Şimdi Ara

panasonic l37g10e (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
2.956
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Bende pes ettim zaten ... Bence Panasonic bile bilmiyor ... Bi mp4 türküsü tutturmuşlar gidiyor ... Sanırım onların bilgisi sadece Yeni Nesil Video kameraların Hafıza kartlarını takıp seyredebilmekten ibaret ... (Bu avchd denilen format Sony/Panasonic işbirliği ile icat edilmiş sanırım...) Gittim bi de 4 GB Kart aldım film izleyeceğim diye ... verdiğim paraya yazık valla karta ...
  • Arkadaşlar şu işden anlayan bana zahmet olmazsa açıklayabilirmi acaba, hd receiver alınca normal sd yayınları hd formatınamı çeviriyorda görüntü daha iyi bir hale geliyor, yoksa sadece hd kanalları mı destekliyor? Eğer bu cihazın sorunu sadece hd receiver almaksa alırız bi receiver olur biter ama sadece hd yayınları destekleyecekse onunda pek bir faydası olmaz zira hd bi şeyler çıksada seyretsek diye tv başında beklemek zorunda kalırız :) Valla bende bugün gördüm ve çok hoşuma gitti. İllaki görüntü hd'idi ve haliyle iyiydi. Yanında bir çok LCD vardı ve onların görüntüsüyle kıyaslayarak beğendim ama tek merak ettiğim sd yayındı onuda burada yazılanları okuyunca çok rahatladım. Yoksa bunu satan insanlar bilemiyor yada söylemiyorlar. Bana Lh374000 önerdiler ama ben bu cihazın 47"inin görüntüsüne baktım ve beğenmedim, sd si nasıl olur bilmiyorum. Arada kaldım açıkcası arkadaşlar. Ben aslında TX-PF42G10 almayı düşünüyordum fakat plazmalarda şu ekranda görüntü kalma ve ısınma olaylarından ötürü kafamada soru işareti kaldı, onun haricinde bence 1.711TL ye mükemmel bir cihaz. Sd yayın kaliteside gayet başarılı. Birde cihaza buradan yada mağazada bakınca normal geliyor ama evde 106 ekran bir plazmanın (veya diğerlerinin) ne kadar büyük olduğu daha iyi anlaşılıyor. Bir de büyük olduğu için L37G10E almayı düşündüm ama burada yazılanlarıda görünce bundan da soğudum. Ben tv izleyecem ve arada bir notebook'umu bağlayıp film izlerim ve oyun oynarım. Anlayacağınız hem sd hem hd birşeyler seyredip hemde oyun oynayacağım, sizler ne dersiniz arkadaşlar bana ne almamı önerirsiniz? Bana biraz fikir verin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MrSwaH -- 1 Mart 2010; 23:42:18 >

• MrSwaH

1.HD receiver SD yayınları HD ye çevirmez.Ama,hem HD yi hem de SD yi izlemene imkân verir.SD yayınları daha iyi gösterip göstermediğine gelince, ben de SD set top box'lı bir teledünya kullanıcısı olarak bunu çok araştırdım.Teledünya'cılar politikacı gibi konuştuğu için tam olarak konuyu çözemedim.Bir keresinde,çağrı merkezindeki bir eleman HD receiver da MP4 çözücü olduğu için,SD yayınları da daha iyi gösterdiğini söylemişti.Bir de,bir müddet teledünya'nın ilgili bölümünde çalışan bir akrabam (tabii ki bundan sonradan haberim oldu.) benim SD set top box aldığımı duyunca,keşke HD alsaydın dedi.Kendilerine SD set top boxtan çok şikayet geldiğini söyledi.Yani denemedim ama,kaynağından söylenen bu.
    2.Plazma olayında ise,ısınma konusunu bilmem ama,görüntü (kanal logo'su) kalma olayının artık geride kaldığı,ancak 10-12 saat aynı logo'lu kanal ekranda kaldığında bu sorunun olduğu,onun da bir müddet sonra düzeldiği söyleniyor.
    3.Gelelim Panasonic L37G10E olayına.Bu konuda L37G15E sahibi olarak bir kaç şey söyleyebilirim.Yaklaşık 1 ay önce G15E aldım.Şu ana kadar memnunum.Uzmanlar olan arkadaşlar 576i sinyalinde bulanma olduğunu söylüyorlar ama,ben şu ana kadar,normal yani hareketsiz görüntülerde en ufak bir bulanma görmedim.Foruma fotoğraf çekimlerini de koymuştum,genel olarak beğenildi.Panelinin çok kaliteli olduğu söyleniyor.İzleme açısı ise mükemmel.Görebildiğim kadarıyla,tüplü TV'mden (premier ) daha kötü görüntüsü yok.Kesinlikle daha iyi.Herhalde soğudum dediğin sebep 576i olayı.Ama, dediğim gibi,ben şu ana kadar olumsuz bir durum görmedim.Eğer tercih edersen bir üst model olan G15E yi tavsiye ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi simeli -- 2 Mart 2010; 0:40:30 >

• quote:

Orijinalden alıntı: simeli

MrSwaH

1.HD receiver SD yayınları HD ye çevirmez.Ama,hem HD yi hem de SD yi izlemene imkân verir.SD yayınları daha iyi gösterip göstermediğine gelince, ben de SD set top box'lı bir teledünya kullanıcısı olarak bunu çok araştırdım.Teledünya'cılar politikacı gibi konuştuğu için tam olarak konuyu çözemedim.Bir keresinde,çağrı merkezindeki bir eleman HD receiver da MP4 çözücü olduğu için,SD yayınları da daha iyi gösterdiğini söylemişti.Bir de,bir müddet teledünya'nın ilgili bölümünde çalışan bir akrabam (tabii ki bundan sonradan haberim oldu.) benim SD set top box aldığımı duyunca,keşke HD alsaydın dedi.Kendilerine SD set top boxtan çok şikayet geldiğini söyledi.Yani denemedim ama,kaynağından söylenen bu.
    2.Plazma olayında ise,ısınma konusunu bilmem ama,görüntü (kanal logo'su) kalma olayının artık geride kaldığı,ancak 10-12 saat aynı logo'lu kanal ekranda kaldığında bu sorunun olduğu,onun da bir müddet sonra düzeldiği söyleniyor.
    3.Gelelim Panasonic L37G10E olayına.Bu konuda L37G15E sahibi olarak bir kaç şey söyleyebilirim.Yaklaşık 1 ay önce G15E aldım.Şu ana kadar memnunum.Uzmanlar olan arkadaşlar 576i sinyalinde bulanma olduğunu söylüyorlar ama,ben şu ana kadar,normal yani hareketsiz görüntülerde en ufak bir bulanma görmedim.Foruma fotoğraf çekimlerini de koymuştum,genel olarak beğenildi.Panelinin çok kaliteli olduğu söyleniyor.İzleme açısı ise mükemmel.Görebildiğim kadarıyla,tüplü TV'mden (premier ) daha kötü görüntüsü yok.Kesinlikle daha iyi.Herhalde soğudum dediğin sebep 576i olayı.Ama, dediğim gibi,ben şu ana kadar olumsuz bir durum görmedim.Eğer tercih edersen bir üst model olan G15E yi tavsiye ederim

Peki bu bahsetmiş olduğum plazma için ne düşünüryorsun? Ben neden hala plazma tercih edilmiyor anlamadım. Bu iki makineyi günde 6 saat kullanırsak LCD aylık 30TL yaksa Plazma Kaç yakar? Tüm sorun bumu acaba? Birde sd yayın 576i mi oluyor onu tam bilmiyorum benim sd yayınb olarak adlandırdığım normal dijital uydu yayını veya normal digitürk yayını. 576i desem belki yanlış olur bunu bana izah edersen benide bilgilendirmiş olursum. Bu arada tavsiyen için sağol bugün yazrın gider İ.B den bakarım görüntüsüne ve yayınlamış olduğun foto lara.

• Plazma için bir şey diyemeyeceğim.Ama,genel olarak konuşursak ve satıcıların tarafsız ( ! ) yorumlarını da dikkate alırsak eğer;plazmaların tercih edilmeme nedenleri elektrik sarfiyatı fazlalığı,yanma olayı,panel ömrünün daha az olması gibi sebeplerdi."Di" diyorum,çünkü yine iddaya göre bu dezavantajların bir kısmı kısmen giderilmiş deniyor.Geriye kalıyor görünürde iki sebep:fiyatlarının hala LCD ye göre pahalılığı ve 42 inç'den küçük modellere teknik açıdan imkân olmaması.
    Yayın giriş formatı (çözünürlüğü) ile alakalı ise çok az bilgim var.Yatay satırları baz alırsak,SD yayınlar 480i ya da 576i oluyorlar sanırım.Ama,hangi kanalın hangi sinyali verdiğini ise (480i veya 576i ) ancak bazı tür (ve tabii ki HD) receiver'lerin saptadığı söyleniyor.Söyleniyor diyorum,çünkü benim maalesef HD receiver'ım yok.Bu türden receiver'ler vasıtasıyla da giriş sinyalini (480i/p,576i/p,1080i/p) değiştirme ve LCD ye gönderme imkânın oluyor. Bir önceki mesajımda da belirttiğim gibi,bu giriş sinyali değiştirme imkânının olması bazı LCD ler için avantaj olabiliyormuş.Benim Panasonic için forumda 576i giriş sinyalinde iyi görüntü vermediği,576i sinyalinin receiver'den değiştirilerek LCD ye 576p olarak verilmesinin daha iyi sonuç verdiği yazılmıştı.Ama,daha önce de dediğim gibi,ben şu ana kadar herhangi bir görüntü bozukluğu yaşamadım.Evet receiver'den sinyal girişini görme ve değiştirme şansım yok ama, 1 aylık zaman içinde de illa ki 576i sinyali girişi olmuştur.
    İ.B deki husus ise,biliyorsun garantileri firma yani İ.B nin kendi garantisi.Distrübütör garantisi olmadığından,herhangi bir arıza çıktığında,herhalde orijinal parçaları kullanmayacaktır.Zaten,Panasonic için konuşuyorum, G15E modelinin de fiyatı uygun.İB,nin en azından bu modelde,fazla bir fiyat avantajı yok.

• Pek bilgili olduğum bir konu değil kusura bakmayın yeni yeni bilgileniyorum bu konuda. Birkaç yıldır divx, xvid, mkv, mov, mpeg, vs gibi format ve bir çok cözünürlükte film izledim fakat "i" ve "p" nin ne olduğunu daha yeni kavradım. Şimdi ulusal kanallar herkesin seyredebilmesi için yayınlarını belli standartta ve genelde "i" olarak yayınlıyor. Öğrendiğim kadarıyla da her crt tv lerde "p" yi desteklemiyor. Bunun için bu birazda standarlaşmış durumda sanırım. Sonuç da kırsal kesimlerde yaşayanlar da bu konuyu hiç önemsemiyor ve p mi i mi hd mi sd mi diye ayırmıyor. Onun için yayıncı kuruluşda herkese hitap etmek için "i" olarak yayın yapıyor. Şimdi soruma geleyim, bu "i" gelen yayınları belli marka ve model receiver lar "p" ye çevirebiliyormu? Yada sadece "p" gelen yayınlarımı destekliyor. Bu arada "i" piksellerin yatay olarak tepkimesi yani görüntü kendini akarcasına yeniliyor "p" ise piksellerin aynı anda tepkimesi yani akış olmadan aynı anda renklerin değişmesi. (yanlış öğrenmişsem düzeltiniz) şimdi ben düşük çözünürlükteki 576i yayın yapan kuruluşun kanallarını izleyemediğim bir lcd alsam onu "p" ye çevirecek bir receiver varmı bunu merak ediyorum. Yoksa digitürk yayınları nasıl? "p" mi yoksa "i" mi bunu da şimdi araştırmaya başladım. Bende phillips receiver'ı var digitürk'ün yayın kalitesi nasıl bilmiyorum ama. Ayrıca yayının "i" den "p" ye çevrilme gibi bir ihtimali yoksa illaki ne almamız lazım muhakkak bir kuruma aylık paramı ödemek lazım bu hd ve p yayınlar standartlaşıncaya kadar? Benim amacım alacağım cihazım p veya i olmaksızım bana düzgün görüntü vermesi yoksa yine öğrenmek istemezdim bunları, zira insanın bilmediği bir şeyi araştırmak kafasını ve seçimlerini allak bullak ediyor. Bir şey alacağın zaman alacağın şeyin hakkında bir şey bilmediğini ve bilmen gerektiğini anlıyorsun. Öğreneceğin şeylerde çok detaylı ve teferruatlı olduğu için kısa zamanda öğrenemiyorsun ve haliyle en sonunda yanlış karar verip hata yapıyorsun. Karar verirken ve araştırırken çok sabırlı olmak lazım mış bunuda aldığım samsung telefon ve aldığım toshiba notebook dan sonra öğrendim. Bunlara para verdikten sonra neye nasıl para verdiğimi ve gerçekten o fiyata deymeyeceklerini anladım. İlk başladar anlamıyorsunuz ama biraz zaman geçince gayet iyi anlıyorsunuz. Bu sebepten dolayıda isterse bu firmalar ürettikleri şeylerin şu anda kıralını da üretseler benim için bitmişlerdir, sonuçta zihniyet aynı. İlk önce markalaşıp sonra tamamen göz boyama ve para kazanma.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MrSwaH -- 2 Mart 2010; 14:00:28 >

• Bildiğim kadarıyla interlaced görüntü satırlarını önce 1,3,5..... sonra,2,4,6.... diye,yani iki seferde tarıyor.Progressive ise 1,2,3... diye tek seferde tarıyor ve böylece daha net bir görüntü elde ediyor. Interlaced'i progressive' e çeviren receiver'lar varmış.Ama,receiver'de bu özellik yoksa bile,LCD de "p" özelliği olduğu için,herhalde o da progresisve'e çevirebilir.Tabii burada da başka bir konu var.Eğer receiver interlaced bir görüntüyü progressive'e çevirmemiş ise,bu görüntü LCD ye geldiğinde,LCD nin de hem "i" ve hem de "p" özelliği varsa,bu "i" sinyalini bir işgüzarlık yapıpda "p" çevirecek mi (ki muhtemelen bu daha iyi bir görüntü verir) yoksa,kendinin de zaten "i" özelliği olduğu için,kaynağından "i" gelmiş bir sinyali aynen "i" olarak mı bırakacak.
    Burasını da herhalde konuyu çok daha iyi bilen arkadaşlar açıklarlar.Yani kısaca,"i" ve "p" özelliği olan LCD,kullanıcısına bu sinyalleri seçme şansı verir mi? Yoksa kafasına göre mi davranır.

• quote:

Orijinalden alıntı: simeli

Bildiğim kadarıyla interlaced görüntü satırlarını önce 1,3,5..... sonra,2,4,6.... diye,yani iki seferde tarıyor.Progressive ise 1,2,3... diye tek seferde tarıyor ve böylece daha net bir görüntü elde ediyor. Interlaced'i progressive' e çeviren receiver'lar varmış.Ama,receiver'de bu özellik yoksa bile,LCD de "p" özelliği olduğu için,herhalde o da progresisve'e çevirebilir.Tabii burada da başka bir konu var.Eğer receiver interlaced bir görüntüyü progressive'e çevirmemiş ise,bu görüntü LCD ye geldiğinde,LCD nin de hem "i" ve hem de "p" özelliği varsa,bu "i" sinyalini bir işgüzarlık yapıpda "p" çevirecek mi (ki muhtemelen bu daha iyi bir görüntü verir) yoksa,kendinin de zaten "i" özelliği olduğu için,kaynağından "i" gelmiş bir sinyali aynen "i" olarak mı bırakacak.
    Burasını da herhalde konuyu çok daha iyi bilen arkadaşlar açıklarlar.Yani kısaca,"i" ve "p" özelliği olan LCD,kullanıcısına bu sinyalleri seçme şansı verir mi? Yoksa kafasına göre mi davranır.

Verdiğin bilgi için teşekkür ederim.Bence de dediğin gibi tv de iki derğer desteği varsa hangisi gelirse onu yayınlar şu daha iyi deyip çevireceğini sanmıyorum yoksa tek format atarlardı ne gelirse gelsin onu çevirirdi diğerlerini hiç belirtmezlerdi bence. O zaman kendimize bir lcd alıcaksak bize en iyi kalitede sd yayını sağlayacak bir receiver da almak gerekiyor. Birde şu digitürk'ün siyah phillips receiverları nasıl bileniniz varmı?

• Arkadaşımda geçen gün samsung 32b460 izledim. Üst komşumda da toshiba regza 42" var ama tam modelini bilmiyorum. Samsung olanda kablolu tv receiver, toshibada next 2000cx super plus vardı. İki tv nin sd yayınlardaki kalitesizliğini gördükten sonra tv mi öpesim geldi. Tv yi yeni aldığımda sd yayınları beğenmediğimi belirtmiştim. 70 ekran tüplü tv den geçiş yaptığım için dandik görünmüştü sanırım. Diğer tv leri gördükten sonra şükür dedim.
  • Arkadaşlar hem tv, hem dvd player hem de hd media player konularında herkesin sorduğu klasik bir soru var: "upscale yapar mı... falan çözünürlüğe iyileştirir mi? vs..." Sizin izleyeceğiniz görüntünün kaynağı ne kadar ise tv o kadar gösterir. Ya da media oynatıcılar 480p görüntüyü alıp 720p veya 1080p sinyale çeviremez. Çevirdiğini iddia edenlere inanmıyorum. Öyle olsaydı cep telefonuyla çektiğimiz 1 dakikalık görüntü neden 2-3mb oluyor da 1080p bir görüntü 30-40mb oluyor? Siz hd uydu alırsanız ve hd bir kanal açarsanız elbette muhteşem görüntü alırsınız. Ama hd uydu alıcısında hd olmayan bir kanal açarsanız ondan süper bir görüntü beklemeyin. Asıl önemli olan sinyalin kaynağının kalitesidir. Bir diğer konu i ve p olayına takılmayın. 1080p şu anki en yüksek çözünürlüğü ifade ediyor. Aradaki değerleri içeren sinyalleri de( 576i,p , 720p, 1080i vs ) oynatır tv. 1080p maksimum değerdir. Sinaylin kalitesi neyse tv nin göstereceği de odur. Bu başlıktaki tv yi düşünüyorsanız ve piyasada kalmışsa alın, kurun, bakın keyfinize. 1080i-p vs unutup gideceksiniz bile.

• quote:

Orijinalden alıntı: hagi1975

Bende pes ettim zaten ... Bence Panasonic bile bilmiyor ... Bi mp4 türküsü tutturmuşlar gidiyor ... Sanırım onların bilgisi sadece Yeni Nesil Video kameraların Hafıza kartlarını takıp seyredebilmekten ibaret ... (Bu avchd denilen format Sony/Panasonic işbirliği ile icat edilmiş sanırım...) Gittim bi de 4 GB Kart aldım film izleyeceğim diye ... verdiğim paraya yazık valla karta ...

Bugun bende 4 gb kart aldım ve sonuc hüsran.

Bu yazıyı keşke daha önce görseydim
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.