Şimdi Ara

Panasonic Lumix DMC-FZ50 (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
0
Favori
6.107
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
    FZ50 güzel bir makinadır, hoş tasarımı, kaliteli bir body si ve lensi vardır. Fotoğraflarında da beyaz dengesi, renk doğruluğu, pozlamalar fena değildir. Ama ciddi bir kusuru vardır o da noise. Yüksek ISO çekimlerinde özlelikle düşük enstantane hızlarında (yani düşük ışık koşullarında) oluşturduğu noise seviyesi anormal derecede artar. Neticede bu makinayı 200ISO dan sonra kullanmak sıkıntı verir.

Bu makinayı alanların bu zaafiyetini bilerek alması gerekli!

Alan arkadaşa hayırlı olsun, güle güle kullansın. Önereceğim tek çözüm var, oda NeatImage veya NoiseNinja gibi noise filtreleyen yazılımlar kullanmak. ben NeatImage kullanıyorum. Batch proses de yapabiliyor. Biraz uğraşla, çektiğin fotoğrafların tümünü noise dan ciddi ölçüde arındırabilirsin. Bir tavsiyem de, 200ISO dan sonra resim ebadını makinada 2-3MP değerlerine azaltman. Sonuçta full çözünürlükte bir işine yaramayacaktır, bakıpta moralin bozulmasın bari:) Ayrıca bu çözünürlükler PC de bakmak veya 10x15 bastıormak için fazlasıyla yeterlidir. Buşuna büyük dosyalarla uğraşmaya hiç gerek yok...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alehar -- 6 Aralık 2006; 8:24:25 >

• Bende ağustostan beri FZ50 yi minceliyorum. Artık alacam. Ama son kararımı veremedim. Geniş açısının üsütünlüğü nedeniyle Fuji s9500 hoşuma gitti ama bazı eksilerini okudum. O nedenle vaz geçtim. canon s3 de iyi makina mam bu kadar çözünürlüğü yüksek ve kaliteli makina arasında 6mp az gibi. avi formatında video çekiyor. sesi iyi fakat videoda zoom yok. Sony H5 video çekiminde zoomu kullanıyor. Sensör boyutları FZ50 ye göre çok büyük. Sony H5 te 1/2,5 inç, FZ50 de 1/1,8 inc gibi. H5 in Lensi 36-432 mm. FZ50 35-420 mm. H5 in enk kalitesi de çok iyi. H5 AA pil kullanıyor fakat raw özelliği yokve image stabilizasyonunun kalitesinin zayıf olduğu negatif yanları. FZ50 de raw özelliği var. kendine has pili var vede yorumlarda pilinin çok kaliteli olduğu belirtiliyor. Yinede FZ50 aklımda kaldı. Ama sensör boyutlarının küçük olması yüksek isolarda H5i daha başarılı kılabilecek. FZ50 nin seri çekim hızı 2 kare /sn ve çekim hızı 1/2000. H5 te çekim hızı 1/1000. Yani ben SLR like makinaları arasında bu ikisi arasında kaldım. Tabiki bu konuda en iyi R! fakat pahalı. H5 ve FZ50 nin fiyatları hemen hemen aynı. FZ50 SD kar kullanıyor. Düşük hızlı SD karlarda kullanımı nasıl olur diye düşünüyorum. Bu arada H5 daha pahalı hafıza kartı kullanıyor. Buda maliyeti arttırıyor. FZ50 için SD 2GB kartım var. Ama hızı düşük. Hangini almalıyım.

• Arkadaşım yanlışın var, FZ50'nin sensörü daha büyük, 1/1.8>1/2.5
    quote:

Orjinalden alıntı: kesif35

Sony H5 video çekiminde zoomu kullanıyor. Sensör boyutları FZ50 ye göre çok büyük. Sony H5 te 1/2,5 inç, FZ50 de 1/1,8 inc gibi. Yinede FZ50 aklımda kaldı. Ama sensör boyutlarının küçük olması yüksek isolarda H5i daha başarılı kılabilecek.

Fiyatlarını tam olarak bilmiyorum ama, ben olsam o kadar paraya SLRLike almam. SLR'ler oldukça ucuzladı
    quote:

Orjinalden alıntı: kesif35

Hangini almalıyım.

• yanlışım olabilir. Doğrusu senin dediğin gibi ise FZ50 yi tercih etmek mi gerek? Ayrıca video kalitesi H5 gerçekten iyi. Birde SLR de video yok. Fiyat larıda Okadar ucuz değil. (999 euro canon eos D400 55 lik kiti ile, Sony Alfa 100 2 objetifle 2200 ytl. FZ50 1100 ytl +/- 100 ytl. sony h5 te yaklaşık aynı. )
    Video özelliğide benim için önemli o nedenle FZ50, S3 ve H5 arasında kaldım.
  • Fuji S6500fd
  • arkadaşlar merhaba..bende bugün fz50 aldım makinadaki ilk izlenimlerim çok olumlu..dediğim gibi daha yeni aldığım için pek kurcalama şansım olmadı..
  • arkadaşlar panasonic Fz50 almayı düşünüyorum. Canon S3 almaya kararlıydım ama Fz50 nin çok az fiyat farkıyla daha iyi olduğuna kaanat getirdim. Çok bir fotograf bilgim yok (gerçi bu formları okurken çok şey öğrendim). FZ50 kullanan arkadaşlardan tavsiyeler bekliyorum, aynı ayarlarda değiller biliyorum ama S3 ile kıyaslandığında hangisi öne çıkmakta?

karar verdimki insan bilinçli davranmaya karar verip, bir makina seçiyorsa kafayı yiyor. keşke hiç araştırmadan alsaydım birşey :)

teşekkürler
  • Arkadaşlar gördüm ki burda kararsızlık içerisinde arkadaşlar var; bir zamanlar benim de olduğum gibi ve bir zamanlar benimde olduğum gibi S3 alma noktasına gelenler ve başka makinalar alma noktasına gelenler , bakın fuji finepix s6500 fd nin değerlendirildiği veya başka makinalarla karşılaştırıldığı forumlar s6500 incelemesi veya S3 versus S6500 gibi . Buralara bir bakın .Bende S3 alacaktım gittim elime aldım makinayı küçücük birşey "lan kerata diyip vurasım geldi lensine " özellikle benim gibi makinanın eli doldurmasını istiyorsanız ve yeni başlayorsanız dslr makinaları sallayın , (yanına body i alcan lens leri taşıycan , benim arkadaşımda var da yanında bir de lens çantası taşıyo makinanın yanında ,) sizde benim gibi fotoğraf çekerken yanınızda deve götürmek istemiyorsanız , makinanızı alıp salacak sahillerine konuşlanıp , lümpenlerin anlamayacağı şekilde fotoğraf çekmek istiyorsanız , slr like makina alın ve fuji s6500 fd yi inceleyin bu dediğim yerlerden bende şu anda bunu almaya karar verdim, S3 iyi güzel, image stabilizer var zoom u iyi ama s6500 ün fotoğraf kalitesi daha iyiymiş ve image stabilizer eksikliğini yüksek İSO daki başarılı performansıyla kapatıyormuş,ayrıca doğuştan image stabilizer lık varsa bedeninizde yani titreşiminiz fazla değilse , benimde araştırıp okuduğuma göre yeni başlayanlar için ve S3 ile yaklaşık aynı fiyatta bir mkina olduğu için ve daha yakışıklı olduğu için fuji finepix s6500 fd alabilirsiniz , bende bunu almayı düşünüyorum fiyat araştırması yapıyorum şu anda , en azından karar aşamasını geçtim sayılır bu karar aşaması iğrenç birşey biliyorum. En kötü karar kararsızlıktan iyidir, kaldıki burda en kötü karar olarak değer biçtiğimiz makinalar bile bizim gibi yeni başlayanlar için eskiden elimeize aldıysak eğer aldığımız o makinalardan çok çok çok daha kaliteli .R1 mi alcan , S3 mü alcan , S6500 mü alcan , S9600 mü alcan git al parana göre sonunda ölüm yok paran çöpe de gitmeyecek sonuçta birbirlerine belli ölçülerde yakın makinalar paran hangisine yetiyosa al.yeni başlayanlar dslr-like dan şaşmayın derim ben size.Bende ilk başta EOS 350 D düşünmüştüm lens belasına gardaş bu çektiğimiz fotoğraf deil dedim, şimdi fuji s6500 fd almaya karar verdim. kolay gelsin

• selam arkadaşlar,

Adı geçen tüm makinaları ben de inceledim ve sonunda FZ50 yi aldım. 2 aydır kullanıyorum makinayı gayet memnunum.

örnek resimlerim aşağıda;

http://www.esnips.com/web/hasimcanan-photographs
  • guzel fotograflar , fotolari burayada yuklersen daha iyi olur bence
  • quote:

Orjinalden alıntı: hcanan

örnek resimlerim aşağıda;

http://www.esnips.com/web/hasimcanan-photographs

silinmişler
  • Ben bir lumix fz50 kullanıcısıyım, yorumların çoğu farazi makinenin noise sorunu abartıldığı kadar değil ayrıca fuji 9600 le birebir kıyaslama şansım oldu şunu açıkça söyleyebilirim fuji bu makineye yakın bile değil noise sorunu kat kat fazla kameramdan son derece memnunum ve 35x420 leica objektif farkını hissedeceğinizi söyleyebilirim, daha önce profesyonel fotoğrafçılık yapmış ve Canon EOS1 Mark3le çalışmış biri olarak şu an piyasada bulunan yarı profesyonel makineler içinde fiyat performans olarak en ideal makine olduğunu söyleyebilirim( özellikle lens açısından) Sony' i denemedim bu konuda yorum yapamam ama Fuji 9600 den kat kat iyi olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim...
  • quote:

Orijinalden alıntı: fxtreme

Ben bir lumix fz50 kullanıcısıyım, yorumların çoğu farazi makinenin noise sorunu abartıldığı kadar değil ayrıca fuji 9600 le birebir kıyaslama şansım oldu şunu açıkça söyleyebilirim fuji bu makineye yakın bile değil noise sorunu kat kat fazla kameramdan son derece memnunum ve 35x420 leica objektif farkını hissedeceğinizi söyleyebilirim, daha önce profesyonel fotoğrafçılık yapmış ve Canon EOS1 Mark3le çalışmış biri olarak şu an piyasada bulunan yarı profesyonel makineler içinde fiyat performans olarak en ideal makine olduğunu söyleyebilirim( özellikle lens açısından) Sony' i denemedim bu konuda yorum yapamam ama Fuji 9600 den kat kat iyi olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim...

Ne kadar güzel yazmışsınız :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: fxtreme

Ben bir lumix fz50 kullanıcısıyım, yorumların çoğu farazi makinenin noise sorunu abartıldığı kadar değil ayrıca fuji 9600 le birebir kıyaslama şansım oldu şunu açıkça söyleyebilirim fuji bu makineye yakın bile değil noise sorunu kat kat fazla kameramdan son derece memnunum ve 35x420 leica objektif farkını hissedeceğinizi söyleyebilirim, daha önce profesyonel fotoğrafçılık yapmış ve Canon EOS1 Mark3le çalışmış biri olarak şu an piyasada bulunan yarı profesyonel makineler içinde fiyat performans olarak en ideal makine olduğunu söyleyebilirim( özellikle lens açısından) Sony' i denemedim bu konuda yorum yapamam ama Fuji 9600 den kat kat iyi olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim...

Konu canlanmıs

S9600 zaten cok basarılı degildir. Soft sonuclar verir. Ama FZ50 nin cok gerisindede degildir. FZ50 noise bastırmak icin gereginden fazla NR islemi uygular detayları yutar.
    Asagıda goruldugu gibi 9600 un sensoru daha buyuk, mp yogunlugu daha azdır. Buda noise konusunda avantajdır.
    Bir sey daha FZ50 mp acısından daha fazladır ama jpg boyutlarına bakıldıgında daha kucuk oldugu gorulur. Biri 4,511K iken digeri 2,620K degerindedir.
    Bunun anlamıda FZ50 nin jpg lerde fazla sıkıstırma yaptıgını gostermektedir. Buda kaliteyi olumsuz etkiler.
    FZ50 kulvarında aman aman sonuclar ureten cok basarılı modeldir demek zor.

S9600
    1/1.6 " (7.78 x 5.83 mm, 0.45 cm²)
    Pixel density 19 MP/cm²

FZ50
    1/1.8 " (7.18 x 5.32 mm, 0.38 cm²)
    Pixel density 26 MP/cm²

Like lar icinde Fuji S6500 gibi sonuc veren makina nadirdir.

Ayrıca crop orneklerede bakabilirsiniz.

Panasonic Lumix DMC-FZ50

Burdanda baska crop orneklere ve tam boyutlara bakabilirsiniz.
    http://www.dpreview.com/reviews/panasonicfz50/page14.asp

Panasonic Lumix DMC-FZ50

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikarahal -- 20 Kasım 2010; 18:34:10 >

• Konuyu canlandıralım arkadaşlar, Çok FZ50 kullanan var, ve halen çok sayıda satılıp alınıyor. Paylaşımların devamını diliyoruz :)

Panasonic FZ50'de RAW Çekim yapmadan aldığınız sonuçlara güvenmeyin. RAW çekimler düşük ISO'da çok giriş seviyesi DSLR'nin ilerisinde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DD252Admin -- 21 Kasım 2010; 10:08:45 >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.