Şimdi Ara

PANASONIC LUMIX DMC-FZ50 Kullanıcıları Bilgi ve Fotoğraf Paylaşımı (25. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
521
Cevap
1
Favori
51.625
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Çok güzel fotoğraflar hakikaten,ellerinize sağlık.
  • Tüm arkadaşların 2009 yılını kutlular, sıhhat ve esenlikler dilerim.....

Ek:
    Forumda hiç FZ50 Kullanan kalmadı mı?
  • quote:

Orjinalden alıntı: bipekkan

Tüm arkadaşların 2009 yılını kutlular, sıhhat ve esenlikler dilerim.....

Ek:
    Forumda hiç FZ50 Kullanan kalmadı mı?

bilmukabele tüm temennilerinize katılır nacizane bol güzel fotoğraflı bir yıl dilerim bende...
    var tabi ama amatör -gerçek amatör ,ruhu filan değil- birinin bu topiği anlamsızca yaşatması çok cazip gelmiyor bana ...

büyük sözü dinlemeyerek tokina 2x teleconverter ı aldım ..daha doğrusu açık arttırma üzerimde kaldı ki 27 ytl ye fena sayılmaz...ama bi dönüştürücü bulamadım hemen ,bende bi 55-58 üzerine bide 58-52 dönüştürü adaptör aldım .tokina 52mm)
    fz50 zavallıcık kocaman ağır bir ucubeye dönüştü ...meğer yağmur karda benim gibi tembel birinin canı hiç fotoğraf makinası taşımak istemiyormuş -deneme şansı bulamadım- haftasonu güneş var deniyor istanbulda şansımıza birşeyler denemeye çalışırım ...
    evde ilk seferinde oynarken klasik yuvarlak çember görüntüsü ile tuhaf bir foto çektim...

forum yine fotoğraf ekletmiyor bana ..başka zaman deneriz şansımızı !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbuli -- 31 Aralık 2008; 15:06:13 >

• @istanbuli,
    imageshack üzerinden neden fotolarınızı yüklemiyorsunuz? Bazen forum banada kök söktürüyor. Uzun zamandır hiç kullanmıyorum.......
  • bi süre sonra ucup gidiyor ordanda sanırım ama işte ilk imageshack yüklemem ..

http://img234.imageshack.us/img234/1967/24802001zg2.jpg

(önce link verip garantiye alayım sonrada şu forum modunu deneyeyim )

PANASONIC LUMIX DMC-FZ50 Kullanıcıları Bilgi ve Fotoğraf Paylaşımı

• İlk önce fazlalıkları temizleyip linki seçin sonra üst menüden "image" veya fotografınız 800x600 den büyükse "S image" butonlarından birine basın ki imageshack' tan link verebilsin.
    Eğer son mesajıma "alıntı" derseniz sizin mesajınızda yaptığım değişiklikleri görürsünüz.
    quote:

Orjinalden alıntı: istanbuli

bi süre sonra ucup gidiyor ordanda sanırım ama işte ilk imageshack yüklemem ..

(önce link verip garantiye alayım sonrada şu forum modunu deneyeyim )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bipekkan -- 31 Aralık 2008; 15:30:42 >

• Yeni yıl hepimize hayırlı olsun

ben yeni aldım makinayı,yeni yeni bişeyler öğrenmeye başladım.Buralardayız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi grimser -- 31 Aralık 2008; 18:26:28 >
  • Bu sogukta bahar dallarini gorunce icim ısındı.
    Paylasim icin tesekkurler @bipekkan
  • bir fotoğrafta yadigar konumuza ekleyelim

topkapı sarayında özgür dolaşan papağan ...

• Laica'nın Vc-Lux1 adında bir modeli var,bizim fz-50 ile aynı.
  • @grimser,
    Leica' nın Vc-Lux1 diye bir modeli yok, 2 modeli birleştirmişsiniz. FZ50 ile 1/1 aynı olan V-Lux 1 modelidir Deri(Neopran) kılıfla piyasaya verilmiştir. 1600-1850 YTL' ye satılıyor. Diğeri yeni piyasaya verildi C-Lux1 Compact sınıfta yine şimdi hatırlayamıyorum Panasoniğin bu sınıftan 1/1 aynı modelidir. Objektifi Leica DC Vario Elmarit 1:2.8-5.6/4.6-16.8 ASPH-F2.8 –F5.6 (WW) F5.6 – F11 (T) ve 4X zoom bir model....400 YTL civarında....
    quote:

Orjinalden alıntı: grimser

Laica'nın Vc-Lux1 adında bir modeli var,bizim fz-50 ile aynı.
  • @istanbuli,
    Güzel kare olmuş, acaba hangi haşmetlûyu temsil ediyor? Malum, ortalama ömrü 500 yıl diyorlar...
    quote:

Orjinalden alıntı: istanbuli

bir fotoğrafta yadigar konumuza ekleyelim

topkapı sarayında özgür dolaşan papağan ...
    ...........................................................
  • FZ 50 ile makro fotoğrafları nasıl çekeceğim? Deneyimi olan aktarabilir mi? F değerini en küçük f3,2 yapıyorum. o halde bile alan derinliğini azaltamıyorum acaba başka bilmediğim bir ayarımı var bu makinanın.
  • iyice yaklaştınmı objeye
  • iyice derken nekadar yaklaşacağız. 5 cm. 10 cm. 50 cm? bu arada objektif ne olacak 35 mi? 100 mü? 400 mü?
  • alan derinliğini azaltan şeyler 1-düşük diyafram değeri 2-objeye yakınlık 3- uzun odak uzaklığı 4- sensör büyüklüğü.makro çekip alan derinilğini azaltmak istiyorsan diyaframı sonunna kadar açıp objeye yaklaşabildiğin kadar yaklaş bunun belli bir mesafesi yok,yaklaştıkça alan derinliği azalır bakarak karar vereceksin.zoom yaparak odak uzaklığını artırarak alan derinliğini azaltabilirsin fakat makro çekimlerde zoom yapma çünkü bu sefer objeye yakınlaşamazsın.
  • 2 adet fotoğraf yükleyeyim topic e katkımız olsun bari

• @grupgezgin16,
    Kolay kolay azaltamazsınız Compact makinalarda. FZ50 de SLR benzeri olmasına rağmen sonuçta sabit objektifli compact bir makinadır. Alan derinliğini ancak Macro çekimlerde fark edersiniz. Ben FZ 50 de ve hala kullandığım S6000FD' de alan derinliğini verebilmek için f: en düşük değere alıp birde macro moduna alıyordum 2-3 mt mesafelerde etkili oluyordu ancak daha ötesinde f:3.2 de yapsanız f:8 de farkeden önemli bir şey olmaz.
    quote:

Orjinalden alıntı: grupgezgin16

FZ 50 ile makro fotoğrafları nasıl çekeceğim? Deneyimi olan aktarabilir mi? F değerini en küçük f3,2 yapıyorum. o halde bile alan derinliğini azaltamıyorum acaba başka bilmediğim bir ayarımı var bu makinanın.
  • Bir makro çekim denemesi. Alan derinliğini ancak bu kadar yapabildim. Herhalde nakinanın kabiliyeti bu konuda bu kadar.

• Bu da benim bu topiğe katkım olsun.Annemin evindeki eski tarihi bir sobadır.sanırım 120 yıldan fazla ömür görmüş ve hala ısıtıyor döküm soba..

• 
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.