Şimdi Ara

Panasonic Lumix DMC-FZ50

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
0
Favori
6.107
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Panasonic Lumix DMC-FZ50 Dijital Fotograf makinesi almak istiyorum. Bu makina Türkiye de yok FZ27 ve FZ30 var sanırım. O nedenle pek yorum bulamadım.

Bu konuda baya bi araştırma yaptım ve SLR olmayan ama profesyonele yakın makinalardan en iyisinin bu olduğuna karar verdim. 537 dolar + 61 dolar kargo ücreti ile Turkiyeye gonderen bir internet sitesi buldum

http://www.42photo.com/productdetail.asp?level=119&catid=325&productid=13609

Fakat burdan siz arkadaşlardan da fikir almadan hareket etmek istemedim, sizlere bir sorum olacak, bu makinaya yakın veya yarışabilecek başka Nikon, Canon vs gibi makinalardan modeller önerebilir misiniz çünkü değecekse 700-800 dolara kadar fiyatı yükseltip kendimi zorlayıp alabilirim

Saygılarımla

• bir panasonic sever olarak, çok açıkça söylebilirimki o sınıfın lideri Sony R-1 dir... ve yakınına bile yaklaşan yoktur..
    bence o seviyeyi zorla...

bununla beraber fz50 alan biri vardı forumda yanlış hatırlamıyosam ... fz30 kullanıcıları zaten mevcut..
    makşnayı kullanma şansım olmadı ama yabancı forumlarda ve panasonicin web sitesinde yayınladıgı örnek fotolarda göründügü kadarıyla panasonicin kronik sorunu olan gürültü hala mevcut... Venus3 işlemciyilede pek fazla bi yol katedilmemiş diye okudum ...
    diger özellikle olarak tabiki cok cok iyi... zaten o sorunu halletse panasonic bu işte başa güreşebilicek bi marka...

yinede öyle kötü bi makina falan diye düşünmeni istemem ... fakato o sınıfta bişeyleri zorlamak istiyosan bunu R1 ile yapmalısın sanırım
  • Sensor boyutları bile farkı gostermeye yeter. R1 su anda en iyi SLR Like.

DMC-FZ50 7.18 x 5.32 mm
    SONY R1 21.5 x 14.4 mm

DMC-FZ50 noise oranını iddealı sekilde dusurememis.
  • Arkadaşlar tavsiyeleriniz için sağolun

R1 i baya araştırdım cidden güzel bir makina ama Lumix FZ50 de 12x optik zoom varken R1 de 5x optik zoom var

Sony Shop a gittiğimde yetkili bana Sony deki 5x optik zoom un panasonic kadar yaklaştıracagını soyledi optik zoom focus aralığı ile alakalıdır diye teknik bilgiler söyledi pek anlayamadım ama bu konuda size danışmak istedim

Yani adam açıkca optik zoom dan optik zoom a fark vardır bazısının 5x dedigi digerinin 20x ine karşılık bile gelebilir şeklinde konuşmalar yaptı bu dogru mu?

Bu konuda bilgi alabilir miyim

R1 de aklıma takılan tek olumsızluk 5x lik az optik zoom buda sandığım gibi degilse direk alabilecegim bi cihaz fakat Turkiye de çok pahalı yurt dışından nerden R1 alabilirim

saygılar
  • quote:

Orjinalden alıntı: EMporto

Arkadaşlar tavsiyeleriniz için sağolun

R1 i baya araştırdım cidden güzel bir makina ama Lumix FZ50 de 12x optik zoom varken R1 de 5x optik zoom var

Sony Shop a gittiğimde yetkili bana Sony deki 5x optik zoom un panasonic kadar yaklaştıracagını soyledi optik zoom focus aralığı ile alakalıdır diye teknik bilgiler söyledi pek anlayamadım ama bu konuda size danışmak istedim

Yani adam açıkca optik zoom dan optik zoom a fark vardır bazısının 5x dedigi digerinin 20x ine karşılık bile gelebilir şeklinde konuşmalar yaptı bu dogru mu?

Bu konuda bilgi alabilir miyim

R1 de aklıma takılan tek olumsızluk 5x lik az optik zoom buda sandığım gibi degilse direk alabilecegim bi cihaz fakat Turkiye de çok pahalı yurt dışından nerden R1 alabilirim

saygılar

Peki her iki makinanın genis acı degerlerine baktınmı. Genis acı onemlidir. Sony deki sahıs sana focal carpandan bahsetmis ama bu sabit objektiflerde soz konusu degil. Yanlıs yonlendirmis.
    Sony 24mm-120 mm odak uzaklıgına sahiptir. FZ50 ise 35mm-420 mm odak uzaklıgına sahiptir.
    Yani telede 420 mm odak uzunluguna sahip oldugundan FZ50 daha cok yaklastırır.
    Ama onemli olan genis acı ve R1 deki 24 mm cok iyi bir deger. FZ50 gibi bir makinanın kompakt makinalar gibi 35mm olması zaten eksi bir olay. Bari 28 mm olsaymıs FZ50. Bu iki makina arasında cok fark var. Zoom gibi basit bir olguya kapılma derim.
    R1 fotograf kalitesiyle DSLR ile yarısıyor. FZ50 de bu kaliteyi bulamazsın.
    Amacın cam gibi keskin, renkler ve kontrast yerinde pırıl pırıl noise olmayan fotograflar cekmekse R1 ozellikle gece pozlarında. Ama benim icin ozellik onemli fotograf orta kalitede olsa farketmez noise ye aldırmam diyorsan FZ50 alırsın ama kesinlikle eline R1 aldıgında pisman olursun. R1 in DSLR den tek eksigi lensinin sabit olması. FZ50 nin ise bir suru eksigi var.
    FZ30 da noise cok fazlaydı ve talep gormedi. FZ50 de ise cok fazla duzelme yok gibi.
    R1 ile FZ50 nin yuksek asalarda cekilmis orneklerine bi bak istersen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikarahal -- 19 Eylül 2006; 18:12:44 >

• slr-like makina olarak size fuji finepix s9500 veya onun yeni modeli s9600 u tavsiye ederim bence bu sinifta lider makina bu en buyuk artilari lensi 28-300mm olmasi , iso 1600 de bile temiz fotolar uretmesi , makine ici tozlanmayi onleyen bir dizayna sahip olmasi sayilabilir......... sony ise genis acida one cikmasina ramen max zoom kapasitesinde geri kalmakta , sensoru buyuk olmasine karsin minimum 160 iso ya inebiliyor , iso400 den sonra gurultuler belli olmaya basliyor ustelik fuji sony den daha ucuz bir makine..........
  • Öncelikle fikirleriniz ve değerli youmlarınız için teşekkür ederim harika bilgiler vermişsiniz..

Panasonic deki noise olayını bende farktteim ve bayaz renklerde patlama ve renk karışması gibi olaylar olmuş bunları da gördüm, ben R1 i çok begeniyorum fakat zoom olayı beni kahrediyor, kendime diyorum ki madem SLR almıyorum objektif değişmeyecek bari zoom oranı yüksek olsun ve hiç değilse doğa hayvan gibi fotograf karelerinde uzak cisimlerde biraz da olsun detay yakalayabileyim istiyorum

Ayrıca R1 e fiyat olarak bakınca Canon EOS350D ye çok yakın oldugunu görüyorum, madem bu kadar ödeyecegim biraz daha zorlayıp SLR alayım dedim fakat SLR ler sadece body oluyor, kampanya yaparak üstüne birde lens takıyorlar fakat çok uyduruk çin malı lenslerle veriyorlar ki buda zoom kapasitesi focus kapasitesi bakımından çok yetersiz kalıyor. SLR makinaya body den sonra iyi bir lens falan derken 4000 YTL ye varan fiyatlar çıkıyor karşıma

Aylardır bu kararsızlık sebeiyle cebimdeki 700 dolarla Yurt dışından her hafta gelen tanıdıklarım olmasına rağmen fotograf makinası alamıyorum. USA de sonr r1 800 dolar panasonic fz50 600 dolar Canon Eos350D üstünde süper uyduruk bir lens ile 700 dolar hepsini inceledim ve kararsızlıkdan başka bişey değil.

Verdginiz tavsiyeler dogrultusunda ZOOM olayı benim için ağır basıyor ve noise olsa bile sanırım Lumix FZ50 yi alacağım, 5x zoom beni tatmin etmez

Ayrıca fuji finepix s9500 veya onun yeni modeli s9600 de hemen inceliyorum ve kararımı veriyorum fakat Fuji deki lensleri bilmiyorum ama Lumix deki leica lens de ciddi bir yarış ve tercih sebebi...

Herkese çok çok teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EMporto -- 20 Eylül 2006; 11:57:58 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Fujifilm Hs20 Exr Nasıldır ?
    13 yıl önce açıldı
    [SATILDI] nikon d7100
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Zoom lu cekimlere meraklıysan s9500 u pas gecebilirsin cunku titresim onleyici yok.
    S 9500 un en buyuk artısı 28 mm olan genis acısı.

Yalnız burda s9500 max odak uzaklıgı 300 mm. FZ50 nin ise 420 mm.
    Bu demektirki FZ50 daha cok yaklastırır.

Max zoom da elde titremeden foto cekmek cok zor ve titresim onleyici gibi araca ihtiyac duyuluyor.
    Fuji bunu yuksek asa dusuk noise oranı ile cozmeye calısmıs ama titresim onleyici cok daha iyi olurdu.

Fuji lens,sensor ve islemcisini ureten bir firma. Super ccd adı altında ciddi sensor calısmaları var.
    Noise konusunda cok basarılı. Fuji F30 modeli nin yuksek asa lardaki performansına bak sasırırsın.
    F30 kompakt makina ama DSLR ile karsılastırılacak kadar iyi sınıfında baska yok. Yani fuji arge si iyi olan bir firma ve urunleri bos degil. Noise olayını bir sekilde cozmus ve yeni urunleri bence ortalıgı karıstıracak.

Bu arada bende s9500 kullanıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikarahal -- 20 Eylül 2006; 12:53:41 >
  • olaya dslr boyutu katıcaksak (r1 in fiyatından dolayı) ... o zaman nikon d50 ... pentasın ist olan bi kaç modeli ve olympusun evolt larından birinide listeye sokabilirsin.. bunlar bence kit lensleriyle birlikte r1 den daha iyi sonuç verebilicek makinalar.. (tahmin ediyorum .. incelemedim) ...
    Arkadaşların dedigi gibi bence titreşim onleyici (titreşim onluyo derken tabiki tamamen kaldırmıyo ... mesela 1/15 te çekecegin bi fotoyu 1/60 yada 1/80 de çekebiliyosun... ) olmayan bi makina ile yüksek zoomlarda fotograf çekmek el yordamıyla çok zor.... bu fujinin yumuşak karnı....

burda hiç lafı geçmiyo .. marka olarak bende sevmem ve segement olarak biraz daha aşağıda ama bi kaç yerde 750 ytl ye Kodak P880 gördüm ... 12x zoom ve imaj sabitleyicisi var.... hepsinden öte lensi 24mm ... bi incele.. belki bi fikir olur.. ama dedigim gibi biraz daha alt segmentte dikkat cekici özellikleri uygun fiyata veriyo
  • +1

Kodak P880 fiyat/performans olarak cok iyi. Yalnız zoom 12x degil.
    Arkadasımız genis acıdan cok zoom la ilgileniyor. Halbuki genis acı lensler daha kıymetli ve pahalıdır.
    İc mekan ve manzara cekimlerinde genis acı cok aranır.
    Kodak 24–140 mm aralıgına sahip. 5.8x optik yakınlastırma var. Max 140 mm olan odak uzaklıgı FZ50 nin (420 mm) yanında cok dusuk kalıyor. Bu degerlere bakılınca FZ50, P880 den 3 kat daha fazla yaklastırıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikarahal -- 20 Eylül 2006; 13:54:10 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: ikarahal

+1

Kodak P880 fiyat/performans olarak cok iyi. Yalnız zoom 12x degil.
    Arkadasımız genis acıdan cok zoom la ilgileniyor. Halbuki genis acı lensler daha kıymetli ve pahalıdır.
    İc mekan ve manzara cekimlerinde genis acı cok aranır.
    Kodak 24�140 mm aralıgına sahip. 5.8x optik yakınlastırma var. Max 140 mm olan odak uzaklıgı FZ50 nin (420 mm) yanında cok dusuk kalıyor. Bu degerlere bakılınca FZ50, P880 den 3 kat daha fazla yaklastırıyor.

+1 evet ben bi alt modeliyle karıştırdım sanırım ... 140/24 = 5.83 yapıyor....
    fz50 ye göre baya bi düşük değer ama fz50 de 35mm ....şöyle 24-280 lik bi lesi olsa iyi olurmuş kodakın :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atoprak -- 20 Eylül 2006; 14:09:04 >
  • İc mekan ve manzara cekimlerinde genis acı cok aranır.

Bu laf beni çok etkiledi işte

Ne yardan ne serden geçebiliyoruz böyle olunca, Zoom isterken bunu da göz ardı etmemek lazım, açıkcası biraz bilgisizlik biraz da tecrübesizlik ile ben bu olayı atlamışım ama verdiğiniz doğrultularda araştırma yapınca cidden geniş açının da öneminin büyük olduğunu farkettim

Bu nedenle sanırım zoom dan biraz taviz verecem ve bahsettiğiniz diğer makinaları inceleyeceğim Sanırım geniş açı ve zoom oranı en optimum düzeyde olan makina yine Sony R1

Demekki bu nedenle insanlar SLR tercih ediyor, özgürce lenslerle oynayarak nerde ne gerekliyse hangi fotografı çekecekse o lensi kullanarak yeri gelince zoom a ağırlık verip yeri gelince açıya önem verip işini görüyor

Yine aklım karıştı desem kızmazsınız inşallah ama çok faydalı oldu bu yazılar araştıra araştıra birçok bilgi ve makina tipi gördüm diğer tavsiyelere de hemen yönelerek incelemeye alacam ve yanlış bi karar vermemek ve ödedigim paraya değdiğini görerek mutlu bi fotografcı olmak istiyorum

• quote:

Orjinalden alıntı: EMporto

Demekki bu nedenle insanlar SLR tercih ediyor, özgürce lenslerle oynayarak nerde ne gerekliyse hangi fotografı çekecekse o lensi kullanarak yeri gelince zoom a ağırlık verip yeri gelince açıya önem verip işini görüyor

Aynen öyle... hepsini yapan bi lens yok ... hemde dslr ler diyafram açıklıgı ile daha uc sınırlara cıkabiliyolar.. gerci sony R1 in degerlerini bende bilmiyorum ...
  • İste bu detaylar yuzunden R1 sınıfının en iyisi diyoruz.
    Ne ararsan var makinada genis acı var, buyuk sensor var, Kaliteli objektif var, F2.8 - F4.8 / F16 f degeri,
    Bulb destekli 30-1/2000 sn enstantene, 3200 asa duyarlılık vs vs
    FZ50 cok geride kalıyor. Hatta diger SLR Like urunler geride kalıyor.
  • Fuji nin noise konusunda fikir vermesi acısından :

• ikrahal arkadaşımızın da dediği gibi saatlerdir okuyorum hem ingilizce hem Türkçe kaynakları gerçekten R1 de övgüler mükemmel zoom çok tatmin edici olmasa da sensör ve geniş açı bakımından harika övgüler almış

yabancı forumlarda bile en çok önerilen SLR Like makina bu, madem SLR yi de aşırı fiyatlar nedeni ile alamıyoruz en mantıklısı R1 gibi görünüyor, gönül isterdi ki bi Alfa 100 alalım ama iyi bi lens falan derken 3000 ytl lere varan fiyat oluyor.

Sanırım R1 e doğru gidiyor karar :D
  • R1 in fotograf orneklerinede bak. Gercekten cok kaliteli fotografları var.
    Ozellikle makinaların ne oldugunu ortaya cıkaran yuksek asa lardaki gece pozlamalarına bak.
    Standart paket lensli DSLR makinalardan cok daha iyi sonuc veriyor R1. Cok iyi is cıkarıyor fiyatıda bence normal. Standart SLR Like lar ortalama 1500 ytl civarında zaten. Ben sadece dizaynını sevemedim R1 in.

R1 in 28 sayfalık ayrıntılı testi asagıda

http://www.dpreview.com/reviews/sonydscr1/

Gonul isterki full frame e sahip bir body birde en kalitelisinden genis ve tele objektif almak ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikarahal -- 20 Eylül 2006; 17:56:58 >

• R1 video çekmez onu biliyorsunuz herhalde. Eğer zoom ve temiz gece çekimi senin için önemli ise Sony H5 derim. Ay fotoğrafları çekebilirsin. Noise oranıda minimum oranda. Ama illa geniş açı diyorsan ve video öenmli deilse R1 olabilir ama R1 e okadar para vereceğine SLR makineler alabilirsin.
  • D-SLR almakla is bitse keske. R1 kalitesine standart kitlerle ulasamazsın.
    Genis ve tele objektif aldıgında R1 in fiyatının cok ustune cıkarsın zaten.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ikarahal

D-SLR almakla is bitse keske. R1 kalitesine standart kitlerle ulasamazsın.
    Genis ve tele objektif aldıgında R1 in fiyatının cok ustune cıkarsın zaten.

Kesinlikle doğru, SLR makinalardan Canon Sony Nikon gibi markalardan bir body aldığında, R1 in performansına erişecek objektifleri de beraberinde aldığında 4000 ytl ye yakın fiyatlar çıkıyor ki bu cidden büyük bi meblağ

O nedenle R1 ucuz bile :D

Dip Not: Hala aklım ikrahal in kullandığı Fuji S9500 ile R1 arasında gidip geliyor
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.