri kapatıp sadece klimayı açıp 25 dereceye alıp 1 saat çalıştırıp ne kadar harcama yaptığını hesaplayacağım şimdilik düşüncelerim bu kadar inşallah yardımcı olabilmişimdir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akın15 -- 15 Temmuz 2016; 16:34:03 >

• Merhaba panosonic klimamın amatörce yakıt tüketim ni değerlendirdimsizce nasıl yorumlarını bekliyorum...

• Bugün Panasonic Etherea klimamızın tüketim testlerine başladım.
    Klima tüketim testini 72 saat sonunda bu konu altında paylaşmaya çalışacağım.
    Şunu belirtmek isterim öncelikle..
    Klima katalog değerlerinde ne yazılıysa birebir uyuştuğunu söyleyebilirim.
    Farklı kaynaklarda, stand by'da yani klima bekleme modunda 1 watt tüketeceği yazılı.
    Wattmetre'yi taktığımda gerçektende 1 watt tüketim yapıyor bekleme modunda.

Dış ortam sıcaklığı 35 derece,iç ortam sıcaklığı 27 derece olduğunda 250 watt tüketeceği belirtilmekte yaptığım testte klima 27 derecede 250 watt tüketiyor.

Dış ortam sıcaklığı 36 derece ...

Klimayı 26 derece 4.fan hızında çalıştırdım.
    İç ortam ısısı 32 derece idi teste başladığımda,klima 1-2 saat yüksek watt çekiyordu.
    Ortam ısısını bulduktan sonra anlık 500 watt çekmeye başladı,klima kendini 500 watt'ın altına indiremiyormu diye söylendim kısacası.
    Sonra dış motora baktım tamamı güneş alıyordu.Ortalama 45-50 derece sıcaklık.

Güneş geçtikten sonra klima akşam saatlerinde dış sıcaklık 32-33 derecelerde anlık 225 watt çekmeye başladı.
    Görüntüleri 72 saat sonunda paylaşacağım.

İç ortam ısısı 32 derece ...

Bekleme modunda 1 watt tüketiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Serhat6363 -- 25 Temmuz 2016; 0:16:19 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Serhat6363

Bugün Panasonic Etherea klimamızın tüketim testlerine başladım.
    Klima tüketim testini 72 saat sonunda bu konu altında paylaşmaya çalışacağım.
    Şunu belirtmek isterim öncelikle..
    Klima katalog değerlerinde ne yazılıysa birebir uyuştuğunu söyleyebilirim.
    Farklı kaynaklarda, stand by'da yani klima bekleme modunda 1 watt tüketeceği yazılı.
    Wattmetre'yi taktığımda gerçektende 1 watt tüketim yapıyor bekleme modunda.

Dış ortam sıcaklığı 35 derece,iç ortam sıcaklığı 27 derece olduğunda 250 watt tüketeceği belirtilmekte yaptığım testte klima 27 derecede 250 watt tüketiyor.

Dış ortam sıcaklığı 36 derece ...

Klimayı 26 derece 4.fan hızında çalıştırdım.
    İç ortam ısısı 32 derece idi teste başladığımda,klima 1-2 saat yüksek watt çekiyordu.
    Ortam ısısını bulduktan sonra anlık 500 watt çekmeye başladı,klima kendini 500 watt'ın altına indiremiyormu diye söylendim kısacası.
    Sonra dış motora baktım tamamı güneş alıyordu.Ortalama 45-50 derece sıcaklık.

Güneş geçtikten sonra klima akşam saatlerinde dış sıcaklık 32-33 derecelerde anlık 225 watt çekmeye başladı.
    Görüntüleri 72 saat sonunda paylaşacağım.

İç ortam ısısı 32 derece ...

Bekleme modunda 1 watt tüketiyor.

Hocam sizi merakla izliyorum çünkü aynı serinin 9000 btusunu almayı düşünüyorum

• Panasonic Etherea 12000 BTU 76 saat çalışma, net tüketim sonucu;

Çalışma alanı 22 m2 oturma odası doğu cephe

Dış sıcaklık gündüz 40-45 derece aralığında..

Saat 15:00'ten sonra dış ünite güneş alıyor.

Net tüketim 27 kW
    Saatte 355 watt tüketim.

Bu mesaja eklenen görseller:

Temmuz-Ağustos ayı gündüz sıcaklıkları 40-45 derece aralığında..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Serhat6363 -- 24 Eylül 2017; 10:44:53 >

• Serhat6363 kullanıcısına yanıt
    İşte forumda görmek istediğimiz, GERÇEK ve halk tipi kullanıcı testi.
    Burada istediğimiz bilimsel veriyi paylaşalım, bu saha dönüşleri kadar sağlıklı hiç bir veri yoktur. Elinize sağlık.

Forumda ''Şu şöyledir bu böyledir bu iyidir bu kötüdür'' demek yerine, veri paylaşarak tespit sunmaktan daha güzel ne olabilir ki.
  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.