Şimdi Ara

panasonic l37g10e

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
2.956
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

panasonic lcd lerde nasıl bilgisi olan varmı 1700 e alınırmı... paneli yansıma yaparmı.... sd kart girişi varmış divx oynatırmı....

• teknosa da 2000tl civarı gözüküyordu stoklara girmeden fiyat düşmüş açıkcası bu fiyata 32 b6xx serisi ve 32w5xxx serisi varken 37 panasonic
    kaçmaz ben ciddi olarak alıcıyım tavsiye ederim.ayrıca emin olmamakla beraber divx oynatma özelliğinin olmaması lazım.
  • Teknosa, stokta olmayan ürünleri düşük fiyattan gösterir. Acaba stokta var mı?
  • cevizli tarafındaki carrefour'un içinde bulunan teknosada ürünler var şimdi arkadaştan haberini aldım.
    fiyatlarda yukarıdaki gibi hafta başı kısmetse hallederim artık.
    yada panasonic modellerinin diğer mağazalarada gelmesini bekleyebilirim.daha uyguna bulmak mümkün olabilir.
  • Yurtdışı incelemeleri ve Albani ustaya göre Panasonic LCD'ler çok da performanslı değil.
    6 ay önce bu modelden ben de almayı düşünmüştüm; ancak TR'de yoktu. Ben de 40B651 aldım. Aklım hala Panasonic'te.
    İ.B bir ara getirdi bu modelden ve bildiğim kadarıyla biraz zor sattı; çünkü sitesinde epeyce "Hemen Al" şeklinde durdu.
    Ancak; Panasonic, Alpha panelli, 100 Hz ve fiyat 1.619 lira olunca çok iyi. Bu fiyata bir daha düşmez sanırım.
    Mağazada iyice inceleyip öyle almak lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dedektif

Yurtdışı incelemeleri ve Albani ustaya göre Panasonic LCD'ler çok da performanslı değil.
    6 ay önce bu modelden ben de almayı düşünmüştüm; ancak TR'de yoktu. Ben de 40B651 aldım. Aklım hala Panasonic'te.
    İ.B bir ara getirdi bu modelden ve bildiğim kadarıyla biraz zor sattı; çünkü sitesinde epeyce "Hemen Al" şeklinde durdu.
    Ancak; Panasonic, Alpha panelli, 100 Hz ve fiyat 1.619 lira olunca çok iyi. Bu fiyata bir daha düşmez sanırım.
    Mağazada iyice inceleyip öyle almak lazım.

panel ıps alpha orta derece siyahlar ,doğru renkler ve mükemmel izleme açısı.motion olarak bildiğim kadarı ile iyiler.input lag ya hiç olmuyor
    yada çok az seviyede.birde ismi var tabi panasonic.elektronik bir mal alacaksam önce japonlara bakarım.g.koreliler bana güven vermiyor.
    bir ara samsung b6xx ve sony w5xxx serileri ilgimi çekmişti ama input lag problemleri ve fiyatları nedeni ile eledim.
    f/p olarak bu lcd tam aradığım tv çünkü önceliğim ps3.
    ama önceliğim sd,hd yayınlar olsaydı g veya v serisi plazmalarına yönelirdim 10 numara tv'ler.

• Arkadaşlar ben şimdi İçerenköy carrefourdan aldım geldim.

Buradaki yazıyı okuyunca ve başka sitelerdeki yüksek fiyatı görünce almaya karar verdim.
    İçerenköy carrefourdan 1619 tl ye aldım.Üstündeki fiyatı 1999 TL idi.
    Tvyi orada kurdurttum.Deneme sırasında 1 tane ölü pixel çıktı.Hemen yeni bir paket açtılar onda sorun çıkmadı.
    Aldım geldim normal receiverden Sd yayına bağladım.Ama inanın görüntü tam bir hayal kırıklığı.
    Altın uçlu kablo alsam az düzelir mi acaba.Ama cidden şuan bu gördüğüm görüntü kalitesi karşısında şok oldum.
    LG PQ 6000 den vazgeçtim bunu aldım ama galiba pişman oldum :(
  • quote:

Orijinalden alıntı: By_C@BB@R

Arkadaşlar ben şimdi İçerenköy carrefourdan aldım geldim.

Buradaki yazıyı okuyunca ve başka sitelerdeki yüksek fiyatı görünce almaya karar verdim.
    Tvyi orada kurdurttum.Deneme sırasında 1 tane ölü pixel çıktı.Hemen yeni bir paket açtılar onda sorun çıkmadı.
    Aldım geldim normal receiverden Sd yayına bağladım.Ama inanın görüntü tam bir hayal kırıklığı.
    Altın uçlu kablo alsam az düzelir mi acaba.Ama cidden şuan bu gördüğüm görüntü kalitesi karşısında şok oldum.

Hayırlı olsun!
    TV'nin ayarlarını yapmalısın. Default ayarlar genelde kötüdür. Netten ayarları araştır. Altın uçlu scart görüntüde bir nebze olsun iyileştirme yapacaktır. Tabii görüntü kaynağın çok önemli.
    Hangi uydu alıcısını kullanıyorsun?
    SD için Hiremco X3 tavsiye ederim.

• quote:

Arkadaşlar ben şimdi İçerenköy carrefourdan aldım geldim.

bu arkadaşa özel mesa attım aşağıdaki gibi, yanlış hatırlıyorsam söyleyin

merhaba, ben yanlış hatırlamıyorsam bu model panasonic plazmaların incelemelerinde en az 576p sinyal verilmesi gerektiğini yazıyorlardı, alet daha düşük ve interlaced sinyali iyi upscale edemiyordu kendi çözünürlüğüne. yani scartlı bir uydu alıcıyla verim alamazsınız demek oluyor bu. onun için size tavsiyem doğru düzgün bir hd receiver almanız, yada kablo tv teledünya hd almanız, digitürk d smart hd receiver vs.'de olur. Yada en azından 576p çıkışı hdmi üzerinden verebilen hiremco X3 gibi bir cihaz almanız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerem_usta -- 2 Ocak 2010; 20:59:03 >

• Şimdi Tvyi zor aldırdım babama. Bir de alıcıyı değiştirmemiz lazım dersem vurur beni :)
    Cidden görüntüyü çok değiştirir mi ki ?
    Ben sürekli SD yayın izliyorum.Onun dışında arasıra DVDden film.
    Genelde Laptopu takıp film izleyeceğim.Onu denedim.Bilgisayar ekranını cidden çok güzel gösteriyor.
  • tüplü ferrari kullanmak istiyorsanız alıcıyı değiştirmeyin
  • quote:

Şimdi Tvyi zor aldırdım babama. Bir de alıcıyı değiştirmemiz lazım dersem vurur beni :)
    Genelde Laptopu takıp film izleyeceğim.Onu denedim.Bilgisayar ekranını cidden çok güzel gösteriyor.

Bende 40B651 ve Hiremco X3 var. Hiremco X3'te, 576p pek iyi değil: TV'ye X3'ten 576p görüntü verince kayan yazılarda baya titreme oluyor, 576i verince görüntü daha güzel ve sorunsuz oluyor.
    En iyisi tandıklardan farklı uydu alıcıları denemeniz. Böylece uygun uydu alıcısını bulursunuz.
  • quote:

Şimdi Tvyi zor aldırdım babama. Bir de alıcıyı değiştirmemiz lazım dersem vurur beni :)

@ kerem_usta @ durumu güzel özetlemiş.özellikle hiremco x3 ve teledünya güzel seçimler olabilir sizin için.
    ayrıca full hd lcd ve plazmalardan sd'de mucize beklememek lazım.zira bu cihazlar sd yayın için yapılmıyor daha doğrusu
    asıl işleri değil.sadece daha iyi kaynak ve kablolama ile biraz daha iyi hale getirebilirsiniz o kadar.yada cell işlemcili
    toshları bekleyeceksin onlarda araba parası.

• quote:

Orijinalden alıntı: dedektif

Bende 40B651 ve Hiremco X3 var. Hiremco X3'te, 576p pek iyi değil: TV'ye X3'ten 576p görüntü verince kayan yazılarda baya titreme oluyor, 576i verince görüntü daha güzel ve sorunsuz oluyor.
    En iyisi tandıklardan farklı uydu alıcıları denemeniz. Böylece uygun uydu alıcısını bulursunuz.

G10 576i verilince hafif cırcır oluyormuş baktım şimdi hdtvtest'e, ondan X3'ü sallıyıcaz bu durumda

adam akıllı bir hd alıcı almak gerekiyor, yada kablo tv varsa teledünya hd kanallar ve filmlerler 10 numara olur (bezen kitleniyor ama napalım )

• Merhaba, LCD Televizyonlar hakkında fazla teknik bilgiye sahip değilim. Bir LCD TV alacağım ama sorup soruşturduğum zaman o kadar çok kafa karıştırıyorlar ki, insan hangisini tercih edeceğini şaşırıyor ... Düne kadar LG Televizyonlar üzerinde duruyordum. Almak istediğim LCD Tv boyutu 37" yani 94 cm... LG Televizyonları araştırırken dün gittiğim bir teknosa bayiinde Panasonic L37G10E Modelini önerdiler. Evimde Kablo TV ve Digiturk bulunmakta ... Allahları var dürüstçe söylediler, Şu anda izlediğiniz görüntüler Playstation 3 Blu-ray sistemi ile yayınlanmakta diye. Evimde bu kadar kaliteli bir görüntü bulamayabileceğimi ancak Altın Uçlu Scart kullanarak, Kablo TV ve Digiturk görüntüsünü %30-40 daha kaliteli hale getirebileceklerini söylediler. Birde bu televizyonun Kontrast oranının 20.000:1 olduğunu, ancak Panasonic'in kullandığı teknoloji ile 50.000:1 kalitesinde olduğunu söylediler. Fiyatı da 1.619 TL. ve oldukça cazip geldi bana. Ama yukarıdaki yorumları okuyunca iyice karamsarlığa kapıldım. Bu işten anlayan arkadaşlara sorum şu ; Kablo TV ve Digiturk SD kullanımında

LG LH 4000 mi yoksa Panasonic L37G10E tercih edersiniz ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hagi1975 -- 21 Ocak 2010; 13:42:07 >

• Arkadaşlar merhaba,
    Panasonic L37G10E modelini Cumartesi günü satın aldım ...
    Almayı düşünen arkadaşlara iyi araştırıp karar vermelerini tavsiye ederim ...

Kablo TV (Teledünya değil) ve Digiturk (SD) ile kullanmaktayım ... Digiturk izlemek için Eye-Q Altın uçlu scart kullandık ... Gördüğüm manzara ACABA LG LH4000 'mi alsaydım diye düşünmeme sebep oldu ...

Sözün özü, çok büyük beklentiler içinde olmayın derim ... 1,5 metre mesafeye kadar görüntü tam anlamıyla çamur ... 2,5 -- 3 metre veya daha uzak bir mesafeden seyredecek iseniz, eh işte "PARA BU MAL BU" diye izlersiniz ...

Kötü demiyorum, iyi hiç diyemiyorum ... Almayı düşünenlere tek tavsiyem, ÇOK ÇOK İYİ ARAŞTIRIP öyle satın almaya karar veriniz ...
  • quote:

Orijinalden alıntı: hagi1975

Arkadaşlar merhaba,
    Panasonic L37G10E modelini Cumartesi günü satın aldım ...
    Almayı düşünen arkadaşlara iyi araştırıp karar vermelerini tavsiye ederim ...

Kablo TV (Teledünya değil) ve Digiturk (SD) ile kullanmaktayım ... Digiturk izlemek için Eye-Q Altın uçlu scart kullandık ... Gördüğüm manzara ACABA LG LH4000 'mi alsaydım diye düşünmeme sebep oldu ...

Sözün özü, çok büyük beklentiler içinde olmayın derim ... 1,5 metre mesafeye kadar görüntü tam anlamıyla çamur ... 2,5 -- 3 metre veya daha uzak bir mesafeden seyredecek iseniz, eh işte "PARA BU MAL BU" diye izlersiniz ...

Kötü demiyorum, iyi hiç diyemiyorum ... Almayı düşünenlere tek tavsiyem, ÇOK ÇOK İYİ ARAŞTIRIP öyle satın almaya karar veriniz ...

arkadasım bende inpax uydu var görüntü gayet iyi

• Alalı yaklaşık 10 gün oldu. Ben çok memnunum. Ancak sd yayın için alacaksanız başka marka bakmanızı öneririm. Veya sd tv yayını izlemek isteyenler plazma almalılar, lcd ler buna çok uygun değil. Elinizde hd uydu alıcısı yoksa boşa para verip sonra da tv yi kötülemeyin. Çok fazla tv yayını izlemediğim için görüntünün çok iyi olmamasını pek umursamıyorum. Yaklaşık 2,5-3 metreden izlerken sorun yok ama yaklaştıkça görüntü bulanıklaşıyor. Görüntü modunu otomatik seçince 16/9 yayınları otomatik olarak algılayıp gerdiriyor ve insanları kısa, basık göstermekten kurtarıyor. Bu özelliği de çok hoş. Uydu alıcım next2000 fta usb. İleride bir hd uydu alıcısına ihtiyaç duyacağımı sanmıyorum. Odada 6 metreye kadar izleme mesafesi var ve 3 metre civarı görüntü gayet güzel. Bilgisayara bağlayınca mükemmellik ortaya çıktı. 720p ve 1080p bir kaç film açtım ve ağzım açık izledim. Filmlerdeki şimdiye kadar görmediğim bir sürü detayı farkettim. Sanırım hd filmleri tekrar izlemek zorunda kalacağım. Renkler çok canlı, siyahı güzel. Ülkemizdeki bir kaç sitede kontrast 20.000:1 diye yazılmış ama yurt dışındaki inceleme sitelerinde 50.000:1 olarak görünüyor. Ses kartının(creative audigy2 zs) optik çıkışını, ekran kartımın(9800GT) optik girişine bağladım. Hdmi kabloyu da tv ye. Amacım ses ve görüntüyü birlikte hdmi üzerinden tv ye aktarmaktı. Ses sistemine fazladan kablo çekmemek amacıyla tv nin arkasındaki optik çıkıştan sesi Z-5500 e passthrough vermek istedim. Stereo seslerde sorun olmadı ancak dts 5.1 kanal seslerde ses gitmedi. Fazladan kablo çekmek zorunda kaldım. Dts digital out yazmışlar ama ya desteklemiyor ya da stereo dts sesleri yolluyor. Belki de hdmi kablo 10 metre olduğu için yeterli gelmiyordur. Çok da önemli değil benim için. SDHC kart girişi var. Fotoğrafları slayt gösterisi şeklinde oynatabiliyor. Film de oynattığı belirtilmiş ama hiç denemedim. Viera link özelliğine sahip ki, bende olmasa da viera link olan dvd player, ses sistemi vb bağlayınca tek kumandadan hepsi kontrol edilebiliyor. Bilgisayar veya ps3 için alacak olanlara tavsiye ederim. Normal tv izlemek isteyenler yukarıda da yazdığım gibi plazmalara yönelseler memnun kalırlar.

• Panasonic L37G10E modelinde SD karttan film izleme konusunda yardımlarınızı rica ediyorum.

Müşteri hizmetleri yaptığım görüşmede bu modelde MPEG-2 ve AVCHD formatlarını desteklediğini söylediler.

Sırasıyla ; MPEG1 - MPEG2 - MPEG4 - AVİ - DİVX formatlarını denedim ama maalesef karttaki videoları izleyemedim ... Kartta video dosyası bulunamadı şeklinde uyarı veriyor ...

SD Karttan hangi formatta film izleyebilirim ? Uzantısı ne olmalı ? Yabancı siteleri araştırdım, AVCHD formatı hakkında bir takım converterlardan bahsediyorlar ama onu da denemem sonucunda yine izleyemedim ... Yardımcı olabilirseniz sevinirim ...
  • Bence fazla uğraşma izlenmiyor.
    Pcyi takıp izlemek daha kolay oluyor.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.