Şimdi Ara

Panasonic Lumix DMC-FZ50 (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
0
Favori
6.111
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • s9500 de iyi makinadir hemde bircok yonden r1'e esdeger performans gosterir , iso performansi r1 den daha iydir , flas'i daha gucludur , cift hafiza karti slot u vardir , super makro ozelligi sayesinde cok yakin cekimler yapilabilir bu mesafe r1 de minimum 38 cm , ic yapisinda tozlanmayi onleyecek sekilde parcalar yerlestirilmistir sensor temizligi rektirmez ....... bence s9500 un gece cekimleri daha basarili ( her iki makinayida kullandim ) birde r1 manuel cekimde minimum iso 160'a kadar inebiliyor bence bu cok buyuk bir eksi yon cunku uzun pozlama cekimlerinde cekimciyi bir hayli zorluyor......
  • R1 den sonra S9500 SLR-Like da ikinci diyebilirim bende. Noise konusunda basarılı. 28 mm genis acısıda cok kullanıslı. Acılma hızı cok yuksek.
    S9600 cıktı yakında gelir bence ona baksan daha iyi olur. S9500 ile altyapı aynı ama ufak tefek duzeltmeler var. Lcd buyumus, yazılım biraz degismis, flash menzil uzatılmıs vs gibi seyler.

Bence s9500 un eksileri biraz daha buyuk sensor ve titresim onleyici olmayısı. Birde F ayarını yaparken degisimi real time gostermeside iyi olurdu. Ayrıca s7000 de kullandım. S7000 ne gore eksileride var mesela lens kalitesi dusmus EBC kaplama yok, flash dolum hızı yavas,seri cekim hızıda yavas. Bu yonler S7000 de daha iyidi. Tabi s9500 ustunlukleri cok fazla ama eski makinaya gore bunları dahada iyilestirmek gerekirken tersini yapmıslar.

S9500 soft karakterlidir. Sanki studyo cekimleri icin tasarlanmıs gibi.
    chr secenegi renkleri cok canlı yapıyor. Keskinlik icinde menuden keskinlik , kontrast ve renk ayarlarını acında bir sorun kalmıyor. Netlemesi cok hızlı. Kalem pil kullanması cok avantajlı. Video cekimleride sınırsız ve surekli beyaz ile pozlama yapabiliyor zoom da calısıyor tabi. Elede cok yakısıyor. Dikkat cekiyor.
    Bir konserde cekim yaparken gorevli bir kız gelip hangi basın diye sordugunda bunu dahada iyi anladım. :)

http://www.dpreview.com/reviews/fujifilms9000/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikarahal -- 21 Eylül 2006; 17:44:46 >

• Selam Arkadaşlar

Modelleri incelerken Samsung Pro 815 diye bir makine gördüm.
    Sürekli bahsedilen Geniş açı ve yüksek zoom çelişkisini aşıyormuyuz
    diye merak ettim. Samsung marka olarak canon, nikon ve sony'e rakip
    olabilir mi? Değerli yorumlarınızı belirtirseniz. Şimdiden teşekkür ederim.
  • fz 50 yalçınlarda var galiba..
  • quote:

Orjinalden alıntı: CHATPATH

fz 50 yalçınlarda var galiba..

İşte linki ;

http://www.yalcinlar.com.tr/product.asp?numRecordPosition=26&P_ID=2058&strPageHistory=&strKeywords=&SearchFor=&PT_ID=76

Bence ürünün fiyatı iyi

Hoşçakalın,saygılar...

• quote:

Orjinalden alıntı: account

Selam Arkadaşlar

Modelleri incelerken Samsung Pro 815 diye bir makine gördüm.
    Sürekli bahsedilen Geniş açı ve yüksek zoom çelişkisini aşıyormuyuz
    diye merak ettim. Samsung marka olarak canon, nikon ve sony'e rakip
    olabilir mi? Değerli yorumlarınızı belirtirseniz. Şimdiden teşekkür ederim.

O kadar zoom malesef ısık ve renklerde kayıp sapma kaybı demek yani fazla zoom iyi bir sey degildir.
    Cunku kullanılan mercek sayısı artar buda goruntu de olumsuz etkiler yapar.
    Samsung Pro 815 bence cok basarılı degil noise oranı cok fazla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikarahal -- 25 Eylül 2006; 10:32:09 >
  • Yalçınlara gittim Panasonic FZ50 almak için incelerken görevliye de sordum siz ne dersiniz bu makina hakkında falan diye adam: beyefendi çok iyi makina ama Sony neden düşünmüyorsunuz dedi Sony DSC-H2 verelim size dedi, bu kadar önemli mi megapixel olayı dedi 10 MP olacagına 6 MP olsun aynı zoom aynı özellikler ve daha iyi bi lens Sony H2 de var dedi daha da ucuz falan dedi bütün aklımı zihnimi kararımı karıştırdı yaw, bende iyi bi araştırayım diye tekrar çıktım dışarı fazla araştırmayacan dinlemeyecen abi girecen alacan ne bu yaw

Vallaha nefret ettim bu makina seçeme olayından naapcam bilmiyorum geçenlerde de bi arkadaşım tuturdu S3 al S3 al Canon S3 diyo da başka bişey demiyo hasta olacam gece uykum kaçıyo artık

• Dogru soylemis aslında. Mp ve dıs gorunusune bakarak karar vermek son derece yanlıs.
    Haklı olabilir daha kaliteli lense sahipse ve sensorude buyukse tercih nedeni icin yeter.
    Bu gibi durumlarda fotograf cekerek pc ya atıp tam boyda incelemek herseyi acıklar.
    Keskinligi, noise oranını renklerin dogrulugunu gorursun. Ozellikle gece cekimlerinde.
    S3 de video konusunda iddealı, fotografları keskin sayılır ama gece yuksek asa cekimlerde noise cok fazla.
    Burda senin ne tur fotograf cekecegin tarzının ne oldugu cok onemli. Her makinanın kendine gore artı, eksileri var. Burda ihtiyacları nedir ve hangi makina bunu karsılar ona bak eksi yanları illaki olacak iste o eksi yanlar senin cok kullanmadıgın seyler olmalı. İdeal secim bu.
    Gece fotograflarına onem veriyorsan s3 zayıf kalır. Ama video ve yuksek zooma onem veriyorsan s3 ideal.
    Mesela Z50 de noisede idare eder, yuksek odak uzaklıgı var fakat onunda genis acısı zayıf.
  • quote:

Orjinalden alıntı: EMporto

Yalçınlara gittim Panasonic FZ50 almak için incelerken görevliye de sordum siz ne dersiniz bu makina hakkında falan diye adam: beyefendi çok iyi makina ama Sony neden düşünmüyorsunuz dedi Sony DSC-H2 verelim size dedi, bu kadar önemli mi megapixel olayı dedi 10 MP olacagına 6 MP olsun aynı zoom aynı özellikler ve daha iyi bi lens Sony H2 de var dedi daha da ucuz falan dedi bütün aklımı zihnimi kararımı karıştırdı yaw, bende iyi bi araştırayım diye tekrar çıktım dışarı fazla araştırmayacan dinlemeyecen abi girecen alacan ne bu yaw

Vallaha nefret ettim bu makina seçeme olayından naapcam bilmiyorum geçenlerde de bi arkadaşım tuturdu S3 al S3 al Canon S3 diyo da başka bişey demiyo hasta olacam gece uykum kaçıyo artık

sony nin kullandigi carl zeiss ler leica lenslerden cok ustun degildir ....... sony nin bu urunu sadece genis-aci konusunda avantajli okadar ...... her iki makinanin sensor boyu ayni oldugu icin yuksek iso cekimlerinde yakin noise seviyelerinde olacaklardir asala , bir dslr makinanin noise seviyesi ile kiyaslamayin bence panasonic ile de cok temiz fotograflar cekilebilir sadece isik seviyesine ve pozlamaya biraz daha fazla dikkat ister okadar ..... unutmayiniz ki 400asa bir film ile yapacaginiz cekim iso 400 de panasonic ile cekeceginiz fotograftan daha fazla gren ve noise icerecektir ........eger noise sizi gercekten rahatsiz edecekse fiyatina gore en buyuk sensor u sunan fuji s9500 u tercih edin cok rahat iso800 de fotograf cekebilirsiniz.......

• Arkadaşlar bugun itibariyle Panasonic FZ50 yi USA den sipariş ettim artık karar vermek zorundaydım 6 gun sonra arkadaşım geliyor ve yanında getirecek

Herşey dahil kredi kartından tek seferde 900 YTL ödedim

Yalçınlarda Kredi kartı ile tek çekim 1195 YTL

umarım iyi olur bu makina benim için, 6-7 gün sonra ilk izlenimler foto örnekleri ve sorularınızı cevaplamak için yine bu başlıkta makinayla ilgili tüm detayları sizlerle paylaşacağım almak isteyen arkadaşlara bilgi olur

Ayrıca istediginiz ayarda istediginiz fotoyu da çekip buraya koyacam kötü yada iyi nasıl çıkarsa çıksın fikir olur sonuçta burası paylaşım ve bilgi forumu yararım dokunsun yeni alacak arkadaşlara

Dip Not: USA den getirtiyorum umarım şarj aletinde 110 volt olayı olmaz umarım hem 110v hemde 220 volt priz destekliyordur bundan korkuyorum biraz

Herkese ilgisi verdigi bilgiler ve yorumlar için çok çok teşekkür ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EMporto -- 25 Eylül 2006; 22:55:17 >

• Teşekkür ederim ikarahal,
    Yorumların oldukça profesyonel. Ben de forumu takip ederek Lens-zoom-megapiksel-IS-Iso-fiyat dengesi optimal'e yakın bir model de karar kılacağım. Ancak şu an A75 canon makinam var. Acele etmiyorum. Aldığım zaman pişman olmak istemiyorum. Fuar sonrası modelleri de bekleyip görmek istiyorum. Saygılar
  • Arkadaşlar Selamlar;

Panasonic FZ50 bayramdan önce elime ulaştı, kargoya verildiği günden tam 2 hafta sonra elimde oldu. Bu başlıkda bu makina ile ilgili bilgiler verip elimden geldiğince sorularınızı cevaplayacağım.

Genel Görünüş
    Öncelikle makinanın ergonomisi çok güzel gerçekten görünüş itibariyle SLR like bi makina, objektif üzrindeki zoom ve focus halkaları da makinaya kullanış ve beraberinde karizma katmış. Ağırlığı ne çok fazla nede çok az bence ideal, (n azından içi boş plastik izlenimi veren makinalar gibi durmuyor elde)

Güç Tüketimi
    Cihazın pili kendine özel bir litium ion pil belki bu bi eksi oalbilir yani piyasan alacağınız şarjlı kalem pillerle makinanın hiçbir alakası yok kendi şarj aleti ile pilini şarj edip kullanıyorsunuz fakat pil tüketimi mükemmel. Pil Komple boş durumdan şarj aleti ile 2 saat içinde tam dolu duruma geçiyor ve 1 gün boyunca 300 foto ya yakın çekim bol bol LCD kullanımı ve video çekimleri ile ancak bitiyor ama inanın çok tatmin edici bir süre.

Lens
    Cihazda 12x optik zoom a sahip 35-420mm Leica Lens var ve lens kalitesi gayet güzel. Ayrıca O.I.S özelliği sayesinde yüksek zoomlarda çekim yaparken titremeden dolayı bozulma minumum a indirilmiş. Diğer çoğu cihazda bu özelliğin omayışı veya yetersiz oluşu nedeniyle yüksek zoom da tripod veya sabit biryere koyma gibi yöntemlerle çekim yaparken bu cihazda deklanşöre basmanız yeterli emin olabilirsiniz.

Ayrıca mevcut lens in önüne sonradan satın alınarak bir tele veya bir wide dönüştürücü takılıbiliyor objektif özellikleri bu şekilde isteğe göre aayrlanabiliyor

Foto Çekim
    Gün ışığında fotoğraflar net parlak ve renk karışması veya patlaması yok, 3648 x 2736 ve 10MP de yaklaşık bir foto 4,5 MB büyüklüğünde ve gerçekten harika bir netlikte.

Cihazın gece ve düşük ışıklarda başarısı hiç iyi değil, flash kullanınca fotoğraflar güzel oluyor tıpkı gündüz çekimleri gibi net fakat flash patlaması çevredeki tüm güzellik ve detayları yok ediyor, gece flashsız ortam ışığı ay ışığı gibi durumalrda foto çekecekler için kesinlikle uygun değil.

Sanıldığı ve söylendiği gibi abartı nois yok hele hele gündüz çekimlerinde noise çok çok az gözü tırmalamıyor ve foto çok büyük olduğu için (3648 x 2736) 1024*768 bir monitorde bakılıgında noise dan eser yok. Fakat gece veya düşük ortam ışığı çekimlerinde noise hemen kendini gösteriyor resimler pütürleniyor, çok başarılı değil.

Manuel mod çok detaylı ayarlar içeriyor white balance, ISO, shutter speed, aperture size, gibi tüm ayarları kullanıcıya bırakıyor. Manuel mod da çekimlerimden hiçbiri güzel olmadı ama bu benim beceriksizliğimden de olabilir makinanın ytersizliğinden de olabilir, bu konuda bir üstad ile buluşup ona inceletip size bilgi vereceğim.

Auto Çekim modu harika, cihaz hrşeyi ama herşeyi çok büyük bir hızla ayarlıyor ve çekim için komut bekliyor focus kapasitesi çok çok iyi, auto çekimde deklanşöre yarım dokununca cihaz ışıktan focusa herşeyi ayarlıyor ve tam basınca mükemmel bir kare çekiyor, küçük bir çocuga bile foto çektirebilecek kadar basit.

Hoşuma giden diğer bir özellik: Extra optik zoom var, eğer çok zoom a ihtiyaç duyduğunuzda foto kalitesinden ödün verip 2-3-5 megapiksel den birine ayarlarsanız, cihaz sensörün sadece orta kısmında bir yeri kullanarak 21X optik zoom a kadar çıkıyor. Buda acil bir durumda gerçekten onemli bir şeyi uzaktan yakalamk için çok büyük bir optik zoom oluşturuyor tabi 2 MP lik bir kalitede.

Video
    Kesinlikle şok edici bir video çekimi var, .mov uzantılı 30 fps VGA 848 x 480, 640 x 480, 320 x 240 sesli video çekimi mevut, video kamerayı aratmıyor. Ben şahsen çok şaşırdım bu denli performans beklemiyordum

Son Sözler

Şimdilik aklıma gelenler bunlar, Daha sonra bu başlıktan çeşitli zoom larda çekilmiş fotoğraflar ve videolar yayınlayacağım.

Yetersiz ışıkda flash kullanmadan çekim yapacaklara önermediğim bi makina, onun haricinde mükemmel diyebilirim tabiki bi SLR gibi asla olamaz ayrıca SLR düşünenlere de önermem çünkü aynı tadı asla vermez ama SLR ye çok para yatıramayıp hem compact hemde birçok özelliği barındıran ve manuel kontrolleri gelişmiş olan bi makina isteyenler için harika bir seçim.

Birçok araştırma sonucunda rakipleri ile kıyaslayar aldığım bi makina, yüzümü kara çıkartmadı ve tüh bunu almış olsaydım keşke dedirtmedi, Sony R1 e göre sadece yetersiz ışık çekimlerinde zayıf kalabilir onun hricinde max zoom olarak çok iyi ayrıca video çekimi olması ve bu denli kaliteli olması çok büyük avantaj Canon S3 e göre bence manuel zoom ve focus halkaları ile öne çıkan bi makina ayrıca manuel modun ayar detayı daha fazla Fuji S9500 e göre ise O.I.S el titreme özelliği bir artı, çünkü makina elde iken yüksek zoom da foto çekmek oldukça zor bence O.I.S olmazsa olmaz bi özellik

Amacım cihazı övmek değil sadece bilgi vermek her artı ve eksisini paylaşmaya hazırım alacaklara faydam olsun. Sorularınızı elimden geldiğince cevaplayacağım, ayrıca örnek fotolar da yollarım.

Benim görüşüme göre SLR Like lar arasında iyi bi tercih

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EMporto -- 26 Ekim 2006; 11:46:54 >

• Gule gule kullan.
    Bu sekilde arastırma yaparak ve ihtiyaclarına gore modeller belirleyip iclerinden kendine en uygununu secmen cok guzel. Sonucta mukemmel makina yok. R1 lens ve sensor kalitesi ile one gecerken video cekmiyor zoom oranı zayıf, S9500 de genis acı ve noise konusunda iyi ama titresim onleyici yok, FZ50 ise titresim onleyici var ama genis acısı zayıf, yuksek enstantenesi dusuk vs vs. Bu ornekler daha cok arttırılabilir.
    Burda ne amacla kullanacagınız cok onemli ona gore secim yaparsanız pisman olmazsınız.
    Mesela zoom onemli ise ve gece cekimleri ikinci planda ise 420 mm tele acısı ile panasonic cok iyi secim.
    Gunduz ve gece cam gibi net gurultusuz keskinligi yuksek manzara gibi genis acı isteyen fotolar oncelikli ise R1. Yuksek macro cekim performansı, genis acı, kabul edilebilir noise li gece cekimi ve videosu bir arada olsun deniyorsa s9500.
    Bu sekilde karar vermek lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikarahal -- 26 Ekim 2006; 12:57:54 >
  • oncelikle makinan hayirli olsun .......

karanlik ortamlarda ve gece cekimlerinde inteligent iso yu devre disi birakip iso yu en dusuk deger neyse ona getirmeniz gerekli aslinda tum cekimlerinizde boyle yaparsaniz daha iyi olur ; gece yapacaginiz manzara cekimlerinde ise tripod sart ben dslr makinamda bile tripodsuz gece cekiminde guzel netice alamiyorum.....
  • quote:

Orjinalden alıntı: zalman

oncelikle makinan hayirli olsun .......

karanlik ortamlarda ve gece cekimlerinde inteligent iso yu devre disi birakip iso yu en dusuk deger neyse ona getirmeniz gerekli aslinda tum cekimlerinizde boyle yaparsaniz daha iyi olur ; gece yapacaginiz manzara cekimlerinde ise tripod sart ben dslr makinamda bile tripodsuz gece cekiminde guzel netice alamiyorum.....

Ne yalan söyliyim buna dikkat etmemiştim teşekkürler bu bilgi için Intelligent iso bende hep açık kalıyordu kapatarak ISO değerlerini kendim deneyeceğim sağol bu küçük ama çok yararlı detay için
  • kullandikca kendinde cozersin ama inteligent iso karanlik ortamlarda iso yu 400 e kadar yukseltip cekimleri oyle yapiyor bu da noise da ani bir artis yapiyor onun yerine dedigim gibi iso yu endusuk degere atamak en mantiklisi birde panasonic lerde NR algoritmasi ayrintiyi cok fazla yutar NR'yi de low olarak ayarlarsaniz gunduz cekimleriniz tam istediginiz gibi olacaktir gece cekimlerindede pozlamaya dikkat ederseniz cok tatminkar sonuclar almamaniz imkansiz ......
  • benim de bir arkadaşım istedi parasını aldım 10-15 gün e 1 gb sandisk ultra lll kartıyla gelecek inş.

bakalım oda bunu çok istiyo sizin kadar araştırma yapmadı sanırım bu panasonicleri çok tutuyor
  • quote:

Orjinalden alıntı: ikarahal

quote:

Arkadaşlar tavsiyeleriniz için sağolun

R1 i baya araştırdım cidden güzel bir makina ama Lumix FZ50 de 12x optik zoom varken R1 de 5x optik zoom var

Sony Shop a gittiğimde yetkili bana Sony deki 5x optik zoom un panasonic kadar yaklaştıracagını soyledi optik zoom focus aralığı ile alakalıdır diye teknik bilgiler söyledi pek anlayamadım ama bu konuda size danışmak istedim

Yani adam açıkca optik zoom dan optik zoom a fark vardır bazısının 5x dedigi digerinin 20x ine karşılık bile gelebilir şeklinde konuşmalar yaptı bu dogru mu?

Bu konuda bilgi alabilir miyim

R1 de aklıma takılan tek olumsızluk 5x lik az optik zoom buda sandığım gibi degilse direk alabilecegim bi cihaz fakat Turkiye de çok pahalı yurt dışından nerden R1 alabilirim

saygılar

Peki her iki makinanın genis acı degerlerine baktınmı. Genis acı onemlidir. Sony deki sahıs sana focal carpandan bahsetmis ama bu sabit objektiflerde soz konusu degil. Yanlıs yonlendirmis.
    Sony 24mm-120 mm odak uzaklıgına sahiptir. FZ50 ise 35mm-420 mm odak uzaklıgına sahiptir.
    Yani telede 420 mm odak uzunluguna sahip oldugundan FZ50 daha cok yaklastırır.
    Ama onemli olan genis acı ve R1 deki 24 mm cok iyi bir deger. FZ50 gibi bir makinanın kompakt makinalar gibi 35mm olması zaten eksi bir olay. Bari 28 mm olsaymıs FZ50. Bu iki makina arasında cok fark var. Zoom gibi basit bir olguya kapılma derim.
    R1 fotograf kalitesiyle DSLR ile yarısıyor. FZ50 de bu kaliteyi bulamazsın.
    Amacın cam gibi keskin, renkler ve kontrast yerinde pırıl pırıl noise olmayan fotograflar cekmekse R1 ozellikle gece pozlarında. Ama benim icin ozellik onemli fotograf orta kalitede olsa farketmez noise ye aldırmam diyorsan FZ50 alırsın ama kesinlikle eline R1 aldıgında pisman olursun. R1 in DSLR den tek eksigi lensinin sabit olması. FZ50 nin ise bir suru eksigi var.
    FZ30 da noise cok fazlaydı ve talep gormedi. FZ50 de ise cok fazla duzelme yok gibi.
    R1 ile FZ50 nin yuksek asalarda cekilmis orneklerine bi bak istersen.

arkadaşım wide converter lens alırsan fz50 nin wide 24,5 mm oluyor ama kaçpara ve nerden alabilirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 4TCL -- 29 Ekim 2006; 20:14:23 >

• quote:

Orjinalden alıntı: 4TCL

quote:

Orjinalden alıntı: ikarahal

quote:

Arkadaşlar tavsiyeleriniz için sağolun

R1 i baya araştırdım cidden güzel bir makina ama Lumix FZ50 de 12x optik zoom varken R1 de 5x optik zoom var

Sony Shop a gittiğimde yetkili bana Sony deki 5x optik zoom un panasonic kadar yaklaştıracagını soyledi optik zoom focus aralığı ile alakalıdır diye teknik bilgiler söyledi pek anlayamadım ama bu konuda size danışmak istedim

Yani adam açıkca optik zoom dan optik zoom a fark vardır bazısının 5x dedigi digerinin 20x ine karşılık bile gelebilir şeklinde konuşmalar yaptı bu dogru mu?

Bu konuda bilgi alabilir miyim

R1 de aklıma takılan tek olumsızluk 5x lik az optik zoom buda sandığım gibi degilse direk alabilecegim bi cihaz fakat Turkiye de çok pahalı yurt dışından nerden R1 alabilirim

saygılar

Peki her iki makinanın genis acı degerlerine baktınmı. Genis acı onemlidir. Sony deki sahıs sana focal carpandan bahsetmis ama bu sabit objektiflerde soz konusu degil. Yanlıs yonlendirmis.
    Sony 24mm-120 mm odak uzaklıgına sahiptir. FZ50 ise 35mm-420 mm odak uzaklıgına sahiptir.
    Yani telede 420 mm odak uzunluguna sahip oldugundan FZ50 daha cok yaklastırır.
    Ama onemli olan genis acı ve R1 deki 24 mm cok iyi bir deger. FZ50 gibi bir makinanın kompakt makinalar gibi 35mm olması zaten eksi bir olay. Bari 28 mm olsaymıs FZ50. Bu iki makina arasında cok fark var. Zoom gibi basit bir olguya kapılma derim.
    R1 fotograf kalitesiyle DSLR ile yarısıyor. FZ50 de bu kaliteyi bulamazsın.
    Amacın cam gibi keskin, renkler ve kontrast yerinde pırıl pırıl noise olmayan fotograflar cekmekse R1 ozellikle gece pozlarında. Ama benim icin ozellik onemli fotograf orta kalitede olsa farketmez noise ye aldırmam diyorsan FZ50 alırsın ama kesinlikle eline R1 aldıgında pisman olursun. R1 in DSLR den tek eksigi lensinin sabit olması. FZ50 nin ise bir suru eksigi var.
    FZ30 da noise cok fazlaydı ve talep gormedi. FZ50 de ise cok fazla duzelme yok gibi.
    R1 ile FZ50 nin yuksek asalarda cekilmis orneklerine bi bak istersen.

arkadaşım wide converter lens alırsan fz50 nin wide 24,5 mm oluyor ama kaçpara ve nerden alabilirim

Slm bu tur converter lens ler malesef istenildigi gibi sonuc vermiyor. Kaliteyi keskinligi dusuruyor ve pahalılar. Fiyat performans olarak dusuk orantı. SLR Like de objektifin onune bence polarize yada uv filtreden baska ek ler takmak lensin performansını dusurur. Tavsiye etmem.

• Önerilerden sonra FZ50 nin gece çekimleri nasıdı? tirpod iile gece kkaliteli sonuçlaar alınabilirmii?
    Birde hızı düşük bir SD kart ile çalışırmı? Dahili bir hafızası var mı?
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.