Şimdi Ara

PANASONİC Klima Kullanıcıları Buraya... (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
410
Cevap
6
Favori
57.347
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Panasonic KİT UE 18QKE 2800 lira civarına alınır mı?
    ME MSZ SF50 alma aşamasındayım ama düşünüyorum,biri 2800 lira diğeri 4500 lira...arada 1700 lira fark var, 5 ay ısıtma için kullanacağım düşünülürse ve ayda faturaya 50 lira fark etse (ki 50 lira fark hayatta etmez....) ME kendini yılda 5 ay ısıtma amaçlı kullanımla yaklaşık 7-8 yılda telafi edecek..yanlış mıyım? ME o kadar paraya değer mi?
    bu arada tek kriterim enerji sarfiyatı.yok sesmiş yok konformuş? onlarla pek ilgilenmiyorum açıkçası? panasonic sesli bir makine değil ayrıca..
  • Klimadan fazla anlamam ama bir süredir panasonic klimaları araştırdığım için bir kaç şey söyleyebilirim.UE serisi panasoniclerin giriş seviyesi klimaları oluyor.Söylediğiniz modelin verimlilik değerleri ERR 3.25 COP 3.67.Buda ısıtma ve soğutmada A sınıfı demek oluyor.Yalnız Yeni verimlik kriteri olan SEER VE SCOP değerleri fena değil.SEER 6.5(A++)SCOP4.3(A+)İlginç bir şekilde bu seri klimalarda 9,12,18 ve 24 lük klimalar içinde en iyi verimlilik sizin almayı düşündüğünüz 18 lik klimalarda,diğerleri kötü görünüyor.Bununla birlikte ME MSZ SF50 lerin verimlilik değerleri ERR 3.01 COP 3.41 ve SEER 7.2(A++)SCOP 4.2(A+) bu değerlerle kesin olarak klimaların ne kadar tükettiğini anlayamayız ama 2 side yakın tüketime sahip gibi görünüyor.Kendiniz de incelemek isterseniz
    http://klima.mitsubishielectric.com.tr/klimaplus/media/teknik-ozellikler/split-klimalar/msz-sf-teknik-ozellik.jpg
    http://panasonic-klima.com/urunler/split-klima/duvar-tipi-klimalar/ue-re-serisi-klimalar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Versalid -- 19 Kasım 2014; 23:43:52 >

• SCOP iyi gözüküyor olabilir ama dikkatinizden kaçan veri,tasarım yükünün ne olduğu (Scop eurovent kriterindeki hesaplamada dikkate alınan tasarım kapasitesi P tasarımı) ME SF 50 de ısıtma kapasitesi 4,2 kw yani 14 440 btü yükte yapılan test sonucu tüketim değerleridir.Yani ME 18 lik değil Scop verilerinde.Sadece nominalde 5 kw larda yani dış ortam ısısı +7 iken.-10 da 4,2 kw.

Tabi ME açıkça belirtmiş ama Panasonic vermemiş.

Ama Haier Brezza 18 lik serinin tasarım yükü 5,2 kw tır.Euroventtede mevcut.
     PANASONİC Klima Kullanıcıları Buraya...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mbirol -- 19 Kasım 2014; 23:53:44 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Versalid

Klimadan fazla anlamam ama bir süredir panasonic klimaları araştırdığım için bir kaç şey söyleyebilirim.UE serisi panasoniclerin giriş seviyesi klimaları oluyor.Söylediğiniz modelin verimlilik değerleri ERR 3.25 COP 3.67.Buda ısıtma ve soğutmada A sınıfı demek oluyor.Yalnız Yeni verimlik kriteri olan SEER VE SCOP değerleri fena değil.SEER 6.5(A++)SCOP4.3(A+)İlginç bir şekilde bu seri klimalarda 9,12,18 ve 24 lük klimalar içinde en iyi verimlilik sizin almayı düşündüğünüz 18 lik klimalarda,diğerleri kötü görünüyor.Bununla birlikte ME MSZ SF50 lerin verimlilik değerleri ERR 3.01 COP 3.41 ve SEER 7.2(A++)SCOP 4.2(A+) bu değerlerle kesin olarak klimaların ne kadar tükettiğini anlayamayız ama 2 side yakın tüketime sahip gibi görünüyor.Kendiniz de incelemek isterseniz
    http://klima.mitsubishielectric.com.tr/klimaplus/media/teknik-ozellikler/split-klimalar/msz-sf-teknik-ozellik.jpg
    http://panasonic-klima.com/urunler/split-klima/duvar-tipi-klimalar/ue-re-serisi-klimalar

Giriş seviye klimaların içinde 18 lik olanının verim değerleri benim de dikkatimi çekti..düz inverter deniyor katalogda,burda forumda amiyane tabirle ''yarım inverter'' denilerek küçümsenen cihaz mı oluyor bu?
    Şimdi mantık olarak 4-5 bin lira diğerine vereceğime max 2900 liraya bunu almak çokta mantıksız bir olay değil..haksız mıyım?

• Yarım inverter olduğunu sanmıyorum.Panasonic kendi klimalarında R2 çift pistonlu kompresör kullanıyor.Genelde çift pistonlu kompresörlü klimalar tüketim olarak verimli klimalar oluyorlar.Yalnız benim dikkatimi çeken btular arasındaki tüketim farkları.Genelde düşük btulu klimalar daha yüksek verimli olurlar ama burada tam tersi olmuş.Birde olaya fiyat yönünden bakmak lazım Forumda yerden yere vurulan samsunglar sizin söylediğiniz fiyata satılıyor.Mesela Samsung AR7000 18000 btu

https://www.evidea.com/samsung-ar18hssdcwknsk-18000-btuh-duvar-tipi-klima-fbt067/p/265447?ref=akakce&v=1.32.1

• Versalid kullanıcısına yanıt
    Katalogda SEER ve SCOP değerleri için eurovent test kriterlerine uygundur deniyor.eurovent ten kontrol ettim, cihazın kodunu tam olarak eşleştiremesem de değerler bir cihazla uyuşuyor..
    Yani SEER ve SCOP değerleri gerçekçi gibi durmakta..giriş seviye klimanın değerleri panasonicin üst serisi etherea ya yakın değerler.. Bilmiyorum çıkamadım işin içinden,mbirol un dediği gibi en sonunda haier alıp geçecez galiba..
  • Hala kaçırdığınız nokta Tasarım yükü.Yani cihaz test edilirken uygulanan ısı yükü.Siz diyorlar ki 5 tonluk araç var bende 4 ton yükledim az yakıyor.Tasarım yükü bu işte.

• quote:

Orijinalden alıntı: mbirol

Hala kaçırdığınız nokta Tasarım yükü.Yani cihaz test edilirken uygulanan ısı yükü.Siz diyorlar ki 5 tonluk araç var bende 4 ton yükledim az yakıyor.Tasarım yükü bu işte.

ME aslında 5 KW ama az yüklendiğimiz için (+7 derece) 4 KW çekiyor ve o yüzden mi SCOP yüksek çıkmakta..Bu arada yaşadığım yer yılın hiçbir zamanı derece olarak eksilere düşmediği için cihazı çok zorlamayacağım düşünülürse katalogdaki SCOP değerlerine yakın veriler elde ederim anlamına mı gelmekte..Zira fethiyede kış mevsimi sıcaklık ortalaması 10 derece civarında..
    fethiyede tasarım yükü az yani :))
  • Tasarım yükü denilen test yapılırken klimaya yüklenmek için uyguladığınız ısı yükü.Yani klimayı soğutmaya alıyorsunuz ,çalıştığı ortama 5 kw lık soba yakıp klimayı çalıştırıp test ediyorsunuz.Isıtmada ise tam tersine 4 veya 5 kw lık soğuk veriyorsunuz.Kw sadece elektriksel güç değildir.

• Haklısınız

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oturduğum yerde bir satıcı kit ve9 nke ye 2250 lira fiyat verdi.Kit e9 qke serisi ise internette bulabildiğim en ucuz 2550 lira.Nke seri 2012 model,qke serisi ise 2014.Yalniz tüketim değerlerini kıyasladığımızda nke serisi daha verimli duruyor.Nke serisinde düz kondenser konusu bayağı tartışılmış.Qke serisinde aynı durum devam ediyor mu ?
    Kit ve9 nke Seer 8.6(A+++) Scop 5.4(A+++)

Kit e9 qke Seer 6.9(A++) Scop 4.7(A++)
  • Siz bu Scop değerlerinin test yükünü inceleyin.

• mbirol kullanıcısına yanıt
    Bayağı aramam gerekti ama yük değerlerini buldum.
    KIT-VE9-NKE

Cooling capacity Nominal (Min - Max) kW 2,50 (0,60 - 3,00)
    Pdesign (cooling) 2,5

Heating capacity Nominal (Min - Max) kW 3,20 (0,60 - 7,70)
    Pdesign at -10°C kW 3,2

KIT-E9-QKE

Cooling capacity Nominal (Min - Max) kW 2,50 (0,85 - 3,00)
    Pdesign (cooling) kW 2,5

Heating capacity Nominal (Min - Max) kW 3,40 (0,80 - 5,00)
    Pdesign at -10°C kW 2,7

KIT-UE18-QKE(Yukarıda bu klima hakkında konuşmuştuk ondan bunu da ekledim)

Cooling capacity Nominal (Min - Max) kW 5,00 (0,98 - 5,60)
    Pdesign (cooling) 5,0

Heating capacity Nominal (Min - Max) kW 5,40 (0,98 - 7,70)
    Pdesign at -10 °C kW 4,0

Sonuç olarak KIT-VE9-NKE serisinin değerleri gerçek görünüyor.Panasonic qke serisinde enerji verimliliğinde geriye gitmiş gözüküyor.
  • 18 QKE dikkat edin ısıtmada p.desing 4 kw. Ama kataloğ 5 kw lık makine.

Doğru değerlendirmenin yolunu kavramışsınız.Bilinçli tüketicilik budur işte.Tebrikler.

Buradan sonrası tüketicinin kendi kararı.Ne aldığını bildikten sonra istediğinizi alabilirsiniz

• Af buyurun ben Kit 18 QKE. kucuk kardeslerinden nasil bu kadar fazla verimli olabildigini hala anlamadim.tasarim yuku dusuk mu tutulmus ?mobilden katalog verilerine ulasamadim da...

• Merhaba;

salonuma yeni bir klima almayı düşünüyorum, oturma odamda mitsubushi electric serisi 9000 lik bir cihaz mevcut.. memnun sayılırım o odayı idare ediyor ısıtmada..

salonum 20m2 normal çiftcam plastik doğrama mevcut, arka tarafta kaldığı için çok fazla güneş ışığı da almıyor, extra bir yalıtım falan da mevcut değil..

bana Panasonic Etherea KIT-E12-QKE bu klimayı tavsiye etti bir tanıdığım..

genelde herkezin ağzında daikin mitsubushi falan var... panasonic hakkında fazla bir bilgim yok ama özelliklerine baktığımda gayet güzel duruyor.. 2950 gibi bir fiyata da bırakıyorlar.. ne dersiniz kullanan eden var mı, şikayeti olan ya da tavsiye eden ??
  • quote:

Orijinalden alıntı: fedorac0re

Merhaba;

salonuma yeni bir klima almayı düşünüyorum, oturma odamda mitsubushi electric serisi 9000 lik bir cihaz mevcut.. memnun sayılırım o odayı idare ediyor ısıtmada..

salonum 20m2 normal çiftcam plastik doğrama mevcut, arka tarafta kaldığı için çok fazla güneş ışığı da almıyor, extra bir yalıtım falan da mevcut değil..

bana Panasonic Etherea KIT-E12-QKE bu klimayı tavsiye etti bir tanıdığım..

genelde herkezin ağzında daikin mitsubushi falan var... panasonic hakkında fazla bir bilgim yok ama özelliklerine baktığımda gayet güzel duruyor.. 2950 gibi bir fiyata da bırakıyorlar.. ne dersiniz kullanan eden var mı, şikayeti olan ya da tavsiye eden ??

yorumları merakla bekliyorum bende araştırma aşamasındayım

• Şu an Pana klimaların distribütörlüğünü kim yapıyor acaba? Servis konusunda sıkıntı yaşar mıyım alırsam?

Sadece yazın kullanacağım soğutma için iki adet klima almayı düşünüyorum. Inverter gereksiz mi olur?
  • Han_09 H kullanıcısına yanıt
    yaklaşık 3 yıldır panasonic servisiyim kocaelideyim ve buralarda pek bilinmez panasonic klima ama cok daha eski servisi ve panasonic klimayı bilen arkadaşlar panasonic klima üstüne tanımam diyorlar. ve kalite anlamında sorduğunuz meodl panasonic klimanın en üst versiyonu ve söylediğiniz fiyat bir satıcının satmayı bırak alabileceği en iyi fiyatlardan bana gelişine baktım 2900 tl yani gerisini siz düşünün nasıl verebiliyorlar o fiyata anlamıyorum demekki bulunduğunuz bölgelerde satışları yüksek ve iskontolarıda ona göre yüksek bence hiç kaçırmayın derim
  • şu an panasonic klimaların distrübütörlüğünü protek sanayi diye bir firma yapıyor görünümünde ama asıl firma modern klima yani midea nın distrübütörü olan firma servis ve ürün konusunda sıkıntı yaşamazsınız diye düşünüyorum çünkü piyasadaki bir çok distrübütör firmadan daha iyi durumdalar. inverter almanız konusunda bence alırsanız zarar etmezsiniz çünkü şu an klimadan beklentiniz 5 yıl sonra aynı olmayabilir inverter alın arkanıza bile bakmayın derim ben
  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.