Şimdi Ara

PANASONIC LUMIX DMC-FZ50 Kullanıcıları Bilgi ve Fotoğraf Paylaşımı (23. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
521
Cevap
1
Favori
51.625
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  •  PANASONIC LUMIX DMC-FZ50 Kullanıcıları Bilgi ve Fotoğraf Paylaşımı
  • Kumrular çok iyi
  • quote:

Orjinalden alıntı: be cool

Kumrular çok iyi

Teşekkürler Kaptan

Romantik aşıklar
     PANASONIC LUMIX DMC-FZ50 Kullanıcıları Bilgi ve Fotoğraf Paylaşımı

• Güzel memleketimden

• Herkese selamlar. Uzun araştırmaların sonucunda bende bir FZ50 aldım. Bas-çek kullanımın bir adım ötesine geçişte, bu makinenin çok yardımcı olacağını düşünüyordum,sizin yorumlarınızı okudukça iyice emin oldum. Makineleri eledikden sonra, D60 mı alsam FZ50 mi alsam arasında çok kaldım. Sizinde bildiğiniz gibi bu iş öncelikle bütce işi. 18-55 lensli Nikon D60 ın şu anki fotoğraf bilgi kapasitemi aşacağını ve ileride ki lens problemlerini düşündüğümde FZ50 de iyi bir karar verdim kanaatindeyim. Deneme çekimlerimi yakında eklerim. saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xtreme06 -- 10 Temmuz 2008; 15:27:44 >
  • Çok güzel yakalamışsınız
  • quote:

Orjinalden alıntı: tuğra_
    SAÜ Kampüs Camii (HDR) :

Ulen ne bitmez camiymiş bea...

Çok güzel fotoğraflarınız var tebrik ederim. Dayanamadım yorum yaptım bizim camiyi görünce...

• Teşekkür ederim güzel yorumların için
  • daha 3-4 defa fotoğraf ekleme sorunu yaşayınca birşeyler karalayamadım ...
    gecen eski makinama -artık benim değil-olympus c725 512mb xd destekliyordu ama pc ye başka makinada çekilmiş fotoları atmak için kart okuyucu muamelesi yapalım dedik ve 2gb xd kartı gördü ..sonra fotoğraf ta çekti...

şimdi bizim fz50 ye gelirsek 4gb sdhc kullanıyoruz ama memlekete gidince 700-800 fotodan fazla çekemeyeceğiz bi seferde ...hiç 8gb kart deneme şansı olan var mı ? ben sanki görecek gibi bir his taşıyorum içimde ...

birde aklıma geldikçe ebay üzerinde fz50 aksesuarlarına bakıyorum...0.45x ve 3x converterları almayı oldukça arzulamaktayım ama bu makinaya ufak tefekte olsa üzerine para harcamak ne kadar mantıklı? nede olsa elden cıkarmaya kalktığınızda değeri azalıyor...

• Arkadaşlar ben de bu ürünü 1 ay içinde almaya karar verdim.Umarım memnun kalırım.
  • topkapı sarayından bir saray tabağı ...önce crop sonra 800*600

• quote:

Orjinalden alıntı: semb

quote:

Orjinalden alıntı: tuğra_
    SAÜ Kampüs Camii (HDR) :

Ulen ne bitmez camiymiş bea...

Çok güzel fotoğraflarınız var tebrik ederim. Dayanamadım yorum yaptım bizim camiyi görünce...

bitmez o cami.artık bizim torunlar okula yeni girdiğinde belki.bizden soydukları paraları başka yerlerde yiyorlar anlaşılan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FelixCrail -- 10 Temmuz 2008; 22:38:24 >

• quote:

Orjinalden alıntı: istanbuli

daha 3-4 defa fotoğraf ekleme sorunu yaşayınca birşeyler karalayamadım ...
    gecen eski makinama -artık benim değil-olympus c725 512mb xd destekliyordu ama pc ye başka makinada çekilmiş fotoları atmak için kart okuyucu muamelesi yapalım dedik ve 2gb xd kartı gördü ..sonra fotoğraf ta çekti...

şimdi bizim fz50 ye gelirsek 4gb sdhc kullanıyoruz ama memlekete gidince 700-800 fotodan fazla çekemeyeceğiz bi seferde ...hiç 8gb kart deneme şansı olan var mı ? ben sanki görecek gibi bir his taşıyorum içimde ...

birde aklıma geldikçe ebay üzerinde fz50 aksesuarlarına bakıyorum...0.45x ve 3x converterları almayı oldukça arzulamaktayım ama bu makinaya ufak tefekte olsa üzerine para harcamak ne kadar mantıklı? nede olsa elden cıkarmaya kalktığınızda değeri azalıyor...

Dostum ben ebay'den fz18'im için teleconverter aldım ve memnunum. Fakat alacağınız teleconverter'ın marka ve modeli oldukça önemli.
    3x dediğiniz ucuz teleconverter'lar kalitesiz oluyor, fiyatına aldanıp sakın almaya kalkmayın. Yabancı forumlarda teleconverter satın almadan önce çok araştırdım,
    çok başlık açtım ve tavsiyelere dayanarak olympus tcon-17 1.7x teleconverter satın aldım. Makinayı satmak isteseniz bile teleconverter'ı satmak zorunda değilsiniz,
    çünkü gerekli adaptörleri satın aldığınızda apo gibi slr objektiflerle bile uyumlu oluyor, yani herhangi uyumlu bir makinada kullanılabilir.
    Fz18 konusunda gelen teleconverter'ın fotoğraflarını eklemiştim. Bu arada fotoğrafın aynısını ben de çekmiştim galata kulesinden

• quote:

Makinayı satmak isteseniz bile teleconverter'ı satmak zorunda değilsiniz,
    çünkü gerekli adaptörleri satın aldığınızda apo gibi slr objektiflerle bile uyumlu oluyor,

Umutcan bunu öğrendiğim iyi oldu. Şimdi biraz daha heveslendim almaya
    FZ18 başlığına da yazmıştım. Görmedin galiba.
    Yaptığın alışverişte ne gibi şeyler yaşadın. Bir sorun oldu mu? Toplam ne kadar mal oldu bu tele-convert.?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Zaba

quote:

Makinayı satmak isteseniz bile teleconverter'ı satmak zorunda değilsiniz,
    çünkü gerekli adaptörleri satın aldığınızda apo gibi slr objektiflerle bile uyumlu oluyor,

Umutcan bunu öğrendiğim iyi oldu. Şimdi biraz daha heveslendim almaya
    FZ18 başlığına da yazmıştım. Görmedin galiba.
    Yaptığın alışverişte ne gibi şeyler yaşadın. Bir sorun oldu mu? Toplam ne kadar mal oldu bu tele-convert.?

Hiçbir sorun olmadı fakat biraz maliyetli oldu. 65$'a kazandığım açık artırma ile tcon-17'yi aldım.
    Orjinal Dmw-la3 lens adaptörü (55.8-55mm) 25$'a satın aldım, kargolar da toplam 25$ tuttu fakat ben maliyetli olmasına rağmen memnun kaldım.
    İleride makina değiştirme gibi bir durumum olsa bile o makinaya uygun adaptör ve step up/down ring'ler ile uyum sağlayabileceğim için içim rahat.
    Bu arada fz50 kullanan arkadaşların DMW-LA2 kullanması gerekiyor sanırım, La3 fz18 için.

• bu bilgilendirme iyi oldu ...fz18 zaten 18x değil mi ? şimdi sen bunu 30x mi kullanıyorsun...birkaç örenk foto koyarsan 30x çok sevinirim ..ez zoomla kaça kadar çıkıyor ...bide zoom yaptıkça netlik azalıyor foto bilgim henuz gelişmedi ama arkadaş ayarlarsam kuş cenneti gibi bi yere bile gitmeyi düşünüyorum...

galata kulesinde iken martılar sizden daha az seviyede sakince süzülüyor ama hem yakalamak hemde netlik sağlamak konusunda başarılı olamadım
  • quote:

Orjinalden alıntı: istanbuli

bu bilgilendirme iyi oldu ...fz18 zaten 18x değil mi ? şimdi sen bunu 30x mi kullanıyorsun...birkaç örenk foto koyarsan 30x çok sevinirim ..ez zoomla kaça kadar çıkıyor ...bide zoom yaptıkça netlik azalıyor foto bilgim henuz gelişmedi ama arkadaş ayarlarsam kuş cenneti gibi bi yere bile gitmeyi düşünüyorum...

galata kulesinde iken martılar sizden daha az seviyede sakince süzülüyor ama hem yakalamak hemde netlik sağlamak konusunda başarılı olamadım

Evet makina 18x (504mm), teleconverter ile 30,6x(856mm) olarak kullanılabiliyor. Ez ile ise 28,7x(803mm) yerine 48,7x(1365mm) değerleri elde edilebiliyor.
    Teleconverter takılı iken geniş açı çekim yapamıyorsunuz, 4.5x ve yukarısı kullanılabiliyor.
    Örnek teşkil edecek fotoğrafları henüz çekemedim, test açısından camdan birkaç fotoğraf çektim, onlarda sonuç başarılıydı. Tekrar galata kulesi gibi
    güzel manzarası olan bir yere gittiğimde deneme yapmayı düşünüyorum. Kuş cenneti iyi bir fikir, ben de şahsen çok yüksek zoom oranlarında havada uçan kuşları yakalamakta zorlanıyorum.
    Özellikle açık bir alanda dolunay fotoğrafı çekebilirsem iyi olacak. İnternette tcon-17 lensi araştırırsan fz50,fz18,fz30 gibi makinalarla yapılmış oldukça fazla test fotoğrafına ulaşabilirsin.

• fz50 kullanıcıları sayın fotodaş arkadaşlar herhangi bir aksesuar alacakları zaman acele etmesinler birlikte alalım maliyeti azaltmış oluruz diye düşünüyorum...
  • FZ50 kaç gigabyte kadar kart desteği var acaba?
  • quote:

Orjinalden alıntı: e_cool

FZ50 kaç gigabyte kadar kart desteği var acaba?

4gb deniliyor ama bende 8 deneyecek birini arıyorum ...

ayrıca makinamıza eklenecek raynoxlar içinhttp://raynox.co.jp/english/digital/fz30/index.htm
    (fz30 yazdığına bakmayın fz30 ve fz50 için aynı referans sayfasına gidiyor herhalde)
  • 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.